Homepagina » Financieel » Een inktzwarte dag voor Europa
Een inktzwarte dag voor Europa

Een inktzwarte dag voor Europa

In één klap zijn gisteren twee sluimerende politieke beleidslijnen dominant geworden. Enerzijds de ontwikkeling van het ESM tot Europese Schuldenbank (ESB) en anderzijds de weg naar een Verenigde Staten van Europa.

Het was daarmee een inktzwarte dag voor Europa, zo stelt René Tissen van de Nyenrode Business Universiteit.

Hij is geen voorstander van de lijn die is uitgezet. Tissen ziet liever dat in één keer schoon schip wordt gemaakt. Nu wordt volgens hem doorgemodderd met de ene onverantwoorde reddingsactie na de andere.

Banklicentie

Het ESM (Europees Stabiliteitsmechanisme) wordt binnenkort van een banklicentie voorzien en daarna gaat men euro-obligaties uitgeven. Deze nieuwe bank komt er ondanks verzet tegen deze ontwikkeling.

Volgens Tissen is het beter als de Europese Schuldenbank alle overmatige staatsschuld van de lidstaten opschept en omzet in nieuwe obligaties. Stop daar de bad banks bij die momenteel in Europa worden opgericht en het schuldenplaatje is compleet.

Unie

Na de uitspraak van het Constitutionele Hof staat vast dat de Verenigde Staten van Europa er uiteindelijk zullen komen. Opnieuw wordt een duidelijke lijn zichtbaar, aldus Tissen. Eerst komt er een begrotingsunie, gevolgd door een economische unie. Daarna wordt een politieke unie gevormd rondom de Europese Commissie. Brussel krijgt meer macht dan ooit.

Tissen blijft verzet aantekenen tegen deze lijn omdat de banken nu in principe worden gevrijwaard van elke noodzaak of dwang om krachtig te hervormen. De markt van staatsobligaties wordt feitelijk onbeperkt uitgebreid waardoor banken meer kunnen verdienen aan wat uiteindelijk door burgers moet worden betaald.

Europese regeringsleiders kunnen nu formele verbanden smeden waar burgers van de afzonderlijke lidstaten pas wat van zullen merken als het te laat is om zich er tegen te verzetten, legt Tissen uit. Weinigen lijken moeite te hebben met een federaal Europa. De vraag is volgens hem alleen op welke grondvesten de gedachte van eenwording rust. Dat was vroeger hoop, maar nu is dat angst. Angst is juist geen motor van verbroedering.

Europa kan als overkoepelende staat mogelijkheden scheppen voor haar inwoners, meent Tissen. Om dat te bereiken is het nodig om af te stappen van instituties en bureaucratie en aan te sturen op een welvarend leven voor iedereen. Maar dat behoort niet tot het actuele beleid van Europa.

Bron: RTLZ

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • TOBYI OR NOTTING schreef:

  Voor de Europianen een inktzwarte dag.
  Maar dat zien alleen wij die daarin wakker zijn.

  1 likes
 • mb schreef:

  Ook hier weer … geen inktzwarte dag voor Europa (werelddeel) , maar voor de EU (politieke organisatie die de aangesloten landen wil besturen).

  0 likes
 • itanimulli.com schreef:

  René Tissen moet de Illuminati niet kwaad maken!
  Levensgevaarlijk 😛

  0 likes
 • Hans schreef:

  @filmpje: “chemie- en farmaceutica kartel” als oorzaak van onze crisis? Die man spoort niet. Deze crisis is geheel en alleen door banken veroorzaakt in hun zucht naar hebzucht en winst. Ze beloofde de investeerders gouden bergen (winst) in wat eigenlijk een piramide spel bleek te zijn. Dat is nu ingestort.

  0 likes
 • Peter ♥ schreef:

  In 1997 heb ik al gewaarschuwd voor deze crisis. In 2008 toen de crisis uitbracht heb ik gezegd dat we deze crisis simpel zouden kunnen oplossen door zaken aan te passen/verbeteren en het systeem te resetten zoals dit ook is gedaan na wereld oorlog II. Probleem is dat zij die nu de macht hebben die nooit meer willen afstaan. De ingeslagen weg is een logische en zal leiden tot de totale ineenstorting van de wereld economie. Reden is omdat er nog heel veel bubbles in de wereld economie zitten en omdat men vast blijft houden aan een corrupt systeem dat in feiten al dood is. Het is dus nu aan ons om mensen bewust te maken wat er gaande is en ons nog verder los te maken van het systeem.

