Homepagina » Straling » Waarom we nooit meer omhoog kijken
Waarom we nooit meer omhoog kijken

Waarom we nooit meer omhoog kijken

Lang, lang geleden werd de telefoon gebruikt om te vragen of iemand thuis was. Inmiddels is de telefoon een verlengstuk van onszelf geworden.

Vandaag de dag zijn er meer mensen met een mobiele telefoon dan mensen met toegang tot vers drinkwater.

De website We Never Look Up laat door middel van een aantal afbeeldingen zien wat de invloed van mobiele telefoons is op onze beleving van de wereld.

Gefixeerd

De beschaving is gefixeerd geraakt op een mobiel apparaat dat verandering heeft gebracht in de manier waarop we communiceren. We kunnen over de hele wereld berichten, foto’s, geluidsopnamen en video’s naar vrienden en familieleden sturen.

Met hun mobieltje hebben mensen toegang tot internet, applicaties, spelletjes en zelfs hun bankzaken. Mensen kijken nauwelijks nog op of om. Het lijkt alsof ze zich bijna niet meer bewust zijn van hun omgeving.

Hypnotiseren

Met het hoofd omlaag gericht laten ze zich hypnotiseren door technologie, tot het punt waarop ze vaker met hun mobiele telefoon spelen dan interacteren met anderen.

Waarom we nooit meer omhoog kijkenWaarom we nooit meer omhoog kijkenWaarom we nooit meer omhoog kijken

De foto’s zijn genomen door een onderzoeker uit Finland die mensen uit alle lagen van de samenleving vastlegde.

De rest van het werk kan hier worden bekeken.

Bron: Dailymail.co.uk Foto: Weneverlookup

Gerelateerd:

 Vind je deze informatie goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

77 reacties

 1. Kijk omhoog Sammy!

  ramses wist het allang 😉

  0 likes
 2. het is te sneu voor woorden. met kerst aan het diner iedereen aan de what’s apple. niemand is meer in staat een face-to-face gesprek te voeren, iedereen met dat helse ding voor zijn snufferd, wat een ellende. het einde van de mensheid is daadwerkelijk in zicht. als het niet zo ernstig was zou ik er heel erg om moeten lachen, want het ziet er, voor mij althans, belachelijk uit.

  0 likes
  • ik vind het gestoord voor woorden dat deze mensheid alleen gericht op hun mobile bezig zijn i.p.v. gewoon gesprek te voeren met elkaar, Ik erg mijn daar ook aan ,Je kan nergens meer komen alles is bezet met hun telefoontje, Whats Apple en noem maar op, nou ik vier gewoon mijn verjaardag niet meer gewoon omdat de meeste met dat kutding bezig zijn dan lijk erop als of jou verjaardag niet gezellig genoeg is ,vandaar trakteer ik gewoon mijn verjaardag dagje in de Efteling of waar dan ook mijn zelf n plezier mee doet, maar thuis No way Ik vind dat het gewoon het einde is van de mensheid ,normaal persoonlijk gesprek kunnen zij niet meer voeren blijkbaar ,want dat moet gewoon over de mobiel, want dan hebben ze meer lef i p v dat ze voor je staan, dan kunnen ze meer zeggen ,ook zelfs in het verkeer vind ik het levens gevaarlijk op de weg ,zij letten niet op, vandaar er ook zoveel ongelukken ermee gebeuren zowel met auto’s als op de fiets ,Dat zouden ze streng moeten verbieden, en een flinken proces-verbaal op maken ze moeten auto’s maken zodra ze de auto start dat de mobiel uit valt en dat ze die niet kunnen gebruiken tijdens het rijden, zodra de auto stil staat dat je mobiel weer aangaat ,Ik heb alleen n gewone mobiel, dat ik kan bellen en sms’en en zoveel gebruik het niet, alleen als het nodig is, Ik hou meer van persoonlijke contacten dan die zooi van tegenwoordig!

   0 likes
 3. Inderdaad. Vele kunnen inderdaad niet meer zonder. En inderdaad omhoog kijken; als er 10 manen en 20 zonnen half achter de wolken verstopt zaten, zouden we het nog niet zien, hahahaha.

  0 likes
 4. Of waarom we nog om ons heen kijken. Ik zat in een trein, en meteen werden er apparaatjes tevoorschijn getoverd die zoveel belangwekkendst te bieden hadden, dat er niet werd op of om gekeken. Of in die coupee: drie stoelen achter elkaar was men verdiept in het apparaatje en voerde handelingen uit die blijkbaar belangrijk waren. Als zombies afgesloten van de wereld om hen heen.

  0 likes
 5. Toppunt van verveling, elkaar sms’jes sturen terwijl je naast elkaar op de bank zit.

  0 likes
  • je kun ook gezellig een gesprekje voeren met elkaar ,maar dat word ook bijna nergens meer gedaan bv in de wachtruimte van de huisarts of in het ziekenhuis of in de trein ,bus waar dan ook elders

   0 likes
 6. Mobieltje?? Wat is dat? Ben geloof ik 1 van de weinigen (samen met mijn ma) die er geen heeft en geen wíl. En dan ben ik nog een jonkie (22) ook! Wij hebben alleen vaste telefoon.

  0 likes
 7. Inderdaad zijn er mensen die verslaafd zijn aan hun mobieltje!Maar laten we ook de positieve kant noemen,we kunnen nu veel meer informatie tot ons nemen als voor het tijdperk van het mobieltje en de pc.Sites als Niburu bestaan uit berichten die niet in de landelijke leugen pers staat en ons wakker maakt of houd!
  Het geeft ons de kans om critisch te kijken naar onze maatschappij,de wereld om ons heen en zijn snel op de hoogte van al wat er gebeurd in de wereld.
  Ook is het een uitkomst als je familie verspreid woont over de hele wereld en dagelijks contact met ze kan hebben!Want de ouderwetse zeepost deed er toch wel lang over!
  Kortom er zitten een heleboel voordelen aan de pc en de mobiele telefoon!Ik geniet er in ieder geval wel van!

  0 likes
 8. Dit zijn natuurlijk mensen die ninefornews.nl bekijken op hun smartphone!

