Buitenland

Mainstream media belazeren de kluit met ‘nooit eerder vertoonde beelden’ Venezuela. Lees deze messcherpe analyse

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 11 maart plaatste de Belgische publieke omroep VRT een bericht over Venezuela met als titel: New York Times: “Niet Maduro-regime maar betogers staken vrachtwagens met humanitaire hulp in brand”.

De zender neemt in het artikel een bericht over van de krant waarin wordt aangetoond dat niet de Venezolaanse politie, maar betogers van de oppositie de vrachtwagens met ‘noodhulp’ in brand staken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/09/banner8.png

Er werden beelden getoond van een betoger van de oppositie die naast één van de trucks molotovcocktails gooide in de richting van de Venezolaanse politie.

Eén daarvan kwam op de vrachtwagen terecht.

Genegeerd en verzwegen

Politieagenten kwamen aangerend en riepen dat ze wilden helpen om de brand te blussen.

De VRT beweerde dat het om ‘nooit eerder vertoonde beelden’ ging. Dat is onjuist. De beelden waren op 24 februari al op Twitter te zien.

Het was te verwachten dat ze in eerste instantie genegeerd en verzwegen zouden worden door de media, schrijft Lode Vanoost voor DeWereldMorgen.be.

Selectieve patroon

“Dit past immers in het selectieve patroon dat de mainstream berichtgeving over Venezuela al jaren kenmerkt,” klinkt het.

Uit een begeleidend commentaar blijkt dat de New York Times toch onverminderd doorgaat met de zeer eenzijdige berichtgeving over Venezuela, merkt hij op.

In plaats van ‘nooit eerder vertoonde beelden’ zou de krant volgens Vanoost beter kunnen spreken van ‘beelden die we tot nu toe hadden genegeerd omdat ze niet in het narratief tegen het Maduro-regime pasten’.

Breeduit

Vlak nadat de vrachtwagens in brand waren gestoken, berichtten de media breeduit over de reacties van de Colombiaanse president en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Pompeo.

Die reageerden verontwaardigd over ‘het verbranden van noodhulp door het Maduro-regime’.

Niet erg vlot

De vraag is nu waarom de New York Times bijna twee weken later met deze rechtzetting komt.

Een mogelijke verklaring is dat men bij de redactie begint in te zien dat de couppoging met Juan Guaido niet erg vlot verloopt, aldus Vanoost.

[DeWereldMorgen]

1 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise
Elise
5 jaren geleden

Couppoging niet lukt? Ondertussen ligt het land plat, omdat er geen stroom meer is. Maduro krijgt de schuld. Volgens hem zijn de computersystemen gehackt. En dit kan ik goed geloven. Waarom zou Maduro zijn eigen volk laten lijden?
Het draait overduidelijk om de energievoorzieningen/grondstoffen van dit land. Zoals ik al eerder zei: Staatsbedrijven moeten private wereldbedrijven worden. De soevereiniteit van het land moet kapot. ivm NWO.

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Ja, als de geplande regiem-change maar niet wil lukken, net zoals in Syrië komt de kat in het nauw en maakt rare (lees gemene) sprongen. Fake news moet dan een duit in het zakje doen voor ze. Alleen trapt niet iedereen er meer in gelukkig. Weg met The M.S.M fake news shit ! Laat iedereen weten over de propaganda die over ons uit gestort wordt.

ikzelfzelf
ikzelfzelf
5 jaren geleden

In deze video [Confessions of an economic hitman] wordt precies uitgelegd hoe die Amerikanen werken als ze grondstoffen uit een land willen hebben.
https://www.youtube.com/watch?v=RVsB07CcSNw

AnnoNimbus
AnnoNimbus
5 jaren geleden

Interessant. Ik had juist het tegenovergestelde begrepen: Internationale hulp is nooit “gratis”; er hangen altijd voorwaarden aan vast. Deze waren niet acceptabel.

En nu, om het konvooi aan goederen te bewaken (en de veiligheid van de chauffeurs te kunnen waarborgen), komen er ook nog militairen bij kijken, die meestal, niet snel weer weg gaan…

Een oud voorbeeld van internationale hulp: We bouwen wegen en rails als infrastructuur voor jullie, in ruil kunnen wij 10 jaar lang jullie sneller beroven van grondstoffen. (bijv: China in Afrika, maar ook Engeland in India).

Een ander voorbeeld is de internationale hulp aan Haiti. Waar heel de wereld belazerd werd voor 6 huizen (http://time.com/3908457/red-cross-six-homes-haiti/). Plus Haiti kreeg Cholera (https://www.nytimes.com/2017/03/19/world/americas/cholera-haiti-united-nations.html) en er zijn kinderen geroofd voor de kinderhandel (https://www.investmentwatchblog.com/wikileaks-convicted-child-abductor-was-caught-stealing-children-in-haiti-with-the-clintons/)
5 jaar later, waren er wel 600 huizen gebouwd (https://www.nbcnews.com/news/investigations/what-does-haiti-have-show-13-billion-earthquake-aid-n281661)

Tweemaal nadenken voordat je internationale hulp vraagt.

http://www.beyondtheheadlines.org/is-aid-the-cure-or-the-disease/

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x