Homepagina » Spiritueel » Is er leven na de dood? Hierna zul je nooit meer hetzelfde kijken naar reïncarnatie
Is er leven na de dood? Hierna zul je nooit meer hetzelfde kijken naar reïncarnatie

Is er leven na de dood? Hierna zul je nooit meer hetzelfde kijken naar reïncarnatie

Onlangs werd op het Tom Tom Founders Festival in Virginia een belangrijke vraag gesteld: is er leven na de dood?

Experts van de Universiteit van Virginia vertelden hoe zij hierover denken. De discussie werd geleid door Monty Python-acteur John Cleese.

Emeritus hoogleraar Bruce Greyson vertelde over zijn decennialange onderzoek naar bijna-doodervaringen en deelde anekdotes die duidelijk maken dat we voor bepaalde fenomenen nog geen goede verklaringen hebben.

Terugkomen

Hij noemde daarbij het ‘zien’ van dingen met je bewustzijn terwijl je niet in je fysieke lichaam zit, het zien van overleden familieleden of vrienden of het zien van overleden mensen die je niet kent.

Professor Jim Tucker heeft jarenlang onderzoek gedaan naar kinderen die herinneringen hebben aan vorige levens.

Hij merkte op dat vooral mensen die een gewelddadige dood sterven ‘terugkomen’. Moedervlekken laten zien waar ze in hun vorige leven fatale wonden opliepen.

Onafgemaakte zaken

Het lijkt er dus op dat ze nog onafgemaakte zaken hebben, aldus Tucker.

Professor Emily Williams is vooral gespecialiseerd in sterfbedvisioenen en hoe stervende patiënten contact lijken te maken met individuen en entiteiten die niet in de ruimte aanwezig zijn.

Teken

Dit gebeurt zo vaak dat verplegers het zijn gaan zien als teken dat iemand op het punt staat te overlijden, merkte Williams op.

Ze vertelde ook over gevallen waarbij mensen op afstand voelen dat een geliefde is overleden.

Bekijk de hele discussie hieronder:

[Tom Tom Founders Festival]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Frans schreef:

  Er is leven na de fysieke dood en er is leven voor het fysieke leven op aarde.
  Kinderen willen geboren worden.
  Gezinsplanning is een rare gedachte, alsof je het voor het zeggen hebt. Kindjes maken ook.
  “Wij maken een kindje”?
  Nee. het kind groeit in jou, en heeft jou gekozen als moeder. En de plek waar het geboren wil worden.
  Het kind heeft als entiteit nog in het voorgeboortelijke, de hemel, al minsten 4 generaties voor zich uit zien gaan naar de aarde. Het zijn essentiele dingen.
  Evenzo heeft onze planeet aarde andere bestaansvormen gekend, ze heeft ontwikkelingen, (reincarnaties) doorgemaakt voordat zij de aarde werd zoals ze nu is. De mens reincarneert ook.

  15 likes
 • Rosalie schreef:

  Als kind van een jaar of drie had ik ook een herinnering aan een vorig leven dat al meteen werd ontkend door mijn vader, want je hebt maar 1 leven volgens hem. Ik denk dat er vorige levens zijn, maar dat het ophoudt als je gelooft in Christus. Hij heeft namelijk gezegd :” Wie in Mij gelooft zal niet verloren gaan maar eeuwig leven hebben.”En tegen de goede moordenaar die met hem gekruisigd was zei hij : ” Vanavond nog zult gij mij Mij in het rijk der hemelen zijn. ” Ik geloof ook in een hel maar dat daar zielen komen die willens en wetens kwaad doen en een afkeer hebben van het goede. Mensen die nog nooit met het geloof in Christus in aanraking zijn gekomen maar een goed leven hebben geleid ( goed in de betekenis van gewetensvol dus niet in de zin van rijkdom ) reïncarneren, althans zo denk ik erover. Maar zeker weten doe ik het niet. Lijkt mij in ieder geval weer een eerlijke kans.

