Archeologie

Het mysterie van de 24 zwarte kisten bij de piramiden van Gizeh

Help ons door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ze wegen meer dan 100 ton, zijn gemaakt van graniet uit Aswan en zijn met grote precisie vervaardigd.

Hoe hebben de oude Egyptenaren 24 vreemde zwarte ‘doodskisten’ gemaakt die zijn ontdekt in een tunnelstelsel op enkele kilometers van de Grote Piramide van Gizeh?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Sommige experts hebben geconcludeerd dat ze niet zijn vervaardigd door Egyptische farao’s, maar achtergelaten door een buitenaards ras, schrijft de Britse Daily Express.

Hiërogliefen

De zwarte ‘kisten’ zijn voorzien van hiërogliefen, maar omdat ze van slechte kwaliteit zijn denkt men dat het gaat om graffiti.

Het doel en de functie van de kisten blijven onduidelijk. Ze werden met zulke grote precisie gemaakt dat ze vele duizenden jaren luchtdicht bleven.

Ze staan bekend als het Serapeum van Saqqara in de inmiddels verlaten stad Memphis. De begraafplaats zou zo’n 3300 jaar geleden zijn aangelegd door Ramses II.

Stieren

Uit recent onderzoek blijkt dat er Apis-stieren werden begraven, die werden vereerd als incarnatie van de god Ptah.

Egyptologen zeggen dat een zoon van Ramses II een tunnel liet graven naar de plek om er de grote granieten sarcofagen te plaatsen die tot wel 100 ton per stuk wegen.

Het Serapeum van Saqqara werd ontdekt door de egyptoloog Auguste Mariette, die naar Egypte was afgereisd om koptische manuscripten te verzamelen, maar later geïnteresseerd raakte in de necropool.

Sfinx

In 1850 trof hij het hoofd van een sfinx aan dat in de woestijn uit het zand stak.

Nadat hij explosieven had gebruikt om de rotsen voor de ingang van de catacombe te vernietigen, legde hij het grootste deel van het complex bloot.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rico Orlando
Rico Orlando
7 jaren geleden

De Bijbel, Boek, Henoch etc laten een beeld zien van de geweldigen uit die tijd. Ongeveer 3000 jaar geleden. Het tijdperk waar niets onmogelijk leek voor de gevallen engelen (gezien als goden) en hun nageslacht omdat ze gemeenschap hadden met de aardse vrouwen. Daar is ook de Griekse myte uit ontstaan.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Ik denk dat het zaadbunkers waren. Lees hoe bewaar je zaad het beste: https://www.mergenmetz.nl/actueel/nieuws/notities/hoe-zaad-het-best-te-bewaren/
Zonder zuurstof/bepaalde temperatuur(in het filmpje spraken ze over energie van de stenen kisten), beste resultaat. Stierenzaad is nog steeds een kostbaar goedje. In de mythologie spreekt men over een halfstier en half mens. Iets met DNA?
Waarom bewaren: Niburu(zie symboliek van kruis/jezus aan het kruis en de stier/os bij google afbeeldingen aleph=os= tevens 1ste letter van alle alphabets) kwam langs en dit was een voorzorgsmaatregel. In de winter staat de hemel in orion/stier. Zo ook piramides.
Na het Event hebben ze de zaden er weer uit gehaald. Daarom zijn de kisten leeg.
In Noorwegen heb je voor aankomend Event een zadenbunker.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Voor het verplaatsen/oplichten van de stenen kan misschien levitatie(trillingen/golven/geluid) gebruikt zijn. Op kleine schaal kan dit in huidige tijd al gedaan worden. Zijn al langere tijd filmpjes over. Zo ook voor het snijden van stenen. Grafstenen zien er toch ook mooi uit. Granieten blad in de keuken. Misschien werden de kisten wel gegoten. Zijn de gangen/bogen enz. later gemaakt. Vaak zijn moeilijke oplossingen heel simpel als je het weet.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Vind het eigenlijk allemaal wel heel smoothie uit zien, net alsof het nieuw is. Misschien wordt het nog echt gebruikt in komende Event.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x