Buitenland

‘Rusland verwoest opslagplaatsen voor zwaar militair materieel van de NAVO in Oekraïne’

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!

In een brandstofdepot in de omgeving van de Russische stad Brjansk, op zo’n 150 kilometer van de Oekraïense grens, is brand uitgebroken. Brjansk vormt een logistieke basis voor het offensief dat het Russische leger uitvoert in Oekraïne.

Het depot is van het staatsbedrijf Transneft, dat oliepijpleidingen beheert. Eerder voerde het Oekraïense leger aanvallen uit op een dorp bij Brjansk. En begin deze maand zei de gouverneur van grensregio Belgorod dat Oekraïense helikopters een brandstofdepot hadden aangevallen.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Twee spoorlijnen verwoest

Na deze aanval op Russisch grondgebied heeft Rusland geprobeerd een enorme hoeveelheid dodelijke wapens die uit Polen kwamen te vernietigen en de doorgang ervan te stoppen, laat journalist Sonja van den Ende weten. Ze reist al enige tijd mee met het Russische leger.

In de regio Rivne zijn twee spoorlijnen door het Russische leger verwoest, zo heeft het hoofd van de regio bevestigd. De mainstream media melden dat in Oekraïne vijf spoorwegstations onder vuur zijn komen te liggen. Daarbij zou een onbekend aantal slachtoffers zijn gevallen. De stations liggen in West- en Centraal-Oekraïne.

Van den Ende merkt op dat de stations worden gebruikt om militair materieel op te slaan. Het gaat daarbij om zware wapens die vanuit NAVO-landen naar Oekraïne zijn gestuurd, aldus de journalist.

Uit de buurt blijven

Volgens Van den Ende is voor 800 miljoen dollar aan dodelijke Amerikaanse wapens onderweg naar het land. Deze wapens mogen de rivier de Dnjepr niet oversteken, werd zondag gewaarschuwd.

Die dag werden Oekraïners opgeroepen uit de buurt te blijven van treinstations in het westen van Oekraïne. Het materieel zou met Amerikaanse militaire vrachtvliegtuigen naar Polen zijn gebracht en per spoor naar Oekraïne worden vervoerd.

4.8 80 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

58 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alex Shao
Alex Shao
1 jaar geleden

Banzai!

Helga
Helga
1 jaar geleden

Goh nog steeds geen WW3….of toch wel…?

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

WW3: Rusland verwoest USA/UK/Europa/.. Rusland WINT !!

Alex Shao
Alex Shao
1 jaar geleden

Mooi toch? Net goed en lekker pûh voor de satanische eu. wef kliek!

Back to top button
58
0
We lezen graag je reactie!x