Propaganda

Pogingen om Baudet te framen worden steeds lachwekkender. Hoe één term leidde tot een vloedgolf aan nepnieuws en regelrechte verzinsels

Help ons door deze informatie met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Terwijl de extreemlinkse mainstream media over elkaar heen tuimelen om Thierry Baudet te framen, blijft zijn partij zetels scoren in de peilingen.

De meeste aandacht gaat uit naar ‘boreaal’, een woord dat voorbij kwam tijdens de overwinningsspeech van Baudet na de Provinciale Statenverkiezingen.

Een veel aangehaald artikel om het ‘gevaar’ van Baudet te duiden is dat van journalist Marijn Kruk. Hij stelt in de Correspondent dat ‘boreaal’ een nazi-term is.

Boterzachte aantijgingen

Frank van Dorp rekent af met de boterzachte aantijgingen en het moreel verbinden van Baudet aan allerlei foute types (guilt by association).

Hij toont aan dat er niets mis is met de term boreaal, dat nazi’s hem zelf niet gebruiken en dat alleen de oud-leider van Front National, Jean-Marie le Pen, de term een keer bezigde.

Toen verscheen er een artikel in de voormalige kwaliteitskrant NRC Handelsblad waarin werd gesteld dat ‘Baudets Franse partners ‘boreaal’ te ver vonden gaan’.

Bij de Franse politieke partij Debout la France, officieel partner van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet voor de Europese verkiezingen van eind mei, vinden ze Baudets hang naar een ‘boreaal’ Europa, zoals hij uitsprak in zijn rede na de verkiezingsoverwinning van FvD na de Provinciale Statenverkiezingen, ‘minder onschuldig’, zo meldde de krant.

Uit het verband getrokken

Jean-Philippe Tanguy, nummer drie op de lijst voor de Europese verkiezingen, rechterhand van partijleider Nicolas Dupont-Aignan en de man die de krant te woord stond, hekelde die lezing.

Volgens Tanguy zijn zijn woorden door NRC uit het verband getrokken. Hij zei verbijsterd te zijn over het verslag.

Baudet verwees volgens hem met ‘boreaal’ simpelweg naar ‘Noord-Europa’.

“Mijn bedoeling was te beweren dat de heer Baudet niet kan worden verdacht van ideologische banden met extreem-rechts,” zei hij.

Faliekant naast

Toen deed ook Buitenhof-presentatrice Marcia Luyten een duit in het zakje. Ze vond het nodig om op Twitter een vergelijking te maken tussen Baudet en Josef Mengele.

Volgens Luyten was de bijnaam van Mengele ‘Borealisches Wunderkind’, ‘want dat stond op Wikipedia’.

Inderdaad, ‘stond’, want sindsdien is de pagina van Mengele aangepast. ‘Bijnamen zonder bron verwijderd’, klonk het.

Toen bleek dat ze er faliekant naast zat, weigerde ze het boetekleed aan te trekken. Ze deed er zelfs nog een schepje bovenop, door te verwijzen naar een andere nazi; Heinrich Himmler.

[TPO, OpinieZ]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
3 jaren geleden

Het laat alleen maar zien hoe dom en onnozel de gemiddelde mens is, zeker in de politiek en de media……

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

Alleen de parallel al, is te dom voor woorden.

bert s
bert s
3 jaren geleden

Tweestrijd, ook Baudet is maar een politieke puppet die zijn kiezers nu al heeft laten stikken. Volgens mij beweerde Baudet zeer stellig uit de EU te willen, een nexit. Vandaag heeft de beste man tegen een nexit gestemd!! Verraad.
Stop met stemmen.

Arwijn
Arwijn
3 jaren geleden

Ik neem dit als een goed voorteken dan Baudet misschien werkelijk een Nederlandse Trump gaat worden.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

29
0
We lezen graag je reactie!x