Homepagina » Het Complot » Staat vlucht MH370 veilig aan de grond op topgeheime basis?
Staat vlucht MH370 veilig aan de grond op topgeheime basis?

Staat vlucht MH370 veilig aan de grond op topgeheime basis?

Satellieten hebben twee objecten waargenomen die ‘eventueel verband houden’ met vlucht MH370 en de vermiste Boeing 777. Dat heeft de Australische premier Tony Abbott donderdag in het parlement verklaard. Eén van de objecten is 24 meter lang. De Maleisische minister van Transport verklaarde dat het om geloofwaardige informatie gaat, maar hij weet niet of de objecten gelinkt kunnen worden aan de vermiste vlucht van Malaysia Airlines.

De FBI wordt ingezet bij het terugvinden van gewiste data van de piloot Zaharie Ahmad Shah. Bij een huiszoeking in zijn woning in Kuala Lumpur werd duidelijk dat hij begin februari allerlei gegevens wiste uit een vluchtsimulator. Familieden van vermiste passagiers werden met harde hand uit een persconferentie gezet. Gefrustreerd door gebrek aan vorderingen in de zoekactie en betrouwbare informatie wilden ze Chinese journalisten spreken. Ze ontvouwden ook spandoeken. De veiligheidsdiensten sleepten hen letterlijk weg naar een aparte ruimte en de media kregen het verbod om met hen te spreken.

In het hotel in Peking waar familieleden van de inzittenden van het verdwenen vliegtuig verblijven heerst een sombere stemming. De familieleden klagen al 13 dagen over chaotische communicatie en gebrek aan geloofwaardigheid. “Ik geloof hier juist niks van,” reageert de moeder van een passagier op het nieuws dat mogelijk twee brokstukken gevonden zijn. “Ik geloof niks meer wat ze zeggen.”

Mensen die zich films als Close Encounters of the Third Kind (1977) en E.T. the Extra-Terrestrial (1982) kunnen herinneren, zullen bevestigen dat verhalen over buitenaards contact in die tijd een rage waren. Mensen tuurden massaal de hemel af in de hoop een vliegende schotel te zien.

Velen stonden versteld van het verhaal over de Bermudadriehoek en de bestseller The Bermuda Triangle (1974) door Charles Berlitz. Volgens één theorie werden schepen en vliegtuigen die door het mysterieuze gebied vliegen meegenomen door buitenaardsen in UFO’s. Deze theorie is ook dit keer al diverse keren genoemd. Wellicht is er een meer aardse verklaring voor de verdwijning van de Boeing.

Er waren mogelijk kapers aan boord van het toestel die de bemanning opdracht gaven om laag te vliegen en op deze manier van de radar te verdwijnen. Als dit waar blijkt te zijn is de eerste logische vraag welk motief de kapers hebben. Er zijn twee mogelijke verklaringen waarom het toestel niet meer op de radar is verschenen. De systemen aan boord van het vliegtuig kunnen enerzijds zijn uitgeschakeld, waarna het toestel een nieuwe koers is gevlogen. Anderzijds is het mogelijk dat het vliegtuig is overgebracht naar een topgeheime locatie die wordt omgeven door een digitaal schild, een beschermende koepel die uitgaande en binnenkomende signalen blokkeert.

Als het vliegtuig op een dergelijke locatie is geland kan het signalen ontvangen noch versturen. We hebben hier te maken met een Boeing 777-220ER van enkele verdiepingen hoog, 64 meter lang en een spanwijdte van 61 meter. Er is dus een brede landingsbaan nodig. Te denken valt aan een grote militaire basis. Het lijkt in ieder geval te gaan om een goed gecoördineerde actie.

Hoe dan ook is de verdwijning van vlucht MH370 waarschijnlijk één van de meest mysterieuze incidenten in de luchtvaartgeschiedenis. De huizen van de piloten zijn doorzocht, terroristische banden onderzocht en achtergronden van passagiers en hun mogelijke motieven op tafel gelegd. Onderzoekers staan echter nog altijd voor een raadsel.

