Binnenland

‘Laat je niet wijsmaken dat ongevaccineerden het probleem zijn voor de zorg’

Help door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de media wordt het beeld geschetst dat ongevaccineerden verantwoordelijk zijn voor de druk op de zorg. Zo schrijft de NOS vandaag: “Het had niet gehoeven, denk ik vaak als ik naar hele zieke patiënten kijk. Dat maakt het heftig, vertelt verpleegkundige Arjan van den Broek aan de telefoon, kort voordat zijn nachtdienst op de intensive care begint. Hij verzorgt onder meer coronapatiënten, die vaak ongevaccineerd zijn.”

De NOS beweert verder dat ‘grofweg 80 procent van de coronapatiënten in de ziekenhuizen ongevaccineerd is’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
10 jaar sloopbeleid en bezuinigingen

Dr. Charifa Zemouri ergert zich aan de berichten in de media. “Laat je niet wijsmaken dat ongevaccineerden het probleem zijn voor de zorg, of tekort aan IC-bedden,” schrijft Zemouri op Twitter. Zij promoveerde vorig jaar op het onderzoek naar aerosolen.

“De Nederlandse zorg plukt de veRutte vruchten van 10 jaar sloopbeleid en bezuinigingen,” vervolgt ze. “Je doen denken dat ongevaccineerden het probleem zijn, houdt je aandacht weg bij de oorzaak.”

Slagveld

“Voor De Jonge had je de kwaadaardige Edith Schippers die de boel sloopte. Daar begon het. De Jonge opereert in een slagveld dat toch al naar de filistijnen was,” aldus Zemouri, beleidsmaker en adviseur in de Tweede Kamer voor Denk.

Ze verwijst naar een artikel op de website van werkgeversorganisatie VNO-NCW waarin valt te lezen dat Schippers, tot 2017 minister van Volksgezondheid, ‘trots is op de bijdrage die de zorgsector levert aan de bezuinigingen van het kabinet’.

Zemouri schrijft in een reactie op het bericht van de NOS: “En de nieuwe coronagolf die we deze herfst krijgen, gaat toegewezen worden aan ‘zij die niet zijn geprikt’. Passieve politiek op z’n allerbest.”

4.8 94 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Nilo
Nilo
2 jaren geleden

Mijn god ,strakke legit een post gezien van het nieuwsblad be ,quote ‘de vaccins werken waarom zijn er dan zoveel besmettingen …?‍♂️ maaaat ben je serieus ! Waar komt die redenatie van …

Perm.
Perm.
2 jaren geleden

Dr. Zemouri vertelt niets nieuws. De wakkeren onder ons maken ze niets meer wijs. We geloven deze praatjesmakers simpelweg niet en nooit meer. En wij worden sterker. En de slaapwandelaars worden vanzelf een keer van de schrik wakker.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Geachte Dr. Charifa Zemouri,

Hartelijk dank voor uw eerlijke & open antwoord…ik had de NOS vanochtend nog aan de lijn aangaande ditzelfde Artikel…blijf vooral open & eerlijk dat komt Nederland vroeger of later zeker ten goede…want al is de Leugen nog zo snel…de Waarheid achterhaalt ‘m wel

Met vriendelijke groet M. Hugens

rob
rob
2 jaren geleden

nee , wij zijn al heel lang wakker , maar bedankt , Shalom

Back to top button
46
0
We lezen graag je reactie!x