  0 likes
 9. ik ben zelf 31 en gebruik geen mobiel maar ik vind het echt in en in triest….overal worden mobiels gebruikt wat ik vooral zie is dat mensen een mobiel pakken als er zich er iets sociaal`s voordoet
  bijv in een pauze als we met een kringetje om elkaar heen zitten of als we tegen over elkaar zitten aan tafel ik ontweek vroeger ook elk contact in de ogen omdat ik verlegen was heel veel mensen vinden dat ik een mobiel moet nemen

  om van het gezeik af te komen heb ik facebook genomen daar kan iedereen me bereiken maar ik vind het niks om net als iedereen elk wissewasje te melden wat kan mij het nou intersseren dat meneer henk op dit moment bruine bonen zit te koken of dat hans nu een boterham met kaaas smeert wat een totaal overbodige informatie zo zie ik het ook met een mobiel vind het totaal ovebodig daar komt nog eens bij dat ik zenuwachtig word om constant maar bereikbaar te zijn

  een mobiel nemen omdat je iets kan overkomen vind ik ook totaal overbodig ik vind dat net zo dom rederneren dat ik op dit moment ook kan overlijden aan een hartaanval of dat er een boom op me harses kan vallen…… niks voor mij om voortdurend in angs te leven

  en oh wat zijn we allemaal sociaal vooral als we naast elkaar zitten en dan zitten te pingen met iemand 5 km verderop of op het moment dat je iemand spreekt,wiens telefoon overgaat en dat jij maar ffe moet wachten…..WACHTEN!! ik loop tegenwoordig gewoon weg ik voel me dan overbodig alsof ik op dat moment niet aanwezig ben ik weet dat ik 1 van de weinigen ben en wellicht ben ik ook eigenwijs maar ik vind dit helemaal niks

  0 likes
 10. [quote name=”Linda”]Of waarom we nog om ons heen kijken. Ik zat in een trein, en meteen werden er apparaatjes tevoorschijn getoverd die zoveel belangwekkendst te bieden hadden, dat er niet werd op of om gekeken. Of in die coupee: drie stoelen achter elkaar was men verdiept in het apparaatje en voerde handelingen uit die blijkbaar belangrijk waren. Als zombies afgesloten van de wereld om hen heen.[/quote]

  Ik heb jaren met de trein gereist,wat ik verschrikkelijk vond dat iedereen achter zijn krant dook,en niemand,ook toen,met elkaar sprak.

  0 likes
 11. Het is zo’n verarming!!! De mensheid kijkt niet meer omhoog, maar ook niet meer opzij naar zijn medemens. Alle spontaniteit en leuke ontmoetingen verdwijnen. Het leven vindt hoofdzakelijk plaats in de digitale wereld en niet in het hier en nu. Laten we er a.u.b. niet aan meedoen. Er gaat niets boven persoonlijk contact waarbij je iemands lichaamstaal, gezichtsuitdrukking, stem, geur en noem maar op, kunt ervaren!

  0 likes
 12. [quote name=”rhiannon”]het is te sneu voor woorden. met kerst aan het diner iedereen aan de what’s apple. niemand is meer in staat een face-to-face gesprek te voeren, iedereen met dat helse ding voor zijn snufferd, wat een ellende. het einde van de mensheid is daadwerkelijk in zicht. als het niet zo ernstig was zou ik er heel erg om moeten lachen, want het ziet er, voor mij althans, belachelijk uit.[/quote]

  Aan de andere kant kan je de technologie ook goed gebruiken. Mijn vriendin woont 200 km van mij vandaan. Wanneer we beide alleen thuis zijn staat FaceTime aan over het internet, en heb je in ieder geval niet het idee alleen thuis te zijn.

  Tegen elkaar een spelletje spelen terwijl je naast elkaar zit is een beetje gek natuurlijk…

  0 likes
 13. Met het hoofd omlaag gericht laten ze zich hypnotiseren door technologie, tot het punt waarop ze vaker met hun mobiele telefoon spelen dan interacteren met anderen.

  Misschien, heel misschien, zijn deze mensen niet aan het spelen maar op dat moment aan het interacteren met anderen…
  Het handige van een mobiel is dat je dat daar mee kunt…
  wat niet wil zeggen dat het dan ook moet…

  0 likes
 14. [quote name=”mister diamond”]ik ben zelf 31 en gebruik geen mobiel maar ik vind het echt in en in triest….overal worden mobiels gebruikt wat ik vooral zie is dat mensen een mobiel pakken als er zich er iets sociaal`s voordoet
  bijv in een pauze als we met een kringetje om elkaar heen zitten of als we tegen over elkaar zitten aan tafel ik ontweek vroeger ook elk contact in de ogen omdat ik verlegen was heel veel mensen vinden dat ik een mobiel moet nemen

  om van het gezeik af te komen heb ik facebook genomen daar kan iedereen me bereiken maar ik vind het niks om net als iedereen elk wissewasje te melden wat kan mij het nou intersseren dat meneer henk op dit moment bruine bonen zit te koken of dat hans nu een boterham met kaaas smeert wat een totaal overbodige informatie zo zie ik het ook met een mobiel vind het totaal ovebodig daar komt nog eens bij dat ik zenuwachtig word om constant maar bereikbaar te zijn

  een mobiel nemen omdat je iets kan overkomen vind ik ook totaal overbodig ik vind dat net zo dom rederneren dat ik op dit moment ook kan overlijden aan een hartaanval of dat er een boom op me harses kan vallen…… niks voor mij om voortdurend in angs te leven

  en oh wat zijn we allemaal sociaal vooral als we naast elkaar zitten en dan zitten te pingen met iemand 5 km verderop of op het moment dat je iemand spreekt,wiens telefoon overgaat en dat jij maar ffe moet wachten…..WACHTEN!! ik loop tegenwoordig gewoon weg ik voel me dan overbodig alsof ik op dat moment niet aanwezig ben ik weet dat ik 1 van de weinigen ben en wellicht ben ik ook eigenwijs maar ik vind dit helemaal niks[/quote]
  Helemaal mee eens. Veel mensen gedragen zich als zombies met zo’n ding. Mijn oude mobieltje staan nooit aan, is alleen voor mezelf, in geval van nood, een soort telefooncel dus. Alleen een paar mensen hebben mijn nummer. Ook ik vertik het altijd overal bereikbaar te (moeten) zijn.

