Mens en Dier

Lees en huiver: deze lijst met voorgestelde belastingverhogingen publiceerde Kaag op 10 augustus

Help anderen door dit met iedereen op je socials te delen!

Op 10 augustus publiceerde minister Kaag van Financiën (D66) een lijst met voorstellen voor nieuwe fiscale maatregelen. Hij bestaat uit maar liefst 130 voorgestelde belastingverhogingen, ontdekte Pieter Stuurman.

Het gaat om 137 pagina’s vol met steeds dezelfde boodschap: je zult sowieso (véél) meer moeten gaan betalen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In zijn column voor De Andere Krant doet Stuurman een greep uit de 130 voorstellen. We pikken er enkele uit.

Reken maar uit

Invoeren consumptiebelasting vlees, verhogen leidingwaterbelasting met 100 procent, verhogen accijns op fossiele brandstoffen met 10 procent, invoeren emissiebelasting veehouderij, afschaffen verlaagd btw-tarief voor voedingsmiddelen en water.

En verder: afbouwen hypotheekrenteaftrek, waardoor honderdduizenden gezinnen met geen mogelijkheid in hun huis kunnen blijven wonen als ze de brutorente uit hun nettoloon moeten gaan betalen, merkt Stuurman op.

Verhoging eigenwoningforfait van 0,35 naar 2,75 procent van de WOZ-waarde. Dat betekent dat het forfait voor een huis met een gemiddelde WOZ-waarde (269.000) van 1300 euro per jaar naar ruim 10.000 euro gaat. Reken maar uit.

Werkelijke nekslag

En tot slot: belasting van waardeontwikkeling eigen woning. Dat zou volgens Stuurman de werkelijke nekslag worden voor degenen die nog een woning kunnen betalen. Het betekent namelijk dat je over de overwaarde van je woning vermogensbelasting moet gaan betalen.

Het zal hoe dan ook een grote lastenverzwaring opleveren, ingevoerd op een moment waarop de armoede in Nederland explodeert, stelt Stuurman vast.

4.8 221 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

165 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
tray de pum
tray de pum
7 maanden geleden

Ophouden met verhogingen en bezuinigen,kijk eerst maar eens bij jullie wat je aan poppenkast en onder andere Oekraine uitgeeft en geef daar eens wat minder aan uit!

gaafland
gaafland
7 maanden geleden

ze willen alles slopen, dat is toch wel duidelijk nu?

Gerard
Gerard
7 maanden geleden

De WARE D666 WEFascist is in haar boven komen drijven, nog net op de valreep voordat deze landverraadster het zinkende schip verliet…

DavidMills
DavidMills
7 maanden geleden

Kaag is onvoorstelbaar incompetent. Ze heeft van economie en financiën totaal geen verstand. Een ideologisch gedreven waanzinnige vrouw, die in een paar jaar tijd een economie volledig ten gronde richt.

… en daarna omwille van haar gezin opstapt

Back to top button
165
0
We lezen graag je reactie!x