Binnenland

Geen stroomrekening meer: Almere krijgt geheel zelfvoorzienende woonwijk

Help anderen door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Almere gaat een zelfvoorzienende woonwijk verrijzen. Het Amerikaanse ReGen Villages heeft deze week vijf hectare grond gekocht. De plannen voor de wijk werden vorig jaar al aangekondigd.

ReGen Villages moet een woonwijk worden waar voedsel en energie grotendeels lokaal geproduceerd worden, meldt Omroep Flevoland. Het plan is een idee van de Amerikaanse ondernemer James Ehrlich van de Stanford University, waar onderzoek wordt gedaan naar technieken die van pas komen bij het zelfstandig laten draaien van een woonwijk.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Tesla onder de ecodorpen
Geen stroomrekening meer: Almere krijgt geheel zelfvoorzienende woonwijk
ReGen Villages

ReGen Villages moet de Tesla onder de ecodorpen gaan worden. Boodschappen doen is niet meer nodig en de elektriciteitsrekening komt ook te vervallen, aldus Ehrlich. De nieuwe bewoners gaan zelf hun eigen voedsel verbouwen en elektriciteit opwekken. De verwarming wordt gerealiseerd door middel van kassen. Het afval wordt hergebruikt.

“Elk huis zal energiepositief zijn,” zei Ehrlich, die met zijn vrouw en zoon in de wijk zal gaan wonen. “Samen zullen deze gemeenschappen overproduceren.”

Moestuin

Hij zegt al zo’n 4000 e-mails te hebben ontvangen van geïnteresseerden van over de hele wereld. In het Zweedse Lund wordt om die reden een tweede wijk gepland. In de woonwijk in Almere wordt een kring van 25 huizen gebouwd, die zo’n 300.000 euro per stuk moeten gaan kosten. Voor je moestuin kun je iemand aanstellen.

Bekijk hieronder een video over het zelfvoorzienende dorp:

[RTL Z]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Markus
Markus
7 jaren geleden

In Brabant is er ook een leuk initiatief; http://www.ecodorpboekel.nl/ voor de liefhebber……

Peter
Peter
7 jaren geleden

Huh!! Die vrouw in dat panel is precies niet van deze planeet!!

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

Ligt Almere boven NAP? Als Almere boven NAP ligt dan is het goed om naar Almere te verhuizen, want de zeedijken gaan hier wel in Nederland doorbreken, men ontkent nml. dat het gevaar van de zeedijken van ONDEREN zit, ze zijn als het ware op drijfzand gebouwd.

Axmann
Axmann
7 jaren geleden

Een dergelijke surrealistische wijk is volgens mij de natte droom van elke wereldverbeteraar, maar ook déze droom zal als een zeepbel uiteenspatten. Het is niet haalbaar, vooral niet omdat alleen de rijken zich een dergelijke woning -incl. tuinman- kunnen veroorloven. Volgens begeleidende tekst is in een dergelijke zelfvoorzienende gemeenschap boodschappen doen niet meer nodig. HA! Dus voor chocola, frisdrank, bier, wijn, chips, sinaasappels, bananen, brood enz. hoef je de deur niet meer uit? James Ehrlich, ga je geld beter besteden dan aan dergelijke onzinnige, hoewel goedbedoelde, projecten.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x