  0 likes
 15. Ja ongelooflijk hoeveel mensen er heel veel met hun mobieltje bezig zijn. Die van mij ligt meestal thuis op tafel. En als ik het “nodig” heb kijk ik een paar keer per dag of er iemand gebeld heeft. Ik ben bewust niet zo bereikbaar. Ik wil niet zo geclaimd worden. En dan zitten mensen te klagen over straling. Elk berichtje wat ze versturen zorgt voor meer straling. Men veroorzaakt zelf electrosmog. Het is als een auto laten draaien zonder te rijden. Men lijkt wel helemaal doosgeslagen. Die mensen daar in Finland zijn grotendeels echt niet aan het werk met hun mobieltje of zo. als toringsmoteur of zo kun je je voorstellen dat je in ieder geval een deel van he tijd bereikbaar moet zijn. Dit is waanzin.

  0 likes
 16. Nee Neee nee komt door het liedje kijk om hoog sammie

  0 likes
 17. Een heel slinkse manier om mensen in een matrix gevangen te houden en wég van hun eigen leven en bewustzijn. Hypnose en manipulatie. Welterusten!

  0 likes
 18. Ik moet er soms zo van lachen als ik langs een bushalte fiets. hahaha ach ja, Alles heeft zijn uitersten. Gewoon er niet van laten weerhouden om toch een gesprekje met iemand te houden als je voelt dat je dit wilt doen. “Wees de verandering” en de klepel komt echt een keer in het midden te hangen.

  0 likes
 19. technologie is op sociaal vlak achteruitgang, aan de bushalte staat iedereen met zen hoofd naar beneden naar die smartphone te gapen. de jeugd weet niet meer hoe zich te gedragen op sociaal vlak en dat uit zich in crimineel en associaal gedrag met alle gevolgen vandien.
  maar zo is het nu eenmaal en het zal alleen maar erger worden..spijtig

  0 likes
 20. ik blij dat ik nog nooit een mobiel heb gekocht,nou ja blij je communiseert sowieso niet meer met iemand.
  als er visite is duurt het niet lang of de mobiel gaat uit de zak omdat er iemand belt.
  je wordt constant lastig gevallen met die ondingen,maar dat is mijn mening.

  0 likes
 21. Wat grappig dit zeg.. Hier had ik het nou gisteren over met wat mensen.. Die stomme telefoons en tablets.. Erg handig op zijn tijd maar mensen kunnen echt niet meer zonder.. Afgelopen week mn mobiel expres uitgezet voor een week en het is echt heerlijk!! Je mist vrij weinig..akzd

  0 likes
 22. Kijk mensen, er zijn 2 verschillende dingen: wat voor kwaad kan het om contact te kunnen leggen met mensen die te ver weg wonen om face to face te kunnen spreken? In je eigen woonplaats zou je een mobiel thuis kunnen laten. Dat ding moet toch ook een keer opladen? Zelf heb ik een gruwelijke hekel aan de vaste telefoon, van jongs af aan al: je zit maar met dat ding in de hand, je kunt niet even weglopen om de thee in te schenken, enz. Verder vond ik opbellen ook niet echt prettig. Misschien stoor je wel iemand. Dit is bij mobiel bellen ook niet anders; ik sms liever. Met FB kun je contact leggen met mensen in het buitenland of met mensen die verhuisd zijn. Soms vraag ik iemand om op FB te komen, ze weigeren dan omdat ze zo trots zijn dat ze alleen maar face to face contact willen, maar IK woon te ver weg! Geen contact dus, wel heel jammer. Het is gewoon een mogelijkheid, niet meer en niet minder. Laat de mobiel thuis als je uit gaat. Wel zo sociaal. Als je thuis bent, kun je weer je gang gaan. Of zet hem minstens UIT!

  0 likes
 23. Heb ik geen last van! Ik ben 25jr, heb geen facebook, geen hyves, geen twitter en met mn mobiel doe ik ook vrij weinig mee! *middelvinger naar social media*

  0 likes
 24. Vooral vrouwen weten wel om te gaan met dat ding.Zit ik op een bankje te relaxen en dan zie ik de vrouwen met die gsm werken.Of ze gaan zitten en nog voor de billen de bank raken,hebben ze dat ding alvast.

  0 likes
 25. [quote name=”k”]Vooral vrouwen weten wel om te gaan met dat ding.Zit ik op een bankje te relaxen en dan zie ik de vrouwen met die gsm werken.Of ze gaan zitten en nog voor de billen de bank raken,hebben ze dat ding alvast.[/quote]

  Jaloers?

  0 likes
 26. Mobieltjes idd, afschaffen die teringzooi (moeje dan eens kijken wat een tijd we dan hebben voor anderen)..

  Zie ze wel op straat lopend met telefoon in handen soms met iemand ernaast (leuk gesprek als ze naar beneden kijken idd)

  0 likes
 27. Hoi allemaal,Als ik met de bus of trein reis,zie ik toch niet alleen mobieltjes maar ook mensen die keihard muziek luisteren.wat je dan ook hoord.en dan hebben ze zo,n oordopjes in dan denk ik wel eens zijn jullie doof.
  EEn mobieltje heb ik altijd bij mij voor nood geval,telefoon cellen zijn nog amper te vinden,dus dan is soms een mobieltje handig.
  Verder heb ik thuis een alles in 1 pakket met een vaste draadloze telefoon.En voor het buiten land op Face book Of Hot mail via skype video gesprekken,en dat is fijn dat dat er is.Oh en ik kijk vaak omhoog wat er in de lucht te zien is.
  Gr,Tineke.

  0 likes
 28. [quote name=”Knn”]Heb ik geen last van! Ik ben 25jr, heb geen facebook, geen hyves, geen twitter en met mn mobiel doe ik ook vrij weinig mee! *middelvinger naar social media*[/quote]

  Bij mij precies hetzelfde ik doe niet mee met die rotzooi!!! Niet alleen social media, maar ook social control is het.

