Homepagina » Binnenland » Volkskrant weigert kritische stukken over coronabeleid, RIVM: ‘Holy sh*t!’
volkskrant
Foto: Pixabay

Volkskrant weigert kritische stukken over coronabeleid, RIVM: ‘Holy sh*t!’

De Volkskrant weigert alle opiniestukken en lezersbrieven met kritiek op het coronabeleid, stelt actiegroep Containment Nu! Waarom? Eind maart zei hoofdredacteur Pieter Klok in Spraakmakers op NPO Radio 1 dat overheid en wetenschap met één mond moeten spreken, en de journalistiek eigenlijk ook. “Ik denk dat het verstandig is om als land één lijn te trekken, om die lijn te steunen.” De overheidslijn dus.

Presentatrice Ghislaine Plag vroeg: “En als iemand zich dan meldt bij jullie op de redactie van de Volkskrant met allerlei gegevens en zegt: ‘Het is wel belangrijk dat we dit geluid horen, maar het is wel een ander geluid dan het beleid van het kabinet en de strategie van het RIVM’, dan doe je dat niet?”

Waarop Klok antwoordde: “Ik zie de noodzaak niet.” Volgens de hoofdredacteur moeten wij hier als bevolking geen mening over hebben: “Dat kan het RIVM heel goed bepalen.”

De actiegroep legt hier een verzameling aan van geweigerde artikelen.

Journalist Mattijs Glas reageert:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Gea Breuker schreef:

  Ik snap ook wel dat de linksgroenliberalen de biomassa energie opwekking promoten: ze zijn als de dood dat er straks bomen overblijven waar ze aan opgehangen kunnen worden…

  47 likes
  • Rob schreef:

   Gea, dat is een goeie. Maar er is geen probleem. Ze hebben allemaal al een strop om de nek hangen, in de vorm van een das. Twee man zo’n figuur goed vast houden en een derde even die strop-das aantrekken. Dan is het ook zo gebeurd. Dat ding is toch al een symbool van de dood. Wie zo’n ding draagt heeft zijn ziel verkocht. Groene energie lijkt meer een idee te zijn dat alles wat groen is, en dus de natuur, verbrand moet worden. Biologisch verantwoorde energie, ecologische energie, energie uit natuurbronnen zoals bomen. Volledig van god los.

   5 likes
  • jtprf schreef:

   @Gea. Dat is nu eens een goede kwinkslag. Mooi!

   3 likes
 • Ruben schreef:

  De kranten dien dit toch al tientallen jaren zelfcensuur, leugens en halve waarheden schrijven, de waarheid en werkelijkheid negeren.
  Mindcontrol, we mogen alleen lezen wat we mogen weten, niet meer.
  De geest is verschrikkelijk gemanipuleerd door media, kranten, tv, tijdschriften, internet,Hollywood .
  Al tientallen jaren.
  Wie koopt er trouwens nog een krant???
  Wie kijkt nog tv nieuws?
  U word er alleen dommer van en meer gehersenspoeld.

  33 likes
 • exegese schreef:

  Tegenspraak ist verboten ! Das ist ein Befehl !

  24 likes
 • Matt schreef:

  Tot zover dus de ‘vrije en onafhankelijke’ media.

  En dan durven ze te beweren dat alternatie sites als deze propaganda voeren en complot theorieën steunen.

  17 likes
 • salvar schreef:

  zo nu weet iedereen dat we vuilnis zijn.
  laten we ons dan ook zo gaan gedragen.

  15 likes
 • Willem schreef:

  Had ook niets anders verwacht,de kranten waren voor en tijdens de oorlog exact zo, alleen de Waarheid bracht het echte nieuws. Stemmingmakerij, gisteren een kleine demonstratie in Den Haag van zo’n 400 mensen, was maar kort want dat mocht weer niet van de politie/burgemeester natuurlijk want het was geen tuig van kozp en Blam. Maar wat schrijven ze bij omroep West? “DEN HAAG – Op het Plein in Den Haag is zondagavond een korte demonstratie geweest tegen onder meer de anderhalve meter-samenleving en de anti-fascisten. Zon 350 tot 400 mensen kwamen om acht uur bij elkaar. Het ging onder andere om ADO- en Feyenoord-hooligans.” Er waren helemaal geen hooligans, hoe komen ze daar bij, ze zijn er niet geweest en er is die mensen niks gevraagd, nee het is stemmingmakerij. Walgelijk he.

  11 likes
 • Elise schreef:

  Ik sta ook niet achter dit platform.
  Ik wil dat alle maatregelingen nu gestopt worden!

  9 likes
 • Rayoflight schreef:

  De ‘volks’ krant van nu heeft ongeveer hetzelfde waarheidsgehalte als de Pravda van vroeger.
  Begrijp ook niet waarom mensen nog kranten lezen. Allemaal staatspropaganda. Om depressief van te worden !

