Homepagina » Archeologie » Verbijsterende overeenkomsten tussen de zondvloed uit de Veda’s en het Bijbelverhaal over Noach
Verbijsterende overeenkomsten tussen de zondvloed uit de Veda's en het Bijbelverhaal over Noach

Verbijsterende overeenkomsten tussen de zondvloed uit de Veda’s en het Bijbelverhaal over Noach

In 1872 deed amateur-assyrioloog George Smith een ontdekking die de wereld op zijn kop zette. Toen hij een kleitablet uit de ruïnestad Ninive bestudeerde, stuitte hij op een verhaal waar velen van ons bekend mee zijn.

Toen hij de tekst had ontcijferd kwam hij tot de ontdekking dat het tablet een Mesopotamische mythe bevatte die veel gelijkenissen vertoont met het verhaal van de Ark van Noach in het Oude Testament.

De vroegste verwijzing naar het zondvloedverhaal uit India vinden we in de heilige Veda’s. De hoofdpersoon van het verhaal is Manu Vaivasvata. Voor de zondvloed zou Manu drie zoons hebben gehad: Charma, Sharma en Yapeti. Noach had ook drie zoons: Cham, Sem en Jafet.

Natuurlijke orde of goddelijke straf?

In het boek Genesis wordt de volgende reden gegeven voor de vernietiging van de mensheid: “De Heer zag dat alle mensen op aarde slecht waren: alles wat ze uitdachten was steeds even slecht. Hij kreeg er spijt van dat hij mensen had gemaakt en voelde zich diep gekwetst. Ik zal de mensen die ik geschapen heb van de aarde wegvagen, dacht hij, en met de mensen ook het vee, de kruipende dieren en de vogels, want ik heb er spijt van dat ik ze heb gemaakt. Alleen Noach vond bij de Heer genade.”

In het verhaal van Manu wordt de vernietiging van de wereld gezien als onderdeel van de natuurlijke orde van de dingen in plaats van een goddelijke straf. Manu ging naar de voet van de Malaya en begon te mediteren. Duizenden jaren gingen voorbij. Brahma verscheen voor hem. “Vraag om een gunst,” zei Brahma. “Vroeg of laat zal er een vernietiging zijn en zal de wereld niet langer bestaan. Laat mij degene zijn die de wereld redt,” aldus Manu. Brahma verleende hem deze gunst.

Vishnoe

In het zondvloedverhaal uit het Oude Testament redt God Noach door hem een Ark te laten bouwen. In het verhaal van Manu verschijnt de god Vishnoe aan Manu in de vorm van een kleine vis. De vis groeide zo snel dat zijn lichaam in enkele dagen tijd de hele oceaan vulde. Op dat moment legde Vishnoe uit hoe Manu de mensheid kon redden. Hij moest een grote boot vullen met dieren en zaden.

Na de zondvloed is de Ark van Noach naar verluidt op de berg Ararat terechtgekomen. De boot van Manu strandde ook op een berg. Zowel Noach als Manu kregen de opdracht vruchtbaar te zijn en de aarde weer te bevolken. Van hun zonen zouden alle latere mensen afstammen.

[Ancient Origins]


Vind je deze info leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

37 reacties

 1. Van hun zonen zouden alle latere mensen afstammen. Vandaar dus dat de mensheid zo achterlijk is. Inteelt, weet je wel, allemaal familie onder elkaar.

  15 likes
  • Prachtig, dezelfde verhalen doen nu ook weer de ronde dat God alle mensen wil vernietigen, omdat ze slecht zijn.
   Echter worden de verhalen steeds meer uit hun verband gerukt, want steeds vaker wordt duidelijk dat er een connectie is met Nibiru/Planet X. Deze bevindt zich bij de Mars omloopbaan op dit moment en is nog steeds niet op het noordelijk halfrond te zien. Pas rond december 2015. Eeerst zal hij te zien zijn als een ster die daarna steeds groter zal worden naarmate het dichterbij komt.
   Ga maar even na zondvloed vond plaats na de ijstijd 3×3600 jaar =10800 jaar.
   Trekken we dat af van 2016-10800=8784 jaar voor Christus.
   Het zondvloed verhaal is veel ouder dan de bijbel of wat dan ook en is het al het terug te vinden bij de Sumerische Gilgamesj-epos (met daarbinnen het zondvloedverhaal van Oetnapisjtim) en het nog oudere Atrahasis-epos (Anu, Enlil en Enki) is het ook bekend, met uitgestuurde vogel en al.
   Zo wordt dan ook enigszins duidelijk dat de Sfinx schade heeft opgelopen door water, er iets gebeurd moet zijn met de Aarde (een kanteling) en de toortsen van God neerstortende meteorieten moeten zijn geweest.