  0 likes
 29. Nou laat mij maar lekker ouderwets zijn,ik heb geen mobiel en hoef er ook geen.
  Je kunt niet op straat lopen,of je ziet niet anders meer dan mobielen andere technische snufjes.Ik erger maar daar enorm aan.Het is zo onpersoonlijk geworden.

  0 likes
 30. Ohhh, zit ik met al die leuke mensen te Wordfeuten?!! Wat leuk!

  Ik ben helemaal happy met de nieuwe techno hoor… Eenzaamheid is maar een gevoel en met deze techno zo verholpen… er zijn zooooveel mensen bereikbaar!

  0 likes
 31. [quote name=”Plien”]Toppunt van verveling, elkaar sms’jes sturen terwijl je naast elkaar op de bank zit.[/quote]

  Verveling… of a-sociaal gedrag…

  Ik ga mijn vriendin voortaan vragen of ze haar ding wil uitzetten als ze bij mij op bezoek is of ik bij haar. Ze was de hele tijd bezig met een vriendje die geen tijd voor haar vrij wilde maken…. terwijl ik bij haar was….

  0 likes
 32. [quote name=”k”]Vooral vrouwen weten wel om te gaan met dat ding.Zit ik op een bankje te relaxen en dan zie ik de vrouwen met die gsm werken.Of ze gaan zitten en nog voor de billen de bank raken,hebben ze dat ding alvast.[/quote]

  Die vrouwen kunnen beter met een ander trilding gaan spelen. Dat is tenminste leuk om te zien.

  0 likes
 33. [quote name=”rhiannon”]het is te sneu voor woorden. met kerst aan het diner iedereen aan de what’s apple. niemand is meer in staat een face-to-face gesprek te voeren, iedereen met dat helse ding voor zijn snufferd, wat een ellende. het einde van de mensheid is daadwerkelijk in zicht. [/quote]

  Wat een hysterische onzin. “Het einde van de mensheid daadwerkelijk in zicht” geloof je het zelf? Je maakt mij ook niet wijs dat iedereen bij jou kerstdiner alleen maar naar dat schermpje zat te staren. Dit is gewoon klagen om het klagen zelf.

  0 likes
 34. [quote name=”mister diamond”]
  een mobiel nemen omdat je iets kan overkomen vind ik ook totaal overbodig ik vind dat net zo dom rederneren dat ik op dit moment ook kan overlijden aan een hartaanval of dat er een boom op me harses kan vallen…… niks voor mij om voortdurend in angs te leven

  Oneens! Ik heb in de jaren 90 een mobiel aangeschaft omdat ik regelmatig ‘s avonds kilometers door het bos en een verlaten stuk moest fietsen. De buren wonen allemaal honderden meters verderop. Dankzij die mobiel kon ik tijdig bellen voor hulp en anderen mij om te controleren dat ik het was die kwam om de dieren te voeren (anders komen ze met een knuppel). Pas een nieuwe gekocht, geen smartfoon, gewoon een om te bellen en smsen – waar het ooit voor bedoeld was. Als ik later thuis was, kon ik dit ook makkelijk doorgeven om geen onrust vanwege mijn fietsroute te veroorzaken. Een telefoon kan wel degelijk aan veiligheid bijdragen!!!

  0 likes
 35. [quote name=”Knn”]Heb ik geen last van! Ik ben 25jr, heb geen facebook, geen hyves, geen twitter en met mn mobiel doe ik ook vrij weinig mee! *middelvinger naar social media*[/quote]

  Wow respect voor je, ben ook 25 en heb al tijdje geen fb meer… Ik was een schaap nu een wolf en ben hongerig..

  Iig kheb ook (helaas) een mobieltje, volgende keer maar niet verlengen, maja iemand tenminste goed bezig 🙂

  0 likes
 36. [quote name=”Aardebewoner”][quote name=”k”]Vooral vrouwen weten wel om te gaan met dat ding.Zit ik op een bankje te relaxen en dan zie ik de vrouwen met die gsm werken.Of ze gaan zitten en nog voor de billen de bank raken,hebben ze dat ding alvast.[/quote]

  Die vrouwen kunnen beter met een ander trilding gaan spelen. Dat is tenminste leuk om te zien.[/quote]
  Nou ja zeg,niet te geloven.

  0 likes
 37. Oneens! Ik heb in de jaren 90 een mobiel aangeschaft omdat ik regelmatig ‘s avonds kilometers door het bos en een verlaten stuk moest fietsen. De buren wonen allemaal honderden meters verderop. Dankzij die mobiel kon ik tijdig bellen voor hulp en anderen mij om te controleren dat ik het was die kwam om de dieren te voeren (anders
  komen ze met een knuppel). Pas een nieuwe gekocht, geen
  smartfoon, gewoon een om te bellen en smsen – waar het ooit voor
  bedoeld was. Als ik later thuis was, kon ik dit ook makkelijk
  doorgeven om geen onrust vanwege mijn fietsroute te veroorzaken.
  Een telefoon kan wel degelijk aan veiligheid bijdragen!!![/quote]

  Helemaal met je eens,ik moet ook bij nacht en ontij de straat op om naar mijn werk te gaan en ben blij dat ik een mobieltje heb.Hoeveel mensen levens zijn er gered,doordat er direct na een ongeval de hulpdiensten via mobiele telefonie worden gewaarschuwd?
  En wat te denken van mensen die een orgaantransplatie moeten ondergaan en goed te bereiken moeten zijn?Ze hoeven niet meer naast de telefoon te blijven zitten thuis,maar kunnen gewoon hun ding doen en zijn altijd te bereiken!En zo zijn er vele positieve voorbeelden te noemen.
  Wat ik in reacties lees is dat mensen blij zijn geen FB,Hyves of andere sociale media te hebben.Dit is een keuze van jezelf en het gebruiken moet niet!
  Raar dat die mensen die er op af geven welvweten hoe het werkt,dat kun je toch niet weten als je er geen gebruik van maakt?

  0 likes
 38. het licht trouwens aan jezelf… waneer je op de bank zit je mobiel pak of gezellig klets.. heb je zelf in de hand dus mensen moeten gewoon niet zijken, ga lekker wat anders the knauwen vinden..
  __

  zeg nou maar niet dat je een mobieltje onnodig is, stel je voor je heb je mobiel afgeschaft en je loopt samen met je vader/moeder over straat and hij/zij krijgt een hartaanval of iets anders dergelijks,ik weet zeker dat je het jezelf nooit zult vergeven.. die zit.