Er is inmiddels een top 10 samengesteld van mogelijke oorzaken voor de verdwijning van de Boeing 777:

1. Het vliegtuig landde op de Andamaneilanden

Op een bepaald ogenblik vloog het vliegtuig in de richting van de Andamaneilanden. Volgens CNN is het goed mogelijk dat het vliegtuig daar ook geland is. Er zijn vier luchthavens op de eilanden. De landing van een Boeing 777 zou echter zeker opgemerkt zijn.

2. Het vliegtuig landde in Kazachstan

Een vliegtuigkaping met als eindbestemming Kazachstan behoort volgens de BBC tot de mogelijkheden, vooral omdat er gespeculeerd wordt dat er miljardairs aan boord van het vliegtuig zaten. De luchtvaartautoriteiten in Kazachstan verwijzen de hypothese naar de prullenmand. Het vliegtuig zou eerst door het luchtruim van India, Pakistan en Afghanistan gevlogen zijn, dat doe je niet onopgemerkt.

3. Het vliegtuig landde op de Malediven

In de vluchtsimulator die in beslag is genomen tijdens de huiszoeking in de woning van piloot Zaharie Ahmad Shah zouden gegevens zijn gevonden die wijzen in de richting van de Malediven. De Haaveru Online meldt dat mensen op de grond een Boeing zagen overvliegen op extreem lage hoogte.

4. Het vliegtuig vloog zuidelijk naar de Indische Oceaan of Australië

Nadat de Boeing 777 van de radar verdween, heeft het toestel nog 7 uur gevlogen. Experts zeggen dan ook dat er gezocht moet worden in de extremen van het afgebakende zoekgebied. In dit scenario wordt het enorm moeilijk om het vliegtuig terug te vinden.

5. Piloot kaapte vliegtuig uit politieke overwegingen

Piloot Zaharie Ahmad Shah had sterke politieke banden met PKR, de grootste oppositiepartij van Maleisië. De leider van die partij, Anwar Ibrahim, werd enkele uren voor de Boeing spooloos van de radar verdween, veroordeeld tot vijf jaar cel wegens sodomie. Anwar heeft in de media toegegeven dat de schoonfamilie van zijn zoon banden had met de piloot.

6. Het vliegtuig is gekaapt door Oeigoeren

Nog een mogelijkheid: het vliegtuig is gekaapt door Oeigoerse moslimseparatisten uit China. Ze zouden het toestel geland hebben in de Taklamakan in China. In totaal waren 153 van de 239 inzittenden Chinees. Enkele dagen geleden meldden bronnen binnen het onderzoek aan de BBC dat de grens tussen Kirgizië en China de meest voor de hand liggende locatie voor een landing is. Ook hier zou het toestel het luchtruim van meerdere landen moeten doorkruisen om China te bereiken.

7. Het vliegtuig leed aan een mechanisch defect

Gelijktijdig met de verdwijning van het vliegtuig zouden inwoners van het Maleisische kustdorp Marang geluiden hebben gehoord die deden denken aan een vliegtuig in moeilijkheden. De vraag is dan wel waarom het toestel niet in de omgeving is teruggevonden.

8. Er gebeurde opnieuw wat er met vlucht 447 van Air France gebeurde

In juni 2009 verdween vlucht 447 van Rio de Janeiro naar Parijs plots van de radar. Na vijf dagen werden wrakstukken gevonden die van het toestel zouden zijn. Bijna twee jaar later werden het vliegtuig en de lichamen van de inzittenden gevonden op de bodem van de Atlantische Oceaan.

9. Alle passagiers zijn om het leven gekomen als gevolg van decompressie

Onderzoekers vragen zich af waarom het toestel eerst op veel grotere hoogte vloog dan gebruikelijk is voor een commerciële vlucht om daarna onder de radar te duiken. Volgens voormalig RAF-piloot Sean Maffett kan het de bedoeling zijn geweest om de passagiers te doden door de decompressie. Dat zou verklaren waarom de passagiers hun telefoon niet opnamen.

