Homepagina » Propaganda » Oud-NOS-journaliste: “De realiteit is vaak volslagen anders dan ons wordt voorgeschoteld”
Oud-NOS-journaliste: "De realiteit is vaak volslagen anders dan ons wordt voorgeschoteld"

Oud-NOS-journaliste: “De realiteit is vaak volslagen anders dan ons wordt voorgeschoteld”

Oud-journaliste Janneke Monshouwer van het NOS Journaal geeft sinds enkele maanden lezingen over haar boek ‘Ander Nieuws, wat het Journaal niet uitzond’.

Monshouwer, die 30 jaar bij de televisie werkte, vertelt onder meer over haar tijd bij het NOS Journaal, dat geabonneerd was op westerse persbureaus die aan voorselectie deden. Ook gaat ze in op censuur in de huidige tijd.

“Waar ik mee zat was dat ik op een gegeven moment steeds het idee kreeg dat we er als beschaving niet op vooruit gingen, maar achteruit,” schrijft Monshouwer in haar boek. “Ra ra hoe kan zoiets?”

‘We krijgen eenzijdige of verdraaide informatie’

De televisie is volgens haar steeds meer veranderd in een propagandamiddel voor het welzijn voor de grote industrieën, met name de grootaandeelhouders. De conclusie van Monshouwer is dat we eenzijdige of verdraaide informatie krijgen en nieuwe geschiedenisboeken kunnen schrijven.

Oud-NOS-journaliste: "De realiteit is vaak volslagen anders dan ons wordt voorgeschoteld"In haar 30-jarige loopbaan bij de Nederlandse tv, waaronder het NOS Journaal, zat ze met haar neus bovenop veel opzienbarende gebeurtenissen en nieuwe ontwikkelingen. “Het werd me duidelijk dat de realiteit vaak volslagen anders is dan ons wordt voorgeschoteld,” schrijft ze.

“Als belastingbetaler en pensioenspaarder betalen we mee aan het ontwikkelen van producten, waar we wellicht niet voor zouden kiezen. Hierdoor zijn we wel medeplichtig aan misstanden in de grote industrieën en ellendige gebeurtenissen die we niet willen, zoals het uitlokken van ‘smerige’ oorlogen,” gaat ze verder.

‘Het is hypnose en komt diep in onze genen’

“Het gevoel dat iets niet klopte, dat had ik al lang, zoals bij de moord op de Kennedy’s en Martin Luther King jr. en Malcolm X (die onjuist als een misdadiger werd afgeschilderd),” schrijft ze. “En bij de verschrikkelijke Vietnamoorlog. En ja, ook bij die 6-daagse oorlog in Israël in 1967. Het was een zeer belangrijke tijd, waarin er voor het eerst vragen werden gesteld en mensen in opstand kwamen.”

“Alles was toen al voor-gecensureerd: het Journaal nam het nieuws over van bepaalde westerse persbureaus,” gaat de oud-journaliste verder. “Al het nieuws was dus pro-VS, pro-NAVO (lobby), pro-Europa (lobby) en anti-Sovjet (lobby), militaristisch (lobby) en pro-Israël. En zo lang ik leef is Rusland al zwart gemaakt door het Westen. Vijandvorming. Poetin is nu de boosdoener. En kijk eens naar Assad in Syrië? Al die zwartmakerij, het wordt steeds herhaald. Het is hypnose en komt diep in onze genen.”

Geslepen spel

Monshouwer belicht het geslepen spel en de propaganda waardoor de Tweede Wereldoorlog kon ontstaan. Om niet in herhalingsgedrag te vervallen horen we volgens haar te weten wat er achter de schermen speelt in de politiek, bij multinationals, maar ook in de voedsel-, farmaceutische en wapenindustrie.

De oud-NOS-journaliste onthult hoe nazi’s voor de VS werden gerekruteerd. We komen uit bij Rockefeller, Rothschild, Shell, rasverbetering, slavenkampen, nazi-vrienden in de VS, DuPont en Henry Kissinger.

Tussen 1820 en 1975 zijn 200 miljoen mensen om het leven gekomen omdat individuele burgers hun politieke macht aan een elite gaven, aldus Anthony Sutton in zijn boek Wallstreet and the Rise of Hitler. Wanneer stopt dit? Monshouwer: “Als we als burger zo’n machtssysteem niet meer willen en zelf initiatieven starten zodat de machtselite gedoemd is te verdwijnen.”

