Archeologie

Verbijsterende overeenkomsten tussen de zondvloed uit de Veda’s en het Bijbelverhaal over Noach

Help mee door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 1872 deed amateur-assyrioloog George Smith een ontdekking die de wereld op zijn kop zette. Toen hij een kleitablet uit de ruïnestad Ninive bestudeerde, stuitte hij op een verhaal waar velen van ons bekend mee zijn.

Toen hij de tekst had ontcijferd kwam hij tot de ontdekking dat het tablet een Mesopotamische mythe bevatte die veel gelijkenissen vertoont met het verhaal van de Ark van Noach in het Oude Testament.

De vroegste verwijzing naar het zondvloedverhaal uit India vinden we in de heilige Veda’s. De hoofdpersoon van het verhaal is Manu Vaivasvata. Voor de zondvloed zou Manu drie zoons hebben gehad: Charma, Sharma en Yapeti. Noach had ook drie zoons: Cham, Sem en Jafet.

Natuurlijke orde of goddelijke straf?

In het boek Genesis wordt de volgende reden gegeven voor de vernietiging van de mensheid: “De Heer zag dat alle mensen op aarde slecht waren: alles wat ze uitdachten was steeds even slecht. Hij kreeg er spijt van dat hij mensen had gemaakt en voelde zich diep gekwetst. Ik zal de mensen die ik geschapen heb van de aarde wegvagen, dacht hij, en met de mensen ook het vee, de kruipende dieren en de vogels, want ik heb er spijt van dat ik ze heb gemaakt. Alleen Noach vond bij de Heer genade.”

In het verhaal van Manu wordt de vernietiging van de wereld gezien als onderdeel van de natuurlijke orde van de dingen in plaats van een goddelijke straf. Manu ging naar de voet van de Malaya en begon te mediteren. Duizenden jaren gingen voorbij. Brahma verscheen voor hem. “Vraag om een gunst,” zei Brahma. “Vroeg of laat zal er een vernietiging zijn en zal de wereld niet langer bestaan. Laat mij degene zijn die de wereld redt,” aldus Manu. Brahma verleende hem deze gunst.

Vishnoe

In het zondvloedverhaal uit het Oude Testament redt God Noach door hem een Ark te laten bouwen. In het verhaal van Manu verschijnt de god Vishnoe aan Manu in de vorm van een kleine vis. De vis groeide zo snel dat zijn lichaam in enkele dagen tijd de hele oceaan vulde. Op dat moment legde Vishnoe uit hoe Manu de mensheid kon redden. Hij moest een grote boot vullen met dieren en zaden.

Na de zondvloed is de Ark van Noach naar verluidt op de berg Ararat terechtgekomen. De boot van Manu strandde ook op een berg. Zowel Noach als Manu kregen de opdracht vruchtbaar te zijn en de aarde weer te bevolken. Van hun zonen zouden alle latere mensen afstammen.

[Ancient Origins]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
37 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nunki
nunki
7 jaren geleden

Ninive is door isil vernietigd. En isil sloopt steeds meer restanten van oude beschavingen. Dit vind ik veel schokkender, dan het meerdere zondvloed principe.

speedmaster
speedmaster
7 jaren geleden

Van hun zonen zouden alle latere mensen afstammen. Vandaar dus dat de mensheid zo achterlijk is. Inteelt, weet je wel, allemaal familie onder elkaar.

Elise49
Elise49
7 jaren geleden

Er zijn ook aanwijzingen dat de bijbel afstamt van de Egyptische goden. bv. in koptische testen staat geschreven: Jezus, de heilige geest en de zonnegod ra. En een ander voorbeeld: de kist met Osiris spoelde aan op de kust van Byblos. De stad waar papyrus uit cederhout werd uitgevonden. Waarschijnlijk is daar de bijbel geschreven.
De boot uit alle beginsel verhalen(mythes/heilige boeken) is geen echte boot, maar symboliseert de zonnebark(bark is boot)/zonnewiel/zonnerad/vegatatie/hexagon. Een cirkel van leven naar dood en van dood naar leven.
Dit symbool wordt ook gebruikt in het logo van de VN. Of vroeger bij de christenen die vervolgd werden. Men gebruikte het symbool op huizen, zodat de christenen daar konden schuilen. Het Maltezer kruis stamt daar ook van af.

Mike
Mike
7 jaren geleden

God maakte de mens in zijn image, heeft ie toch echt zelf iets verkeerds gemaakt als we weer allen slecht zijn.
Wordt niet goed van die onzin dat God straft en van alles bedenkt wat we wel en niet moeten doen , jezus wie schrijft die negatieve rommel toch?!
Nee Jezus niet want die zegt dat we allen God in ons hebben?!
We zijn allen God en als we elkaar in de waarde laten en de Kabal naar de maan sturen of opsluiten in hun bunkers dan is de vrede zo geregeld.

God schrijf eens een nieuwere positievere versie want deze maakt meer kapot dan je lief is, of zou God dat boek helemaal niet geschreven hebben dat zal de waarheid wel zijn.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

37
0
We lezen graag je reactie!x