  0 likes
 39. [quote name=”S0M30N3″][quote name=”Knn”]Heb ik geen last van! Ik ben 25jr, heb geen facebook, geen hyves, geen twitter en met mn mobiel doe ik ook vrij weinig mee! *middelvinger naar social media*[/quote]

  Wow respect voor je, ben ook 25 en heb al tijdje geen fb meer… Ik was een schaap nu een wolf en ben hongerig..

  Iig kheb ook (helaas) een mobieltje, volgende keer maar niet verlengen, maja iemand tenminste goed bezig :)[/quote]

  Ik heb nog nooit aan één van die sites meegedaan. Niet vanuit principe (privacy e.d.), maar gewoon omdat het me niet aanspreekt.

  Over privacy wel grappig punt. Grootste deel van de Nederlander is tegen het EPD, vrije uitwisseling van GBA gegevens e.d., maar als het om social media gaat geven ze al hun informatie zonder bezwaar openlijk vrij op het internet. Een verjaardag in Haren kan om die reden volledig uit de hand lopen.

  0 likes
 40. Ieder zijn of haar leven. Wat je niet ziet/weet mis je ook niet.

  (Dus ik mis zo’n toestelletje totaal niet 🙂

  0 likes
 41. Vraag me af wat dat naar beneden kijken allemaal met onze keelchakra doet.

  0 likes
 42. Mijn naam is King of life.
  Ok, dat klinkt nogal waanzinnig, maar ook ik ben een jongen van 23 en ik krijg er rillingen van als ik de ontwikkelingen zie van de media, en dan met name: social media, het nieuws en de commercie. Die mix is dodelijk voor ons allemaal. Ik hoop dat ik mijzelf lang kan blijven weren tegen het aanleggen van wat voor een profiel dan ook. Middelvinger aan de social media, het nieuws en de commercie. Liefde, geluk en gezondheid toegewenst aan de rest hier.

  0 likes
 43. Dus als morgen de rapture plaats vindt, dan heeft 99,9 procent dat niet eens in de gaten. Vandaar dat er geschreven staat dat hij komt als een dief in de nacht.

  0 likes
 44. Heel leuk al die handigheidjes en mogelijkheidjes. Echter, nog nooit heb ik een dergelijk apparaat, zo vaak en zoveel mensen uit het NU zien trekken als de smartphones. Overal waar je kijkt, in de rij van de supermarkt, in restaurants, bij de bushalte, zelfs achter het stuur, overal zitten/staan mensen naar hun schermpjes met veelal onzinnige informatie te turen….het NU gaat ze stilletjes voorbij….

  0 likes
 45. Wat ik zelf het meest interessante vindt is de psychologische factor in dit verhaal.

  Als men kijkt naar wat het zowel; mentaal, spiritueel en emotioneel betekent om de hele dag met gebogen hoofd te lopen. De elite hoeft men dan niet meer bij te brengen om onderdanig te zijn. Want het is toch veel interessanter om gebogen onder deze wereld te bestaan :S.

  0 likes
 46. Een mobiele telefoon werkt met ongeveer 1800hz, een magnetron werkt rond 2400hz (dus wat verwarmen we?). Helaas weten de meeste mensen nog niet wat het gevolg is van mobiele telefoon en mobiel/draadloos internet.
  Als men hier eerlijker over gaat zijn kan er een oplossing komen voor deze nieuwe vorm van zware vervuiling.

  0 likes
 47. Ik zie duidelijk verandering om mij heen vergeleken met 15 jaar terug.
  In restaurants zie ik jonge stelletjes, gezinnen, zakenlieden (jong en oud) als domme vlees-hompen tegenover elkaar zitten met alleen aandacht voor hun ‘duivelse” mobieltje. En hoe ongeïnteresseerd is het als je visite continu berichten aan het whatsappen zijn. Sinds kort mijn 10 jaar oude (prepaid) mobiel vervangen voor de Samsung Galaxy s2 mini, het oude sim-kaartje erin, 20 euro opgewaardeerd en als ik weg ga neem ik hem mee (voor als ik hem nodig blijkt te hebben).

  0 likes
 48. [quote name=”King of life”]Mijn naam is King of life.
  Ok, dat klinkt nogal waanzinnig, maar ook ik ben een jongen van 23 en ik krijg er rillingen van als ik de ontwikkelingen zie van de media, en dan met name: social media, het nieuws en de commercie. Die mix is dodelijk voor ons allemaal. Ik hoop dat ik mijzelf lang kan blijven weren tegen het aanleggen van wat voor een profiel dan ook. Middelvinger aan de social media, het nieuws en de commercie. Liefde, geluk en gezondheid toegewenst aan de rest hier.[/quote]

  Ik hoop dat er nog veel jongeren net als jij de kriebels krijgen van de Orson Wells achtige ontwikkelingen,maak ze maar goed wakker!

  0 likes
 49. [quote name=”legaal”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”k”]Vooral vrouwen weten wel om te gaan met dat ding.Zit ik op een bankje te relaxen en dan zie ik de vrouwen met die gsm werken.Of ze gaan zitten en nog voor de billen de bank raken,hebben ze dat ding alvast.[/quote]

  Die vrouwen kunnen beter met een ander trilding gaan spelen. Dat is tenminste leuk om te zien.[/quote]
  Nou ja zeg,niet te geloven.[/quote]

  Legaal, schofterige aso’s lopen er ook nog steeds rond. helaas.

  0 likes
 50. [quote name=”Netty”]
  Kortom er zitten een heleboel voordelen aan de pc en de mobiele telefoon!Ik geniet er in ieder geval wel van![/quote]

  Natuurlijk is het handig. En toch is er verschil tussen de pc en een mobiele telefoon. Mijn gevoel zegt dat de pc minder asociaal is. Die zet je op een gegeven moment uit. Dat mobieltje blijft steeds de aandacht opeisen.