  0 likes
 • Abel schreef:

  [quote name=”Hans”]@filmpje: “chemie- en farmaceutica kartel” als oorzaak van onze crisis? Die man spoort niet. Deze crisis is geheel en alleen door banken veroorzaakt in hun zucht naar hebzucht en winst. Ze beloofde de investeerders gouden bergen (winst) in wat eigenlijk een piramide spel bleek te zijn. Dat is nu ingestort.[/quote]

  De banken zijn de farmaceutische industrie.

  Zo is Goldman Sachs namelijk AstraZeneca.

  0 likes
 • Jack schreef:

  Een inktzwarte dag voor de mensheid zul je bedoelen!?.
  Voor we weer iedereen de schuld gaan geven, banken ,farma, regering etz.
  Zijn het gewoon de mensen die hier een einde aan haden kunnen maken, maar in plaats daarvan ,heeft de ruime meerderheid van de mensen het weer voor elkaar geboxt , om vooral door te gaan op de oude weg en dat gaat het dan ook.
  Dus niet die is de schuld of die is de schuld ,NEE gewoon WIJ mensen zijn de schuld.
  En blijft er alleen te hopen dat er veeeeeeel elende en shit komt zodat we wat kunnen leren,tog raar he dat je meer elende nodig hebt om voor uit te komen.

  0 likes
 • Johnny schreef:

  En dan zijn er ook nog mensen die geloven dat Saluza de boel wel komt redden hahaha

  0 likes
 • Sam schreef:

  De politiek is een grote sekte die nederland volgt. We zijn gevangen en slaven. We leven in een bolwerk van leugens en misleiding. Dit is typisch een geval dat deze elite zeggen
  if you can beat us join us.

  0 likes
 • Disobey schreef:

  Europionnen zijn totaal de kluts kwijt. Ze dromen nog en willen NIET wakker worden. Het is een bewuste keuze. De angsten zijn hun te groot in de ogen dat ze liever blijven slapen en maar hopen dat de grote boze wolf vanzelf verdwijnt. Arme sukkeltjes…

  0 likes
 • hoppa schreef:

  griekenland heeft ook weer geld nodig!rutte loopt in eigen val, zou geen cent meer naar toe gaan,morgen weer anders??LAAT ONS JUIGEN!!!

  0 likes
 • Zebbie schreef:

  Ik ben er zeker van dat de crisis snel kan opgelost worden maar ik ben er ook zeker van dat hetzelfde steeds zal terug komen omdat het monetair/economisch systeem nu éénmaal ideaal is om te foefelen.De enige oplossing is een volledig nieuw systeem waarbij het geen zin heeft om te foefelen.
  Ik vind het jammer dat er nooit informatie over z’on systeem gegeven wordt terwijl flauwe afgeleiden van het huidige wel alle aandacht krijgen.
  Zelfs op de sites vol visionairen,verlichten en anti illuminatie,nwo ,…steeds dezelfde flauwe afgeleiden van het huidige syteem.
  Misschien zijn al deze visionairen en verlichten dan toch niet zo visionair of verlicht dat ze het gewoon niet kunnen vatten ofwel hopen ze ook stiekem op een plaatsje bovenop de ladder en een hoop rijkdom en is dat de reden om toch maar te blijven heulen met de huidige systemen?

  0 likes
 • Nique schreef:

  De mensen die VVD hebben gestemd (of sowieso op de oude garde) VERDIENEN de ondergang. VERDIENEN de bodem te zien. Ze VRAGEN erom.! En zo zal het (spoedig) geschieden! En wat zal ik dan LACHEN! Uitlachen!

  0 likes
 • Phoenix schreef:

  Als dit echt zo doorzet met de problematiek binnen de EU erbij, zal steeds meer duidelijk worden welke grote machten de touwtjes in handen hebben die over de rug van de hard werkende bevolking zijn doel bereikt. Bevolking wordt wakker, en de tijd voor eerlijke vernieuwing is niet te vermijden.

  0 likes
 • Question schreef:

  Ernstige zaak, we hebben het zien aankomen en het is er ook van gekomen. Maar hoeveel angst die de Niburu’s en Xander’s scheppen op hun sites is juist NIET uitgekomen? Een heleboel!

  Wie maakt nu wie bang? De media? Ja! Het inetnet? Ja! Alternatieve media, Ja!

  Kortom, iedereen maakt iedereen gek, zoek nog maar eens de waarheid, succes!

