Homepagina » Gezondheid » Arts: “Mammogrammen veroorzaken borstkanker”
Arts: "Mammogrammen veroorzaken borstkanker"

Arts: “Mammogrammen veroorzaken borstkanker”

Wij geven vrouwen borstkanker omdat we van ze eisen dat ze mammogrammen laten maken. Dat stelt de Amerikaanse oncoloog Ben Johnson.

“Mammogrammen veroorzaken borstkanker. Punt uit,” stelt dr. Johnson. “Mammogrammen zijn dus niet gezond voor vrouwen.”

“Ze moeten niet geregeld een mammogram laten maken,” voegt hij toe. “De wetenschappelijke literatuur is hier duidelijk over.”

Meer kans

Mammogrammen redden volgens Johnson geen levens. “Je hebt vier procent meer kans om te sterven als je mammogrammen laat maken.”

Hij zegt dat het een verschrikkelijke test is. “Je drukt borsten samen en bestraalt ze vervolgens met kankerverwekkende straling,” zegt hij.

Johnson merkt op dat mammografie in slechts de helft van de gevallen (52 procent) effectief is en dat er veel betere tests zijn. “Verschrikkelijke test, veroorzaakt borstkanker.”

Thermografie

Hij zegt dat je beter een echo of MRI-scan kunt laten maken als je een knobbeltje hebt of denkt iets te hebben.

Zelf gebruikt dr. Johnson thermografie om borstkanker op te sporen. Bij thermografie worden temperatuurverschillen in het huidoppervlak gemeten met een infraroodcamera.

Het duurt volgens hem tot wel acht jaar voordat je een tumor hebt die op een mammogram verschijnt. “Dan is het al te laat omdat zo’n tumor uit een miljard cellen bestaat.”

Leugens

“De kanker zit dan al in het lymfatisch systeem en het veneuze stelsel,” legt hij uit. “Daarom redden mammogrammen geen levens.”

Dit is dus geen vroege detectie, aldus dr. Johnson. “Dat is één van de leugens die ze verspreiden.”

Hij besluit: “Je veroorzaakt meer borstkanker met mammogrammen dan je opspoort.”

[Collective-evolution]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • paulien schreef:

  15 geleden had ik een knobbel ter grote als een erwt ,jaarlijks moest ik met mijn borsten die ongelofelijke pijnlijke mamoe ondergaan mijn erwt werd met het jaar groter ,na 5 jaar was het een knikker,opeens kwam er een alarm in mij ,doordat je de borsten zo plat drukt ontstaan er natuurlijk onzichtbare wondjes ,dit heeft mij doen nadenken , nu 10 jaar later is mijn knobbel zo gebleven als een knikker ,en maak me er totaal niet meer druk om, dit scheelt zoiezo al veel stress en die achtelijke vrouw onvriendelijke behandeling waar ik ieder jaar giga tegen op zag en ook scheelt het in het pakje pijnstillers ,die ik van te voren in nam

  48 likes
 • gerda schreef:

  Eerlijk gezegd vertrouw ik geen enkel (gangbaar) medisch onderzoek, er zit altijd wel een addertje onder het gras…. Al die medische onderzoeken zijn als toegangsbiljetten tot de farmaceutische industrie…. Bovendien worden er vele fouten gemaakt bij het ‘lezen’ van de resultaten van zulke onderzoeken en dat leidt vaak tot valse uitkomsten en de zogenaamde patient wordt de dupe, zowel emotioneel (shock) als lichamelijk (gevolgen van de shock)…. over medische ethiek gesproken….

  42 likes
 • liesa schreef:

  doe al jaren dit niet meer… heb ook n cyste gehad.. ben er helemaal mee gestopt… wil ook niks meer met farma.. mn lichaam moet t maar opknappen..heb daar meer vertrouwen in.ook de griepprik.. ook zoiets, werd altijd ziek erna, nu al jarennnn niks meer gepakt, geen griep gehad, nog niet ns verkouden geweest, gezonde voeding in zover dat nog mogelijk is. goed alles nalezen.

  36 likes
 • Tineke schreef:

  Helemaal mee eens, heb een jaar lang pijn in mijn borst gehad na het pletten, en dacht, heb je niks dan krijg je wel wat op die manier. Ik ben dus al een aantal keren niet meer gegaan en heb me vervolgens afgemeld voor volgende keren.
  Ik ben blij dat een oncoloog het nu opneemt voor alle vrouwen, zeer vrouw onvriendelijk deze onderzoeken, en vaak ook hoe ze je behandelen op het moment van onderzoek.