   Nu blijkt de zogenaamde klimaatverandering te maken te hebben met Nibiru/Planet X en is aangetoond dat dit ook op de andere planeten in ons zonnestelsel plaats vindt.
   Er een sterk en oplopend aantal vulkaanuitbarstingen en aardbevingen plaats vinden, als gevolg van een sterk magnetische aantrekkingskracht en een verhoogd aantal meteorieten de dampkring binnen komen.

   Tja wat moet ik zeggen “Het zondvloed verhaal begint weer van vooraf aan”.

   De elite noch overheden zullen geen woord vertellen over de aanstaande verwachtingen. Jade Helm en oefeningen wereldwijd zijn bedoeld om de Martial Law in te voeren en de elite te beschermen zodat ze veilig hun schuilkelders kunnen bereiken en plaats nemen.
   De rest mag het lekker uitzoeken van deze in en in slechte mensen (animals)

   14 likes
   • Ik vind het moeilijk te begrijpen dat na alle onzin die over Nibiru/Planet X geschreven werd/word er nog steeds mensen zijn die het geloven. Eerst was het 2012 daarna 2013 toen 2014 en nu weer 2015? Je moet wel heel erg goed gelovig zijn wil je die onzin nog geloven.
    Als nibiru echt was geweest hadden amateur astronomen er al lang melding van gemaakt. Iets dat de wetenschap niet tegen kan houden. Zeker vandaag de dag met internet kan dit gewoon niet meer.

    13 likes
    • Jack
     Het zou je goed dunken als je iets verder kijkt dan je neus lang is.
     Het zijn juist de alternatieve bronnen die waarschuwen voor Nibiru/Planet X. Ik heb ooit al eens eerder vermeld dat het 2016 wordt en niet eerder. Enfin kijk zelf maar wat deze heer verteld.
     https://www.youtube.com/watch?t=147&v=V4Bnmqux8e8

     2 likes
     • En na alle nonsense op internet ga ik jouw natuurlijk op je woord geloven. NOT!
      Ik blijf erbij. Als die planeet zou bestaan zouden amateur astronomen al lang vele vele meldingen gemaakt hebben. Aangezien dit niet gebeurd is zal het wel niet waar zijn. Wereldwijd kijken duizenden, zo niet tienduizenden, amateurs naar de sterren. Ga je mij echt wijs proberen te maken dat die mensen allemaal in een complot zitten om het geheim te houden?
      “Enfin kijk zelf maar wat deze heer verteld.
      https://www.youtube.com/watch?t=147&v=V4Bnmqux8e8
      Ja? En dan? Omdat iemand een filmpje maakt is het per definitie waar of zo? Wat moet ik hiermee?

      3 likes
    • Misschien is Nibiru een 5 dimensionaal Tesseract, gecreeerd door een toekomstige generatie. De tijd is daarin een fysieke vierde dimensie, waardoor het probleem van de tijd is opgelost. “You can stretch time, squeeze time but it can not run backwards”. En data via zwaartekracht verzonden kan worden en de tijdsbarriere kan overbruggen..

     En ja..ik heb Interstellar gezien en ja ..wat een fantastische film is dat toch 🙂

     3 likes
     • Als tijdreizen word uitgevonden, en we kunnen er vanuit gaan dat dit gaat gebeuren, dan betekend dat dat het verleden al onder onze neuzen aan het veranderen is, en de meesten zullen het niet eens door hebben vanwege de temperale verbastering van het geheugen. Onze wereld is al lang niet meer zo stabiel als dat het lijkt voor onze ogen. Er gebeuren nu dingen die lang geleden al een duwtje in de rug kregen van de tijd-rovers.

