Homepagina » Binnenland » ‘Lockdown is een schande, bijna alles stinkt’: Verontruste burgers dagvaarden Nederlandse staat
lockdown
Foto: Jan Ainali CC BY-SA 4.0

‘Lockdown is een schande, bijna alles stinkt’: Verontruste burgers dagvaarden Nederlandse staat

De maatregelen die door onze overheid zijn genomen, zouden op wetenschap gebaseerd zijn. Het zou noodzakelijk zijn om ons allen op te sluiten door middel van een lockdown. Waarom anders zo’n heftige inbreuk op onze (grond)rechten?

Als we dieper kijken, zien we echter een spel van belangen en zwakten binnen de wetenschap, waardoor fout na fout gemaakt wordt. Dat zagen we al toen Maurice de Hond liet zien dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het RIVM er met hun voorspellingen naast zaten.

De aannames die zijn gemaakt, blijken volledig verkeerd en gevaarlijk. Nu is er veel meer bekend, en toch blijven we lang in deze lockdown. De schade aan onze maatschappij hoopt enorm op. Willem Engel (Analytical Bioscientist) doet een boekje open nadat hij zelf de diepte van de wetenschap is ingedoken. Bijna alles stinkt.

Willem Engel en Jeroen Pols zijn een kort geding begonnen tegen de Staat der Nederlanden waarin ze het opheffen van de lockdown eisen.

Engel vertelt hierover bij Café Weltschmerz:

Op hun website schrijven Engel en Pols:

De maatregelen tegen het COVID-19-virus hebben Nederland naar de afgrond gebracht. Honderdduizenden ondernemingen zullen niet gaan overleven. Naar verwachting verliezen een miljoen mensen hun baan. Het uitstellen van bijna 400 duizend medische behandelingen heeft duizenden onnodige doden tot gevolg. De bevolking en ondernemingen zijn onderworpen aan een regime van willekeurige en onbegrijpelijke regels. De rechtsstaat wordt door de beleidsmakers frontaal aangevallen. Macro-econoom en BNR-columnist Kees de Kort omschrijft deze situatie treffend als een ‘oorlog van de overheid tegen de bevolking’. De epidemie is voorbij, maar de beleidsmakers maken geen aanstalten om een einde te maken aan deze bijzondere situatie. Zij houden zich het recht voor om op elk moment weer stappen terug te doen. Ondernemers en de rest van de bevolking verlangen terug naar de tijd voordat deze waanzin begon. Als het aan onze regering ligt, gaat dat niet gebeuren: zij willen zelfs permanent naar een “nieuw normaal”. Er moet nu iets gebeuren.

Er is een kort geding voorbereid tegen de Staat der Nederlanden met de eis dat alle gedwongen maatregelen onmiddellijk gestopt worden. Waarom zijn de maatregelen onrechtmatig?

 • COVID-19 is niet gevaarlijker dan een gemiddeld influenzavirus en vormt daarmee geen reële bedreiging voor een ontwrichting van de samenleving en de volksgezondheid. Er is sprake van een vals alarm;
 • De besluitvorming is in alle opzichten gebrekkig. Deze is ondoorzichtig, willekeurig, niet transparant, zonder democratische legitimatie en kan de toets van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens niet doorstaan;
 • Er is sprake van vergaande beperkingen van grondrechten en de persoonlijke levenssfeer op basis van noodverordeningen zonder juridische basis;
 • De door het OMT en beleidsmakers gestelde doelen bieden geen rechtvaardiging voor een voortduren van de uitzonderingstoestand. Nooit eerder, ook niet in de epidemie van 2017/18 met aanzienlijk grotere gevolgen, is de hele samenleving in het teken gesteld van de capaciteit van de zorg;
 • Er is niet voldaan aan het subsidiariteitsbeginsel. Er had volstaan kunnen worden met niet afdwingbare adviezen aan het publiek;
 • Zowel uit de vergelijking met landen die geen gedwongen maatregelen getroffen hebben als op basis van de WHO-studie volgt dat er geen ratio zit achter de maatregelen. Daarmee is een voortduren van de maatregelen onrechtmatig;
 • De gevolgen voor de economie, gezondheid en samenleving zijn catastrofaal en staan in geen enkele verhouding tot de nagestreefde doelen. Er overlijden mogelijk meer mensen door de maatregelen dan door COVID-19.
 • Wij vormen een brede coalitie van maatschappelijke organisaties, belangenverenigingen, ondernemingen en bezorgde burgers. U kunt ook meedoen of uw steun betuigen.
[Café Weltschmerz]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Willem schreef:

  Het nieuws gevolgd vandaag? Hoe gewone mensen die voor hun vrijheid staan door politie en ME werden ingesloten en opgedreven alsof het wilde honden waren? In volle (militaire/doodseskader) uitrusting ? Dat zijn je medeburgers die een uniform aan hebben, totale sociopaten met een zeer lage opleiding en totaal geen besef van de realiteit. Zolang de overheden deze lage soort van “mensen” nog weet te vinden blijven we in deze hel leven. Wanneer is het genoeg? Wanneer kunnen we dit stoppen, met evenredig geweld? Zij hebben wapens en een vergunning om te doen wat ze willen, dit kan zo niet langer, wanneer wordt politie enz ook eens wakker en gaan ze beseffen dat deze hele achterlijke toestand ook hen zal treffen.

  92 likes
  • Rob schreef:

   Willem, dat deze hele achterlijke toestand ook hen als agenten zal treffen beseffen dat soort (macht)types pas als het al te laat is. Die hebben geen sprankje realiteitszin. Ze hebben geen enkel idee waar ze deel van uit maken. Dat wordt voor hen pas duidelijk als ze zelf met een chip in hun donder rond lopen, een sensor in hun lijf hebben om de 1,5 meter afstand te houden enz. Als de technologie het over neemt zijn ze nutteloos en worden ook zij aan dat technologische controle systeem onderworpen. Dan pas beseffen ze waar ze aan mee hebben gewerkt. En dan is het te laat.

   48 likes
  • Rob schreef:

   Dat soort politie agenten en ME zijn geen mede mensen Willem, het zijn zombies. IN films worden zombies uitgebeeld als lijken die rond lopen. In het echt lopen ze lichamelijk wel rond maar er is geen vonkje geweten en geen greintje menselijkheid meer aanwezig. Dan ben je in het echt een zombie, een lichaam waar niks menselijks meer in leeft. Veel van die types vertonen dan ook zombiegedrag, net als in de films: met een hele groep zich storten op één doelwit en die om zeep helpen of tot moes te slaan. Hoe vaak hebben we dat al niet gezien de afgelopen jaren? Wie hebben er zombies als dienaren? De satanisten op deze planeet.

   32 likes
  • Bert Vrijman schreef:

   Met de digitale energie- en watermeters en als het contante geld is afgeschaft, kunnen mensen automatisch gestraft worden door gekort te worden op alles wat te koop is. Mocht er toch geweld nodig zijn dat kan dat met microgolf wapens in de staat verlichting en met gewapende drones. Politie zal dan niet meer nodig zijn en zij zullen ook tot slaaf gemaakt worden net als de mensen die ze nu onderdrukken.

   20 likes
   • Tante Maart Geerink schreef:

    Zouden al die VVD stemmers zelf ook soms zombies kunnen zijn misschien ? Want zij zitten met hun partij in de machtsposities en hebben ervoor gekozen om het Nederland van vroeger te verruilen voor een politiestaat met ongekend veel macht over haar burgers.

    6 likes
  • ProAsfalt schreef:

   De totalitaire autocratie.
   Het volk wil dat kennelijk gelet op de peilingen waarin de VVD maar liefst 20 zetels in de plus staat.

   Zolang het volk het volgens de peilingen het eens is met de lockdown en de VVD (en of de gevestigde orde) flink plust dan is het einde van de Lockdown bij lange na niet in zicht. Waarom zouden de machthebbers met doden op hun geweten (door het verbieden van HCQ) ook?

   13 likes
  • jtprf schreef:

   diegenen die de wetten maken en de dienders van de wet , zijn vaak diegenen die zich er het minst
   aan houden.

   12 likes
 • Elise schreef:

  Het wordt een hete zomer. Vind het wel terecht dat de staat/overheid gedagvaard wordt. Maar…Stel dat de landelijke overheid verdwijnt, dan help je weer mee om de EU/NWO verder op te bouwen. Tja, het is een vies hegeliaans spelletje.
  Ik pleit voor een wet, dat technologie niet meer de mens mag misbruiken voor eigen doeleinden/macht. Dat ten alle tijden/omstandigheden de mens zelfbeschikking houdt over eigen lichaam en ziel. Daarmee kun je vaccinaties en andere zaken ook niet verplichten. Dat mensen elkaar weer kunnen helpen/opvangen in hun eigen huis zonder financieel gestraft te worden. Om maar eens mee te beginnen.

