Binnenland

‘Lockdown is een schande, bijna alles stinkt’: Verontruste burgers dagvaarden Nederlandse staat

Help door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De maatregelen die door onze overheid zijn genomen, zouden op wetenschap gebaseerd zijn. Het zou noodzakelijk zijn om ons allen op te sluiten door middel van een lockdown. Waarom anders zo’n heftige inbreuk op onze (grond)rechten?

Als we dieper kijken, zien we echter een spel van belangen en zwakten binnen de wetenschap, waardoor fout na fout gemaakt wordt. Dat zagen we al toen Maurice de Hond liet zien dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het RIVM er met hun voorspellingen naast zaten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De aannames die zijn gemaakt, blijken volledig verkeerd en gevaarlijk. Nu is er veel meer bekend, en toch blijven we lang in deze lockdown. De schade aan onze maatschappij hoopt enorm op. Willem Engel (Analytical Bioscientist) doet een boekje open nadat hij zelf de diepte van de wetenschap is ingedoken. Bijna alles stinkt.

Willem Engel en Jeroen Pols zijn een kort geding begonnen tegen de Staat der Nederlanden waarin ze het opheffen van de lockdown eisen.

Engel vertelt hierover bij Café Weltschmerz:

Op hun website schrijven Engel en Pols:

De maatregelen tegen het COVID-19-virus hebben Nederland naar de afgrond gebracht. Honderdduizenden ondernemingen zullen niet gaan overleven. Naar verwachting verliezen een miljoen mensen hun baan. Het uitstellen van bijna 400 duizend medische behandelingen heeft duizenden onnodige doden tot gevolg. De bevolking en ondernemingen zijn onderworpen aan een regime van willekeurige en onbegrijpelijke regels. De rechtsstaat wordt door de beleidsmakers frontaal aangevallen. Macro-econoom en BNR-columnist Kees de Kort omschrijft deze situatie treffend als een ‘oorlog van de overheid tegen de bevolking’. De epidemie is voorbij, maar de beleidsmakers maken geen aanstalten om een einde te maken aan deze bijzondere situatie. Zij houden zich het recht voor om op elk moment weer stappen terug te doen. Ondernemers en de rest van de bevolking verlangen terug naar de tijd voordat deze waanzin begon. Als het aan onze regering ligt, gaat dat niet gebeuren: zij willen zelfs permanent naar een “nieuw normaal”. Er moet nu iets gebeuren.

Er is een kort geding voorbereid tegen de Staat der Nederlanden met de eis dat alle gedwongen maatregelen onmiddellijk gestopt worden. Waarom zijn de maatregelen onrechtmatig?

  • COVID-19 is niet gevaarlijker dan een gemiddeld influenzavirus en vormt daarmee geen reële bedreiging voor een ontwrichting van de samenleving en de volksgezondheid. Er is sprake van een vals alarm;
  • De besluitvorming is in alle opzichten gebrekkig. Deze is ondoorzichtig, willekeurig, niet transparant, zonder democratische legitimatie en kan de toets van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens niet doorstaan;
  • Er is sprake van vergaande beperkingen van grondrechten en de persoonlijke levenssfeer op basis van noodverordeningen zonder juridische basis;
  • De door het OMT en beleidsmakers gestelde doelen bieden geen rechtvaardiging voor een voortduren van de uitzonderingstoestand. Nooit eerder, ook niet in de epidemie van 2017/18 met aanzienlijk grotere gevolgen, is de hele samenleving in het teken gesteld van de capaciteit van de zorg;
  • Er is niet voldaan aan het subsidiariteitsbeginsel. Er had volstaan kunnen worden met niet afdwingbare adviezen aan het publiek;
  • Zowel uit de vergelijking met landen die geen gedwongen maatregelen getroffen hebben als op basis van de WHO-studie volgt dat er geen ratio zit achter de maatregelen. Daarmee is een voortduren van de maatregelen onrechtmatig;
  • De gevolgen voor de economie, gezondheid en samenleving zijn catastrofaal en staan in geen enkele verhouding tot de nagestreefde doelen. Er overlijden mogelijk meer mensen door de maatregelen dan door COVID-19.
  • Wij vormen een brede coalitie van maatschappelijke organisaties, belangenverenigingen, ondernemingen en bezorgde burgers. U kunt ook meedoen of uw steun betuigen.

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Willem
Willem
3 jaren geleden

Het nieuws gevolgd vandaag? Hoe gewone mensen die voor hun vrijheid staan door politie en ME werden ingesloten en opgedreven alsof het wilde honden waren? In volle (militaire/doodseskader) uitrusting ? Dat zijn je medeburgers die een uniform aan hebben, totale sociopaten met een zeer lage opleiding en totaal geen besef van de realiteit. Zolang de overheden deze lage soort van “mensen” nog weet te vinden blijven we in deze hel leven. Wanneer is het genoeg? Wanneer kunnen we dit stoppen, met evenredig geweld? Zij hebben wapens en een vergunning om te doen wat ze willen, dit kan zo niet langer, wanneer wordt politie enz ook eens wakker en gaan ze beseffen dat deze hele achterlijke toestand ook hen zal treffen.

Elise
Elise
3 jaren geleden

Het wordt een hete zomer. Vind het wel terecht dat de staat/overheid gedagvaard wordt. Maar…Stel dat de landelijke overheid verdwijnt, dan help je weer mee om de EU/NWO verder op te bouwen. Tja, het is een vies hegeliaans spelletje.
Ik pleit voor een wet, dat technologie niet meer de mens mag misbruiken voor eigen doeleinden/macht. Dat ten alle tijden/omstandigheden de mens zelfbeschikking houdt over eigen lichaam en ziel. Daarmee kun je vaccinaties en andere zaken ook niet verplichten. Dat mensen elkaar weer kunnen helpen/opvangen in hun eigen huis zonder financieel gestraft te worden. Om maar eens mee te beginnen.

rayoflight
rayoflight
3 jaren geleden

Mijn mening :

Tijdje geleden : Thierry Baudet en de parafrasering , hoe exact is dat afgelopen ?

Nederland is een dictatuur onder controle van de NWO (who ever that may be).
Dan kun je met Advocaatjes , Rechtertjes wetjes en rechtbankjes dreigen maar dat maakt niet echt veel uit
Het is juist de rechtelijke macht die de basis van de NWO vormt.
Het is Niet de regering die beslist , de politieke flapdrollen in den haag zijn slechts lieden die in opdracht handelen.

Lijkt me dus dat de hele dagvaarding gedoemt is te mislukken

Desalniettemin wens ik deze moedige mensen veel succes toe.

salvar
salvar
3 jaren geleden

dit is wat de regeringen voor ogen hebben ,totale vrijheid van de burgers vernietigen en niets anders.
wat gelekt is in duitsland daar balen ze verschrikkelijk van.
ik zou willen dat ze nu inzien dat de burger het niet meer pikt.

eigenlijk zou alles rustig moeten verlopen maar ik heb er een hard hooft in dat het toch uit de hand gaat lopen.
ik zag dat vandaag iemand (een man of dertig) per bus afgevoerd werden maar moesten wel een mondkapje (muilkorf) voor en daar zet ik een vraagteken bij.
als ze mij hadden afgevoerd en ze hadden mij dat ding gegeven had ik het weggegooid.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x