Natuur en Milieu

Ze hebben als een ordinaire kruimeldief verstoppertje zitten spelen met data uit het verleden. Zo wordt er enorm gesjoemeld door het KNMI

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De hele zomer stond in het teken van de vermeende extreme toename van hittegolven in ons land.

Maar onderzoek wijst uit dat het KNMI de hittegolven tussen 1901 en 1950 structureel heeft verwijderd uit hun data.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Door het verleden kouder te maken, lijkt het heden warmer. Het KNMI weigert in te gaan op de kritiek op hun omstreden methoden.

Alarmisme

FVD-voorman Thierry Baudet was donderdag bij het debat over het KNMI, de club die NOS-weerman Gerrit Hiemstra aanstuurt, die voortdurend beweert dat er een toename is van hittegolven en aan de hand daarvan wil bewijzen dat er extremere weersomstandigheden zijn en dat er een klimaatprobleem is.

Deze extreme weersomstandigheden zijn volgens Baudet een argument dat de klimaatketters voortdurend gebruiken om het alarmisme op te zwepen.

Gesjoemeld

“Dat zie je ook beroepsoplichter Al Gore continu doen,” zei hij, toevoegende dat het helemaal niet waar.

“Er wordt enorm gesjoemeld,” benadrukte Baudet. “Het KNMI is onbetrouwbaar gebleken.”

In de klimaatwetenschap is het blijkbaar niet zo dat metingen leiden tot algemene theorievorming, maar dat de metingen moeten worden aangepast aan wat men wenst dat het geval is,” zei hij.

Ordinaire kruimeldief

“Men wenst immers dat het alsmaar warmer wordt, dus moeten de hittegolven die er vroeger waren, verdwijnen,” vervolgde hij.

“Ze hebben gewoon als een ordinaire kruimeldief verstoppertje zitten spelen met data uit het verleden,” klonk het nog.

Bekijk de video hieronder:

[Forum voor Democratie]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 jaren geleden

Plus de gedachte waar het KNMI overal aandelen in heeft. Want jazeker wordt er zelfs met het weerbericht gesjoemeld.
Hoe vaak ik niet te horen heb gekregen dat het morgen prachtig strandweer zou worden en dat het dan een hele lange dag alleen maar regende. Nou kan je mij niet wijsmaken met de huidige satellieten, weercomputers, weermodellen dat je er zover naast zit. En dat was slechts één voorbeeld.
Plus de voorspellingen dat het morgen een prachtige zonnige dag wordt. Er wordt niet bijgezegd dat er dan talloze vliegtuigen allerlei rasterpatronen boven je hoofd vliegen die allerlei rotzooi over je heen sproeien dat er helemaal geen zon is te zien. Vraag mij dan af of ik de enige ben die omhoog kijk? Ook bij die sukkels van het KNMI zien ze toch de rasterpatronen en de troep die de zon verduistert? Misschien eens naar buiten kijken of omhoog kijken bij het KNMI.
Als ik en goed weerbericht wil dan vraag ik wel aan een oud boertje of hij mij kan vertellen hoe het weer wordt.

Marie
Marie
4 jaren geleden

Ik heb ook het idee dat de temperatuur vaak lager ligt dan wordt voorspeld. Voor woensdag was er een graad of 15 voorspeld terwijl het hier in Groningen maar 11 graden was. Dat werd niet aangegeven door het nabijgelegen weerstation Eelde, daar zou het op dat moment 14 graden zijn.. Voor vandaag (vrijdag) 20 graden terwijl het hier maar 17 graden was en je gewoon nog een jas nodig had. Er klopt werkelijk heelemaal niets van.

Klaassen
Klaassen
4 jaren geleden

Soms heb ik ook zo m,n twijfels over Baudet ,maar dit is toch echt een schot in de roos / een supersterk punt en hij zet ze allemaal voor aap .
Alleen hier om ga ik al op hem stemmen. Na de vreselijke moord op Fortuin gloort er weer hoop aan de horizon.
Wat heb ik toch een hekel aan die correcte liegende ja-knikkers met hun dure woorden taal ,die ze alleen maar gebruiken om u op een beschaafde fatsoenlijke manier voor te liegen /expres verkeerd in te lichten/ en u niets maar dan ook niets te vertellen, want u bent toch maar niks/u begrijpt dat toch allemaal niet he dom volkje. …maar wij begrijpen steeds meer o.a. dat we geregeerd worden door een stel goed geklede glimlachende oplichters van de ergste soort.

PREDATOR
PREDATOR
4 jaren geleden

Zodra de regering er een vinger van in de pap heeft ,kunnen wij alleen maar erover klagen..Gebeurt verder toch niets..Denk eraan ,ze geven niets om ons leven..

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x