  48 likes
  • Rob schreef:

   Die EU / NWO heeft wel zijn puppets hier nodig. Als je oppakt hebben ze geen puppets meer. De mensen gaan daar niet aan meewerken. In de grondwet worden onze vrijheden verwoord. Ze hebben toch allemaal een eed aan die grondwet afgelegd? Ze schenden in deze tijd allemaal de grondwet, politiek, politie, Justitie en noem maar op. Het hele macht systeem schendt de grondwet en daarmee alle rechten en vrijheden..

   14 likes
 • rayoflight schreef:

  Mijn mening :

  Tijdje geleden : Thierry Baudet en de parafrasering , hoe exact is dat afgelopen ?

  Nederland is een dictatuur onder controle van de NWO (who ever that may be).
  Dan kun je met Advocaatjes , Rechtertjes wetjes en rechtbankjes dreigen maar dat maakt niet echt veel uit
  Het is juist de rechtelijke macht die de basis van de NWO vormt.
  Het is Niet de regering die beslist , de politieke flapdrollen in den haag zijn slechts lieden die in opdracht handelen.

  Lijkt me dus dat de hele dagvaarding gedoemt is te mislukken

  Desalniettemin wens ik deze moedige mensen veel succes toe.

  42 likes
  • Bert Vrijman schreef:

   “The United Nations New World Order Project is a global, high-level initiative founded in 2008 to advance a new economic paradigm, a new political order, and more broadly, a new world order for humankind, which achieves the UN’s Global Goals for Sustainable Development by 2030, and the happiness, well-being, and freedom of all life on Earth by 2050.”

   https://unnwo.org/

   Het Verenigde Naties Nieuwe Wereld Orde Project is een globaal initiatief van hoog niveau, gesticht in 2008 om een nieuw economisch model, een nieuwe politieke orde, en een nieuwe wereld orde voor de mensheid in te voeren, om de VN’s globale doelen voor duurzame ontwikkeling in 2030 en geluk, welzijn en vrijheid van alle leven op aarde in 2050 te bereiken.

   Het staat natuurlijk vol met dubbelspraak:
   Duurzame ontwikkeling = beperking van energie en grondstoffen, kunstmatige schaarste
   Vrijheid van alle leven op aarde = aarde vrij van alle leven = aarde zonder leven

   10 likes
 • exegese schreef:

  This is the endgame ! Corona moet letterlijk en figuurlijk de ” kroon” op hun werk worden. Het virus is opzettelijk tegelijk in omloop gebracht met 5G. Beiden hebben dezelfde symptomen en maskeren elkaar. De enige oplossing die ze ons voorhouden is vaccinatie die weer nano-chips zullen bevatten die weer in combinatie met het dan volledig uitgerold 5G-netwerk totale controle zullen bieden over de hele mensheid. De mens zal behalve gecontroleerd ook beïnvloedbaar zijn via deze chips. Dit aloude plan wordt door de meest machtige mensen op aarde uitgevoerd en die zullen zich niet laten hinderen. Alleen een totale opstand van de hele wereldbevolking zou nog enige kans maken, maar ook daar hebben ze de draaiboeken voor klaar liggen. Reken daar maar op. De duivel zit stevig in het zadel en zet alles op zijn kop of achterstevoren. Waarheid is een leugen en de leugen is waarheid, goed is slecht en slecht is goed, de overheid is onze vijand en gehoorzaamheid van het volk aan hen is hun wapen. De schapen laten zich willoos in de val lokken en zijn er vast van overtuigd het goede te doen. We leven in een omgekeerde wereld van A tot Z en niemand durft het onder ogen te zien.

  26 likes
  • Bert Vrijman schreef:

   Protesten en rellen is wat ze willen dat we doen.
   Effectief verzet is; niet meedoen aan de regels en zo min mogelijk belasting betalen. Geef mensen een hand. Laat je gezicht zien!
   Neem geen schadelijke technologie in huis en organiseer in je gemeente dat het geweerd wordt uit de openbare ruimte. Als dat niet lukt dan is elke methode om het uit te schakelen geoorloofd.

   13 likes
 • salvar schreef:

  dit is wat de regeringen voor ogen hebben ,totale vrijheid van de burgers vernietigen en niets anders.
  wat gelekt is in duitsland daar balen ze verschrikkelijk van.
  ik zou willen dat ze nu inzien dat de burger het niet meer pikt.

  eigenlijk zou alles rustig moeten verlopen maar ik heb er een hard hooft in dat het toch uit de hand gaat lopen.
  ik zag dat vandaag iemand (een man of dertig) per bus afgevoerd werden maar moesten wel een mondkapje (muilkorf) voor en daar zet ik een vraagteken bij.
  als ze mij hadden afgevoerd en ze hadden mij dat ding gegeven had ik het weggegooid.