10. Het vliegtuig zal worden gebruikt voor een terroristische aanslag

Er gaan geruchten dat het vliegtuig ergens aan de grond is gezet om voorbereidingen te treffen voor een terroristische aanslag. Het vliegtuig zou ergens gecamoufleerd aan de grond staan en worden uitgerust met een nieuwe transponder. Het zou erg moeilijk maar niet onmogelijk zijn om zoiets te doen, aldus Maffett.

Dan zijn er nog de nodige luchtvaartbloggers die zo hun eigen theorie hebben opgesteld. Volgens Keith Ledgerwood vloog het vermiste vliegtuig bewust in de radarschaduw van een ander toestel, Singapore Airlines SIA68, dat naar Spanje vloog. Daardoor was het toestel van Malaysia Airlines niet meer traceerbaar door radarapparatuur en was vliegen door het luchtruim van India en Afghanistan geen probleem meer, aldus Ledgerwood.

[PressTV]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Pietje bell schreef:

  De radar beelden geven het juiste beeld weer.Het z,g 2 de vliegtuig versnelde op een wijze wat een aardse raket hem niet nadoet. En heeft het vliegtuig net op tijd gered.wat er werkelijk is gebeurd.Zal je nog even niet van de gecontroleerde media of tv te horen krijgen.Maar volgens Ashtar is het vliegtuig met allen die aan boord waren veilig in de hollow earth.Deze situatie kwam eigenlijk letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen.De grote veranderingen zijn niet meer te stoppen.

  3 likes
 • m.b schreef:

  we worden in ieder geval lekker bezig gehouden door de media. Waarschijnlijk zijn er dan elders interessantere dingen aan de gang.

  10 likes
  • Rohan schreef:

   Ja een afleidingsmanoeuvre is het zeker, Noord-Korea, China en Rusland en Oekraíne hoor je in een keer niets meer van. En rondom de G8 is ‘t ook aardig stil terwijl dat al over enkele dagen plaatsvind.

   2 likes
 • marco schreef:

  Als hij al op die basis zou staan dan moeten daar toch satelliet beelden van zijn??

  4 likes
  • Rohan schreef:

   Ik heb op internet veel satelliet sites gechecked. Ze zijn helaas niet up to date. Ik dacht dat ik op die basis het vliegtuig zag staan. Maar met een simpele check bij m’n eigen huis op die satelliet zag ik dat de omliggende bebouwingen niet eens in aanbouw waren. Dit dateert al van 4/5 jaar geleden… wazige shit.

   0 likes
  • Rob ter Horst schreef:

   Het bereik van dit model vliegtuig 777-200er is zo’n 14.000 km. Kan dus vanuit Maleisië gerekend werkelijk overal staan…

   0 likes
 • redice schreef:

  volgens mij een ordinaire terroristische aanslag. zo niet dan stel ik mij toch wel de vraag hoe amateuristisch er gezocht wordt tegenwoordig ( gsm signalen, satellieten,gps enz..) dat men het niet kan terugvinden op deze kleine planeet!

  en als het inderdaad de overheid is die het laten verdwijnen heeft dan word het dringend tijd om de schaduwregeringen en de daarbij horende criminele instanties van de kaart te vegen, maar euh.. nope we kijken liever tv!!

  4 likes
 • Sander schreef:

  Of hij is gewoon neergestort.
  Desalniettemin logisch dat mensen naar mogelijkheden bedenken waarbij de inzittende nog zouden kunnen leven.

  3 likes
 • biko g schreef:

  Valse hoop en aan waanzin grenzende ‘theorieen’.
  Ding ligt ergens aan diggelen zoals gebruikelijk na een crash.

  3 likes
 • Pascal schreef:

  Leuke reacties maar misschien zitten ze wel allemaal aan een mooi strand op Nibiru met een soort kokosnoot van die planeet en een rietje en is het genieten. Michael Schumacher die zijn rondjes daar rijd in zijn Anunnaki geprepareerde F1 auto en Els Borst die daar haar visie geeft over de mensheid op de GMO Aarde. Oja dan ook nog acteur Philip Seymour Hoffman die daar kijkt hoe ze acteren en films maken.