  0 likes
 51. [quote name=”Dedenker”]het licht trouwens aan jezelf… waneer je op de bank zit je mobiel pak of gezellig klets.. heb je zelf in de hand dus mensen moeten gewoon niet zijken, ga lekker wat anders the knauwen vinden..
  __

  zeg nou maar niet dat je een mobieltje onnodig is, stel je voor je heb je mobiel afgeschaft en je loopt samen met je vader/moeder over straat and hij/zij krijgt een hartaanval of iets anders dergelijks,ik weet zeker dat je het jezelf nooit zult vergeven.. die zit.[/quote]
  Ik heb een reanimatie cursus inclusief AED apparaat en EHBO gevolgd. Zou iedereen kunnen doen. Niet zo doemdenken hoor. Steek de handen uit de mouwen en doe dan daar wat aan. Voor de rest vrijheid en blijheid zonder mobiel of facegetwitter!

  0 likes
 52. [quote name=”Dedenker”]het licht trouwens aan jezelf… waneer je op de bank zit je mobiel pak of gezellig klets.. heb je zelf in de hand dus mensen moeten gewoon niet zijken, ga lekker wat anders the knauwen vinden..
  __

  zeg nou maar niet dat je een mobieltje onnodig is, stel je voor je heb je mobiel afgeschaft en je loopt samen met je vader/moeder over straat and hij/zij krijgt een hartaanval of iets anders dergelijks,ik weet zeker dat je het jezelf nooit zult vergeven.. die zit.[/quote]

  Dus omdat ik zo’n ding niet heb en ik kom iemand tegen die een hartaanval krijgt en ik heb zo’n ding niet heb, moet ik me schuldig voelen als ie komt te overlijden, kom op zeg ! Nog straffer ,,,, ik moet voor het gerecht gegooit worden ,,, dood door schuld ? Ja ja zo lus ik er nog een paar ,,,,,
  Ik heb zo’n ding niet en wil er ook gene.
  Als ik bestraald wil worden dan kruip ik wel in de magnatron dat werd veel sneller wist je dat !

  0 likes
 53. [quote name=”Roswell Grey”][quote name=”rhiannon”]het is te sneu voor woorden. met kerst aan het diner iedereen aan de what’s apple. niemand is meer in staat een face-to-face gesprek te voeren, iedereen met dat helse ding voor zijn snufferd, wat een ellende. het einde van de mensheid is daadwerkelijk in zicht. [/quote]

  Wat een hysterische onzin. “Het einde van de mensheid daadwerkelijk in zicht” geloof je het zelf? Je maakt mij ook niet wijs dat iedereen bij jou kerstdiner alleen maar naar dat schermpje zat te staren. Dit is gewoon klagen om het klagen zelf.[/quote]
  De vrienden van onze kinderen die hier komen en hier dus ook te eten krijgen, hebben inderdaad het lef om dat te lappen onder het eten en het verbast me niet dat deze kinderen ook onder kerst aan tafel dit lappen. Dit zie ik niet als klagen om te klagen dit is de werkelijkheid.

  0 likes
 54. [quote name=”Vonzie”]Mobieltje?? Wat is dat? Ben geloof ik 1 van de weinigen (samen met mijn ma) die er geen heeft en geen wíl. En dan ben ik nog een jonkie (22) ook! Wij hebben alleen vaste telefoon.[/quote]
  Nee hoor je hoort bij de vele die niet opvallen; ik heb er geen, mij dochter heeft er geen en mijn zoon heeft er 1 en weet hem nooit te liggen omdat ie het nooit gebruikt. Dus welkom bij de club :))[quote name=”Netty”][quote name=”Linda”]Of waarom we nog om ons heen kijken. Ik zat in een trein, en meteen werden er apparaatjes tevoorschijn getoverd die zoveel belangwekkendst te bieden hadden, dat er niet werd op of om gekeken. Of in die coupee: drie stoelen achter elkaar was men verdiept in het apparaatje en voerde handelingen uit die blijkbaar belangrijk waren. Als zombies afgesloten van de wereld om hen heen.[/quote]

  Ik heb jaren met de trein gereist,wat ik verschrikkelijk vond dat iedereen achter zijn krant dook,en niemand,ook toen,met elkaar sprak.[/quote]
  Dan ben je mijn dochter niet tegen gekomen die klets met iedereen in de trein. Die had nooit de trein genomen (wij wonen in midden Frankrijk) en ze zou voor het eerst de trein nemen ,, op naar der familie in Nederland. Ze vond het super, ze vond het echt heel gezellig om met al die vreemde mensen te kletsen. Ze ze zei dat je heel makkelijk zo vrienden kan maken. Mijn zus heeft hard moeten lachen dat ze zo makkelijk babbelt. Misschien zelf een gesprek beginnen en niet wachten tot de andere begint.

  0 likes
 55. [quote name=”S0M30N3″][quote name=”Knn”]Heb ik geen last van! Ik ben 25jr, heb geen facebook, geen hyves, geen twitter en met mn mobiel doe ik ook vrij weinig mee! *middelvinger naar social media*[/quote]

  Wow respect voor je, ben ook 25 en heb al tijdje geen fb meer… Ik was een schaap nu een wolf en ben hongerig..

  Iig kheb ook (helaas) een mobieltje, volgende keer maar niet verlengen, maja iemand tenminste goed bezig :)[/quote]

  Ik ben zelf 24 en ik gebruik het wel allemaal. Ik ben geen schaap, ook geen wolf maar een leeuw. Heel die straling is gewoon ongezond voor de mens maar ook al gebruik je geen smartphones of tablets dan heb je er nog.steeds last van. Ik ben zelf wel dol op gadgeds. Het word hie wel afgekraakt zeg! En.dat terwijl ik het juist typ vanaf mijn smartphone vanuit de trein. Heelijk die echnologie. Moet je na gaan.wat die buitenaardse allemaal hebben. Die zitten tijdens het eten stiekem telepathische gesprekken te voeren, dat gaat.mij nou net eens te ver.

