CoronaMens en Dier

Marc Van Ranst krijgt eredoctoraat: ‘Blijkbaar krijg je zo’n prijs voor het verkeerd voorlichten van mensen’

Help anderen door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!

Viroloog Marc Van Ranst ontving dinsdag een eredoctoraat van het Radboudumc én de Radboud Universiteit. “Ik ben de Radboud Universiteit in Nijmegen heel erg erkentelijk voor dit eredoctoraat!” schreef hij op X.

Hij krijgt het eredoctoraat vanwege ‘zijn moedige rol in het propageren van op wetenschap gebaseerde adviezen en standpunten tijdens de coronacrisis’. “In een onzekere, pandemische tijd houdt hij in elk geval zijn rug recht en blijft hij mens en maatschappij informeren op basis van wetenschappelijke informatie en inzichten.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In gesprek met Novio Tech Campus Nijmegen zei Van Ranst dat je ‘onzin’ moet blijven benoemen op social media, omdat je anders het hele sociale mediaveld aan ‘de wappies’ geeft. Met ‘wappies’ bedoelt hij mensen die ‘onzin’ verspreiden. “Als onzin gewoon onzin is, moet je dat ook zo benoemen. Voor degenen die twijfelen moet je die onzin blijven duiden en benoemen. En degenen die zijn vastgeroest ga je nooit overhalen. Voor hen is het een godsdienst geworden.”

Hele schofterige manier

Op de vraag of er een vaccin bestaat tegen aperte onzin en complottheorieën antwoordde hij: “Jazeker! Dat noemen we onderwijs!” Als de leesvaardigheid achteruitgaat, dan ga je makkelijker dingen lezen die er niet zijn, beweerde Van Ranst. “Mensen beginnen te geloven dat er alternatieve waarheden zijn.” Dat is volgens hem ‘heel gevaarlijk’.

Neuroloog Jan Bonte verwachtte al dat de viroloog een eredoctoraat van de Radboud Universiteit zou krijgen. “Blijkbaar krijg je zo’n prijs voor het verkeerd voorlichten van mensen, en ook nog eens op een hele schofterige manier,” reageert hij. “Want Van Ranst had het herhaaldelijk bij het verkeerde eind. Op zijn allerminst vertelt hij slechts een deel van de waarheid.”

Schaamrood op de kaken

Bonte wijst erop dat de wachtrij wellicht afnam bij mensen met COVID-19, maar bij andere oorzaken blijkbaar fors toenam. “Of zou Van Ranst simpelweg niet begrijpen wat oversterfte inhoudt?”

De neuroloog voegt toe dat vaccinatie ook al niet leidde tot het eind van de pandemie. “Weer een misser van Van Ranst. Maar goed, als je op social media dit soort onzin uitkraamt, krijg je als beloning blijkbaar een eredoctoraat van de Radboud Universiteit.”

Er komt een moment dat de mensen die vonden dat Van Ranst deze prijs moest krijgen, met het schaamrood op de kaken heel ver weg willen kruipen in een donker hoekje, voorziet Bonte.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7 138 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
C.J. van der Nagel.
C.J. van der Nagel.
6 maanden geleden

0nbegrijpelijk nee ….dat komt wel in de MSM en zij die het geloven voer je daar lekker mee met hun narratief…ik vind het erg te zien hoever die MSM is gezakt, en ja Tribunalen svp zo snel mogelijk.

Jeroen
Jeroen
6 maanden geleden

Eredoctoraat voor Ranzige Marc. Er waren ook al Nobelprijzen voor de Vrede of al uitgereikt of in aantocht voor oorlogsmisdadigers. Iemand die voor Zwarte Piet speelt bedreigen met de dood levert je een lintje op. En zo zijn er al meer prijzen in de wacht gesleept door mensen die juist het TEGENOVERGESTELDE hebben gedaan als dat het criterium is voor de prijs in kwestie.

Plotseling ben ik blij, dat ik NOOIT ook maar één onderscheiding gehaald heb, zodat mijn naam in ieder geval niet in verband kan staan met dat van dat stelletje minkukels. Dit is namelijk een extreem grote belediging voor hen die de prijzen ooit WEL terecht wonnen.

Ik ben onderhand van mening het gros van deze prijzen kan worden afgeschaft. De smet die erop rust is intussen zo groot en ook niet meer herstelbaar. Ze zijn onderdeel geworden van propaganda en niet meer dan dat.

Fr4nk
Fr4nk
6 maanden geleden

Het is zoooo duidelijk! We leven in een omgekeerde wereld.

Johan
Johan
6 maanden geleden

loden loeki is nog te veel

Back to top button
133
0
We lezen graag je reactie!x