Omdat Bol.com vorig jaar opeens een ‘veel te hoge marge afdwong’, heeft Monshouwer besloten de verkoop via het Centraal Boekhuis, die distribueert naar boekhandels en Bol.com, te staken. Het is alleen nog te koop via Andernieuws.eu en Boekenbestellen.nl.Vind je dit belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

36 reacties

  • ‘Oud nieuws’? Wat een gel*l. Deze vrouw durft haar nek uit te steken en als getuige-deskundige de mainstream media te bekritiseren. Dat ze voorbeelden geeft die wellicht ook op het anonieme Wikipedia te vinden zijn doet daar niets aan af.

   27 likes
   • Getuige deskundige? mededader lijkt me gepaster. Ipv van niet mee doen aan het einde van je loopbaan nog even je eigen straatje schoonvegen. Dapper hoor, er zit hier geen enkel persoonlijk risico aan.

    6 likes
    • Jij gebruikt toch ook niet je echte naam? Mensen hebben nou eenmaal vanalles te verliezen. Wees blij dat ze in ieder geval iets loslaat – op de lange termijn kan dat goede bijwerkingen hebben.

     6 likes
     • Nee ik gebruik niet mijn echte naam, maar ik misleid ook geen mensen in een publieke functie.

      2 likes
 1. NOS en de reguliere media staan onder invloed van de antichrist. Dus veel van hun info is vals en corrupt.

  25 likes
 2. En dan heb je de mogelijkheid om dat zeer grootschalig te gaan verspreiden (Centraal Boekhuis)
  Blijkt het ineens grote druk te zetten op het persoonlijk verdienmodel.(lees winst)
  De “winst”is ineens niet hoog genoeg meer”.
  Zegt al weer genoeg over de motieven van mevrouw de “journalist’

  6 likes
  • Dat wil dus zeggen Oskaar, dat jij een boek zou uitgeven, het vervolgens laat drukken, laat zeggen 100.000 en ze vervolgens weggeeft of nee, tegen kostprijs?
   Zelfs de mensen die het allerbeste voorhebben met een ieder, betalen huur.
   Verdiep je in het boek of maak je anderzijds bewust, wellicht zijn er mensen die zich mede hierdoor achter de oren krabben. Goede zaak toch?

   8 likes
   • Als mijn boodschap belangrijk genoeg zou zijn zou ik inderdaad ZONDER winstbejag mijn boodschap kenbaar maken .
    Lag het boek gewoon bij Bruna of AKO , dan zouden er ook gewoon veel meer mensen benaderd kunnen worden
    En dat zijn nu juist de mensen die nog niet “wakker” zijn
    Mijn ervaring is dat , wel “wakker” zijn nogal eens gebruikt wordt om de eigen zakjes te vullen .
    M.a.w 100.000 boeken met een winst van 10 cent zet veel meer zoden aan de dijk als 10 euro winst per boekje bij een marrginaal uitgeverijtje met zeer beperkte oplagesgebrekkige distributie

    6 likes
    • Oskaar, ze heeft het JUIST bij deze boekhandels gelegd om de KOSTPRIJS zo laag mogelijk te houden.
     De winstmarge van Bol (AH) was te groot.
     Dit betekent niets meer dan dat van de opbrengst van het boek het grootste deel naar Bol zou gaan…en dat de kostprijs van het boek hoger zou worden.

     9 likes
    • Desalniettemin werd ze eerst betaald met leugens, maar goed ik begrijp je boodschap wel. Hee dank en fijne avond.

     1 likes
  • Voor mij voelt dat anders, Bol.com daar zou ik ook geen zaken mee doen, omdat deze voor mijn gevoel een te groot deel van de verdiensten wilt ontvangen. Dat is niet goed of slecht, maar ik verkoop mijn boeken dan liever via een minder populair kanaal, dan blijf ik er een goed bevredigend gevoel over houden. maar dat is natuurlijk voor iedereen anders…

   1 likes
 3. Waarom een foto van Rob Trip en niet van Janneke Monshouwer?