      Zie je hoe dit veel interesanter en relevanter is dan het absurde idee dat een celestiaal lichaam ons zonnenstelsel zou komen binnen varen zonder dat het massale gravitatie verstoringen teweeg brengt op alle platen (ik heb het niet over een paar reguliere aardbevinkjes of vulkaan uitbarstingen).

      2 likes
   • Er is een verhaal aan het rond gaan op het internet dat in sept meteorieten op aarde zullen landen waar men niet vrolijk van word. Wat er van waar is??? De start word dus veel kans dan gemaakt,,,

    1 likes
   • Ik denk dat Niburu/Planet x door de mens zelf gecreëerd gaat worden. Via satellieten en klimaatbeheersing. Door de veranderingen in luchtsamenstellingen kun je halo’s creëren. Hierdoor lijkt het dat je een 2de planeet ziet achter de zon, ster/satelliet.
    Ik vermoed dat de ster Aldebaran A en B, die dus uit 2 delen bestaat, samensmelt. Dat dit Niburu is. De schachten van de grote piramide staan op alpa Draconis(koning) en op zeta orionis(koningin) orion is osiris Sirius ster van Isis. Dit is het oorspronkelijk verhaal van de bijbel en andere heilige boeken/mythes.
    De vraag is: gaan zij samensmelten op natuurlijke weg(achter elkaar staan/halo effect) of gaat de mens dit doen.
    Omdat de bijbel en andere geloven/mythes spreken over dat de mens zichzelf zal gaan vernietigen, denk ik dat dit dus door mensen gaat gebeuren. Internet wifi, satellieten zijn slecht voor al het levende. De bijbel zegt: de mens, dieren en al het kruipende zal vernietigd worden.
    Niburu gaat ons niet redden, maar vernietigen. Ze redt de aarde door verschroeiing/chaos klimaat/aardbevingen enz. Daarna zorgt ze voor de zondvloed en zal er weer nieuw leven ontstaan. De zielen stijgen dus op naar de ster en de ster zal weer nieuw leven geven. De oude beschaving moet plaats maken voor weer een nieuwe beschaving. De NWO/agenda 21 is de uitvoerende instantie. Ook dit bewijst dat het door mensen gedaan wordt.

    2 likes
   • Door te stellen dat Niburu nog niet op het noordelijk halfrond is te zien meen ik te mogen concluderen dat deze planeet al wel op het zuidelijk halfrond waarneembaar is. Kom op met bewijs, of schrijf wat duidelijker/minder onzin.

    0 likes
 2. Ninive is door isil vernietigd. En isil sloopt steeds meer restanten van oude beschavingen. Dit vind ik veel schokkender, dan het meerdere zondvloed principe.

