Gezondheid

Biologische voeding populairder dan ooit

Help door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Nederlandse consument heeft afgelopen jaar in totaal 881 miljoen euro uitgegeven aan biologische voeding. Uitgaven aan biologische producten stegen daarmee met 17,1 procent ten opzichte van 2010.

Dat blijkt uit de Monitor Duurzame Voeding van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens brancheorganisatie Bionext gaat het om de grootste stijging ooit voor biologische producten. Vooral biologische eieren werden veel populairder. Consumenten kochten er in 2011 ruimt 30 procent meer dan een jaar eerder.

Biologische teelt

Woordvoerder Jasper Vink van Bionext liet weten dat vlees en eieren producten zijn die beginnende biologische kopers als eerste uitproberen. Bijna de helft van het rundvlees dat consumenten kopen is biologisch. Bij varkens- en kippenvlees is dit aandeel ongeveer 15 procent.

Duurzame zuivel zit flink in de lift en werd de meest populaire productgroep onder biologisch voedsel, voor aardappels, groente en fruit.

De groei komt onder meer doordat supermarkten steeds meer biologische producten zijn gaan verkopen. Bijna de helft van alle producten wordt nu via de supermarkt verkocht. Bovendien stappen steeds meer boeren over op biologische teelt.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hobbel/Willie
Hobbel/Willie
11 jaren geleden

Ik begrijp hieruit dat afgezien van “biologische eieren”, de rest van de eieren niet biologisch zijn? Evenals “biologisch fruit, groente en vlees”? Verkeerde benamingen worden gebruikt voor onbespoten en biologisch-dynamisch geteelde groenten en fruit.
Telkens weer als ik biologische melk en yoghurt, eieren, groenten en fruit koop, bekruipt mij deze gedachte; ik kan er maar niet aan wennen. Deze reactie komt van een biologische Nederlandse vrouw.

Marcel
Marcel
11 jaren geleden

Een goed bericht en nu nog zelf leren verbouwen. Ben ik mee bezig. En op de markten is ook prima voedsel te koop. Weet ook waar de dikke bramen/frambozen en dergelijke staan. Die staan overal (ook biologisch voedsel) Dat goede eten is overal !!!

Marcel
Marcel
11 jaren geleden

Op naar permacultuur !! Er zijn zat initiatieven op dit gebied (met name noordelijk van een oud rangeerterrein bij de oude Merwehaven in Rotterdam).

Joker
Joker
11 jaren geleden

Allemaal mooi, maar voor een bijstandsmoeder is het niet te betalen.
Biologisch geteeld voedsel is zo verrekte duur.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x