  6 likes
  • Christgalactic schreef:

   Beste Rosalie,

   ” Wie in Mij gelooft zal niet verloren gaan, maar eeuwig leven hebben”
   Het Leven manifesteert zich in dimensies. Wij zitten momenteel in de 3 en 4 dimensie. Eeuwig Leven komt voor in alle dimensies. Je bepaalt zelf hoe vast je wil zitten in de materie.
   Christus is een titel en afkomstig van het griekse ” Christos”, wat gezalfde betekent. Zo is Maria ook een titel en afkomstig van het egyptische Meria, wat geliefde betekent. Marie Therèse bijvoorbeeld betekent dus eigenlijk geliefde Therèse. Het zelfde geldt bijvoorbeeld voor burgemeester. Wat ik hiermee wil verduidelijken, is dat je niet de persoon Jezus moet volgen, maar Hem te zoeken in het ” hier en nu”!

   Jezus was dus een mens en leeft vandaag de dag in het ” hier en nu onder een andere naam” Belangrijk is dus niet in het verleden te blijven hangen, wat dat schept enkel angst!

   In het “hier en nu” te zijn en niet in het verleden of de toekomst.
   Je mag een naam dus niet verwarren met een titel!!

   Namaste

   7 likes
  • Anita schreef:

   Juist kinderen zijn erg gevoelig. Als een kind net geboren is en hij zou kunnen praten, dan ligt die vorige reincarnatie open. Langzaamaan verdwijnt dat want we moeten in dit leven onze ervaringen opdoen, iets aan de mensheid brengen, goedmaken of wellicht iets anders beleven.

   De woorden van Christus zijn niet altijd goed uitgelegd en er zijn hem woorden in de mond gelegd die hij niet gesproken heeft. Christus heeft dezelfde weg afgelegd als ieder mens op aarde.

   Je kunt inderdaad het heelal overwinnen zonder enig geloof.

   De boeken van Jozef Rulof zijn er om ons te helpen de juiste handelingen te verrichten en ons verder bij onze evolutie te helpen. De maatschappij is hedentendage erg ingewikkeld geworden, daarbij zijn die boeken pareltjes vol geestelijke wijheid.

   Kijk nog eens op de mooie website http://www.rulof.org Daar vind je ook een aantal artikelen waar je denk ik heel veel uit kunnen leren. Ik hoop dat je even kijkt!

   2 likes
 • lichtwezen schreef:

  Zie de website van de stichting van de Nederlander Jozef Rulof (1898 – 1952) die de mensheid 27 boeken heeft nagelaten. http://www.rulof.org
  Hier wordt de reïncarnatie uitgelegd. Miljoenen levens hebben we reeds beleefd!!!
  Hoe de mens, als ééncellige, ontstaan is uit God, dit heeft echter niet hier op aarde plaatsgevonden.
  De Godsvonk die dan ook in ieder mens aanwezig is en de mens dus Goddelijk maakt!
  Het verder gaan van de mens, als de kringloop van de aarde, de derde kosmische graad, voltooid is. Planeet naar planeet, graad naar graad, terug naar het Goddelijke Al.

  10 likes
  • Frits schreef:

   Ja ja hoe weet die Roelofs dat zo goed? Hij zei ook dat de mens nooit op de maan zou (kunnen) komen.
   En meer wat niet klopt ,hij heette ook geen Roelofs.

   1 likes
   • Anita schreef:

    Jozef Rulof heeft ook gezegd dat ze uiteindelijk wel op de maan zullen komen na het overwinnen van duizenden middelpuntvliedende krachten. Hieronder een citaat uit het boek Vraag en Antwoord deel III

    Nou ja, laten we toch even doen wat…. Ze zullen er wel een keer komen, dan moeten ze ook duizenden …. Ze kunnen er komen, de geleerden, al moeten ze duizenden middelpuntvliedende krachten en aantrekkingswetten overwinnen, ze zullen er wel een keer komen.
    Maar hij komt er natuurlijk niet meer. Hij komt er als geest.
    En daar ziet u weleens een paar kleine diamantjes liggen van vier karaats, een karaats misschien, die nog uit die modder , door de zon al, ziet u, tot glas zijn omgetoverd. Maar voor de rest heeft moeder aarde dat bewustzijn gekregen. Op aarde is alles voor de ruimte.