  0 likes
 56. Ik vindt die rommel en hoe het gebruikt wordt een afstompend gezicht.Zelfs sommige mensen die bij je op visite komen, doen ook niets anders.Maar bij mij is het simpel.Gaat de aandacht meer naar het apparaat uit, dan herhaal ik geen woord van wat ik heb gezegd, en zeg vaak daar is de deur doe je hem even achter je dicht?Achterlijk volk laat het elkaar nodig hebben over, aan wat electrisch speelgoed, maar houdt aan het einde van het verhaal, geen echte vriend over. Behalve een bosje digitale, waar je niet een hout aan hebt, met hun geroffel op dat rot ding.A-SOCIAAL is het juiste woord.

  0 likes
 57. [quote name=”investigator”][quote name=”S0M30N3″][quote name=”Knn”]Heb ik geen last van! Ik ben 25jr, heb geen facebook, geen hyves, geen twitter en met mn mobiel doe ik ook vrij weinig mee! *middelvinger naar social media*[/quote]

  Wow respect voor je, ben ook 25 en heb al tijdje geen fb meer… Ik was een schaap nu een wolf en ben hongerig..

  Iig kheb ook (helaas) een mobieltje, volgende keer maar niet verlengen, maja iemand tenminste goed bezig :)[/quote]

  Ik ben zelf 24 en ik gebruik het wel allemaal. Ik ben geen schaap, ook geen wolf maar een leeuw. Heel die straling is gewoon ongezond voor de mens maar ook al gebruik je geen smartphones of tablets dan heb je er nog.steeds last van. Ik ben zelf wel dol op gadgeds. Het word hie wel afgekraakt zeg! En.dat terwijl ik het juist typ vanaf mijn smartphone vanuit de trein. Heelijk die echnologie. Moet je na gaan.wat die buitenaardse allemaal hebben. Die zitten tijdens het eten stiekem telepathische gesprekken te voeren, dat gaat.mij nou net eens te ver.[/quote]
  Moet je niet telepatisch meeluisteren dan??grapje.

  0 likes
 58. [quote name=”Avatar_777″]Een heel slinkse manier om mensen in een matrix gevangen te houden en wég van hun eigen leven en bewustzijn. Hypnose en manipulatie. Welterusten![/quote]
  Sommige mensen denken dat alles wat ze op tv zien echt is.

  Maar jij bent zo wakker, jij bent vast al uit de matrix ontsnapt. Hoe is het daar in Zion? En doe Neo, Trinity en Morpheus de groeten van me.

  0 likes
 59. [quote name=”legaal”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”k”]Vooral vrouwen weten wel om te gaan met dat ding.Zit ik op een bankje te relaxen en dan zie ik de vrouwen met die gsm werken.Of ze gaan zitten en nog voor de billen de bank raken,hebben ze dat ding alvast.[/quote]

  Die vrouwen kunnen beter met een ander trilding gaan spelen. Dat is tenminste leuk om te zien.[/quote]
  Nou ja zeg,niet te geloven.[/quote]
  Hij heeft het over zo’n trilplaat die ze op de fitnessclub ook hebben….

  0 likes
 60. [quote name=”King of life”]Mijn naam is King of life.
  Ok, dat klinkt nogal waanzinnig, maar ook ik ben een jongen van 23 en ik krijg er rillingen van als ik de ontwikkelingen zie van de media, en dan met name: social media, het nieuws en de commercie. Die mix is dodelijk voor ons allemaal. Ik hoop dat ik mijzelf lang kan blijven weren tegen het aanleggen van wat voor een profiel dan ook. Middelvinger aan de social media, het nieuws en de commercie. Liefde, geluk en gezondheid toegewenst aan de rest hier.[/quote]
  Dat heb je toch echt zelf in de hand.

  Ik heb wel een mobiel, die ik veel gebruik, maar ik heb geen hyves of facebook. Ik heb wel google+ maar dat is alleen om foto’s te delen met mijn familie en omdat google+ leden onbeperkte opslag in de cloud hebben voor foto en video.

  Twitter heb ik wel, dat vind ik leuk. Maar heb in 3 jaar slechts 1050 tweets geplaatst.

  0 likes
 61. Heb alleen zo,n simpel telefoontje voor het geval ik onderweg gestrand ben, want de ANWB-palen werken ook niet meer, heb ik helaas ondervonden een paar jaar terug.

  0 likes
 62. [quote name=”kengai”]Heb alleen zo,n simpel telefoontje voor het geval ik onderweg gestrand ben, want de ANWB-palen werken ook niet meer, heb ik helaas ondervonden een paar jaar terug.[/quote]
  Dus om de paar dagen je mobiel uit de auto opladen terug in de auto, omdat je ooit enes pech kan hebben ? Ik ben altijd gewoon geholpen door medemansen. Niet alle mensen zijn beesten er zijn vele goede mensen tussen alle mensen. Gewoon dekens (voor tegen de kou)in de auto leggen voor als je onderweg pech krijgt, wat water en eten en je houd het wel een tijdje uit hoor ! :))

  0 likes
 63. [quote name=”dymphna”][quote name=”kengai”]Heb alleen zo,n simpel telefoontje voor het geval ik onderweg gestrand ben, want de ANWB-palen werken ook niet meer, heb ik helaas ondervonden een paar jaar terug.[/quote]
  Dus om de paar dagen je mobiel uit de auto opladen terug in de auto, omdat je ooit enes pech kan hebben ? Ik ben altijd gewoon geholpen door medemansen. Niet alle mensen zijn beesten er zijn vele goede mensen tussen alle mensen. Gewoon dekens (voor tegen de kou)in de auto leggen voor als je onderweg pech krijgt, wat water en eten en je houd het wel een tijdje uit hoor ! :))[/quote]
  Het is inderdaad prettiger om met dekens, water en eten 3 dagen in je auto te bivakkeren dan even om hulp bellen die binnen een paar uur arriveert.

  0 likes
 64. het lijkt gewoon op een rooster (gevangenis ) waarom is dat ? Nee wij moeten er niet in trappen er zijn altijd mensen die een ander proberen op anderen gedachten te brengen ….Mooi niet .

