Buitenland

‘Rusland verwoest opslagplaatsen voor zwaar militair materieel van de NAVO in Oekraïne’

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

In een brandstofdepot in de omgeving van de Russische stad Brjansk, op zo’n 150 kilometer van de Oekraïense grens, is brand uitgebroken. Brjansk vormt een logistieke basis voor het offensief dat het Russische leger uitvoert in Oekraïne.

Het depot is van het staatsbedrijf Transneft, dat oliepijpleidingen beheert. Eerder voerde het Oekraïense leger aanvallen uit op een dorp bij Brjansk. En begin deze maand zei de gouverneur van grensregio Belgorod dat Oekraïense helikopters een brandstofdepot hadden aangevallen.

Twee spoorlijnen verwoest

Na deze aanval op Russisch grondgebied heeft Rusland geprobeerd een enorme hoeveelheid dodelijke wapens die uit Polen kwamen te vernietigen en de doorgang ervan te stoppen, laat journalist Sonja van den Ende weten. Ze reist al enige tijd mee met het Russische leger.

In de regio Rivne zijn twee spoorlijnen door het Russische leger verwoest, zo heeft het hoofd van de regio bevestigd. De mainstream media melden dat in Oekraïne vijf spoorwegstations onder vuur zijn komen te liggen. Daarbij zou een onbekend aantal slachtoffers zijn gevallen. De stations liggen in West- en Centraal-Oekraïne.

Van den Ende merkt op dat de stations worden gebruikt om militair materieel op te slaan. Het gaat daarbij om zware wapens die vanuit NAVO-landen naar Oekraïne zijn gestuurd, aldus de journalist.

Uit de buurt blijven

Volgens Van den Ende is voor 800 miljoen dollar aan dodelijke Amerikaanse wapens onderweg naar het land. Deze wapens mogen de rivier de Dnjepr niet oversteken, werd zondag gewaarschuwd.

Die dag werden Oekraïners opgeroepen uit de buurt te blijven van treinstations in het westen van Oekraïne. Het materieel zou met Amerikaanse militaire vrachtvliegtuigen naar Polen zijn gebracht en per spoor naar Oekraïne worden vervoerd.

4.8 79 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alex Shao
Alex Shao
2 maanden geleden

Banzai!

Helga
Helga
2 maanden geleden

Goh nog steeds geen WW3….of toch wel…?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 maanden geleden

WW3: Rusland verwoest USA/UK/Europa/.. Rusland WINT !!

Alex Shao
Alex Shao
2 maanden geleden

Mooi toch? Net goed en lekker pûh voor de satanische eu. wef kliek!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

58
0
We lezen graag je reactie!x