  11 likes
  • Ze voelen dat het warm begint te worden onder hun voeten en rennen gauw de andere kant op voor dat lles uit komt.
   Laf is dat he eerst 30 jaar de mensen voor de gek houden,want dat heeft maar liefst 30 jaar geduurd voor dat ze het zag,ja ja dat geloven we.
   Nee het is de angst dat er wat gaat komen en ze wil dan aan de goede kant van de lijn staan,maar wel 30 geldge.l geweest.
   Nee nee ook die mensen die de zaak zolang besodemieterd hebben komen netjesssss aan de beurt 🙂 🙂 🙂

   9 likes
  • Rob betutelende “‘bad”‘ Trip

   3 likes
 4. Goed dat deze persoon dit eens op schrift heeft gezet. Het zijn natuurlijke feiten die wakkere mensen allang gezien hebben.

  11 likes
 5. Goed zo Janneke Monshouwer. En zweefmeisjes die denken dat je van de lucht kunt leven als je maar idealistisch genoeg bent hebben we al genoeg.

  9 likes
 6. Al eerder heeft mw Monshouwer hier op deze site gestaan.
  Goed werk van haar.
  Heb je wel eens geprobeerd een indruk te krijgen van die studio waar ‘ze’ zitten.
  Arrogant, onpersoonlijk, overwegend ijzig blauw, intimiderend, verhoorkamer waar personen lesjes krijgen en hun beloften op de vingers van de hand worden geteld om later op te worden afgerekend.
  Wat moet zo’n klein land als ‘t onze zo’n vreselijke studio hebben?
  En inderdaad het nieuws zit boordevol vijanddenken.
  Dat de nieuwslezers niet zelf wakker daarvan worden maakt mij bezorgd.

  8 likes
 7. Nationale propaganda en censuur, verweven door nieuwsberichten, iets van alle tijden en landen.
  Reken maar dat de Russische propagandamachine net zo efficiënt werkt binnen de Russische media, als ongeacht in welk land ook.
  Putin staat nou niet bekend als een voorvechter van de vrije pers, die daar vervolgd wordt als deze niet staatsvriendelijk is.

  1 likes
  • Russia Today brengt 100x meer waarheden dan nos en rtl..

   3 likes
   • Russia zit in dezelfde stream als onze NOS dus je stapt alleen maar over op een andere illusie brenger.

    2 likes
   • Ik kijk regelmatig naar RT News en die zender is net vooringenomen als de NOS of Fox News. Fox is conservatief rechts, NOS is pro-grachtengordel en PvdA, RT News is pro Rusland en Deutschlandfunk op de radio is pro elitair links.

    0 likes
    • @Solaris,

     Naar mijn mening kijk je geheel verkeert naar zaken zoals deze. Jij hebt het nog over rechts en links en ik zie die termen als de verdeel tactiek van die elite. De werkelijkheid is geheel anders en ga zien dat we uit een Dualistisch tijdperk komen en dat die termen daarom gemaakt zijn. Het is een deel van de illusie waarin wij leven.

     1 likes
 8. Ik zei het 3 jaar geleden al maar voor de ZWAAR GEPROGRAMMEERDE MENS is dit zelf nu nog steeds verboden denk terrein. De NAZI’s hebben de 1ste en de 2de Wereld oorlog gewonnen maar dat enkel omdat de ZWAAR GEPROGRAMMEERDE MENS niet anders kan denken omdat die oorlogen een geheel andere aard hadden. De oorlogen ging niet om land of joden maar om onze bovenkamer en als je de ZWAAR GEPROGRAMMEERDE MENS gaat zien is dat gelukt dus hebben die NAZI’s de oorlog gewonnen en ons achter gelaten in de leef illusie waar iedereen nog steeds in zit.

  Bij het lezen hoop ik dat uw bewustzijn ook meewerkt in het begrijpen ervan.

