Homepagina » Gezondheid » Schokkend: Waarom veel vrouwen hun borsten onnodig laten verwijderen
Schokkend: Waarom veel vrouwen hun borsten onnodig laten verwijderen

Schokkend: Waarom veel vrouwen hun borsten onnodig laten verwijderen

Uit een recente peiling onder ruim 2000 vrouwen die gediagnosticeerd zijn met borstkanker blijkt dat de helft van de vrouwen die hun borsten preventief hebben laten weghalen helemaal geen mutaties heeft die een verhoogd risico op kanker overbrengen.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Stanford University School of Medicine en vier andere medische centra.

De vrouwen bleken zogeheten variants of uncertain significance (VUS) te hebben, genetische varianten die in de meeste gevallen onschuldig zijn.

Beperkte kennis

De wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat artsen en patiënten slechts een beperkte kennis hebben over de erfelijkheidstests die worden gedaan.

De kennis die artsen hebben over borstkanker varieert heel sterk, aldus hoofdonderzoeker Allison Kurian van het Stanford Cancer Institute.

Uit het onderzoek bleek dat vrouwen met VUS niet anders worden behandeld dan vrouwen met mutaties die worden geassocieerd met kanker, terwijl VUS over het algemeen onschadelijk zijn.

Borstkankergen

Sommige vrouwen laten zelfs hun borsten weghalen nog vóórdat ze zich hebben laten testen of de resultaten hebben gezien.

Slechts de helft van de vrouwen die een genetische test laat uitvoeren, bespreekt de testresultaten met een expert.

De onderzoekers ontdekten ook dat ongeveer de helft van alle ondervraagde artsen vrouwen met onschuldige mutaties toch vertelt dat ze het ‘borstkankergen’ hebben en kanker zullen krijgen als ze niets doen.

Agressieve behandelingen

Erfelijkheidstests worden steeds verwarrender, aldus de onderzoekers. Omdat wordt getest op mutaties en variaties in vele verschillende genen kunnen de resultaten moeilijk te interpreteren zijn.

Hierdoor kunnen minder ervaren artsen agressieve behandelingen aanraden of ervoor zorgen dat vrouwen kiezen voor de in hun ogen ‘veiligste optie’: opereren.

[Stanford]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. Leer over German New Medicine.
  Kanker is niet een ziekte, het is een reparatie mechanisme van het lichaam. Als het lichaam uit balans raakt door vergiftiging en langdurige stress word het kanker mechanisme onstabiel en kan gevaarlijk worden, en al helemaal als je de kanker direct aanvalt met chirugisch ingrijpen, chemo, bestraling… EN Placebo-overtuiging raken dat je gaat sterven eraan!
  Ik ken vrijwel alleen maar gevallen van kanker sterven… NADAT er is ingegrepen.

  10 likes
 2. insanity to the max. cut of your female side and sponsor the male world we all ready live in.

  5 likes
 3. En dat allemaal terwijl steeds meer bekend wordt dat er massa’s en massa’s valse diagnoses gemaakt worden. Om te beginnen met ‘ze hebben IETS gevonden’. Vertrouw op jezelf en de integriteit van je lichaam. Al die flauwekul onderzoeken kosten miljoenen, jagen iedereen de stuipen op het lijf en helpen niets. Mammografie CREËERT kanker, heb ik gelezen. Link? Nee, dan had ik wel een bibliotheek kunnen aanleggen. Maar zoek, zoek zelf. En laat je niet prikken tegen kanker. Allemaal onzin en gevaarlijk:)

  4 likes
  • De opmerking van Maria is correct.
   Bij een mamagrafie wordt de borst letterlijk geplet (zelfs zodanig hard dat het pijn doet) tussen twee platen, totdat de borst zover mogelijk plat gedrukt is.
   Bij dat platpersen beschadigen cellen in de borst, met de rontgenfoto wordt die borstwond met Xray’s bestraald en de kans is dan zeer groot dat dat wondweefsel kanker cellen gaat produceren.

   Dit is al eventjes bekend hoor.

   0 likes
 4. nou dames je hoort het Borstkanker is helemaal geen ziekte, het wordt je allemaal aangepraat door die gemene artsen die dan wel weer hun leven verdoen om er wat aan te doen.
  dus kop op positief blijven denken dan is er niets aan de hand, toch Arwijn?
  vooral niet naar de dokter gaan, dat scheelt een hoop pensoenuitkeringen.

  ps Arwijn, ik denk dat als je jouw reactie aan een bepaalde nederlandse zanger verteld dat hij je zo een enkeltje tandarts verkoopt, samen met duizenden anderen die hun vrouw, vriendin, moeder dochter etc aan deze vreselijke ziekte zijn verloren

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

oncoloog

Oncoloog waarschuwt voor risico’s van straling: ‘Jongens, wees voorzichtig met 5G’

We moeten ons bewust zijn van de ...

marc de hond

Marc de Hond wenst president Trump kanker toe. Kijk, dit zijn zogenaamd de deugers op de linkse flank

Marc de Hond, de zoon van opiniepeiler ...