Buitenland

Mysterie rond militaire voertuigen VN in Virginia wordt groter: “Ze zijn niet van ons!”

Help door deze informatie met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het mysterie rond de VN-voertuigen die op de snelweg in Virginia zijn gespot, wordt groter. Twee grote aannemers hebben ontkend dat ze iets te maken hebben met de voertuigen.

Maandag meldde nieuwssite WND dat trucks met het logo van de Verenigde Naties werden vervoerd in Virginia. Er werd gesuggereerd dat de voertuigen in Amerika waren geproduceerd en bestemd waren voor het buitenland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De site Snopes.com zei contact te hebben opgenomen met het bedrijf Alpine Armoring, dat liet weten dat de voertuigen op de foto’s waren aangekocht door de VN en buiten Amerika zouden worden ingezet.

Kogelwerend glas

Maar toen WND contact opnam met het bedrijf, ontkende een woordvoerster dat Alpine Armoring de trucks had afgeleverd. De site werd doorverwezen naar een ander bedrijf, BAE Systems. Een zegsman van dat bedrijf ontkende ook alle betrokkenheid bij de voertuigen.

Mysterie rond militaire voertuigen VN in Virginia wordt groter: "Ze zijn niet van ons!"De vraag is nu wie de eigenaar is van de trucks en waar ze naartoe gaan. De American Mirror vroeg zich af wat grote aantallen tactische voertuigen van de VN met kogelwerend glas in Virginia doen.

Niet voor het eerst

“Tactische voertuigen met kogelwerend glas? Waar hebben ze die voor nodig en waarom zijn er VN-voertuigen in dit land?” schreef Fernando Johnson. Het is niet voor het eerst dat er VN-voertuigen zijn gesignaleerd op Amerikaanse wegen.

Vorig jaar doken er beelden op van VN-trucks op de snelweg in het noorden van Louisiana. De voertuigen waren bedekt met bruin papier, dat aan één kan was beschadigd waardoor het logo van de Verenigde Naties zichtbaar werd.

Bobby Wayner Guinn zei de trucks te hebben gezien in Texas. Hij vroeg zich af wat 30 VN-voertuigen met gevechtstroepen op de snelweg naar Dallas deden, meldt de Daily Mail.

[WND]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

De aap komt uit de mouw. Alex Jones had gelijk.

Peter
Peter
7 jaren geleden

Haha wel mooi hoe mensen hierop reageren. Is gewoon van het Amerikaanse leger, waarschijnlijk gewoon voor een VN missie ergens in Afrika. Nederland heeft ook gewoon VN gekleurde voertuigen in Nederland zelf, je moet ze toch ergens neerzetten.

En de voertuigen op de foto worden netjes vervoerd dus zijn niet operationeel maar worden waarschijnlijk gewoon ergens opgeslagen.

frans
frans
7 jaren geleden

Je kunt je ook afvragen waarom een miezerig klein landje als Nederland dat op de wereldkaart niet groter is dan een gedroogde krent met 35 nieuwe oorlogsvliegtuigen, (JSF), moet doen?? Was er niet deze zogenaamde crisis geweest dan waren het er 70 geweest!! Wie snapt het? Voor wiens veiligheid tegen welk gevaar????

Roy
Roy
7 jaren geleden

Wat een spanning en sensatie weer.
Deze voertuigen worden besteld door de UN. Ze worden geproduceerd door Alpine Armoring in Virginia en vervolgens verscheept naar locaties buiten de VS.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x