Homepagina » Internet » YouTube opent de aanval op complottheorieën en zet Wikipedia in. Ontdek wie hierachter zitten (goh, verrassend!)
YouTube opent de aanval op complottheorieën. Kijk wie hierachter zitten (goh, verrassend!)

YouTube opent de aanval op complottheorieën en zet Wikipedia in. Ontdek wie hierachter zitten (goh, verrassend!)

In de strijd tegen ‘desinformatie’ (lees: onwelgevallige geluiden) gaat YouTube teksten van Wikipedia plaatsen bij video’s die complottheorieën ondersteunen, zo maakte directeur Susan Wojcicki dinsdag bekend.

Het online videoplatform van Google wil op die manier de kijker een ander perspectief bieden dan wat er in de video wordt verteld.

De teksten van Wikipedia, maar ook andere sites, verschijnen bij video’s die bijvoorbeeld de wetenschap of de maanlandingen in twijfel trekken.

Bomvol fouten

Mensen kunnen de video’s nog steeds bekijken, verzekert Wojcicki, maar hebben ook toegang tot aanvullende informatie.

Dus Wikipedia moet gaan helpen in de strijd tegen desinformatie? Dat gaat nooit werken. De vrije internetencyclopedie blijkt namelijk bomvol fouten te staan.

Amerikaanse wetenschappers meldden dat medische artikelen op Wikipedia barsten van de onjuiste informatie. In negen van de 10 medische artikelen staat foute informatie, aldus de onderzoekers in The Journal of the American Osteopathic Association.

De onderzoekers vergeleken de feiten met recente artikelen van de medische online-databases PubMed en UpToDate. De meeste artikelen bleken ‘vele fouten’ te bevatten.

Wetenschappers kwamen tot de ontdekking dat 90 procent (!) van de artikelen informatie bevat die in strijd is met het nieuwste medische onderzoek.

Naar eigen inzicht

Een groep activisten onder de naam ‘Guerrilla Skepticism on Wikipedia’ heeft daarnaast veel wetenschappelijke artikelen op de internetencyclopedie naar eigen inzicht aangepast.

De groep Guerrillastrijders dook in 2009 op na Climategate. Activist William Connolley van de Britse Green Party maakte of herschreef 5428 artikelen op Wikipedia, met name over klimaatverandering en wetenschappers die het niet met hem eens waren.

Toen hij beheerder werd bij Wikipedia, verwijderde hij 500 artikelen en gooide hij er 2000 redacteuren uit. Dat bleek uit onderzoek van de National Post.

Als je genoeg geld hebt kun je Wikipedia-pagina’s aanpassen zo vaak je maar wilt.

Toetreden

Boze redacteurs van Wikipedia schatten bijvoorbeeld dat oliereus BP 44 procent van zijn eigen pagina heeft herschreven. Vooral aan het gedeelte over de milieureputatie van de multinational zou flink zijn gesleuteld.

De oliereus heeft geen rechtstreekse toegang tot zijn pagina, maar liet een vertegenwoordiger van BP toetreden tot het redactieteam van Wikipedia.

Redacteurs van Wikipedia worden vaker ingezet om pagina’s tegen betaling aan te passen. Een aantal van hen lijkt PR-bedrijven zelfs met open armen te ontvangen.

Hieronder nog een interessant stukje tekst uit 2013:

Veel mensen zien Wikipedia als een onafhankelijke informatiebron op het internet en een democratisch middel in het informatietijdperk.

Niets is minder waar. Onder het mom van democratie, vrijheid van meningsuiting en een open samenleving is Wikipedia ontwikkeld om de publieke opinie te beïnvloeden.

Soros

Eén van de grondleggers en prominent financier van de Wikimedia Foundation is de Amerikaanse miljardair en zakenman George Soros. Hij is één van de belangrijkste investeerders in de oliewereld en de farmaceutische sector.

Om hun belangen te verbergen schuiven oliebedrijven en farmaceuten marionetten naar voren die zij in hun macht hebben. Een goed voorbeeld is Jimmy Wales, die wordt neergezet als medeoprichter van Wikipedia.

Alle informatie die een bedreiging vormt voor de belangen van de oliereuzen en de farmaceuten wordt verwijderd of aangepast door zogenoemde poortwachters. Het gaat daarbij om ontwikkelingen op het gebied van ‘alternatieve energiebronnen’ en natuurlijke gezondheid.

Via zijn Open Society Institute steunt George Soros de Wikimedia Foundation. Door de jaren heen heeft Soros zwaar geïnvesteerd in de farmaceutische sector en biotechbedrijven. Hij kocht duizenden aandelen in onder meer Pfizer, Merck en Monsanto.

Verlaten

Melissa Hagemann van het Open Society Institute zit tegelijkertijd in de adviesraad van de Wikimedia Foundation, de organisatie achter Wikipedia. Hagemann werkte eerder voor de omstreden Bill & Melinda Gates Foundation.

