In Almere gaat een zelfvoorzienende woonwijk verrijzen. Het Amerikaanse ReGen Villages heeft deze week vijf hectare grond gekocht. De plannen voor de wijk werden vorig jaar al aangekondigd.
ReGen Villages moet een woonwijk worden waar voedsel en energie grotendeels lokaal geproduceerd worden, meldt Omroep Flevoland. Het plan is een idee van de Amerikaanse ondernemer James Ehrlich van de Stanford University, waar onderzoek wordt gedaan naar technieken die van pas komen bij het zelfstandig laten draaien van een woonwijk.
Tesla onder de ecodorpen
ReGen Villages moet de Tesla onder de ecodorpen gaan worden. Boodschappen doen is niet meer nodig en de elektriciteitsrekening komt ook te vervallen, aldus Ehrlich. De nieuwe bewoners gaan zelf hun eigen voedsel verbouwen en elektriciteit opwekken. De verwarming wordt gerealiseerd door middel van kassen. Het afval wordt hergebruikt.
“Elk huis zal energiepositief zijn,” zei Ehrlich, die met zijn vrouw en zoon in de wijk zal gaan wonen. “Samen zullen deze gemeenschappen overproduceren.”
Moestuin
Hij zegt al zo’n 4000 e-mails te hebben ontvangen van geïnteresseerden van over de hele wereld. In het Zweedse Lund wordt om die reden een tweede wijk gepland. In de woonwijk in Almere wordt een kring van 25 huizen gebouwd, die zo’n 300.000 euro per stuk moeten gaan kosten. Voor je moestuin kun je iemand aanstellen.
Bekijk hieronder een video over het zelfvoorzienende dorp:
[RTL Z]
Korpschef politie krijgt bakken kritiek na uitspraken over genderidentiteit: ‘Jullie schenden de mensenrechten’
Wie runt onze overheid? De lange arm van Big Pharma
Extreme stijging oversterfte na laatste vaccinatieronde, ’top nog lang niet bereikt’
Beyond the Reset: bekijk deze film over de wereld na de Great Reset
Miljardair George Soros geeft toe betrokken te zijn bij de migrantencrisis: “Nationale grenzen zijn obstakel”
Inspectie blijft huisarts Rob Elens opjagen: ‘Opgestookt door top van politiek Den Haag’
VIDEO: De oorsprong van de schaduwregering
Wijzigingen van de Internationale Gezondheidsregeling aangenomen: dit betekent het
Wetenschappers willen actie tegen hormoonverstoorders