  0 likes
 • stephan schreef:

  er veranderd echt nix , wees eerlijk mensen , wat voor veranderingen zijn er gebeurd de laatste jaaren?? er word zoveel gezecht , er word gezecht word wakker , ik zeg word echt wakker want we gaan steeds meer betalen voor minder , en iedereen hier doet mee!! zelfs de mensen die zeggen dat ze wakker zijn , dit is 1 groot spel , we worden genaaid altijd , alleen we worden op dit moment op een hoger nivea genaaid .. en wij maar denken dat we wakker worden , HAHAHAHA ER I NIX TEGEN TE DOEN als je ziet hoeveel mensen er nog stemmen

  0 likes
 • Tasj schreef:

  [quote name=”Jack”]Een inktzwarte dag voor de mensheid zul je bedoelen!?.
  Voor we weer iedereen de schuld gaan geven, banken ,farma, regering etz.
  Zijn het gewoon de mensen die hier een einde aan haden kunnen maken, maar in plaats daarvan ,heeft de ruime meerderheid van de mensen het weer voor elkaar geboxt , om vooral door te gaan op de oude weg en dat gaat het dan ook.En blijft er alleen te hopen dat er veeeeeeel elende zodat we wat kunnen leren,tog raar he dat je meer elende nodig hebt om voor uit te komen.[/quote]

  – Niet helemaal waar, wat jij het nu zegt… Er zijn nou eenmaal mensen die hier keihard van profiteren en dit bewust doen en heel graag willen. Het is te makkelijk om te zeggen WIJ hebben schuld en WIJ hebben het gedaan.. Er zijn nou eenmaal posities in het leven die wetten en regels kunnen maken en realiseren die ik als huisvrouw en kunstenaar niet kan

  0 likes
 • Timothy Drake schreef:

  Gloeiend met deze man eens. Beelden van een lallende massa die denk verstandig te hebben gekozen springen me voor de geest.. idd een inkzwarte dag. Misschien moeten we eerst nog veel dieper zinken en de geschienis zich laten herhalen voordat de massa eindelijk eens wakker wordt. Een politieke partij oprichten was een goed plan maar misschien is een georganiseerd verzet wel meer op zijn plaats. Hoe lang moeten wij dit nog pikken?

  0 likes
 • drifter schreef:

  Nederland heeft gisteren massaal aangegeven een lesje te willen leren. Het is inderdaad jammer dat de spreekwoordelijke bommen eerst moeten vallen en de kalveren eerst moeten verdrinken. Maar het zij zo, en er is misschien niks mis met een goede les.

  En het zou eigenlijk ook niet juist zijn wanneer de wereld ineens ten goede zou veranderen terwijl 95% van de mensen geen weet heeft van wat er aan de hand is.

  0 likes
 • Mario8282 schreef:

  Heeeei allemaal, geen reden voor paniek a.u.b.

  Het wordt:
  – meer “Europa”, minder Nederland
  – meer demagogie, minder op tafel
  – meer voor de bankiers, minder voor de burgers
  – meer bezuinigen, minder verdienen
  – meer werkloosheid, minder zekerheid
  – meer zorgen, minder zorg

  Dussss binnen 2 jaar verkiezingen en dan…
  zetten we alles ANDERSOM, hé !

  Lees meer: http://www.nujij.nl/politiek/veel-verschillen-tussen-mogelijke.18991543.lynkx#ixzz26OAq0AZ5

  0 likes
 • Ben het zat schreef:

  [quote name=”hoppa”]griekenland heeft ook weer geld nodig!rutte loopt in eigen val, zou geen cent meer naar toe gaan,morgen weer anders??LAAT ONS JUIGEN!!![/quote]

  Dit gaat idd gebeuren! Zie:http://www.nu.nl/economie/2909005/griekenland-heeft-derde-steunpakket-nodig.html

  0 likes
 • Ben het zat schreef:

  Waarom is het buitenland tevreden met deze verkiezingen denk je? Omdat ze nu weten dat ze geld zullen krijgen!!!
  Wij Nederlanders zijn ZOOOOOO dom. Dus we moeten nu ook niet gaan zeueren als het mis gaat. Ik ben het zo zat, dat ik daarom ook hoop dat het helemaal naar de klote gaat. Iedereen heb me altijd uitgelachen voor hetgeen waar ik in geloof en NU zal ik het hardst lachen. Ik
  heb talloze pogingen gedaan op sites, waar mensen lopen te klagen, maar niemand doet iets of steunt bv de occupy. Veel mensen klagen dat de mensen (occupy) moeten gaan werken ipv een uitkering trekken en niets doen. Ik betaal liever belasting aan mensen die het met ons voorhebben (omdat ze wakker zijn), dan dat ik het moet betalen aan een drugsdealer die een dikke bak rijdt en ook nog een uitkering krijgt. Wij mensen verpesten alles op deze planeet. Dus misschien word het maar eens tijd dat moeder natuur ons eens ff flink wakker schud!