  28 likes
 • Lucie schreef:

  Ruim tien jaar terug ben ik gestopt met deze ellende.
  Heb altijd kleine ontstekingen in de melkklieren,zolang al sinds mijn zwangerschappen.
  Als je er vanaf blijft is er niks aan de hand,maar dat vreselijke pletten elke twee jaar maakte het daarna voor dagen erger,dus besloot ik te stoppen,was er toch nooit zeker van dat dit betrouwbaar zou zijn.
  Nu ben ik al jaren op internet verhalen tegengekomen waaruit blijkt dat deze behandeling heel schadelijk is.
  Ben dus blij dat ik destijds mijn instinkt gevolgd heb…….

  13 likes
  • paulien schreef:

   lucy ,gelukkig hebben we nog een instinkt, waar wij naar hebben geluisterd het liefst wil ik het van de daken schreeuwen,naar al die vrouwen

   8 likes
 • Silvia schreef:

  Ik ben blij met de mammografie,15 jaar geleden borstkanker en nu weer dankzij de jaarlijkse controle ondekt.Het is zeker geen pretje maar had ik dit niet gedaan waren we misschien te laat geweest met de gevolgen van dien.Nu alles in een heel vroeg stadium ontdekt,wel beide borsten laten verwijderen want een derde keer borstkanker echt niet was er klaar mee.Dus een mammografie zeker nuttig ik heb hier mijn leven aan te danken.

  14 likes
  • Annette schreef:

   Ik ben gelukkig vroeg op geroepen voor de mammografie wordt eind van het jaar 50. Heb een soort borstkanker wat ook nooit gewoon gevoeld had kunnen worden, een soort gelei.Als ik dit niet had laten doen was ik er volgend jaar misschien niet meer geweest.Iedereen heeft recht op haar eigen keuze maar wat ben ik blij dat ik gegaan ben en dat dit bestaat

   0 likes
 • annemiek schreef:

  Door een mammografie is bij mij kanker ontdekt. Zat diep en ik kon dit niet voelen. Zeer agressief.
  Gelukkig, dat er een bevolkingsonderzoek is. Ik heb alle behandelingen gehad en kan dit nu gelukkig na vertellen.

  10 likes
 • Peter schreef:

  Waar is de onderbouwing van de mening van deze arts?
  Literatuur verwijzing etc?

  6 likes
 • Martin Möhrke schreef:

  Er kan nadere informatie gevonden worden op http://www.medischethermografie.nl (artikel) http://www.infraroodscreening.nl en http://www.borstscreening.nl en ik zal contact opnemen met de redactie of ze willen meewerken asn een goed nederlands artikel over de verschillen en het nut van infraroodscreening / thermografie.

  2 likes
 • Maria schreef:

  Alle onderzoeken hebben voor en nadelen als je pijn ondervind gedurende het onderzoek, kun je dit aangeven en het is maar voor even. Ik ben er blij mee, kanker in voorstadium ontdekt en verholpen.trouwensvook mannen kunnen dit krijgen en daarvan hoor ik niemand klagen…..!!!

  0 likes
 • Jenny schreef:

  Inderdaad zeer pijnlijk onderzoek,dat geplet. Mijn vriendin wilde dit niet, nooit gegaan. 5 jaar geleden overleden aan borstkanker. Iedereen moet zelf weten wat ze beslist, maar niet gaan heeft ook consequenties.

  0 likes
 • Gerda Neurink -Dijkstra schreef:

  Beste mensen ,

  Heel moeilijk , want je kunt volgens mij niet kiezen uit andere methoden , want dan deed ik niet meer mee aan de mammografie , weet er iemand of je als je nog gezond bent een ander onderzoek mag laten doen ?

  0 likes
 • x

  Check Also

  12.000 artsen pleiten voor kankerwaarschuwing op kaas. Wist jij dit?

  12.000 artsen pleiten voor kankerwaarschuwing op kaas. Wist jij dit?

  De organisatie Physicians Committee for Responsible Medicine, ...

  Deze opvallende bloem helpt in de strijd tegen moeilijk behandelbare tumoren

  Deze opvallende bloem helpt in de strijd tegen moeilijk behandelbare tumoren

  Borstkanker is de meest voorkomende vorm van ...

  >