Homepagina » Natuur en Milieu » Global cooling: de temperatuur gaat flink omlaag. Chinese wetenschappers wijzen op alarmerende tekenen
Global cooling: de temperatuur gaat flink omlaag. Chinese wetenschappers wijzen op alarmerende tekenen

Global cooling: de temperatuur gaat flink omlaag. Chinese wetenschappers wijzen op alarmerende tekenen

Het kan binnenkort weleens een stuk kouder gaan worden. Chinese wetenschappers waarschuwen namelijk voor global cooling, schrijft de South China Morning Post.

De wetenschappers hebben ontdekt dat winters in het noorden van China sinds 4000 voor Christus steeds zachter worden. Dit staat los van menselijke activiteit, zeggen ze.

Er is geen bewijs gevonden waaruit blijkt dat de mens invloed heeft op de zachtere winters in het noorden van China, aldus hoofdonderzoeker Wu Jing van de Chinese Academie van Wetenschappen.

Geen bewijs

“De drijvende krachten hierachter zijn de zon, de atmosfeer en de interactie met de oceaan,” zei dr. Wu.

“We hebben geen bewijs voor menselijke invloed ontdekt,” klonk het.

Wu en haar collega’s zijn bezorgd dat mensen ten onrechte gaan denken dat we klimaatverandering kunnen beheersen.

Ze waarschuwen dat we mogelijk totaal onvoorbereid zullen zijn op wat de natuur voor ons in petto heeft.

Alarmerende tekenen

In hun studie, die gepubliceerd is in het Journal of Geophysical Research: Atmospheres, wijzen ze op een aantal alarmerende tekenen.

De onderzoekers hebben een 500-jarige cyclus waargenomen door pieken en dalen op te tekenen.

Uit eerder onderzoek bleek al dat we nu aan het einde zitten van een opwarmfase en aan het begin staan van een koele fase die 250 jaar duurt.

Onbekend mechanisme

Wu zei dat haar team daarnaast een voorheen onbekend mechanisme heeft ontdekt achter dit fenomeen, waaruit blijkt dat de zon een veel grotere impact heeft op het aardse klimaat dan altijd is aangenomen.

Het bleek dat de impact als gevolg van opwarming werd versterkt door de interactie tussen zeewater en de atmosfeer.

Wu zei meer bezorgd te zijn over afkoeling dan opwarming.

“Niemand heeft baat bij een scherpe daling van de temperatuur,” zei ze. “Het grootste probleem is dat we weten dat dit gaat gebeuren, maar we weten niet precies wanneer.”

[SCMP]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. En nou maar hopen dat het werkelijk gebeurd. Zou zo heerlijk zijn dat de IPCC opwarmings leugen en al die na blatende westerse klima-terroristen en wetenschappers gigantisch op hun plaat gaan. Heerlijk die gedachte.
  Of zouden ze soms meer weten, omdat iedereen plotseling van het gas af moet. Kan een hoop sterfgevalletjes opleveren. Agendaatje 2030?

  19 likes
  • Denk dan eerder dat we van het gas af moeten, omdat we anders meer afhankelijk van Rusland worden.
   Alles draait om geld en macht. En dat wordt dan ook onze ondergang.
   Wel raar, dat die noord/zuid oliepijp lijn er dan wel ligt.
   Politieke oplossingen(kijken teveel naar de machtige industrie/economie) bij dit soort problemen lijkt me niet verstandig.
   Wat ik wel gaaf vind: dat de natuur nog steeds de baas is en dat zal altijd zo blijven. Dit is en blijft de echte heer/god.

   10 likes
   • Elise
    Heb je er ook aan gedacht dat al die rijke villa houdertjes (oude wijken zoals Wassenaar, Bloemendaal, Bentveld om maar wat op te noemen ) niet zo makkelijk van het gas af kunnen omdat het teveel geld kost. Neem maar van mij aan dat die als laatsten van het gas af gaan. Die lachen zich helemaal rot als het echt om slaat. En ik heb vernomen dat het nog maar een 6 tot 10 jaar is voor het echt koud wordt. Het jaar 2025 wordt genoemd als omslag punt.

    5 likes
  • Is al lang geleden voorspelt dat er na de opwarming wel eens een afkoeling kan volgen.

   0 likes
 2. Heb toch liever een opwarming van de aardatmosfeer dan afkoeling. Heb je geen kachel meer nodig, geen winterkleding, geen koude vingers of bibberend lijf, geen sneeuwprut, geen ijssel en niet meer glad op de weg, geen bevroren toestanden, geen snijdende wind om de oren, geen stookkosten meer, mensen krijgen meer contact met buiten en worden opgewekter als ook nog eens de zon wat vaker schijnt.