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  Wat een onzin, banken gaan hier helemaal niet aan verdienen. Het zijn namelijk centrale banken die deze schulden troep blijven verkopen voor landen binnen de EUSSR, welke eigenlijk al failliet moeten zijn. Deze hele schulden ponzie, wordt opgezet, zodat overheden, fijn goedkoop door kunnen blijven lenen, omdat de leningen op een normale manier niet meer betaalbaar zijn veroorzaakt door hun eigen wanbeleid. Daar is geen bank bij komen kijken. Dit is ook de reden waarom politici belastinggeld gebruiken om banken overeind te houden, men heeft die banken namelijk odig om de EURO-obligaties van de centrale banken af te nemen. Zodat men zogenaamd goedkoop door kunnen gaan met structureel teveel geld uit te geven.

  Wie nog steeds naar de banken wijst is op zijn minst naief, in Nederland heeft men net weer gekozen voor nog meer links en nog meer uitgeven, wie gaat die leningen bekostigen denkt u?
  Juist de banken die met belastinggeld overeind zijn gehouden!

  0 likes
 • nique schreef:

  De Ware winnaars zitten in Zwitserland. De afstammelingen van de farao’s (50% van dat volk heeft Egyptisch bloed). de bankiers, de farmaceuten, de moordenaars! de kinderverkrachters. Hun afgezanten als een virus verspreid over Europa en de rest van de wereld. Zij die op 1 augustus van het jaar het verbranden van miljoenen kinderen, vrouwen en het sneuvelen van talloze onwetende mannen vieren. Waarom deden zij nooit mee in welke oorlog dan ook? Omdat zij het brein zijn achter alle verdeeldheid, het bedrog. Al duizenden jaren.. kan er niet genoeg over schrijven..

  0 likes
 • ascended schreef:

  Heb het gevoel dat het juist de bedoeling om europa door te zetten, Bedoel daarmee dat het anders niet eerder duidelijk voor de in coma staat verkerende mensen! Het moet eerst klappen en dan vanaf de grond kunnen we weer alles opbouwen. Vaak moet het eerst erg fout gaan voordat het goed kan.

  0 likes
 • Monique schreef:

  [quote name=”Jack”]Een inktzwarte dag voor de mensheid zul je bedoelen!?.
  Voor we weer iedereen de schuld gaan geven, banken ,farma, regering etz.
  Zijn het gewoon de mensen die hier een einde aan haden kunnen maken, maar in plaats daarvan ,heeft de ruime meerderheid van de mensen het weer voor elkaar geboxt , om vooral door te gaan op de oude weg en dat gaat het dan ook.
  Dus niet die is de schuld of die is de schuld ,NEE gewoon WIJ mensen zijn de schuld.
  En blijft er alleen te hopen dat er veeeeeeel elende en shit komt zodat we wat kunnen leren,tog raar he dat je meer elende nodig hebt om voor uit te komen.[/quote]
  Pas op het donkerste moment kan het licht worden, tot het zover zoeken we eerst naar allerlei oplossingen. Ik zie het in mijn eigen leven ook. Mijn roer kan pas om als ik echt de bodem heb geraakt. Misschien voor anderen ook herkenbaar?

  0 likes
 • Monique schreef:

  [quote name=”drifter”]Nederland heeft gisteren massaal aangegeven een lesje te willen leren. Het is inderdaad jammer dat de spreekwoordelijke bommen eerst moeten vallen en de kalveren eerst moeten verdrinken. Maar het zij zo, en er is misschien niks mis met een goede les.

  En het zou eigenlijk ook niet juist zijn wanneer de wereld ineens ten goede zou veranderen terwijl 95% van de mensen geen weet heeft van wat er aan de hand is.[/quote]
  Mee eens, bewustwording/inzichten brengen motivatie op gang, zonder motivatie komen we niet verder. Tja en dat geeft eerst nog wat meer tegenwind….ik blijf positief, het roer gaat eens om!!!

  0 likes
 • monique sparla schreef:

  bedenk ook van uit welk belang en stroming hij dit zo zegt, t glas is half leeg is en komt hij met n goed alternatief? Nee! Dus wat wil hij dan zeggen?

