Het Complot

Live ontslag nieuwslezeres Russia Today blijkt grote pr-stunt

Help door dit artikel met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Begin deze maand bood Liz Wahl, een Amerikaanse nieuwslezeres van de Russische televisiezender Russia Today die vanuit Washington werkt, live op televisie haar ontslag aan. Het ontslag had zogenaamd te maken met de Russische militaire actie op het schiereiland de Krim. Er ontstond al snel veel commotie over de actie. Inmiddels is gebleken dat het ontslag een pr-stunt is geweest van een Amerikaanse neoconservatieve denktank. Tijdens een onderzoek kwam aan het licht dat deze groep de Koude Oorlog weer wil doen opleven.

Wahl vertelde aan de kijkers dat ze ‘niet kan werken voor een televisiezender die door de Russische overheid wordt gefinancierd en die de acties van Poetin goedpraat’. De journaliste verklaarde dat haar grootouders uit Hongarije zijn gevlucht toen de Sovjets duizenden inwoners verdreven in 1956. “Ik ben er trots op een Amerikaanse te zijn en ik geloof in de verspreiding van de waarheid. Daarom dien ik na deze nieuwsuitzending mijn ontslag in,” aldus Wahl.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Truthdig heeft ontdekt dat de actie is georkestreerd door de vrij onbekende denktank Foreign Policy Initiative (FPI). De denktank is in 2009 opgericht door een groep neoconservatieven of neocons, waaronder Robert Kagan en oprichter van de Weekly Standard William Kristol. Beide heren zijn ook mede-oprichters van het Project voor de Nieuwe Amerikaanse Eeuw (PNAC), een organisatie die een sleutelrol speelde in de aanloop naar de inval in Irak door de regering Bush na de aanslagen van 9/11.

PNAC stelt zich het wereldwijde Amerikaanse leiderschap tot doel. Leden van de denktank waren goed vertegenwoordigd in de regeringen onder Bush. Buiten de VS wordt het PNAC als omstreden gezien. Onder de oprichters van PNAC bevonden zich verder onder meer: Dick Cheney, Donald Rumsfeld en Paul Wolfowitz. Volgens ingewijden is het PNAC eigenlijk een nieuwe naam voor het FPI.

Voordat Wahl live op televisie haar ontslag indiende, kondigde FPI op Twitter al aan dat er ‘iets groots stond te gebeuren op RT’. Slechts een uur later stond er al een exclusief interview met Wahl op The Daily Beast, geschreven door James Kirchick. Hij had sinds augustus contact met Wahl.

Daarnaast is gebleken dat het FPI banden onderhoudt met politici die nauw betrokken zijn met de kwestie-Oekraïne. Zo blijkt de echtgenoot van de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland niemand minder te zijn dan Robert Kagan. Die zit niet alleen in de bestuursraad van het FPI, maar was ook adviseur buitenlands beleid voor presidentskandidaat John McCain.

Nuland werd pas in verlegenheid gebracht toen er een gesprek uitlekte op YouTube. Aan de telefoon met de Amerikaanse ambassadeur in Kiev onderstreepte ze dat niet de EU, maar de VN een rol moet spelen in het Oekraïense conflict. “Fuck the EU,” zei ze:

McCain, die bekendstaat om zijn anti-Russische retoriek, verscheen in december tussen de Oekraïense oppositieleiders, waaronder de extreemrechtse Oleh Tyahnybog. In dezelfde week was te zien hoe Nuland op het Onafhankelijkheidsplein, het epicentrum van de protesten in Kiev, cake uitdeelde aan betogers en politie.

Kirchick verscheen onlangs op tv om tijdens een uitzending van RT  te praten over zijn nieuwe column, waarin hij pleitte voor de executie van Wiki-lek Bradley Manning. Hij nam gelijk van de gelegenheid gebruik om zich uit te laten over de ‘homopropaganda’ die volgens hem wordt verspreid door de Russische overheid. Nadat hij zijn microfoon had verwijderd was nog te horen: “Ik ga daar alleen op tv om de Russen op stang te jagen.”

Het ontslag van Liz Wahl live op televisie was duidelijk een gecoördineerde stunt om de media – en daarmee het volk – op het verkeerde been te zetten.

 

 

[Truthdig]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
John van Dokkumburg
John van Dokkumburg
10 jaren geleden

En u gelooft dit ? Dus negatieve publiciteit is alles wat een zender nodig heeft om bekeken te worden , dus de wereld moet eindelijk eens (niet mag) weten dat er een geheime macht zit achter het nieuws in Rusland ? ? stuitend dit vertoon van complot logica .

Luna1
Luna1
10 jaren geleden

hier zie je wat die Amerikanen allemaal uithalen (propaganda) Goebels zou dr jaloers op zijn…
Alleen om Rusland slecht te maken, maar deze keer hebben ze toch de verkeerde (persoon Poetin)voor zich,
die laat tenminste niet met zich spelen, zoals de hele Europese Unie (lakei-van Amerika)

Huisheks
Huisheks
10 jaren geleden

Alweer geeft dit aan, dat er mensen zijn die zich willens en wetens met dit soort idiotie willen inlaten.
Een systeem zoals dit, kan alleen maar fuctioneren d.m.v. mensen die hierachter staan; om welke reden dan ook.
Dus is het nooit de schuld van die, of die. Er is een grote hoeveelheid mensen voor nodig om dit soort praktijken te laten werken.
Dus; ergo ; moet er een mentaliteits verandering komen om een heldere, eerlijke samenleving te kunnen opbouwen.
Dat die corrupte mentaliteit er nog steeds in zeer grote mate is, moge duidelijk zijn aan de hand van dit voorbeeld. Alles wat wij kunnen/mogen doen is ons daar zelf niet schuldig aan maken en dit veroordelen.
Hoe vaker hier over geklaagd wordt des te duidelijker het signaal dat dit niet meer van toepassing is. Geeft het goede voorbeeld !!

Ferimassi
Ferimassi
10 jaren geleden

Die kan zo bij de NOS aan de slag. Leugens oplezen met een glimlach.

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x