Mens en Dier

Kuzu walgt van paniekzaaierij: ‘De ene variant is nóg besmettelijker en nóg gevaarlijker dan de andere’

Help ons door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je wordt nu doodgegooid met berichten over de omikronvariant. “We hebben het afgelopen jaar wel een aantal varianten voorbij zien komen,” zei Kamerlid Tunahan Kuzu (Denk) dinsdag tijdens het coronadebat.

Toen de alfavariant opdook in januari, beter bekend als de Britse variant, werd Nederland bang gemaakt met berichten dat er bijna 170.000 nieuwe besmettingen per dag bij zouden komen.

Toen kwam de bètavariant, ook wel de Zuid-Afrikaanse variant genoemd. Opnieuw was er paniek: er moesten vliegverboden komen.

Nóg besmettelijker en nóg gevaarlijker

Toen kwam de Braziliaanse variant, later de gammavariant genoemd. Daarvan verwachtte het OMT dat deze variant 49 procent besmettelijker zou zijn. Maar deze variant werd binnen de kortste keren verslagen door de Indiase variant, beter bekend als de deltavariant.

Deze variant was 40 tot 60 procent nóg besmettelijker en dus nóg gevaarlijker. En toen de deltavariant opdook, zaten we in april. We hebben een aantal Griekse letters overgeslagen en zitten inmiddels bij de omikronvariant. “U raadt het al, deze variant is nóg besmettelijker en dus nóg gevaarlijker dan álle andere varianten,” zei het Kamerlid.

De poppetjes aan het dansen

De retoriek om paniek te zaaien en angst in te boezemen in de samenleving is inmiddels een grijsgedraaide plaat geworden, benadrukte Kuzu.

“Het is inmiddels wachten op de volgende variant. Wanneer we bij de laatste letter van het Griekse alfabet zijn, de zogenaamde zètavariant – waarvan we dan waarschijnlijk nog niet heel veel weten, maar wel dat deze variant nóg besmettelijker is en nóg gevaarlijker – gaan we waarschijnlijk over op het Arabische alfabet en dan hebben we echt de poppetjes aan het dansen,” besloot Kuzu.

En Rutte en De Jonge? Die kijken liever op hun mobieltje:

4.9 121 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
132 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
6 maanden geleden

” (…) gaan we waarschijnlijk over op het Arabische alfabet en dan hebben we echt de poppetjes aan het dansen,” “

Humor.

Marcel
Marcel
6 maanden geleden

Nog nooit zo eens kunnen zijn met DENK!!

MdeFilosoof
MdeFilosoof
6 maanden geleden

Koning, Keizer, Admiraal uitde necronomicon lezen ze allemaal.

Achmed el Houmni
Achmed el Houmni
6 maanden geleden

Naast Baudet en Haga is Kuzu toch wel bijtertje in dit corona verhaal.

Onieda?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

132
0
We lezen graag je reactie!x