  Wat stoort is dat hij hoe ook angst zaait en niet informeert of zorgt voor transparantie en goeie alternatieve voor iedereen zodat er meer stabiliteit komt binnen de EU. Dit soort speeches kunnen geschaard kan worden alszijnde oudeschool economen die hun macht op deze wijze willen houden.

  t

  0 likes
 • monique sparla schreef:

  En voor betreft de tool mbt stabilisering richting EU economie. Die zijn er nl strenge toezicht op banken, een geherstructureerde bijstand, nl een basisinkomen voor mensen die werkeloos, in de bijstand zitten en ZZPers geen inkomen meer hebben, AOWer en studenten. Kortom er moet een EU basis inkomen dat lokaal geïndexeerd wordt komen. Dat kan er snel voor zorgen dat mensen die geen inkomen hebben weer “normaal” leven. En het geld niet in eindeloze zwarte gaten naar organisaties als banken gaat. En de economie wordt dan vanaf de basis geboos

  0 likes
 • Knager schreef:

  Jeetje zeg, wat een paniek hier! SOPN heeft verloren en nou moet maar heel de politiek het bezuren omdat de SOPN kindertjes hun zin niet kregen? Nou ja zeg… kom op, ga even door met leven wil je?

  En Nique, je durft nogal zeg?! Ik heb op de VVD gestemd dus ik verdien ook de ondergang? Gaan we dreigen?

  Tss…

  0 likes
 • Cahty schreef:

  niet alleen Duitsland wij over HEEL de wereld is hier slachtoffer . niet laten chippen ook al dreigen ze dat men geen inkopen kan doen en ook Reklamen in de gaten houden er komt schijnbaar een spot met zo gezegd eerst de rijke die vrolijk een chip in laten planten maar ook dit is bedrog trap hier niet in ( het teken van het beest )ook dit probeer ik te delen met jullie waar ik niet zo lang achter ben gekomen geef dit zo veel mogelijk door hoe meer mensen dit weten hoe minder kans heb ik dan weer want ze zijn nu egt macht aan het uit oefenen en hoe meer macht hoe erger ook dat zal NOOIT goed en genoeg zijn als je begrijp wat ik bedoel het is niet leuk dit te zegen maar ik doe het wel .

  0 likes
 • Cahty schreef:

  [quote name=”Knager”]Jeetje zeg, wat een paniek hier! SOPN heeft verloren en nou moet maar heel de politiek het bezuren omdat de SOPN kindertjes hun zin niet kregen? Nou ja zeg… kom op, ga even door met leven wil je?

  En Nique, je durft nogal zeg?! Ik heb op de VVD gestemd dus ik verdien ook de ondergang? Gaan we dreigen?

  Tss…[/quote]
  ja dit moet je zelf weten natuurlijk …maar deze is voor het rijk en de rijke willen dit net allemaal gebeuren . maar dit is jou besluit daarna moet je ook niet klagen hoe het leven is dan hebben wij ook geen boodschap meer voor jou en kunnen wij ook niet helpen …spijtig

  0 likes
 • Debb3 schreef:

  [quote name=”Knager”]Jeetje zeg, wat een paniek hier! SOPN heeft verloren en nou moet maar heel de politiek het bezuren omdat de SOPN kindertjes hun zin niet kregen? Nou ja zeg… kom op, ga even door met leven wil je?
  [/quote]

  Moet enorm lachen om jou reactie vind
  niet echt iets van volwassenheid in jou en je noemt de Sopn kindertjes? volgens mij kun je eens heel goed naar de vvd gaan kijken daar zitten de kindertjes die hun eigen landgenoten uitleveren aan die Eu wat enorme gevolgen zal hebben ook voor jou niet naderhand zitten huilen he als je er in 1x achter komt wat je hebt veroorzaakt met jou stem en jou mening kleutertje 😉 Sopn zal groter worden dit was even een kleine start ook omdat wij de Sopn totaal werden genegeerd op tv maar mensen zullen nu steeds sneller wakker worden en kiezen voor de Sopn omdat mensen door gaan krijgen wat uiteindelijk goed voor hun is en niet voor de banken en multinationals wij zijn geen slaven maar MENSEN!!!Sopn stopt niet!

  0 likes
 • King of Light schreef:

  [quote name=”Knager”]Jeetje zeg, wat een paniek hier!

  Tss…[/quote]

  Tja het is maar waar u voor kiest knagertje. Is het u schijnbaar niet opgevallen dat deze bekendmakingen gelijktijdig met het stemmmen in Nederland werden bekend gemaakt. Toeval? Ik denk niet. Is het u ook niet opgevallen dat de (9) dagen voor de verkiezingen geen enkele Chemtrail in de lucht was te zien. Die mooie VVD van u was wel diegene, die zich als enige ASOCIAAL opstelde tegen SOPN met misselijke opmerkingen in Purmerend.
  Daarnaast hebben de media overduidelijk de nieuwe patrijen gemeden waardoor oneerlijke concurrentie ontstond. De uitspraak van Rutte over “door burgers in alle soevereiniteit gekozen” vond ik ook al niet bijster slim. Dat geeft wel ernstig te denken.
  U heeft gekozen voor uw portemonee (die zal worden leeggeroofd) en niet voor de toekomst van onze kinderen, dat is niet bijster slim te noemen!!!

