Homepagina » Mens en Dier » Veel steun voor staatssecretaris Keijzer, die in opstand komt tegen coronapas: ‘Dapper én uitzonderlijk’
keijzer
Foto: Mona Keijzer (Femke Teussink, Provincie Overijssel CC BY 2.0)

Veel steun voor staatssecretaris Keijzer, die in opstand komt tegen coronapas: ‘Dapper én uitzonderlijk’

Afscheid van de 1,5 meter, hét symbool van alle beperkingen. Een grote stap die we zonder coronatoegangsbewijs nu niet hadden kunnen zetten omdat te veel mensen nog niet zijn gevaccineerd, schrijft minister Hugo de Jonge op social media.

Staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) is het niet met hem eens. Zij zet vraagtekens bij de coronapas. In een interview met De Telegraaf zegt ze dat het ‘steeds moeilijker uit te leggen is’ waarom de pas op de ene plek wel nodig is en op de andere niet.

Ze wijst op de hoge vaccinatiegraad en het uitblijven van een instroom in de ziekenhuizen na de opening van scholen en universiteiten. “Dan denk ik: ja jongens, gaan we nou door op deze weg of gaan we het anders organiseren.”

Gezond verstand

Keijzer krijgt veel steun. “Gelukkig is er ook iemand in het kabinet met gezond verstand die in opstand komt tegen de discriminatoire en onlogische coronapas,” schrijft Tweede Kamerlid Wybren van Haga (Belang van Nederland).

“Is de coronapas een stap te ver? Ik vind van wel. In elk geval lijkt dit demissionaire kabinet zichzelf overschat te hebben met deze maatregel. Er moet echt heel wat gebeuren, wil een staatssecretaris van het CDA dwars gaan liggen,” merkt journalist Joost Niemoller op.

Telegraaf-verslaggever Wierd Duk: “Het toch al ernstig verzwakte en demissionaire kabinet spreekt nu dus met twee monden over de coronapas. Het is, kortom, een enorme puinhoop.”

Dat vergt heel veel lef

“Mooi! Meteen weer afschaffen dus,” reageert PVV-leider Geert Wilders, die dinsdag een spoeddebat gaat aanvragen. “Weg met die pas!”

“Dank Mona Keijzer dat je je durft uit te spreken tegen deze coronapas, dat vergt heel veel lef. Ik hoop dat iedereen zich realiseert hoe dapper dit is én hoe uitzonderlijk. Hopelijk volgen er meer,” zegt jurist Kim Boon.

4.6 121 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
240 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Zwarte schaapie
Zwarte schaapie
1 maand geleden

Fijn dat er zowiezo 1 is die niet te laf is om er wat van te zeggen!

Dingerydoo
Dingerydoo
1 maand geleden

Mooi begin, nu hopen dat de rest volgt, en niet gewoon omgekocht is.

Perm
Perm
1 maand geleden

Mona Keijzer. Een vrouw met lef. Dit soort mensen hebben we nodig in dit walgelijke land met al die linkse horken.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 maand geleden

DE STAATSGREEP IN NEDERLAND DOOR FÜHRER RÜTTLER & DE HAAGSE NAZIS

Nederland kan zijn Hersenloze Schapen overleven, en zelfs de Ambitieuze. Maar het kan het eindeloze Verraad van Führer Rüttler & zijn Haagse Misdaad-Syndicaat niet overleven. Een Vijand voor de poort is minder ontzagwekkend, want hij is bekend en draagt zijn Vaandel openlijk. Maar de Verraders in Den Haag bewegen zich vrijelijk tussen degenen binnen de poort, hun leugens, list en bedrog ruisen door alle steegjes, gehoord van de Plenaire zaal tot in de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Want de Verraders lijken geen Verraders, ze vertellen Leugens die de Hersenloze Kudde bekend zijn, ze dragen hun gezicht en hun Schapenvacht, ze doen een Beroep op de laagheid die diep in de harten van alle Mensen ligt. Ze verrotten de Ziel van Nederland, Führer Rüttler werkt ‘s nachts in het Torentje, in het Geheim en ongeweten om de pijlers van Nederland te ondermijnen, hij infecteert het Politieke lichaam zodat het niet langer weerstand kan bieden. Een Moordenaar is minder te vrezen.

SI VIS PACEM, PARA BELLUM
Als je Vrede wilt, bereid je dan voor op Oorlog

Het is beter om Strijdend ten onder te gaan in Vrijheid, dan te Leven & te Dienen als Slaaf van deze Duivels…on Bended Knee is no way to be Free…

x

Check Also

europarlementariër

4 Europarlementariërs geven persconferentie, maar de media zwijgen: ‘Wij zullen vechten voor jullie rechten’

Europarlementariërs hebben de handen ineengeslagen tegen verplichte ...

de jonge

Onder De Jonge is de IC-capaciteit meer dan gehalveerd: ‘Geen wonder dat hij liever patiënten de schuld geeft!’

Vorige week zei zorgminister Hugo de Jonge ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

240
0
We lezen graag je reactie!x