CoronaMens en Dier

Marion Koopmans wil niet dat je doneert voor dit onderzoek naar oversterfte

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Stichting De Menselijke Maat zamelt geld in zodat professor Ronald Meester en datawetenschapper Marc Jacobs onafhankelijk academisch onderzoek kunnen doen naar de oversterfte. Huisarts Els van Veen vroeg op X aandacht voor dit initiatief en tot haar verbazing heeft hoogleraar Marion Koopmans ‘zich verwaardigd te reageren’ op haar post. “Ook al heeft ze me geblokkeerd.”

Koopmans schreef: “Tip: ZonMw heeft subsidiegeld. Moet je wel een voorstel schrijven dat gepeerreviewed wordt…”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png


Meester diende eerder bij ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek, een onderzoeksvoorstel in naar aanleiding van de open call ‘Onderzoek naar redenen en oorzaken van oversterfte in de coronacrisis’.

Voorstel afgewezen

Hij vroeg Jacobs of hij mee wilde werken aan een onderzoeksvoorstel om de relatie tussen vaccinaties en oversterfte in kaart te brengen.

Eind vorig jaar werd hun voorstel afgewezen. In de reactie stond dat ‘de methodologie in zijn huidige opzet, het verzamelen van bronnen op verschillende manieren, niet reproduceerbaar is’.

En verder: “Het is uit uw voorstel onduidelijk of er voldoende epidemiologische kennis aanwezig is binnen de projectgroep om de bias in de geïncludeerde bronnen in te schatten.”

Het voorstel werd ook afgekeurd omdat men ‘niet is overtuigd van de haalbaarheid van dit onderzoek binnen de gestelde periode’.

Jacobs reageerde: “Als hoogleraar waarschijnlijkheidsberekening en statisticus/modelleur hebben wij jaren aan ervaring opgedaan op het gebied van systematische reviews en epidemiologie. Verder geven wij les aan rechters, wetenschappers en epidemiologen. Dit alles telt niet mee.”

Ondergrens

Ook Ruud Coolen van Brakel van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik vindt dat je vooral niet moet doneren. “Er wordt al op grote schaal onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar oversterfte. Je pleit voor een donatie aan een onbekende club waar God weet wie achter zit […]. Je kunt je geld ook meteen in de prullenbak gooien,” schrijft hij.

50.000 euro is de ondergrens om dit onderzoek naar oversterfte te kunnen uitvoeren. Op het moment van schrijven is er bijna 49.000 euro ingezameld.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 216 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

95 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jac
Jac
5 maanden geleden

Koopmans heeft nog maar recht op 1 reactie van het Nederlandse volk. Dat is dat ze zo snel mogelijk voor landverraad en doodslag levenslang achter de tralies verdwijnt.

Sjaak
Sjaak
5 maanden geleden

Koopmans houdt het liever bij haar eigen onderzoekjes..

Guus Velraeds
Guus Velraeds
5 maanden geleden

Hoeveel subsidie kun je krijgen als je de correlatie tussen klimaat en oversterfte in kaart wil brengen?

Bas
Bas
5 maanden geleden

Ik ga meteen doneren. Als die heks tegen iets is ben ik er sowieso vóór 🙂

Back to top button
95
0
We lezen graag je reactie!x