Gezondheid

Biologische voeding populairder dan ooit

Help mee door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Nederlandse consument heeft afgelopen jaar in totaal 881 miljoen euro uitgegeven aan biologische voeding. Uitgaven aan biologische producten stegen daarmee met 17,1 procent ten opzichte van 2010.

Dat blijkt uit de Monitor Duurzame Voeding van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

Volgens brancheorganisatie Bionext gaat het om de grootste stijging ooit voor biologische producten. Vooral biologische eieren werden veel populairder. Consumenten kochten er in 2011 ruimt 30 procent meer dan een jaar eerder.

Biologische teelt

Woordvoerder Jasper Vink van Bionext liet weten dat vlees en eieren producten zijn die beginnende biologische kopers als eerste uitproberen. Bijna de helft van het rundvlees dat consumenten kopen is biologisch. Bij varkens- en kippenvlees is dit aandeel ongeveer 15 procent.

Duurzame zuivel zit flink in de lift en werd de meest populaire productgroep onder biologisch voedsel, voor aardappels, groente en fruit.

De groei komt onder meer doordat supermarkten steeds meer biologische producten zijn gaan verkopen. Bijna de helft van alle producten wordt nu via de supermarkt verkocht. Bovendien stappen steeds meer boeren over op biologische teelt.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hobbel/Willie
Hobbel/Willie
10 jaren geleden

Ik begrijp hieruit dat afgezien van “biologische eieren”, de rest van de eieren niet biologisch zijn? Evenals “biologisch fruit, groente en vlees”? Verkeerde benamingen worden gebruikt voor onbespoten en biologisch-dynamisch geteelde groenten en fruit.
Telkens weer als ik biologische melk en yoghurt, eieren, groenten en fruit koop, bekruipt mij deze gedachte; ik kan er maar niet aan wennen. Deze reactie komt van een biologische Nederlandse vrouw.

Marcel
Marcel
10 jaren geleden

Een goed bericht en nu nog zelf leren verbouwen. Ben ik mee bezig. En op de markten is ook prima voedsel te koop. Weet ook waar de dikke bramen/frambozen en dergelijke staan. Die staan overal (ook biologisch voedsel) Dat goede eten is overal !!!

Marcel
Marcel
10 jaren geleden

Op naar permacultuur !! Er zijn zat initiatieven op dit gebied (met name noordelijk van een oud rangeerterrein bij de oude Merwehaven in Rotterdam).

Joker
Joker
10 jaren geleden

Allemaal mooi, maar voor een bijstandsmoeder is het niet te betalen.
Biologisch geteeld voedsel is zo verrekte duur.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x