  0 likes
 65. Is het misschien ook niet gewoon zo dat veel mensen gewoon niet goed overweg kunnen met smartphones? Gewoon simpele vraag? Ik heb bij mijn vorig baan mensen moeten leren hoe om te gaan met die dingen. In het begin was hun standpunt hetzelfde als van de reacties die ik hier lees, daarna vonden ze het geweldig. Social media staat er even los van. Ik snap de kritiek niet goed. Bezig zijn met je smartphone en geen aandacht besteden aan j medemens of tijdens bezoek met je phone bezig zijn heeft met iet anders te maken.

  0 likes
 66. ik heb een gsm maar ik gebruik hem alleen om maar op te nemen als ik gebeld word maar voor de rest heb ik eigenlijk geen gsm nodig het is eigenlijk niet nodig maar in deze moederne tijdperk heb je nodig het is een gemak maar blijf er bewust van dat het je niet ziek mag maken

  0 likes
 67. Wel *grappig te lezen hoe velen defensief reageren. natuurlijk draagt een mobiel bij aan veiligheid, praktisch ook soms…etc etc,natuurlijk is het leuk/gezellig om aan social media te doen MAAR.. We draven door! of liever gezegd we draaien door hierin. Het gaat om status( nieuwste gsm)popi zijn( oh ik ben gewild want ik heb het druk ) De fysieke negatieve gevolgen van zulke apparaten zijn al bekend maar we zijn geestelijk afgestompt. Normaal communiceren zijn velen niet meer toe in staat. We * denken in sms taal, face book statussen etc. Face to face, stem tot stem, achterhaald? het lijkt er wel op.
  Ja, Ja, tis allemaal handig, ik weet het maar met mate ! We zijn nog altijd mensen van vlees en bloed, geen verlengstukken van ons mobiel of pc.
  Ik erger me dan ook mateloos aan het feit dat het zo ingeburgerd is , het is normaal geworden. we kijken niet meer naar elkaar of om ons heen, Ik weiger een robot en/of een electronische slaaf te worden !

  Ik kies voor puur en echt, in mijzelf en in anderen in mijn leven.

  0 likes
 68. Niburu nog geen reactie op mijn mail…

  Aangezien deze pagina over mobieltjes, technologie gaat, waarom staat er geen nieuws over de RFID0-Chippies.. Dit zullen ze zeker in alle nieuwe shit technologie gaan stoppen, laat staan het in mensen te doen.. Zodat ze te volgen zijn en zich zogenaamd veilig voelen, omdat de overheid een “goed” verhaaltje erbij verteld..

  Vertel me Niburu, jullie hebben goede onderwerpen (meestal), maar dit vind ik wel vaag dat ik maar geen antwoord krijg..

  0 likes
 69. We leven in het jaar 2013 en niet in de jaren 50 van de vorige eeuw.
  Het is goed dat we zijn vooruitgegaan en niet in die jaren zijn blijven hangen.Wat voor een reacties kwamen er toen de auto werd uitgevonden en het vliegtuig en de telefoon.Die werden als gevaar lijk bestempeld.Dez uitvindingen hebben ons veel goeds gebracht,zo ook de mobiele telefoon.
  Ik ben het met vele eens dat je mobieltje geen vervanging mag worden voor je normale leven.Dat warm en menselijk contact het allerbelangrijkste is op deze aardkloot.

  0 likes
 70. [quote name=”Jeroen van Kessel”]Vraag me af wat dat naar beneden kijken allemaal met onze keelchakra doet.[/quote]
  Afsluiten. Dodelijk voor je creativiteit.

  0 likes
 71. lijkt een beetje hetzelfde als op mijn werk allemaal naar die tel loeren.
  Kan geen normaal gesprek vanaf.

  0 likes
 72. [quote name=”Wesley”][quote name=”legaal”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”k”]Vooral vrouwen weten wel om te gaan met dat ding.Zit ik op een bankje te relaxen en dan zie ik de vrouwen met die gsm werken.Of ze gaan zitten en nog voor de billen de bank raken,hebben ze dat ding alvast.[/quote]

  Die vrouwen kunnen beter met een ander trilding gaan spelen. Dat is tenminste leuk om te zien.[/quote]
  Nou ja zeg,niet te geloven.[/quote]
  Hij heeft het over zo’n trilplaat die ze op de fitnessclub ook hebben….[/quote]

  Klopt helemaal juist ik bedoel zo’n fitnessding.

  0 likes
 73. [quote name=”cc”][quote name=”legaal”][quote name=”Aardebewoner”][quote name=”k”]Vooral vrouwen weten wel om te gaan met dat ding.Zit ik op een bankje te relaxen en dan zie ik de vrouwen met die gsm werken.Of ze gaan zitten en nog voor de billen de bank raken,hebben ze dat ding alvast.[/quote]

  Die vrouwen kunnen beter met een ander trilding gaan spelen. Dat is tenminste leuk om te zien.[/quote]
  Nou ja zeg,niet te geloven.[/quote]

  Legaal, schofterige aso’s lopen er ook nog steeds rond. helaas.[/quote]

  Ik bedoel zo’n apparaat die je in fitnessclubs wel eens ziet. zo’n trilplaat. Wat bedoelt u dan dat eventueel asociaal is dan ??

  0 likes
 74. Ik HAAT sociaal contact… Ik heb het nooit leuk gevonden.
  Mensen doen net alsof dat slecht is, alsof een fijn gesprek beter is dan een fijn potje patience… Ontzettend vreemde notie. Ik zit op mn telefoon te kloten, omdat ik dat gewoon veel, veel leuker vind, dan met dat oude mens te praten, op het station.
  Als je de technologie niet leuk vind, ga dan naar de bridgeclub. Als het je zo irriteert dat onze samenleving vooruit gaat, maak jezelf dan van kant. Dan houd de voorruitgang voor jou op. Haat je Iphone.. koop er geen… Haat je mensen met een Iphone… dan ben je gewoon een ontevrede, driftig persoontje. Leven en laten leven. Als je uit het niets een mening TEGEN iets moet formuleren, dan ben je een zeikert.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

edgar davids

Edgar Davids (moet slavernijdebat aanzwengelen) gespot met Soros junior: ‘Mijn beste vriend!’

Gistermiddag meldde de NOS dat ex-voetballer Edgar ...

adrenochroom

Adrenochroom: Mensenbloed als drug en verjongingsmiddel

Mutya Buena, voormalig lid van de Sugababes, ...