    1 likes
 • Bert schreef:

  Lichaam, geest en ziel. De ziel is het altijd aanwezige zijn. De geest is hoe de ziel zich uitdrukt op dit moment in het hier en nu door middel van een lichaam. En voor de liefhebbers: De ziel drukt zich tegelijkertijd in ontelbare hoedanigheden. Omdat wij met de beperking van het lichaam niet in staat zijn alles tegelijk te beleven, wordt d.m.v. onze hersenen alles achterelkaar beleeft. Onze hersenen converteren alles wat is, naar een achterelkaar beleving. Alles gebeurt in feite tegelijk. Vandaar ook dat fenomenen als helderziendheid ook mogelijk zijn. Iets wat er echt niet zou zijn, kan je dus ook niet waarnemen. De toekomst bestaat al alleen door onze beperking beleven wij die pas later.

  7 likes
  • deze schreef:

   gaaf gezegd Bert ! ik heb je woorden wel 4x gelezen, mooie rebus hoe je het zegt, maar ik denk dat je rete gelijk zou kunnen hebben!
   daarom is en blijft de film back to the feature zo waanzinnig, maar ook de tegenstelling die de film Avatar laat zien.. het gaat om de v e r b i n d i n g e n
   connections heten die dingen geloof ik ( zie ” ons ” internet, wat geen eens door mensen is gemaakt maar door een kunstmatige intelligentie.. reken de som maar verder uit..

   groetjes van deze

   2 likes
 • Ronald schreef:

  Er is geen leven na de dood. Leven doen we hier op aarde in de materie. Er is wel onsterfelijk bewustzijn. Een menselijk individueel bewustzijn welke een onderdeel is van het totaal menselijk onsterfelijk bewustzijn.

  2 likes
 • wolfje schreef:

  dat men de opvatting over dergelijke zaken wijzigt n.a.v. het lezen van artikelen hieromtrent zal nauwelijks voor komen.

  je gaat het pas zien als je het door hebt (citaat)

  2 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Ooit de Bijbel gelezen? De RKK heeft zich er nooit over durven uitspreken maar de Bijbel verteld dat Jesus tot 2 x toe gezegd heeft dat Johannes de Doper Elia is. We krijgen na onze dood een oordeel over ons leven maar in de eindtijd het laatste oordeel. Ik weet niet hoeveel oordelen daar nog tussen zullen zitten.
  Elia, Moses en ik dacht Henoch zullen in de eindtijd ook weer terugkomen en 3 jaar preken en vele wonderen zullen doen.
  Toen God Adam maakte kreeg Adam het leven (de ziel) maar God blies ook iets goddelijks in hem (Gods Geest). Iets goddelijks is iets oneindigs en daarmee is onze geest onsterfelijk tot God oordeelt dat iemand zijn gestaan niet waard is en vernietigd wordt. (het scheiden van de schapen en bokken)

  0 likes
  • Christgalactic schreef:

   Beste Eelke,

   Ik ken jouw perceptie niet over “God”
   Wist je dat in het boek genesis 2 verschillende benamingen gebruikt(e)voor God ? Via de “grondtekst” (in hoeverre dat dat zo is) kun je dat terugvinden.
   Wat we ook weten is, dat er vele oudere geschriften zijn dan het boek “genesis”.
   Vandaar dat we het boek kunnen lezen, in hoeverre dat dit dan resoneert in het hier en nu zien we dan wel. Hopelijk ben je niet iemand van “kaft tot kaft” !

   Namaste

   0 likes
   • Christgalactic schreef:

    Nog iets Eelke,

    De geest is de belichaming van onze ziel!! Zoals een fysiek lichaam een huid met daaronder bv de organen.

    Namaste

    1 likes
    • Eelke Piers schreef:

     Mijn beeld van God is dat de Almachtige overal oneindig in is. Hij houdt niet vóór mij op want dan zou God niet meer oneindig zijn. Ik moet dus ook God zijn.(Overmoedig? Ook ik heb iets Goddelijks gekregen, iets van iets dat geen grenzen heeft is ook grenzeloos en daarmee ben ik deel van het Oneindige). Ook Mozes had er moeite mee zodat hij aan God moest vragen: Wie moet ik zeggen die dat zegt en God antwoordde: Ik die Ben oftewel JHW of Jahwe of Jehova. Toch heeft ook Moses Genesis geschreven maar als je een deel bent van iets oneindigs is het minder belangrijk

     1 likes
  • Ad de Pree schreef:

   God is liefde en vernietigt niet. Wel worden zij voor duizend jaar gebonden (in het duister geplaatst) om ook tot de liefde te komen.