  8 likes
 • GeenNL schreef:

  De Volkskrant zal wel niet de enige jaduskrant zijn die dringend wordt geadviseerd zich te houden aan de leugens van de regering, overheid en RIVM, het volk en een ander geluid is daarbij van ondergeschikt belang, zelfs onwenselijk en mag men gewaarschuwd zijn dat iedereen die daar anders over denkt hoogst waarschijnlijk grote problemen zal kunnen verwachten. De arrogantie van de media en macht viert hoogtij dagen.

  Zo ongeveer, met dezelfde arrogantie en leugens is Onkel Adolf ook groot geworden en heeft lange tijd aan de macht kunnen blijven, met een half Europa kapot en 60 miljoen mensen omgebracht.

  Heil volksmedia!

  6 likes
 • salvar schreef:

  mocht je kranten hebben , niet meer kopen of lezen , zo simpel is het.
  wil je niet gevolgd worden pleur alles eruit en je leven zal een verrijking krijgen.
  het enigste wat je nodig hebt is de natuur en eten en voor de rest is het een bal gehakt , buiten familie en vrinden.
  ik zie het niet gebeuren maar als zo zal zijn dat iedereen zijn mobieltje weg zou gooien staan ze met een mond vol tanden.
  ze zullen niet weten wat er gebeurt , want het mobieltje is een grote kracht voor hen en weg is het.
  wel doen voor ze je willen vaccineren.

  5 likes
  • Rob schreef:

   salvar. Inderdaad, dat bedacht ik me ook al. Als iedereen zijn ‘smart-phone’ weg doen is er geen netwerk om de boel te controleren. Als je het zo gelezen hebt dan zit iedereen die straks met elkaar in contact is geweest gedwongen twee weken thuis omdat corona altijd positief getest zal zijn om het zover te krijgen. Maar als je na twee weken weer naar buiten gaat en iedereen weer met elkaar in contact is geweest, zit iedereen weer twee weken thuis en dat zal eindeloos zo door gaan. Dan zal er maar één reden worden aangevoerd wanneer je weer ‘normaal’ verder mag: een vaccinatie. En daar draait het dus alleen maar om, om iedereen te vaccineren. Daar zijn de corona apps voor. Het zal dan ook niet voor niets die naam gekregen hebben (corona apps). Gelukkig heb ik nooit zo’n smart-phone gehad. Ik kan er niet eens mee werken. Ik heb geen idee hoe zo’n ding werkt en het interesseert me ook helemaal niets. Die dingen zijn nu inmiddels een gevaar voor iedereen zijn / haar leven. Maar geen smartphone = geen controle meer. Dat ding is altijd al voor controle geweest maar nu is het een bedreiging voor je leven. Over social distancing gesproken, dat is met die shitphones al jaren gaande. Niemand is met elkaar en zijn omgeving in contact.

   2 likes
 • ConVid20 schreef:

  “Als de angst zo groot is, moeten we echt wel proberen met één mond te praten”
  Ok wat is dit? Propaganda? Media- massa manipulatie? Fear mongering?
  Openbaring van de werkelijke macht zijn handelen, m.b.t de MSM? Of alles tegelijk?

  4 likes
 • Daaristieweer schreef:

  Deze gekochte “journalist” gaat even doodleuk aan de klok hangen dat we 1. Al een totalitair regime zijn en 2. dat hij een staats krant is die absoluut geen ander geluid propagandeert dan hetgeen de staat hem voorschrijft. Hierbij ook nog eens zijn landverraderlijke acties verdedigen door mensen als dom weg te zetten.

  Wat een kul ook door te stellen dat het RIVM een gutmensschen-club is.. Dus moet je je mond houden? Net zoals Stalin zijn instituten vond deugen en AH de SA/SS en alle Ariërs gütmenschen vond.

  Zeer gevaarlijke vent.

  4 likes
 • Johannes schreef:

  Heel Logisch alles wordt georkestreerd door de persgroep ( Zellik Brussel) Wie de betalende krachten achter deze persmagnaat mag niet geweten worden. Daarnaast zijn ze bezig zelfs op websites scripts en bots te installeren (artificiële intelligentie om zo te voorkomen dat er fouten verslaggeving er in komt. Hoe dan ook men kan deze informatie niet meer vertrouwen. Van overheid niet en van RIVM en persgroep niet. Of we dit alles toestaan of willen zou de bevolking op den duur wel laten zien. Doch hou ik me hier buiten ik zie genoeg.

  3 likes
 • obsidiaan schreef:

  Niets nieuws eigenlijk.
  Het enige nieuws is dat Klok openlijk verteld dat hij censuur toepast en propaganda plaatst.

  3 likes
 • nou en! schreef:

  npo,dpg,endemol,nos,met nrc en trouw voorop,de sluwe eu propaganda van trutte!!!!!

  3 likes
 • jtprf schreef:

  lachen met dat soort dingen. Die Piet Klok ( inzet ) heeft wat weg van ene Giel Belen
  Dream on Boy

  2 likes
 • x

  Check Also

  huisarts

  Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

  Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een ...

  victoria

  Compleet doorgeslagen: Victoria wil wet om ‘complotdenkers’ te kunnen arresteren

  In de Australische deelstaat Victoria wordt deze ...

  >