Homepagina » Binnenland » ‘Laat je niet wijsmaken dat ongevaccineerden het probleem zijn voor de zorg’
ongevaccineerd
Foto: Charifa Zemouri (Videostill YouTube/charifa zemouri)

‘Laat je niet wijsmaken dat ongevaccineerden het probleem zijn voor de zorg’

In de media wordt het beeld geschetst dat ongevaccineerden verantwoordelijk zijn voor de druk op de zorg. Zo schrijft de NOS vandaag: “Het had niet gehoeven, denk ik vaak als ik naar hele zieke patiënten kijk. Dat maakt het heftig, vertelt verpleegkundige Arjan van den Broek aan de telefoon, kort voordat zijn nachtdienst op de intensive care begint. Hij verzorgt onder meer coronapatiënten, die vaak ongevaccineerd zijn.”

De NOS beweert verder dat ‘grofweg 80 procent van de coronapatiënten in de ziekenhuizen ongevaccineerd is’.

10 jaar sloopbeleid en bezuinigingen

Dr. Charifa Zemouri ergert zich aan de berichten in de media. “Laat je niet wijsmaken dat ongevaccineerden het probleem zijn voor de zorg, of tekort aan IC-bedden,” schrijft Zemouri op Twitter. Zij promoveerde vorig jaar op het onderzoek naar aerosolen.

“De Nederlandse zorg plukt de veRutte vruchten van 10 jaar sloopbeleid en bezuinigingen,” vervolgt ze. “Je doen denken dat ongevaccineerden het probleem zijn, houdt je aandacht weg bij de oorzaak.”

Slagveld

“Voor De Jonge had je de kwaadaardige Edith Schippers die de boel sloopte. Daar begon het. De Jonge opereert in een slagveld dat toch al naar de filistijnen was,” aldus Zemouri, beleidsmaker en adviseur in de Tweede Kamer voor Denk.

Ze verwijst naar een artikel op de website van werkgeversorganisatie VNO-NCW waarin valt te lezen dat Schippers, tot 2017 minister van Volksgezondheid, ‘trots is op de bijdrage die de zorgsector levert aan de bezuinigingen van het kabinet’.

Zemouri schrijft in een reactie op het bericht van de NOS: “En de nieuwe coronagolf die we deze herfst krijgen, gaat toegewezen worden aan ‘zij die niet zijn geprikt’. Passieve politiek op z’n allerbest.”

4.8 93 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
45 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nilo
Nilo
1 maand geleden

Mijn god ,strakke legit een post gezien van het nieuwsblad be ,quote ‘de vaccins werken waarom zijn er dan zoveel besmettingen …🤦‍♂️ maaaat ben je serieus ! Waar komt die redenatie van …

Perm.
Perm.
1 maand geleden

Dr. Zemouri vertelt niets nieuws. De wakkeren onder ons maken ze niets meer wijs. We geloven deze praatjesmakers simpelweg niet en nooit meer. En wij worden sterker. En de slaapwandelaars worden vanzelf een keer van de schrik wakker.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 maand geleden

Geachte Dr. Charifa Zemouri,

Hartelijk dank voor uw eerlijke & open antwoord…ik had de NOS vanochtend nog aan de lijn aangaande ditzelfde Artikel…blijf vooral open & eerlijk dat komt Nederland vroeger of later zeker ten goede…want al is de Leugen nog zo snel…de Waarheid achterhaalt ‘m wel

Met vriendelijke groet M. Hugens

rob
rob
1 maand geleden

nee , wij zijn al heel lang wakker , maar bedankt , Shalom

x

Check Also

de jonge

De Jonge sluit vaccinatieplicht niet langer uit: ‘Nederlands kampioen draaien’

Zorgminister Hugo de Jonge maakt een draai ...

ane

Cardio-anesthesioloog is het zat: ‘Ik ga me met alle wettelijk toegestane middelen verzetten tegen onze regering’

Dit jaar gaan we sowieso iedereen boosteren. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

45
0
We lezen graag je reactie!x