  Och toch een denkwijze van een gekke henkie maar bestaat er wel zoveel toeval.
  We gaan gekke tijden tegemoet waarbij onze realiteit een sprookje word. Hmm we gaan het wel zien.

  3 likes
 • pee schreef:

  Buiten om dat hij op een basis staat of ergens anders je moet net zo goed 200 mensen doden … de vraag is dan als het veilig staat waarom moeten de mensen dan dood . Dan kom je al snel bij de theorie van een aanslag . Met deze huidige situatie denk ik als het zo zou zijn , dat het gebruikt gaat worden op israel of in het grootste geval op rusland .

  2 likes
  • Rohan schreef:

   Een mensenleven geen bal waard op deze schaal van handelen hè.. dat mag wel duidelijk zijn. Dat het is neergestort lijkt mij uitgesloten want er zijn té veel theorieën gaande dat het wel iets verdachts moet zijn. Het ombouwen en inzetten als wapen lijkt me 1 mogelijkheid. Een andere mogelijkheid lijkt me de bepaalde mensen die er in zaten die ‘moesten’ verdwijnen. Het vliegtuig zal omgebouwd of gestript worden, de rest van de mensen vermoord. Of er zijn wel buitenaardse/onderzeese krachten aan het werk..

   1 likes
 • D.R. schreef:

  Toevoegsel op mijn voorgaande bericht:

  “MSM” = Main Stream Media. Het ‘nieuws’ voor de ‘kudde’.

  0 likes
  • Wim schreef:

   Ik had laatst een film gezien over een vliegtuig, een commerciële die misschien 20 of 30 jaren terug ook verdween van de radar, het was zo dat de Amerikaanse geheime dienst het vliegtuig gekaapt had om later experimenten mee te doen als er ooit een nuclaire oorlog zou uitbreken en hoe de passagiers die ook zijn gekidknapt hoe hun dat zou beleven en actie zouden ondernemen om hoe of wat aan de gaande was. De cocpit van het vliegtuig is dicht, ze kunnen niet naar binnen. Het wordt bestuurd door militairen. Wie probeert binnen te komen wordt onmiddelijk dood geschoten, heftig.

   2 likes
 • ikke schreef:

  Misschien is het vliegtuig idd ergens ondergebracht. Wachtend voor een aanslag in den Haag! Want hij ging toch richting Europa! Wie weet, we zullen zien….maar kloppen doet het niet.

  3 likes
 • HorenZienZwijgen schreef:

  Wat houden we met z’n allen toch van complot theorieen; Amerika kan binnen no-time een speld in hooiberg vinden en dit is nog niet gelukt??

  3 likes
 • D.R. schreef:

  Ik gaf de link al eerder (is geen spamming red.) , en zal het nu nog eens doen.

  http://jimstonefreelance.com/

  – Het is veel leeswerk, ik besef dat… maar neem de tijd! Dit is de ‘kennis’ die de MSM ons wil onthouden…. De auteur van deze site is al jaren op de vlucht, met meerdere aanslagen op zijn leven bevestigd. Lees… zijn visie, hij is een ex NSA medewerker.

  G, DR.

  2 likes
  • Wim schreef:

   Inde jaren 80. Het is echt gebeurd. Toen zijn ze toch binnen gekomen en de twee piloten zijn dood gegaan. Toen moesten hun het vliegtuig neer zetten op elk willekeurige luchthaven. Toen kwam het naar buiten en de Amerikaanse overheid had het toen gecancelled. Ik ga die film zoeken.

   0 likes
 • Thrive movement schreef:

  Na een paar dagen kreeg ik ook dit gevoel, stel eens dat dit het geval is, zomaar een ingeving… en
  zou dit niet gewoon het mooiste zijn wat hen is overkomen en wat ons dan te wachten staat?

  MH370 Gered. Veilig in handen van een Galactisch Schip.