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Nique”]De mensen die VVD hebben gestemd (of sowieso op de oude garde) VERDIENEN de ondergang. VERDIENEN de bodem te zien. Ze VRAGEN erom.! En zo zal het (spoedig) geschieden! En wat zal ik dan LACHEN! Uitlachen![/quote]

  Dat heb je ook bij mensen die bij een sekte zitten. Zij denken het bij het juiste eind te hebben en de rest is verdoemd en heeft het verkeerd. Ik heb een keer SOPN gestemd de volgende keer weer SP (oude garde dus).

  0 likes
 • Grapjas schreef:

  [quote name=”Johnny”]En dan zijn er ook nog mensen die geloven dat Saluza de boel wel komt redden hahaha[/quote]

  Volgens Teuben is Niburu bij de Zuidpool gesignaleerd. Dus de redders zijn onderweg. Die Niburianen ( Annunaki) komen het gestolen goud weer
  terugbrengen en alles komt weer goed. De Annunaki zijn namelijk geascendeerd en daarom hebben ze spijt en komen het gestolen goud weer terugbrengen.

  0 likes
 • Question schreef:

  En vraag je de mensen hier met een gedegen uitgebreide/onderbouwde oplossing voor de huidige problemen (want kennelijk weer iedereen hier de oplossing). Dan komen ze met een GFL of een volgende vraag-vermijdende-serenada.

  Nee het probleem zit niet enkel bij de elite.

  De huidige uitkomst is ontstaan door een deel wanhoop, de VVD heeft een paar sterke eigenschappen waar veel mensen afhankelijk van zijn, zoals de hypotheekrenteaftrek. Daarnaast een hoop strategische stemmers die nu beseffen dat het er nog wel eens beroerder uit kan komen te zien. Ikzelf heb SP gestemd.

  Wie een beetje kan rekenen komt er misschien alsnog achter dat links in Nederland gewonnen heeft, en niet zozeer rechts. Kijk maar naar de partijen.

  0 likes
 • verplicht schreef:

  “De mensen die VVD hebben gestemd (of sowieso op de oude garde) VERDIENEN de ondergang. VERDIENEN de bodem te zien. Ze VRAGEN erom.! En zo zal het (spoedig) geschieden! En wat zal ik dan LACHEN! Uitlachen!”

  En dit soort reacties:

  Beetje naief he? Menigeen was verontwaardigd over de verkiezingsuitslagen wat een duidelijke indicatie kan zijn dat de verkiezingen zijn gemanipuleerd, bovendien: Als je al geloofd in een illuminati of een of andere schaduwregering, hoe kun je dan geloven dat verkiezingen uberhaubt eerlijk verlopen.

  En zie, men laat zich verdelen (en beheersen) door elkaar de schuld te geven.

  0 likes
 • Cahty schreef:

  [quote name=”Grapjas”][quote name=”Johnny”]En dan zijn er ook nog mensen die geloven dat Saluza de boel wel komt redden hahaha[/quote]

  Volgens Teuben is Niburu bij de Zuidpool gesignaleerd. Dus de redders zijn onderweg. Die Niburianen ( Annunaki) komen het gestolen goud weer
  terugbrengen en alles komt weer goed. De Annunaki zijn namelijk geascendeerd en daarom hebben ze spijt en komen het gestolen goud weer terugbrengen.[/quote]
  jep zelf het videotje gezien op you tube kijk zelf maar eens

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  wees blij dat zulke personen er zijn die de mensen willen waarschuwen anders wisten wij niets en konden ze gewoon ons tot slaaf maken denk daar eens aan in plaats van onnozel kritiek geven want dan kun je alles wel uit uw kast halen om maar te klagen en te zagen

  0 likes
 • Catharina R schreef:

  [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”Nique”]De mensen die VVD hebben gestemd (of sowieso op de oude garde) VERDIENEN de ondergang. VERDIENEN de bodem te zien. Ze VRAGEN erom.! En zo zal het (spoedig) geschieden! En wat zal ik dan LACHEN! Uitlachen![/quote]