  23 likes
 • L.Schols schreef:

  Ze gaan net zolang door dat wij net zo gaan handelen als in Frankrijk de gele hesjes met moletofs en andere bewapening dan hebben ze hun zin en meteen een burgeroorlog. En dat wat nu nog over is van Nederland is dan ook weg. En dat noemt zich volksvertegenwoordigers. Nou mijn vertegenwoordigers zijn het al lang niet meer.

  17 likes
 • Laat je niet beïnvloeden schreef:

  Oh wakkere mensen, waar waren jullie vandaag? Massaal naar Den haag komen is het enige medicijn.

  Alsjeblieft, kom de volgende keer. Het is voor onze vrijheid, maar ook voor de komende generaties.

  Niet denken, maar doen.

  16 likes
  • Bert Vrijman schreef:

   Ik ga de politici en de politie echt niet opzoeken. Dat is precies wat ze willen.
   Ik zou wel naar een café gaan die een 0,5 meter feestje geeft.
   Ik zou in een bus stappen waar ik mijn glimlach mag laten zien. (Kan even geen betere voorbeelden bedenken.)

   Zouden we niet een soort volksreferendum kunnen organiseren en ons onafhankelijk verklaren?
   Een parallel openbaar bestuur stichten dat de regering vervangt?
   Een volksvergadering organiseren met plaatselijke politici, ondernemers en politiemensen?
   Ik denk dat veel agenten liever orders volgen van een groep met gezond verstand dan van dat groepje psychopaten in Den Haag die geleid worden door de EU en de VN.

   We hebben geen meerderheid nodig om ons te organiseren. Een actieve en vocale minderheid van 5% is meer dan genoeg om de massa te laten volgen.
   De meeste mensen hebben behoefte aan leiderschap. Het is aan ons, zelfstandig denkende mensen, om dat leiderschap te bieden als alternatief van het systeem dat nu vrijwel volledig is overgenomen door parasieten.

   18 likes
   • Laat je niet beïnvloeden schreef:

    Die tijd is voorbij ben ik bang. We zitten nu in een hele balangrijke fase. Ze zullen niets meer teruggeven, maar alleen nemen. Het is vijf voor twaalf. Dit is jaren lang voorbereid door die zionisten. We moeten over de angst heen stappen.

    Ik was er vandaag bij maar het wordt je onmogelijk gemaakt. Deze onzin moet gewoon een halt worden toegeroepen.

    12 likes
 • ProAsfalt schreef:

  En dan is kennelijk het absurde verbod op HCQ nog niet eens meegenomen.
  De Nederlandse overheid heeft letterlijk doden op hun geweten, in ieder geval één en waarschijnlijk meer naar aanleiding van het interview met verzetsheld Rob Elens die paar weken geleden bij Op1 zat.
  Ik vraag mij af of de Nederlandse Overheid beter is dan een één of ander dictator.

  15 likes
  • Bert Vrijman schreef:

   Nee het is veel erger.
   Door de parlementaire democratie geloven veel mensen dat het kabinetsbeleid de wil van de meerderheid uitvoert, dat het een compromis zou zijn tussen wat verschillende mensen willen.
   Met een dictatuur dan is in ieder geval duidelijk dat er geen vrijheid is.

   Het openbaar bestuur moet opnieuw ontworpen te worden.
   De rechtstaat moet hersteld en verbeterd worden.
   Er moet bescherming tegen dwang en parasitisme ingebouwd worden.

   Belasting wordt vrijwillig en wordt een manier om je stem kracht bij te zetten, je betaalt aan wat je belangrijk en noodzakelijk vind.
   Bestuurders gaan hun best doen om de mensen te overtuigen om mee te betalen aan projecten die in dienst van het land en het volk staan.

   In plaats van een ministerie van volksgezondheid, zouden er verschillende onafhankelijke organisaties moeten komen. Je hoeft er niet voor te stemmen, maar sluit je aan bij de organisatie die het best past bij jou behoeften.

   In plaats van een ministerie van onderwijs, kan elke school een uniek lessenpakket of leermethode aanbieden. Eventueel aangesloten bij een van de verschillende landelijke organisaties die het ministerie vervangen. Basisschool in direct overleg met ouders en opvoeders. Hogere scholen ook in overleg met werkgevers.
   Politieke invloed op de inhoud van de lessen mag niet meer. Het geeft te veel macht om de volgende generatie te indoctrineren en politieke mening te misvormen,

   Cultuur kan aan marktwerking worden overgelaten.
   Ontwikkelingssamenwerking kan met liefdadigheid en investeringen van bedrijven.
   Daar kunnen best landelijke organisaties voor zijn, maar er is geen reden om dat door één centraal ministerie te laten regelen.