  Ach, weten we volgende week meer?
  Ik bedoel dan vanuit het in Den Haag opgebouwde IJzeren ringgordijn?
  Is dat het grote moment, of moeten we nog vele jaren doormodderen voordat de bevolking op grote schaal in opstand komt?

  2 likes
 • arjan schreef:

  Optie 11: vliegtuig is gehackt.

  2 likes
 • 3Hoekje schreef:

  Er is zeker een 2e dubbelganger flight 370
  omdat ik video zag van een oudere man zelfde cockpit en van de zelfde toestel toen hij jonger was in 2014 .
  zal hij dan toch 20 jaar terug in de tijd gereisd hebben ?
  zonder zij het door hadden ?

  1 likes
 • marijke schreef:

  beste mensen, HELP eens even…….ik ben pramides aan het zoeken tussen de diverse punten ( steden dus ) je moet wel een duidelijke wereldkaart voor je neus hebben hangen….het valt nog niet mee om die illuminati-krengen van afstanden te voorzien…….ik heb al een paar piramides gevonden, maar misschien kan iemand het beter. Ik heb het in kilometers gedaan, maar mogelijk wanneer je deze in mijlen doet, het nog meer duidelijk wordt. De punten zijn naar mijn idee : Austin, Texas naar Abu Dhabi naar Kuala Lumpur, Peking ( telt die mee ? ) dan Great Coconut Islands, dan Diego Garcia dan Amsterdam / Den Haag …misschien nog andere meespelende punten ? Door deze punten te verbinden ontstaan er mogelijk vanzelf andere “nog in te vullen punten “ bijv. van Israel of in Russisch gebied. Bovendien krijg je toch een zeer akelig gevoel als gewoooon mens zijnde wanneer je dat stuk leest in de Telegraaf over wat de Heer Berlijn schreef…..Dan heb ik maar 1 doch zeer dringende vraag aan onze LEIDERS : …….wanneer de TOP hier is : L U C H T R U I M SLUITEN !!!!!!

  0 likes
  • Plien schreef:

   @marijke, kun je ook een linkje geven naar uitspraken van die Heer Berlijn?

   Denk je nu werkelijk dat de luchtmacht alleen maar met een katapult kan schieten mocht er een vliegtuig in ons ruim komen die zich niet kan identificeren?

   1 likes
 • Ron schreef:

  Dit vliegtuig heeft het water(zee) nooit geraakt, ik zie brand,het moet wel de grond raken,ik raad ze aan bij de gebergtes te zoeken.

  1 likes
 • steez schreef:

  Nu gaan er meerdere mensen met hun voelsprieten opzitten, en voelen wel dat het iets te maken kan hebben ufos, wormhole, op weg naar 5e dimensie etc.. Ik dacht zelf ook zoiets..
  Maar het fysieke vliegtuig kan net zo goed een dezer dagen gevonden worden.. en ja als de passagiers dood zijn..dan zijn ze dus toch naar andere dimensie..

  0 likes
 • Klaas schreef:

  En wat zeggen we nu mensen.
  Het signaal van de zwarte dozen komt van de zee bodem.
  Triest dat wel, maar al deze vage theorieën…..

  Mensen lief.

  0 likes
 • raymond schreef:

  ik vond vanmorge ook ziets over dat et vliegtuig ergens op een militaire basis stond
  daarbij was ook een foto gemaakt van iemand uit et vliegtuig en iemand anders heb die foto kunne na trekke met gps en hij heb de coordinaten erbij staan
  kijk zelf maar wat je ervan vind……..
  voer deze coordinaten in bij google maps en je komt uit op een militaire basis genaamd diergo garcia!
  -7 18 58.3
  72 25 35.6

  0 likes
 • x

  Check Also

  mh17

  Spectaculaire telefoontaps: ‘Oekraïense straaljager schoot MH17 neer’

  Als je na de ramp met vlucht ...

  mh17

  MH17-strafzaak is ‘een showproces’: ‘Bijna misdadig hoe het JIT opereert’

  Op maandag is in de extra beveiligde ...

  >