  Laat maar komen die opwarming van de atmosfeer. Maar het zou wel eens door de klimaatverschuiving geheel anders kunnen uitpakken.

  Grappig, klimaatverandering komt niet voor in de aanvullende suggestielijst. Wel iedere keer springt “klimaatverandering” naar voren. Is echt een hardnekkig die heart woord geworden om de goedgelovige hersendode massa mee te triggeren en sturen.

  6 likes
  • Correctie:….klimaatverschuiving!!

   6 likes
   • Die opwarming mag je houden, ‘weg met ons’, want te warm is ook niet alles. De helft van de planten en bloemen in mijn tuin zijn verbrand en komen niet meer terug.
    bij koude kun je wat kleren aantrekken maar bij hitte kun je dat niet en ben je afhankelijk van een airco die op stroom werkt waarvan je weer afhankelijk bent van jouw leverancier die uitmaakt of je wel recht het op stroom (je rekening op tijd betaald). Bij koude kun je met een simpel petroleum kacheltje je huis ook verwarmen.
    Wij in de lage landen zijn een gemiddeld zeeklimaat gewend met redelijk zachte winters en ook redelijk warme zomers, met hier en daar wat uitschieters die totaal niets te betekenen hebben.
    Waar maken wij ons hier druk om????????
    Moeten er weer wat banken gered worden? (geld lenen voor een nutteloze warmtepomp)

    8 likes
    • @Matt

     Wil je het koud? Dan moet 80% van de klimaathysterisch geworden wereldbevolking je toch echt teleurstellen, het wordt volgens hen alleen maar warmer.

     Dat je planten en bloemen verbranden(?) kan te maken hebben met een te kort aan verzorging of grond wat geen vocht kan vasthouden. Hier heb ik wat aardbei- en tomatenplanten staan in de bijna tropische warmte, nooit regen, in de volle zon (aardbeiplanten iets afgeschermd) en die doen het hier redelijk goed. Natuurlijk wel water blijven geven, anders drogen de plantjes uit.

     0 likes
   • Correctie: ijzel en die hard

    2 likes
 3. Heerlijk om die linkse deug drammers straks te zien verkleumen van de kou, zal ze leren…

  8 likes
 4. och, dan krijgen we daar de schuld van, ze verzinnen wel weer iets om onze zakken leeg te plukken.
  maar goed en nu maar afwachten.
  als de afkoeling begint (en dat geloof ik) plegen al die klimaatgekken dan zelfmoord?
  zal wel goed uitkomen want er zal minder eten zijn.

  3 likes
  • Salvar, ja haha… de opwarming komt door de CO2 en de afkoeling zullen ze wel aan de stikstof wijten. Twee keer betalen dus, een keer voor opwarming en een keer voor afkoeling 🙂

   3 likes
 5. Het is de zon dier hierachter zit; wetenschappers moeten nu de energie v/d zon gaan gebruiken om hier balans in aan te gaan brengen.

  2 likes
 6. Hier in Portugal is de zomer ook een stuk koeler als anders. Afgelopen week heeft het nog geregend. En dat in augustus! En de Nederlandse weerberichten liegen als de pest. Zuid Europa zonovergoten! Ik weet niet waar zij dat vandaan halen. Zelfs in Faro (zuid Portugal) komt de temperatuur nauwelijks boven de dertig uit. ‘s Avonds draag ik een lange broek en trui.

  2 likes
 7. Klimaatbeheersing= geoengeneering. En dat wordt meer als wapen/machtsmiddel gebruikt.

  1 likes
  • Over het algemeen gaat men niet snel voor klimaat-balans/harmonie/vrede en dit ook voor het welzijn van de mensheid, maar gaat men(de autoriteiten) wel eerder voor ” ‘t gebrand zijn op de strijd(oa. wapen/machtsmiddel gebruikt) “.

   1 likes
 8. De zon regelt alles. Doet hij al sinds het begin van alles. Één steekvlammetje en we verschroeien als insecten. Koelt hij iets af, wordt de Aarde een ijsplaneet zonder leven. Het is onze leven gevende ster. We draaien er al miljarden jaren omheen. Als er een god zou bestaan, zou dat voor mij de zon zijn. Persoonlijk.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

elektrische auto

Studie: Elektrische auto verre van klimaatvriendelijk. ‘Grote misrekening’

In Duitsland is de elektrische auto ‘verre ...

NU.nl

NU.nl komt opnieuw met krankzinnige maatregel: ‘De wereld is totaal gek geworden’

Sinds pakweg een jaar is het ontkennen ...