Homepagina » Buitenaards » Er zwerven mogelijk honderden buitenaardse objecten door ons zonnestelsel. Dit kunnen ze ons vertellen
Er zwerven mogelijk honderden 'buitenaardse objecten' door ons zonnestelsel. Dit kunnen ze ons vertellen

Er zwerven mogelijk honderden buitenaardse objecten door ons zonnestelsel. Dit kunnen ze ons vertellen

Astronoom Abraham Loeb van de Harvard-universiteit, die eerder suggereerde dat Oumuamua een buitenaardse sonde is, heeft samen met zijn collega Amir Siraj een paper geschreven waarin hij stelt dat er mogelijk andere levensvormen zijn die zich recht onder onze neus bevinden.

In het onderzoek zeggen de astronomen dat er mogelijk honderden interstellaire bezoekers zoals Oumuamua zijn die door het zonnestelsel zwerven.

“Door dergelijke objecten te bestuderen of te bezoeken kunnen we speuren naar tekenen van buitenaards leven, zonder dat we interstellaire sondes hoeven te sturen,” schreef het tweetal.

Natuurlijke wijze

“Gevangen interstellaire objecten kunnen ons op deze manier iets vertellen over leven in andere zonnestelsels en andere buitenaardse objecten,” voegden ze toe.

Loeb en zijn collega zeggen niet dat interstellaire bezoekers per definitie buitenaardse objecten zijn. Het is ook mogelijk dat deze objecten op natuurlijke wijze zijn gevormd.

“Door deze gevangen objecten te fotograferen of te bezoeken kunnen we meer te weten komen over de omstandigheden in andere zonnestelsels,” aldus de astronomen.

Buitenaards schip

In een eerdere paper suggereerden Loeb en zijn collega Shmuel Bialy dat het interstellaire object Oumuamua mogelijk een buitenaards schip is.

“Oumuamua is mogelijk een werkende sonde die doelbewust naar de omgeving van de aarde is gestuurd door een buitenaardse beschaving,” schreven ze.

Lichtzeil

In hun paper schreven de Havard-astronomen dat het uitgesloten is dat het gaat om een actieve komeet.

Ze suggereerden dat het lichtzeil is, een ruimteschip dat bestaat uit grote spiegelende zeilen.

[Metro]


Vond je deze informatie leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

3 reacties

 1. Volgens mij helemaal niet zo moeilijk; als de aarde al een organisme op zich is, dan is de rest dat toch ook?
  Derhalve, bestaat er buitenaards leven. We moeten altijd maar op zoek naar iets met benen en ogen om ons er van te overtuigen, terwijl het antwoord er al is. Kosmos? binnenin je eigen sodemieter, zit een hele kosmos! Dat is ook al lastig te zien, maar daarom kan je n’m wel voelen.

  15 likes
 2. Buitenaardse objecten zweven buiten de aarde..

  Dat is breaking news!

  6 likes
 3. Blijkbaar begint de mensheid zich eenzaam te voelen en verlangt men nu vurig naar een tweede mensensoort ergens in de ruimte.
  In kabouters geloven we al niet meer, want net als de Aliens hebben de kabouters zich ook goed verscholen. Dus nu zoeken we naar medemensen in een andere sterrenstelsel. Alsof die niet even – zo niet zieker – zouden zijn als wij.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

magnetisch veld

Magnetisch veld van de aarde verzwakt en niemand weet waarom. Wat is er aan de hand?

Het magnetisch veld van de aarde verzwakt, ...

signalen

Iets of iemand stuurt vanuit de ruimte signalen naar de aarde, en wetenschappers weten niet waarom

Astronomen hebben een mysterieuze radiobron ontdekt in ...