Ethan Zuckerman is ook lid van de adviesraad van Wikimedia en werkt voor het Open Society Institute van George Soros. Een ander lid van de adviesraad van Wikimedia, Trevor Neilson, werkte voor bedrijven die zijn opgericht met geld van Soros, Gates en de Amerikaanse mediamagnaat Ted Turner. Neilson is ook lid van de beruchte Council on Foreign Relations.

Enkele jaren terug meldde nieuwssite Phys.org op basis van een Spaanse studie dat redacteurs de internetencyclopedie massaal begonnen te verlaten.

Manipulatie, vervalsing en gewetenloosheid

Bovendien oordeelde het Britse Office of Qualifications and Examinations Regulations (Ofqual) dat schoolkinderen Wikipedia zouden moeten mijden omdat de encyclopedie niet ‘gezaghebbend of accuraat is’ en in sommige gevallen ‘geheel onwaar is’.

Merk op dat de CIA, de Britse Labour Party en het Vaticaan enkele van de grootste weldoeners van Wikipedia zijn en niet alleen maar hun eigen pagina’s bijwerken.

Virgil Griffith, de ontwikkelaar van de WikiScanner, heeft Wikipedia tot besluit openlijk beschuldigd van manipulatie, vervalsing en gewetenloosheid.

Nou, dat gaat dus helemaal goed komen. Kunnen we vanavond weer rustig slapen.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Arwijn schreef:

  Wackypedia is langzaam maar zeker bewerkt van openbare kennis bibliotheek tot een mind-control propaganda centrum.
  Geheime diensten lijken steeds meer te bewerkstelligen dat ze meer willen dan enkel politieke informatie geheimhouden: Ze willen een totaal wereld-overkoepelend kennis monopolie om de gehele mensheid op Neo-feodale wijze mentaal in slavernij vast te binden.
  Dit word niet enkel een klein stapje terug van een Informatie tijdperk; Het word dus weer bij de middeleeuwen af! We streven af om regelrecht van de top van Mount Meru in de Abyss te sodemieteren!

 • Marcel schreef:

  First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.
  Nog even geduld.

 • deze schreef:

  de naam van dat glibberige oude enge reptiel met gevorkte tong duikt nu over al op..
  hoe komen we in hemelsnaam af van al die griezels ?!?
  heeft in nederland ook voor de nodige ellende gezorgd met zijn ” liefdadigheids ” instellingen en samenwerking met bepaalde hoge pieten uit de regering en ook met prinsesje mee-belletje een deal gesloten.. allemaal voor hun zelf belang, niks liefdadigheid, niks democratisch aan, niks geloofwaardig, niks menselijk, gaan over lijken om hun macht garant te stellen, over u en mijn body!

  HOE KOMEN WE VAN DIE LUI AF ???

  • zevenenergie schreef:

   @deze
   Je komt van ze af, door wat zij doen, in jezelf te ontdekken en dat op te lossen.

   Neem nu Sorros. Hij blijft steeds aan het zelfde hangen. Namelijk; alles wat anders is dan ik het wil, moet veranderen.
   Dit is niet wie hij is, maar aan deze wijze van denken zit hij vast. Alles wat anders is dan ik het wil, moet veranderen. Is een krachtveld dat rond waard in ieders hoofd. En door dat je het gelooft, geef je het kracht.

   Door dit dit mechanisme in jezelf te herkennen, en te zien waaruit het uit het is samengesteld, lost het op. En zo doende ontkracht je dit krachtveld. en word het voor vele ander mensen makkelijke hier uit te ontsnappen. Ook voor Sorros.

   Je bent dan als het ware ontslapen uit deze gedachten. Dus wakkerder.
   Wakker zijn is dus niet zo zeer zien wat Sorros doet en hem willen veranderen, of van hem afkomen. Nee…. zien dat je dit ook in je hebt en dit opgelost hebben…. is wakker zijn.

   Deze manier is enorm krachtig, maar het vergt ook enorm veel kracht om dit te doen.
   Wij hebben allemaal dit vermogen. Niet in geld maar in mogelijkheid.

   Als je wat verder bent in het proces van oplossen, ga je zien dat wat Sorros doet misschien niet goed en schadelijk is, maar dat jouw reactie en van vele anderen, op wat hij doet, veel gevaarlijker is en grote schade veroorzaakt.
   Jij uit je boosheid misschien niet, maar andere die die jouw boosheid voelen wel.
   Een terrorist zou daardoor wel eens net tot een aanslag gedreven kunnen worden.

   Buiten dat,als je wakker begint te worden je ziet ook dat Sorros gevangen zit in deze droom en daardoor welt er op een natuurlijke manier compassie op in je hart en ik bedoel dan echte compassie, deze compassie spoelt je schoon. En zodra je die compassie ervaart, weet je dat je werk er op zit. Een positieve daad er tegenin brengen heeft dan ongelooflijk veel effect om dat je handelen dan gezuiverd is. Kijk maar naar Nelson Mandela. Echt wakkere mensen hebben authentieke macht. Heel anders dan het soort macht dat Sorros heeft en wat altijd corrupt is.