  7 likes
  • ISIL of ISIS is een creatie van de CIA, dat door de intellgentie gemeenschap uit Zwitserland is bedacht om hun mensen ophoge posities te krijgen door intelligentie van dat land te verzamelen en tegen hen te gebruikt. Deze mensen hebben het witte huis en de media onder controle want er is een staatsgreep gepleegd onder de corporatie naam Virginia company zijn de meeste civilians daar slaven gemaakt onder een social security number(sofi-nummer)… De mensen met de centrale geldpers lenen geld uit aan domme dictators en het gaat zowieso fout, dat is geplanned… Nadat er eerst een gigantische schuld is opgebouwd onder de social security numbers kunnen ze het daarna met arbeid niet meer terug betalen en zo creeër je een marktval… Alle bedrijven die afhankelijk zijn van de winst van de centrale aandelen markt raken het meeste van hun waarde kwijt, verdwijnen of worden overgenomen door dezelfde geldverstrekkers en industrie molochen die wel hebben gewonnen want het is een competitie… Zij zetten hun brokers in op de val van de economie op verschillende punten waaronder de valuta…. Schuldpapieren komen in de omloop van deze industrie kollossen en de waarde representeert door het niet utilenen en lage rente op sparen niet meer wat het is en de deflatie word hoger dan de waarde van het product. Zo creeëren ze een van de schuldensystemen…. Ze organiseren een opstand tegen hun schuldafbetalen en zorgen voor een oorlog door propaganda… Het opbouwen van de stad na de oorlog is een schuld die ze willen dat je betaald… Het opstarten van het bedrijfsleven/ de export en import over alles moet je schuldbelasting betalen aan de marktgerelateerde veroveraars via hun industrie… Het onderwijs van hen moet worden betaald door de geborene uit het veroverde gebied… Het onderwijs is ervoor om te werken in de industrieën die de markt hebben overgenomen… Het vervoer door de civilisanten uit het veroverde gebied moet een schuldbelasting over betaald worden… Dit word allemaal steeds hoger totdat het veiligheidslevel/ welvaartsniveau van de veroverde maatschappij naar beneden gaat en de handel minder interessant wordt. Dit door een vloed aan aanbieders en vervalsers van hun eigen producten en diensten… Het geld kan niet meer op en het spel is afgelopen maar niet voor de mensen die onder hun juk leven… Voor hen is het spel hun leven geworden… Dit spel doorprik ik en ik zie het grotere plaatje nu maar de vraag is zien anderen het ook en kunnen zij er wat aan doen? De meesten zijn al te ver in hun waan en zien de zin niet meer van het leven. Deze mensen zou je of had je nooit zoveel geld moeten geven want dat zijn ze niet waard.

   8 likes
 3. Mooie verhalen allemaal.
  Wel een kleine kanttekening,Aldebaran is zo’n 65 lichtjaar weg en dus zo’n 2 miljoen jaar “reizen”.
  Lijkt me sterk dat we daar last van hebben.
  Ik denk dat er iets meer factoren meespelen in het doemscenario dan wat mooie geloofsovertuigingen.
  De planeet X vind ik nog steeds een ongeloofwaardig thema,niet omdat ik het niks vind,maar de argumenten niet overtuigend genoeg vindt.
  Ik hoop wel dat iedereen het mis heeft,dat dan weer wel 😉

  4 likes
  • Logiter

   Maak jezelf maar geen illusies Logiter, bij toeval ontdekte ik aan de hemel van Mars een vreemd zeer groot bolvormig object wat daar niet thuis hoort.
   Nasa heeft ooit al toegegeven dat ze een onbekende planeet in ons zonnestelsel had ontdekt en daarna werd het stilgezwegen en bespottelijk gemaakt. Media mochten er niet meer over schrijven. En door de jaren heen werden wetenschappers het zwijgen opgelegd of kwamen op mysterieuze wijze om het leven.
   Dan moet je je toch af gaan vragen of dit toeval is of een poging de wereldbevolking te misleiden op wat gaat komen.
   Er zijn te veel zaken gaande die er op wijzen dat Nibiru/Planet X weldegelijk bestaat. Waaronder de schuilkelders waar miljarden aan zijn uitgegeven. De spooksteden in China, het testen van atoomraketten van bijna alle landen die ze hebben in de afgelopen 12 maanden, de waarschuwingen van een nieuwe financiële mega crash nog voor september, 1 september het invoeren van de wereldregering, de legeroefeningen met merkwaardige namen de Wereldzaadbank op Spitsbergen en ga zo maar door. Alles gaat in een gigantische stroomversnelling.
   Ik weet bijna zeker dat Nibiru weldegelijk in aantocht is en dat we 2 keer met Niburu te maken krijgen en wel in mei 2016 heel dicht bij en in 2017 als het zijn slingshot heeft gemaakt om de Zon nog een keer rond juni of july op grotere afstand.
   Laten we hopen dat we er goed vanaf komen.

   2 likes
   • 16 mei 2015 13:26 op 13:26

    “want steeds vaker wordt duidelijk dat er een connectie is met Nibiru/Planet X. Deze bevindt zich bij de Mars omloopbaan op dit moment en is nog steeds niet op het noordelijk halfrond te zien. Pas rond december 2015. Eeerst zal hij te zien zijn als een ster die daarna steeds groter zal worden naarmate het dichterbij komt.”

