Gezondheid

Schokkend: Waarom veel vrouwen hun borsten onnodig laten verwijderen

Help mee door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit een recente peiling onder ruim 2000 vrouwen die gediagnosticeerd zijn met borstkanker blijkt dat de helft van de vrouwen die hun borsten preventief hebben laten weghalen helemaal geen mutaties heeft die een verhoogd risico op kanker overbrengen.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Stanford University School of Medicine en vier andere medische centra.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De vrouwen bleken zogeheten variants of uncertain significance (VUS) te hebben, genetische varianten die in de meeste gevallen onschuldig zijn.

Beperkte kennis

De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat artsen en patiënten slechts een beperkte kennis hebben over de erfelijkheidstests die worden gedaan.

De kennis die artsen hebben over borstkanker varieert heel sterk, aldus hoofdonderzoeker Allison Kurian van het Stanford Cancer Institute.

Uit het onderzoek bleek dat vrouwen met VUS niet anders worden behandeld dan vrouwen met mutaties die worden geassocieerd met kanker, terwijl VUS over het algemeen onschadelijk zijn.

Borstkankergen

Sommige vrouwen laten zelfs hun borsten weghalen nog vóórdat ze zich hebben laten testen of de resultaten hebben gezien.

Slechts de helft van de vrouwen die een genetische test laat uitvoeren, bespreekt de testresultaten met een expert.

De onderzoekers ontdekten ook dat ongeveer de helft van alle ondervraagde artsen vrouwen met onschuldige mutaties toch vertelt dat ze het ‘borstkankergen’ hebben en kanker zullen krijgen als ze niets doen.

Agressieve behandelingen

Erfelijkheidstests worden steeds verwarrender, aldus de onderzoekers. Omdat wordt getest op mutaties en variaties in vele verschillende genen kunnen de resultaten moeilijk te interpreteren zijn.

Hierdoor kunnen minder ervaren artsen agressieve behandelingen aanraden of ervoor zorgen dat vrouwen kiezen voor de in hun ogen ‘veiligste optie’: opereren.

[Stanford]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trix
trix
7 jaren geleden

insanity to the max. cut of your female side and sponsor the male world we all ready live in.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Leer over German New Medicine.
Kanker is niet een ziekte, het is een reparatie mechanisme van het lichaam. Als het lichaam uit balans raakt door vergiftiging en langdurige stress word het kanker mechanisme onstabiel en kan gevaarlijk worden, en al helemaal als je de kanker direct aanvalt met chirugisch ingrijpen, chemo, bestraling… EN Placebo-overtuiging raken dat je gaat sterven eraan!
Ik ken vrijwel alleen maar gevallen van kanker sterven… NADAT er is ingegrepen.

trackback
Eindtijdsignalen en andere opmerkelijke berichten, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
7 jaren geleden
Maria
Maria
7 jaren geleden

En dat allemaal terwijl steeds meer bekend wordt dat er massa’s en massa’s valse diagnoses gemaakt worden. Om te beginnen met ‘ze hebben IETS gevonden’. Vertrouw op jezelf en de integriteit van je lichaam. Al die flauwekul onderzoeken kosten miljoenen, jagen iedereen de stuipen op het lijf en helpen niets. Mammografie CREËERT kanker, heb ik gelezen. Link? Nee, dan had ik wel een bibliotheek kunnen aanleggen. Maar zoek, zoek zelf. En laat je niet prikken tegen kanker. Allemaal onzin en gevaarlijk:)

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x