   Sorros heeft nu de macht over jouw. Hij kan jouw boos maken wanneer hij maar wil.
   En dat geld voor vele “anderen lui” ook.

   Hoe vrij is dat? En hoe wakker ben je dan?

 • 22maart schreef:

  Dan vraag ik mij af of hoe het ook uit kunt zetten in de instellingen

 • Eelke Piers schreef:

  Mij is opgevallen dat als je informatie over de kruistochten zoekt je erg veel sites tegenkomt die door moslims herschreven zijn.

 • Nehemia schreef:

  Truth is the new hatespeech. Mark Zuckerberg (Google CEO) heeft recent al honderdduizenden aandelen van Google verkocht. De grote techreuzen weten dat ze het haasje zijn. Straks wordt zeer waarschijnlijk de ‘internet bill of rights’ ingevoerd en zullen ze een toontje later moeten zingen met hun algoritme- manipulaties en de ongekende censuur aan het adres van vrijdenkers. Mike Adams (o.a Natural News/Heathranger report) heeft al een alternatief voor YouTube opgetuigd, maar er zijn er meer. Google kan zich niet verstoppen achter het gelegenheidsargument van – we zijn een private partij. Zij zijn gehouden aan de algemene regels omtrent de vrijheid van meningsuiting. Mensen pikken de informatierazzia’s niet langer. Deze datagestapo’s met hun vele miljarden gaan aan het kortste eind trekken. Als ze oorlog willen – kunnen ze het krijgen.

  • Marcel schreef:

   Zo is het Nehemia. Niet dat we met de armen over elkaar moeten gaan zitten maar dit regelt zichzelf allemaal uit. What goes around comes around. Onwaarheid kan nooit blijven bestaan, per definitie tast het zijn eigen bestaan aan. De MSM zal oogsten wat het gezaaid heeft, zijn eigen ondergang.

  • Gladiator schreef:

   @Nehemia,

   Sorry maar moet u toch heel eventjes corrigeren,

   Mark Zuckerberg is niet CEO van Google inc. maar van het (a)social media forum Facebook (het grote feestboek der geheime diensten gebruikt door honderden miljoenen verslaafde gekken her en der op deze wereld).

   De CEO van Google inc. is Sundar Pichai.

   En dan het gebeuren welk door u aangehaald wordt als de “internet bill of rights”,………………….

   I don’t think so…..deze idiote psychopaten zullen gewoon doorgaan met hun ding en ons honing om onze gewillige mondjes BLIJVEN SMEREN met hun AFLEIDINGS manouvres.

   Dit alles in het aloude kader van “geef ze brood en spelen” of “verdeel en heers”!!!!!!

   Er is heel simpel niets tegen te doen en ik zal u zeggen waarom…..

   IK ben al vele malen bezig geweest om mensen bij elkaar te sprokkelen om dit vieze corrupte zooitje een halt toe te roepen en ik heb naar mijn eigen mening een top plan uitgedacht hoe dit te doe, héél simpel, zonder veel geweld én met een aan zekerheid grenzend resultaat!!!!!!

   En wat dacht u, na maandenlang vele 10tallen zo niet 100tallen uren hierin te hebben gestoken, mensen thuis te hebben ontvangen met alle risico van dien enz enz enz……..

   Resultaat…..I’m alone again…..

   Waarom????????????????

   Die vindt dit niet zo goed, die vindt dat niet zo goed, die heeft net een huisje gekocht en moet hypotheekje betalen, die heeft net een baan gekregen en……nou ja, ga zo maar door……maar wel de enorme toetsenbordtijger uithangen en overal commentaar op geven.

   Bah wat is dit Neanderlander volk stom, zo niet oerstom!!

   Zo, moest ik weer ff kwijt….

   En oorlog……hahahahahahaha, laat me niet lachen, voor een oorlog te voeren moet je risico lopen en DAT mijn beste, wil nu net helemaal niemand want……tja, heb ik zojuist al genoemd, hypotheekje, baantje, woon te ver weg, ben niet helemaal gezond, voel me gewoon zo niet lekker, mijn vrouw is zwanger en wat dies niet nog allemaal meer zei…..neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee hoor, dit gaat het achterlijke domme gepeupel nooit doen, NOOIT….toch….!!!???

   Gladiator

 • Louise schreef:

  Mooi gesproken @ zevenenergie niet alleen voor @ deze , maar voor iedereen, schaduw boksen noem ik het en het vreet energie …….🙏

 • Geuz schreef:

  CIA, de Britse Labour Party en het Vaticaan = De Jezuïeten.

 • x

  Check Also

  nos

  ‘NOS is de grootste complotzender in Nederland’

  YouTube heeft – waarschijnlijk tot grote vreugde ...

  cia-klokkenluider

  CIA-klokkenluider: ‘Biden en Obama hebben Navy Seals vermoord’

  President Donald Trump heeft een artikel geretweet ...

  >