    En nu: 17 mei 2015 08:34 op 08:34

    “bij toeval ontdekte ik aan de hemel van Mars een vreemd zeer groot bolvormig object wat daar niet thuis hoort.”

    Volgens mij praat je bagger…

    4 likes
    • Heeft u ooit wel iets onderzocht inzake Niburu/Planet X?
     Of is uw psychologische mening over mij, op enigerlei wijze onderbouwt?

     1 likes
     • Ja op beide…
      Verder op wat je hierboven schrijft, en wat in tegenspraak is met elkaar, of geef je daar ook weer een alternatieve draai aan…

      2 likes
     • Rob ter Horst
      Zo, dus over welke 2 tegenstrijdigheden heeft u het, dat wat u vermeld op 17 mei 2015 10:05 op 10:05 ?
      Legt u dan maar eens even uit wat hier de tegenspraak is.
      Maar ik zal verklaren dat als ik iets de volgende dag vermeld, ik het misschien al veel eerder heb ontdekt dan wat ik de dag daarvoor vermeld.
      Het is dus niet zo dat ik in uw woorden bagger vermeld, zonder ook maar iets te kunnen aantonen.
      Maar ja, niet alles komt er doorheen zoals ik graag zou willen zien.

      1 likes
   • Of is de waarneming op het zuidelijk halfrond gedaan, of er wordt uit de nek gekletst.

    1 likes
 4. God maakte de mens in zijn image, heeft ie toch echt zelf iets verkeerds gemaakt als we weer allen slecht zijn.
  Wordt niet goed van die onzin dat God straft en van alles bedenkt wat we wel en niet moeten doen , jezus wie schrijft die negatieve rommel toch?!
  Nee Jezus niet want die zegt dat we allen God in ons hebben?!
  We zijn allen God en als we elkaar in de waarde laten en de Kabal naar de maan sturen of opsluiten in hun bunkers dan is de vrede zo geregeld.

  God schrijf eens een nieuwere positievere versie want deze maakt meer kapot dan je lief is, of zou God dat boek helemaal niet geschreven hebben dat zal de waarheid wel zijn.

  4 likes
  • Als ik de bijbel goed lees en begrijp heeft de zondvloed plaats gevonden, omdat de aarde bevolkt was geraakt met hybrids (Nephilim). En het was daarom onmogelijk om de Menselijke! Messias geboren te laten worden. Het DNA van Noah was nog steeds onaangetast en daarom ondervond hij genade en kon het heilsplan toch nog via hem uitgevoerd worden. Je kan daarom net zo goed zeggen dat God de toekomstige generaties gered heeft.

   Als C++ programmeur ben ik wel geoefend om data LOGISCH in elkaars verband te brengen, maar ik kan er natuurlijk wel naast zitten qua bijbelvisie. Altijd een slag om de arm.

   6 likes
  • Precies! En dan ook nog volhouden dat “god” almachtig was. Een almachtige zou deze fouten uiteraard niet maken 🙂

   2 likes
 5. Nu lees ik net een stuk over wetenschappers waarvan de verhalen niet kloppen. Waarom zou dit wel kloppen? De mens is van nature niet slecht, dit wordt aangepraat en geprogrammeerd, gebrainwashed en door diezelfde mens helaas als waarheid aanvaard. Ga zelf denken en vooral buiten de vastgestelde kaders, als dat lukt. Ga met je gedachten ‘naar binnen’, naar je hart en luister zonder oordeel en vindt wie en wat je bent.

  6 likes
 6. Na een aantal reacties te gelezen hebben, denk ik dat de stijgende natuurrampen en de klimaatverandering (wat ook vaak gemanipuleerd word) te maken heeft met de tijd van veranderingen. Aangezien we al in de nieuwe tijdperk bevinden en in de beginfase zitten, denk ik dat de stijgende natuurrampen te maken heeft dat de Aarde de hogere energieën/trillingen via aardbevingen en vulkaanuitbarsting van binnenuit naar buiten laat komen. Komt dat niet bekend voor? Als je wilt veranderen en de wereld wilt veranderen naar wereldvrede, liefde en harmonie, moeten we eerst bij onszelf beginnen. Het moet bij ieder van ons van binnenuit, net als de Aarde dat ook doet door de hogere energieën vrij te laten via natuurrampen en ook komt dat van binnenuit.