  Dat heb je ook bij mensen die bij een sekte zitten. Zij denken het bij het juiste eind te hebben en de rest is verdoemd en heeft het verkeerd. Ik heb een keer SOPN gestemd de volgende keer weer SP (oude garde dus).[/quote]
  eum ik weet niet maar die VVD is puur alleen voor het rijk hoor zullen ze om jou wat geven ? je moet een groten buidel met geld hebben eer zij voor jou wat doen denk daar eens aan

  0 likes
 • Bert schreef:

  [quote name=”Grapjas”][quote name=”Johnny”]En dan zijn er ook nog mensen die geloven dat Saluza de boel wel komt redden hahaha[/quote]

  Volgens Teuben is Niburu bij de Zuidpool gesignaleerd. Dus de redders zijn onderweg. Die Niburianen ( Annunaki) komen het gestolen goud weer
  terugbrengen en alles komt weer goed. De Annunaki zijn namelijk geascendeerd en daarom hebben ze spijt en komen het gestolen goud weer terugbrengen.[/quote]
  Goud maakt niet gelukkig.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Grapjas”][quote name=”Johnny”]En dan zijn er ook nog mensen die geloven dat Saluza de boel wel komt redden hahaha[/quote]

  Volgens Teuben is Niburu bij de Zuidpool gesignaleerd. Dus de redders zijn onderweg. Die Niburianen ( Annunaki) komen het gestolen goud weer
  terugbrengen en alles komt weer goed. De Annunaki zijn namelijk geascendeerd en daarom hebben ze spijt en komen het gestolen goud weer terugbrengen.[/quote]

  Ja die Annunaki worden het wel zat om met zware gouden kronen en juwelen een beetje naar buiten te turen van hun Niburu-ruimteschip. Verveelt ook.

  0 likes
 • Grapjas schreef:

  [quote name=”Bert”][quote name=”Grapjas”][quote name=”Johnny”]En dan zijn er ook nog mensen die geloven dat Saluza de boel wel komt redden hahaha[/quote]

  Volgens Teuben is Niburu bij de Zuidpool gesignaleerd. Dus de redders zijn onderweg. Die Niburianen ( Annunaki) komen het gestolen goud weer
  terugbrengen en alles komt weer goed. De Annunaki zijn namelijk geascendeerd en daarom hebben ze spijt en komen het gestolen goud weer terugbrengen.[/quote]
  Goud maakt niet gelukkig.[/quote]

  Daarom komen ze het ook terugbrengen. En grappig bedoeld overigens (moet je ook altijd erbij vertellen aan mensen zonder gevoel voor humor, jammer is dat).

  0 likes
 • nique schreef:

  [quote name=”Knager”]Jeetje zeg, wat een paniek hier! SOPN heeft verlo (…)

  En Nique, je durft nogal zeg?! Ik heb op de VVD gestemd dus ik verdien ook de ondergang? Gaan we dreigen?

  Tss…[/quote]
  Dreigen ? Dat is geen dreigen. Geeft eens te meer aan waar het verstand zit. Niet in de bovenkamer. Ik schrijf dat wat er gaat komen (de ondergang, de opheffing van de Nederlandse staat voor zover dat niet nu al het geval is). Het nog duurder worden van het leven. Het heeft geen zin om rijke bedrijven naar Nederland te trekken. Deze bedrijven en hun rijke bestuurders betalen nauwelijks belasting want hun vermogen zit in Zwitserland, het hoofdkwartier. De verhoging van belastingen treffen voornamelijk te armen. Het is een maatregel die rijken rijker maakt en armen armer. Bravo! Of behoort u ook tot dat onmenselijke uitschot. Gezien uw interpretatie niet, u bent een laffe meeloper!

  0 likes
 • Bert schreef:

  [quote name=”Grapjas”][quote name=”Bert”][quote name=”Grapjas”][quote name=”Johnny”]En dan zijn er ook nog mensen die geloven dat Saluza de boel wel komt redden hahaha[/quote]

  Volgens Teuben is Niburu bij de Zuidpool gesignaleerd. Dus de redders zijn onderweg. Die Niburianen ( Annunaki) komen het gestolen goud weer
  terugbrengen en alles komt weer goed. De Annunaki zijn namelijk geascendeerd en daarom hebben ze spijt en komen het gestolen goud weer terugbrengen.[/quote]
  Goud maakt niet gelukkig.[/quote]

  Daarom komen ze het ook terugbrengen. En grappig bedoeld overigens (moet je ook altijd erbij vertellen aan mensen zonder gevoel voor humor, jammer is dat).[/quote]
  Geen man overboord, Grapjas; “Goud maakt niet gelukkig” was ook met een knipoog.

