Mens en Dier

Fleur Agema legt VVD-Kamerlid op de grill: ‘Wat een ongelofelijk zwak verhaal’

Help door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hoeveel winkelsluitingen en hoeveel lockdowns gaat de VVD nog steunen? Wanneer begint de VVD eens met doen wat die moet doen: het investeren in de zorg? Die vragen stelde Fleur Agema (PVV) dinsdag aan VVD-Kamerlid Aukje de Vries.

Die zei dat we het langetermijnbeleid erop moeten aanpassen dat we nog een aantal jaren met dit virus moeten leven. “Ik vind dat wij een verantwoordelijkheid hebben, en soms een moeilijke beslissing moeten durven nemen,” zei De Vries.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Agema wees erop dat de VVD haar verantwoordelijkheid ‘natuurlijk verschrikkelijk heeft laten liggen’. “Al in de jaren voor de crisis als het gaat om investeren in de zorg, en helemaal de voorbije twee jaar. Er is niet geïnvesteerd in de intensivecarecapaciteit. We zien juist meer bezuinigingen op de zorg.”

Paniekmaatregelen

Ze herhaalde haar vraag: “Wanneer komt de VVD tot inkeer en gaat ze structurele investeringen doen in de zorg en houdt ze op met dit soort paniekmaatregelen? Voor het sluiten van winkels is geen bewijs.”

De Vries zei dat de VVD het belangrijk vindt dat de stijging van de zorgkosten wordt afgevlakt ‘om passende zorg te bieden, om te zorgen dat niet alles in het ziekenhuis gebeurt, maar dat je bijvoorbeeld ook thuis chronisch ziek kunt zijn, dat ook de huisarts en de eerste lijn een aantal dingen kunnen doen’.

Helemaal niets

“Wat een ongelofelijk zwak verhaal. Er wordt niet geïnvesteerd in het structureel verhogen van de intensivecarecapaciteit, er wordt niet geïnvesteerd in de ziekenhuiszorg. Het hoofdlijnenakkoord voor volgend jaar met een volumegroeibeperking van 0 procent staat. In het coalitieakkoord wordt een nieuw hoofdlijnenakkoord afgesproken. Er moet weer 1,5 miljard uit de zorg, en het hoogste beslag zal bij de ziekenhuizen komen. Er is geen geld gereserveerd voor de inhaalzorg,” reageerde Agema.

“De minister van VWS verwijst naar de verzekeraars, maar die gaan dat natuurlijk weer ophogen in de premies. Er is helemaal niets. Er staat niets in het coalitieakkoord voor een structurele verhoging van de intensivecarecapaciteit, en niet voor de ziekenhuizen en ook niet voor de huisartsen en ook niet voor de thuiszorg. Helemaal niets. Hoe vaak gaat de VVD het land nog op slot gooien, winkels sluiten en scholen sluiten voordat de VVD een keer inziet dat er structureel geïnvesteerd moet worden in de zorg?” vroeg Agema.

5 88 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

90 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Fleur Agema vraagt, WANNEER er nu eindelijk structureel geïnvesteerd wordt in de zorg. Nu Fleur, ik kan je het antwoord als leek direct geven: NOOIT!

Dat komt, omdat de VVD als grootste regeringspartij een héél andere agenda heeft.

Er is een compleet afbreek scenario aan de orde: op 2 vlakken: door constant de nadruk te leggen op het tekort in de zorg MOET de boel dus op slot.

Daarmee heb je, vanuit het oogpunt van de regeringspartijen, een tweeledig “succes”. Door de zoveelste lockdown zullen er steeds meer bedrijven omvallen. Dat gebeurt dus, as we speak.

Daarnaast krijgen mensen, die ziek zijn of worden, niet de zorg meer die zij zo broodnodig hebben.

De agenda, georkestreerd door het World Economic Forum, EN gevolgd door onze landverraders, loopt als een trein.

Daar kunnen geen tien Fleur Agema’s wat aan veranderen. Ik neem heus wel aan, dat ze het goed bedoelt, maar het is allemaal too little, too late.

Dan even off topic:
Gistermorgen werd ik er op gewezen (terecht), dat ik moest proberen mijn spirit hoog te houden. Deze persoon had 100% gelijk. Juist in deze tijd is het van essentieel belang om toch zo positief mogelijk te blijven.

Vanochtend las ik op Telegram (bij de site van Forum voor Democratie) dat een aantal mensen, dat van plan was naar Oostenrijk te gaan voor de wintersport, nu niet kunnen gaan.
Ze zijn laaiend, want ze zijn zelfs naar Duitsland gegaan voor hun zogenaamde boosterprik.

De reacties op dit stukje waren hilarisch. En terecht. Allemaal een stelletje egoïstische sukkels, die met hun slaafse gedrag juist zorgen, dat dit hele circus maar door kan gaan.

Er was ook iemand, die zei dat haar collega’s er helemaal geen probleem mee hadden, dat zij NIET kon en zij wel lekker konden gaan.
Van je vrienden en je collega’s moet je het dus maar hebben.

Daarnaast was er nog een stukje over een Tweede Kamerlid (ik dacht van het CDA), dat snotverkouden in de kamer zat en haar gebruikte zakdoekje naast haar neerlegde.

En die vrouw (ben even haar naam vergeten) had er totaal geen moeite mee om de kanjers van FvD constant af te zeiken.

En zó iemand zou dan een voorbeeld voor ons moeten zijn? Als je je verkouden en ziek voelt, dan blijf je in ieder geval thuis.

In ieder geval heb ik in mijn eentje even flink moeten lachen om de waanzin, waarin wij momenteel met z’n allen verkeren.

En het wordt vaak genoeg gezegd: ALLEEN als wij er allemaal mee ophouden, dan is het einde oefening voor de barbaren. Dan stopt het!

Robert
Robert
2 jaren geleden

Schattig heur, en nu?

Reknir
Reknir
2 jaren geleden

En wanneer wordt de olifant eens benoemd. Gaan de vaccins niet juist een hoop ziekenhuiscapaciteit kosten? Dus de ‘’enige’’ uitweg uit deze crisis hebben ons alleen maar dieper in de shit gebracht.

HenryN
HenryN
2 jaren geleden

Altijd leuk wanneer politici of kamerleden zeggen: ik vind dat wij verantwoordelijkheid moeten hebben!! Ja m’n neus! Aan wie leggen ze dan verantwoordelijkheid af? Treden ze af wanneer ze fout zitten?? Niets van dat alles. BS is het wat ze uitkramen.

Back to top button
90
0
We lezen graag je reactie!x