  2 likes
 9. Zolang het hier of waar dan ook te lezen of te zien is , is het goedgekeurd door de heersende elite die de complete mediastream beheerd.Dus ook de zogenaamde alternatieve media.Allemaal controlled.GLP is daar een goed voorbeeld van.Als je te dicht op de waarheid komt heb je gelijk een ban van een maand te pakken.Om zelf uit te proberen:Ga naar GLP site,maak een nieuw topic aan en plak deze link er maar eens in:http://www.globalresearch.ca/bilderberg-chooses-hillary-clinton-for-2016/5454829
  Ala minuut een ban!En kijk dit eens,overal ter wereld is het hetzelfde:https://www.youtube.com/watch?v=Jfd5isYwer0
  Zie de overal terugkerende hypnotiserende beelden.Tarik Z. wel een beetje zwaar gestraft voor iemand die geen terrorist is maar ons alleen maar wilde waarschuwen voor de indoctrinatie van de mainstream nieuwszenders……Allemaal leugens!Geef vooral de mens het idee dat hij vrij is en hij is als was in je handen.In the mean time zitten we hier nog steeds met een hitlerr kabinet wat nooit is opgeheven.Nazi’s?Is niet iets van ’40 -’45….Beieren,Bernard,Bilderberg,1776,the founding fathers,the NWO,Agenda 21 depopulation program,Monsanto,TTIP,George Sorros,Rothschild,die familie die op sluikse wijze het Britse rijk voor een habbekrats heeft opgekocht…Staatsschulden globaal…Schuld aan wie?Exact!Boengenoemde.En zij bepalen het wereldbeeld en de toekomst die zal bestaan uit een handvol slaafse mensen die werken voor een beloning d.m.v. een punten systeem.Total control..RFID Implantaat,het teken van de duivel 666.Luciferianen,Baphomet in het belangrijkste kamertje van Nederland wat Rutte afdeed als een kado van voorganger Balkenende.De koninklijke bloedlijnen die terug gaan naa de tijd van de farao’s of nog verder terug te halen tot de Annunaki’s.Als slaaf zijn wij gecreeërd en als slaaf zullen wij hen dienen.Nooit anders geweest…Ff genoeg zo en voor velen ietwat verwarrend misschien maar de kern is de waarheid die ons niet verteld wordt maar wel is.Wake up!!!

  2 likes
 10. Ach vrouwtje Monshouwer, eerst 30(!) jaar links mee “voorschotelen” en vreten uit de gesubsidieerde ruif, en er dan achterkomen dat dat niet zo fijn is….. Dus??? En ohhhh… Die bol.com…..
  Weg met die publieke rotzooi!!!

  1 likes
 11. Laat je niet netjes kritisch uit bij Dumpert en alles wat erbij hoort t.a.v. Israel; je wordt gelijk in de ban gedaan. Iedereen mag uitgescholden worden en voor “l*l” uitgemaakt worden, maar zeg niets over het Beloofde Land. Overigens is het artikel 266 van het Wetboek van Strafrecht (eenvoudige belediging) nog steeds van kracht. Nee lekker zuren dat je gediscrimineerd wordt. Merkwaardig dat je je gediscrimineerd voelt door een bevolking die je alle kansen heeft gegeven, je alles mocht studeren etc. etc. Mijn oma zei het al: Een boer en een zog(varken) hebben nooit genog. En die kon het weten, die moest op 10-jarige leeftijd 10 koeien melken – uiteraard met de handjes- voor schooltijd. Wat een verschrikkelijk verwend volk woont hier toch. Wie financiert Dumpert C.S eigenlijk?

  1 likes
 12. Ik heb een poging gedaan het boek te lezen maar ervaar het als slecht geschreven, geen duidelijke samenhang.

  Overigens twijfel ik er totaal niet aan dat de media ons bedonderen, waarheid valt vaak niet te halen bij het 8 uur journaal.

  0 likes
 13. Ach, als er zo wordt gezeurd en geklaagd over wat Janneke maar mooi heeft geopenbaard (en nog heeft te openbaren), ga dan ook eens je verdiepen in hoe onze media wordt gevoed. Deze ex-journalist heeft daarover een boek open gedaan: Udo Ulfkotte. In zijn boek, Gekaufte Journalisten, beschrijft hij hoe je de pro Amerika propaganda hoog moet houden. Alsmede wat de politici de media opdracht geven wat er in de media moet worden gebracht.
  Voor de mensen die het Duits niet goed genoeg beheersen, er komt binnenkort een Nederlandse vertaling van uit. Kijk voor meer details op de site van uitgeverij De blauwe Tijger: http://www.deblauwetijger.com/product/gekochte-journalisten-udo-ulfkotte/

  Of kijk/beluister een interview met de schrijver op o.a.: http://www.novini.nl/omgekochte-journalisten/

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zweedse

Dit Zweedse meisje is net zo oud als Greta Thunberg en heeft een belangrijke boodschap, maar niemand kent haar. De reden is bespottelijk

Izabella Nilsson Jarvandi is 16 jaar oud ...

Schrijver duikt in archieven over Tweede Wereldoorlog en doet schokkende ontdekking. Deze boeken mag u van de machthebbers niet lezen

Wat nu als blijkt dat de oorlogsmisdaden ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 19 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.