Homepagina » Archeologie » Het mysterie van de 24 zwarte kisten bij de piramiden van Gizeh
Het mysterie van de 24 zwarte kisten die zijn ontdekt bij de piramiden van Gizeh

Het mysterie van de 24 zwarte kisten bij de piramiden van Gizeh

Ze wegen meer dan 100 ton, zijn gemaakt van graniet uit Aswan en zijn met grote precisie vervaardigd.

Hoe hebben de oude Egyptenaren 24 vreemde zwarte ‘doodskisten’ gemaakt die zijn ontdekt in een tunnelstelsel op enkele kilometers van de Grote Piramide van Gizeh?

Sommige experts hebben geconcludeerd dat ze niet zijn vervaardigd door Egyptische farao’s, maar achtergelaten door een buitenaards ras, schrijft de Britse Daily Express.

Hiërogliefen

De zwarte ‘kisten’ zijn voorzien van hiërogliefen, maar omdat ze van slechte kwaliteit zijn denkt men dat het gaat om graffiti.

Het doel en de functie van de kisten blijven onduidelijk. Ze werden met zulke grote precisie gemaakt dat ze vele duizenden jaren luchtdicht bleven.

Ze staan bekend als het Serapeum van Saqqara in de inmiddels verlaten stad Memphis. De begraafplaats zou zo’n 3300 jaar geleden zijn aangelegd door Ramses II.

Stieren

Uit recent onderzoek blijkt dat er Apis-stieren werden begraven, die werden vereerd als incarnatie van de god Ptah.

Egyptologen zeggen dat een zoon van Ramses II een tunnel liet graven naar de plek om er de grote granieten sarcofagen te plaatsen die tot wel 100 ton per stuk wegen.

Het Serapeum van Saqqara werd ontdekt door de egyptoloog Auguste Mariette, die naar Egypte was afgereisd om koptische manuscripten te verzamelen, maar later geïnteresseerd raakte in de necropool.

Sfinx

In 1850 trof hij het hoofd van een sfinx aan dat in de woestijn uit het zand stak.

Nadat hij explosieven had gebruikt om de rotsen voor de ingang van de catacombe te vernietigen, legde hij het grootste deel van het complex bloot.

[Express]


Vind je dit waardevol? Deel het dan met je vrienden op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. De Bijbel, Boek, Henoch etc laten een beeld zien van de geweldigen uit die tijd. Ongeveer 3000 jaar geleden. Het tijdperk waar niets onmogelijk leek voor de gevallen engelen (gezien als goden) en hun nageslacht omdat ze gemeenschap hadden met de aardse vrouwen. Daar is ook de Griekse myte uit ontstaan.

  11 likes
  • Het boek Henoch werd pas geschreven in de 1ste eeuw voor Chr en is geschreven in een heel symbolische allegorische stijl. Een dergelijk boek letterlijk nemen en er bovendien ook nog historische dateringen aan vast kleven lijkt me heel riskant.
   Je kunt de gevallen engelen evengoed begrijpen als ufonauten of annunaki.

   8 likes
 2. Ik denk dat het zaadbunkers waren. Lees hoe bewaar je zaad het beste: https://www.mergenmetz.nl/actueel/nieuws/notities/hoe-zaad-het-best-te-bewaren/
  Zonder zuurstof/bepaalde temperatuur(in het filmpje spraken ze over energie van de stenen kisten), beste resultaat. Stierenzaad is nog steeds een kostbaar goedje. In de mythologie spreekt men over een halfstier en half mens. Iets met DNA?
  Waarom bewaren: Niburu(zie symboliek van kruis/jezus aan het kruis en de stier/os bij google afbeeldingen aleph=os= tevens 1ste letter van alle alphabets) kwam langs en dit was een voorzorgsmaatregel. In de winter staat de hemel in orion/stier. Zo ook piramides.
  Na het Event hebben ze de zaden er weer uit gehaald. Daarom zijn de kisten leeg.
  In Noorwegen heb je voor aankomend Event een zadenbunker.

  5 likes
 3. volgens Obama zijn het de Russen.

  12 likes
 4. Voor het verplaatsen/oplichten van de stenen kan misschien levitatie(trillingen/golven/geluid) gebruikt zijn. Op kleine schaal kan dit in huidige tijd al gedaan worden. Zijn al langere tijd filmpjes over. Zo ook voor het snijden van stenen. Grafstenen zien er toch ook mooi uit. Granieten blad in de keuken. Misschien werden de kisten wel gegoten. Zijn de gangen/bogen enz. later gemaakt. Vaak zijn moeilijke oplossingen heel simpel als je het weet.

  7 likes
 5. A W Reijersen van Buuren

  Die zwarte kisten lijken te zijn gemaakt van kleinere blokken. Vroeger maakten ze stenen muren massief door er een houtvuur voor te laten branden waardoor het gesteente smolt en al die losse stenen een massieve muur werden. Volgens mij is dat ook gebeurd met die zwarte kisten.

  3 likes
 6. Openjeogenennietjemond

  Over 1000 jaar gaan ze zich afvragen wie de metalen frames in de grot hebben geplaatst
  Made in china hahahaha

  3 likes
 7. De hiëroglyfen op de kist zien er wel heel vers uit en lijkt wat mij betreft eerder een vervalsing door hedendaagse personen om mensen te misleiden. De bewerking ziet er zeer amateuristisch uit en gedaan met een hoop gestuntel. Als je 21 kisten heb kun je er wel 3 vervalsen.

  1 likes
 8. De sfinx beeldt het sterrenbeeld leeuw/maagd uit met haar kroon.(standen sterren/23 sept/geboorte)
  De piramide van van Intef VI beeldt met tekeningen het begin van leven/1ste zonopkomst/niburu uit. Vandaar de zaden bewaren.
  Bijbel: In Sion leg ik een uiterste hoeksteen. Als je een piramide uitklapt, dan krijg je 4 driehoeken en 1 vierkant. Dan zie je een ster. De ster die in de vele geloven enz. terugkomt.
  De maagd(sterrenhemel) staat voor Isis
  In de strijd tussen Seth en Horus probeerde Isis het leven van haar broer Seth te redden. Horus werd kwaad en hakte het hoofd van zijn moeder Isis eraf. Thoth(god) heeft Isis toen magisch verdeeld, door haar een koeienhoofd(stier/sterrenbeeld) te geven.
  Er is dus iets gaande geweest in de hemel.

  1 likes
 9. Vind het eigenlijk allemaal wel heel smoothie uit zien, net alsof het nieuw is. Misschien wordt het nog echt gebruikt in komende Event.

  0 likes
 10. Een volk die niet eens heeft kunnen aangeven wat ze nou echt geloofde en waar haar rituelen voor dienden is het niet waard om zoveel aandacht te krijgen. Als ze mysterieus wilden blijven, nou laat hen dat ook zijn en schenk geen aandacht aan ze.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

egypte

Zeldzaam pak sneeuw in woestijn van Egypte. Beelden van dit opmerkelijke tafereel gingen viral op social media

Op het schiereiland Sinaï van Egypte is ...

steden

Overal op aarde worden verloren steden ontdekt op de zeebodem. Deze video geeft een indrukwekkend overzicht

In iedere uithoek van de aarde zijn ...