   14 likes
 • Rob schreef:

  Bij mij in de buurt liepen voorheen soms wel eens mensen in een winkelcentrum die gratis kranten weg gaven. Vaak natuurlijk met het idee om uiteindelijk een abonnement te nemen. Vandaag zag ik ook weer wat van die types lopen. Je kan niet anders dan concluderen dat iedereen gek wordt. Ze hadden van die knijpstokken die schoonmakers in het openbaar gebruiken om papier en ander afval mee op te pakken. Met die knijpstokken, of hoe die dingen ook mogen heten, gaven ze kranten uit om 1,5 meter afstand te houden. En dan die nep lach op het gezicht erbij maakt het plaatje compleet. Misschien voelen ze zich ergens toch ongemakkelijk met zo’n ‘knijpstok’. Er zijn echter ook mensen die op 10 meter afstand socialer zijn dan politici en ander geteisem die vlak voor je staan.

  13 likes
  • Bert Vrijman schreef:

   Ik heb het idee dat ik niet zo overtuigend overkom als ik mensen aanspreek, daarom geef ik mijn gratis folders weg in de brievenbussen. Ik verkoop niets, maar wil alleen informatie verspreiden en uitnodigen om op zoek te gaan naar de waarheid.
   Voor wie wat socialer is dan ik, zou het best kunnen werken om op staat folders uit te delen met een glimlach en een praatje als ze er om vragen. (Zonder belachelijke knijpstok, natuurlijk )

   Posters plakken met:
   Afbeelding van handen schuddende mensen.
   0,5 meter samenleving
   Heb jij gevraagd om [afbeelding van antenne die bliksem op iemand schiet] 5G ?

   11 likes
 • Eelke Piers schreef:

  Over 10 tot 14 dagen zijn de 70 dagen voorbij en is de corona-epidemie over Dan zal geen rechter zich er over uit hoeven te spreken.
  Ben wel benieuwd wat men dan met de afspraak in Davos gaat doen waar afgesproken is dat de maatregelen van kracht blijven tot er een vaccin is gevonden.

  8 likes
 • Straalmans schreef:

  Als jij komt met een deskundige, komen zij ook met een deskundige die het tegenovergestelde beweert. Het ontaardt dan in een spel van deskundigen waarvan niemand weet wie gelijk heeft omdat ze allemaal wel iets hebben dat zinnig lijkt.
  Een rechter moet dan oordelen, niet wetende welke deskundige nu het beste weet en kiest dan voor de veilige weg: afblazen van de klacht.

  7 likes
 • B.. schreef:

  In het kort:
  Als eindelijk uitkomt dat dit een hele grote Hoax is geweest, worden alle overheden aangeklaagd (helaas het geld is op) voor al het leed dat is aangedaan aan de burgers. Dan komt er een burgeroorlog, de regering moet aftreden en Nederland en veel andere Europese landen komen onder de dictatuur van Brussel te staan…

  7 likes
 • MdeFilosoof schreef:

  Om de overheid aansprakelijk te stellen en mee te doen met een juridisch proces (voor 29 euro) check de site van de Nationale bond overheidszaken. Als 5609 mensen hebben ingescreven, maar hoe meer hoe beter. Deze lui huren advocaten in e.d. Jij zelf loopt geen financieel/juridisch risico.

  https://www.bondoverheidszaken.nl/Corona-openheid-en-aansprakelijkheid.html

  7 likes
 • Hans Roovers schreef:

  Beste
  Bij wie kan ik met mijn steun steun terecht?
  Gaarne bericht
  Hans Roovers

  4 likes
 • P. Puk schreef:

  Je gelooft toch niet dat er hierdoor ook maar iets veranderd? Dat zou betekenen dat Rutte c.s. bakzeil moeten halen en dat zullen ze nooit en te nimmer doen. Er is maar een ding dat helpt: op de barricaden!
  Maar daar is weer niemand voor te vinden, dus ….

  1 likes
 • x

  Check Also

  roel coutinho

  Roel Coutinho over coronavaccin: ‘Succes beslist niet gegarandeerd’

  Robert Redfield, directeur van het Amerikaanse Centrum ...

  coronatest

  ‘Coronatest geeft in 91 procent van de gevallen een fout-positieve uitslag’

  De regering van Groot-Brittannië sluit niet uit ...

  >