   0 likes
 • Filmpje schreef:

  Volgens het Tibetaans boek van de Dood: Ga niet naar het licht, doe je dit wel dan ga je, wederom, de reïncarnatie cyclus in.

  Zeg gewoon: “Ik wil terug naar de bron.”

  2 likes
 • flora schreef:

  we leven maar 1x….!?? wie wéét dat ..? Jij..?
  wat IS, Leven ,wat betekent leven ?? Wàt zitten we hier te doen denk jij ??

  de video is een prachtig staaltje educatie , duidelijk , en sereen ,en zo herkenbaar als je met deze materie omgaat . Mensen die de zin van leven Willen kennen , en Begrijpen , gaan zoeken, … hier wordt hulpaangeboden , voor je zoektocht .

  1 likes
 • Frits schreef:

  Het is voor mij geen prettige gedachte een leven na de dood,hoewel ik weet dat het zo is,maar helemaal niks na de dood lijkt me ook goed ,je mist dan dus ook niks gewoon niks heerlijk ! …oh nee ,ook dat niet,hi-hi …kan je dat paradijs ook niet (weer) uitgedonderd worden,in de bijbel wordt reïncarnatie overigens nergens ontkent,maar de stukken daarover zijn in het jaar 400 al verwijderd..kwam de machthebbers niet zo goed uit,(je moest je leven lang hard werken op het land ,nooit klagen en de hogere heren aanbidden,anders kwam je in de hel…) net als nu eigenlijk.

  1 likes
 • Bungee schreef:

  Iedereen wordt geboren in een lichaam met een beperkte houdbaarheid. De ‘container’ waarin zich een ziel bevindt, levenskracht, Ki, spirit, geef het maar een naam. Na de definitieve verval van de ‘container’ zal de ziel een andere plaats vinden. Het kan er voor kiezen dit buiten een ‘container’ te laten plaatsvinden, de ziel kan er voor kiezen opnieuw deel te worden van een conceptie. De ziel weet wat het nodig heeft om te groeien, zelfs door te kiezen voor een minder vlekkeloos menselijk leven. Wat dus meteen impliceert dat vele mensen het leven zien als een lineair fenomeen (van a naar b), i.p.v. de mogelijkheid dat alles was, is en zal zijn op hetzelfde moment.

  1 likes
 • deze schreef:

  is er leven na de dood.. vragen veel mensen zich af, maar IS er leven VOOR de dood ?
  wat is na en voor , in een oneindig universum waar tijd geen eens een rol speelt, slechts de geboorte van steeds weer nieuwe sterrenstelsels.. simpeler kan het echt niet
  moedervlekken en wijnvlekken zij volgens mij inderdaad karma/incarnatie tekens en ook mensen die zonder lichaamsdelen worden geboren hebben een heel groot karma, of da\t voor dieren ook geldt is mij een raadsel

  het is al half 3 nu en het is niet echt meer de tijd om over deze materie te praten maar toch.. wou ik even kwijt

  zonnige dag wederom .. het is niet te geloven maar we hebben een super zomer .. lijkt wel een reincarnatie van het w e e r , toen er nog geen chemtrails bestonden..

  0 likes
 • x

  Check Also

  betogers

  ‘Vreedzame’ betogers Black Lives Matter steken huis met kind in brand en blokkeren brandweer

  Een politiechef uit de Amerikaanse staat Virginia ...

  Aliens 'werken al samen met onze overheden, maar dat wordt stilgehouden'. Britse ex-parlementskandidaat doet opzienbarende uitspraken

  Aliens ‘werken al samen met onze overheden, maar dat wordt stilgehouden’. Britse ex-parlementskandidaat doet opzienbarende uitspraken

  Een kandidaat-parlementslid voor de Britse Brexit Party ...

  >