Buitenaards

Er zwerven mogelijk honderden buitenaardse objecten door ons zonnestelsel. Dit kunnen ze ons vertellen

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Astronoom Abraham Loeb van de Harvard-universiteit, die eerder suggereerde dat Oumuamua een buitenaardse sonde is, heeft samen met zijn collega Amir Siraj een paper geschreven waarin hij stelt dat er mogelijk andere levensvormen zijn die zich recht onder onze neus bevinden.

In het onderzoek zeggen de astronomen dat er mogelijk honderden interstellaire bezoekers zoals Oumuamua zijn die door het zonnestelsel zwerven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Door dergelijke objecten te bestuderen of te bezoeken kunnen we speuren naar tekenen van buitenaards leven, zonder dat we interstellaire sondes hoeven te sturen,” schreef het tweetal.

Natuurlijke wijze

“Gevangen interstellaire objecten kunnen ons op deze manier iets vertellen over leven in andere zonnestelsels en andere buitenaardse objecten,” voegden ze toe.

Loeb en zijn collega zeggen niet dat interstellaire bezoekers per definitie buitenaardse objecten zijn. Het is ook mogelijk dat deze objecten op natuurlijke wijze zijn gevormd.

“Door deze gevangen objecten te fotograferen of te bezoeken kunnen we meer te weten komen over de omstandigheden in andere zonnestelsels,” aldus de astronomen.

Buitenaards schip

In een eerdere paper suggereerden Loeb en zijn collega Shmuel Bialy dat het interstellaire object Oumuamua mogelijk een buitenaards schip is.

“Oumuamua is mogelijk een werkende sonde die doelbewust naar de omgeving van de aarde is gestuurd door een buitenaardse beschaving,” schreven ze.

Lichtzeil

In hun paper schreven de Havard-astronomen dat het uitgesloten is dat het gaat om een actieve komeet.

Ze suggereerden dat het lichtzeil is, een ruimteschip dat bestaat uit grote spiegelende zeilen.

[Metro]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Volgens mij helemaal niet zo moeilijk; als de aarde al een organisme op zich is, dan is de rest dat toch ook?
Derhalve, bestaat er buitenaards leven. We moeten altijd maar op zoek naar iets met benen en ogen om ons er van te overtuigen, terwijl het antwoord er al is. Kosmos? binnenin je eigen sodemieter, zit een hele kosmos! Dat is ook al lastig te zien, maar daarom kan je n’m wel voelen.

Plato
Plato
5 jaren geleden

Blijkbaar begint de mensheid zich eenzaam te voelen en verlangt men nu vurig naar een tweede mensensoort ergens in de ruimte.
In kabouters geloven we al niet meer, want net als de Aliens hebben de kabouters zich ook goed verscholen. Dus nu zoeken we naar medemensen in een andere sterrenstelsel. Alsof die niet even – zo niet zieker – zouden zijn als wij.

piet
piet
5 jaren geleden

Buitenaardse objecten zweven buiten de aarde..

Dat is breaking news!

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x