  0 likes
 • C R schreef:

  [quote name=”nique”][quote name=”Knager”]Jeetje zeg, wat een paniek hier! SOPN heeft verlo (…)

  En Nique, je durft nogal zeg?! Ik heb op de VVD gestemd dus ik verdien ook de ondergang? Gaan we dreigen?

  Tss…[/quote]
  Dreigen ? Dat is geen dreigen. Geeft eens te meer aan waar het verstand zit. Niet in de bovenkamer. Ik schrijf dat wat er gaat komen (de ondergang, de opheffing van de Nederlandse staat voor zover dat niet nu al het geval is). Het nog duurder worden van het leven. Het heeft geen zin om rijke bedrijven naar Nederland te trekken. Deze bedrijven en hun rijke bestuurders betalen nauwelijks belasting want hun vermogen zit in Zwitserland, het hoofdkwartier. De verhoging van belastingen treffen voornamelijk te armen. Het is een maatregel die rijken rijker maakt en armen armer. Bravo! Of behoort u ook tot dat onmenselijke uitschot. Gezien uw interpretatie niet, u bent een laffe meeloper![/quote]
  dit is helemaal waar duidelijker kan niet

  0 likes
 • Tumalu schreef:

  [quote name=”verplicht”]”De mensen die VVD hebben gestemd (of sowieso op de oude garde) VERDIENEN de ondergang. VERDIENEN de bodem te zien. Ze VRAGEN erom.! En zo zal het (spoedig) geschieden! En wat zal ik dan LACHEN! Uitlachen!”

  En zie, men laat zich verdelen (en beheersen) door elkaar de schuld te geven.[/quote]
  Klopt als een bus!!! En dan NIET de stembus. Ben blij dat ik met de dag innerlijk groei en dat ik de ellende die onbewuste mensen eigenlijk veroorzaken door niet op te gaan staan voor henzelf kan laten vallen. Het helpt toch niets, ik geef om mensen maar zie hoe moedeloos dit allemaal is, alle energie die je stopt om je medemens te helpen…

  Mensen moeten schijnbaar echt tot de bodem zakken zo het lijkt, om nog een kans te krijgen om wakker te worden! Je gunt het niemand maar als dit een niet voorkombaar feit is, dan zo het zal geschieden. Het einde is wel nabij.

  0 likes
 • legaal schreef:

  [quote name=”Grapjas”][quote name=”Johnny”]En dan zijn er ook nog mensen die geloven dat Saluza de boel wel komt redden hahaha[/quote]

  Volgens Teuben is Niburu bij de Zuidpool gesignaleerd. Dus de redders zijn onderweg. Die Niburianen ( Annunaki) komen het gestolen goud weer
  terugbrengen en alles komt weer goed. De Annunaki zijn namelijk geascendeerd en daarom hebben ze spijt en komen het gestolen goud weer terugbrengen.[/quote]
  hoi de Annunaki mag niet meer terug op aarde komen er zijn 3 ringen van ruimte schepen die controleren wie van de aarde af wil en wie op de aarde willen landen

  0 likes
 • Sjors schreef:

  [quote name=”Johnny”]En dan zijn er ook nog mensen die geloven dat Saluza de boel wel komt redden hahaha[/quote]

  I had a dream, ik heb de plek waar dat uitschot heen moet gezien.
  Daar wil je niet wezen maar zij zullen wel moeten.

  0 likes
 • Tjeempie! schreef:

  [quote name=”Sjors”][quote name=”Johnny”]En dan zijn er ook nog mensen die geloven dat Saluza de boel wel komt redden hahaha[/quote]

  I had a dream, ik heb de plek waar dat uitschot heen moet gezien.
  Daar wil je niet wezen maar zij zullen wel moeten.[/quote]

  Hoogmoed komt voor de val.

  0 likes
 • grapjas schreef:

  [quote name=”itanimulli.com”]René Tissen moet de Illuminati niet kwaad maken!
  Levensgevaarlijk :P[/quote]

  Laatst zwom er nog een illuminaat in de grachten van Amsterdam en haar man schoot per ongeluk op zijn hond bij de eendenjacht in Twente. Die moet ook eens naar een goed opticien. Ik ben harstikke kippig maar zien wel het verschil tussen en eend en een hond.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  bill gates

  Bill Gates waarschuwt: Eerste coronavaccin ‘zal niet ideaal zijn’

  We zijn pas beschermd tegen het coronavirus ...

  de jonge

  De Jonge in zee met vaccinmaker die gezondheidscrisis veroorzaakte

  Minister Hugo de Jonge blijft maar hameren ...

  >