  3 likes
  • Het stijgende aantal natuurrampen is vooral de veel kortere communicatie tussen werelddelen. Waar vroeger een “natuurramp” niet eens een ander werelddeel haalde, is dat nu binnen “enkele seconden” overal bekend, zelfs op het meest afgelegen eiland, of de zuidpool.
   Wat betreft de klimaatverandering zijn die er altijd al geweest. Vraag voor mij is alleen hoe groot het aandeel van de mens is, ook al probeer ik mijn footprint zo klein mogelijk te houden.

   3 likes
 7. Wat mooi he, er zijn vast nog veel meer overeenkomsten tussen de godsdiensten, misschien zouden we moeten inzien dat al die religies op een hoop gegooid moeten worden en dan het beste er uit vissen dat gaan we combineren met diverse wetenschappen en filosofieën en dat moet dan de nieuwe wereldgodsdienst worden, wie doet er mee 🙂

  2 likes
 8. Er zijn ook aanwijzingen dat de bijbel afstamt van de Egyptische goden. bv. in koptische testen staat geschreven: Jezus, de heilige geest en de zonnegod ra. En een ander voorbeeld: de kist met Osiris spoelde aan op de kust van Byblos. De stad waar papyrus uit cederhout werd uitgevonden. Waarschijnlijk is daar de bijbel geschreven.
  De boot uit alle beginsel verhalen(mythes/heilige boeken) is geen echte boot, maar symboliseert de zonnebark(bark is boot)/zonnewiel/zonnerad/vegatatie/hexagon. Een cirkel van leven naar dood en van dood naar leven.
  Dit symbool wordt ook gebruikt in het logo van de VN. Of vroeger bij de christenen die vervolgd werden. Men gebruikte het symbool op huizen, zodat de christenen daar konden schuilen. Het Maltezer kruis stamt daar ook van af.

  4 likes
 9. in het boek :het ontstaan en het einde van alles van graham hancock worden de overeenkomsten van de verschillende bevolkingsgroepan van inca tot heel vroege beschavingen beschreven …fascinerend…

  4 likes
 10. Even voor de duidelijkheid: Christenen praten graag over het “voldongen” feit dat het zondvloedverhaal over de hele wereld bekend is. Dit klopt niet. De verhalen zijn onderling zo verschillend als een overstroming tot een flash floed tot een tsunami. Pas als je steeds meer naar het midden-oosten gaat gaan de verhalen op elkaar lijken.
  Verder is het zo dat de culturen in europa en het midden-oosten bekend waren met culturen in Azie en noord amerika.
  Romeins graf van een rijke Indiër gevonden in Engeland.
  Overblijfselen van vikingdorpen in Noord-Amerika bij de Great Lakes rond het jaar 1000.
  Handel tussen Indianen en volkeren afkomstig uit oost-Azië rond het jaar 1000.

  2 likes
 11. Dat je je eigen tegenspraak niet ziet is niet eens meer opvallend te noemen. Bij zoveel onzin weet je het soms niet meer, toch…

  1 likes
 12. Volgens de bijbel zijn we dus 1 grote incest familie want als god alle mensen op de familie van Noah na heeft laten verdrinken word het verhaal eigenlijk ranziger aangezien Noah alleen maar 3 zoons had. Dat geeft het woord moederliefde toch een hele nieuwe betekenis in mijn ogen. bah bah

  1 likes
 13. Vergelijk ook eens de geboorte en dood van Krishna en die van Jezus.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

'Nieuw bewijs' dat Ark van Noach op Turkse berg ligt. Bleef dit Bijbelse schip hier vastzitten?

‘Nieuw bewijs’ dat Ark van Noach op Turkse berg ligt. Bleef dit Bijbelse schip hier vastzitten?

Op een berg zijn sporen van de ...

"Chemtrails kunnen Bijbelse zondvloed veroorzaken en de mensheid wegvagen"

“Chemtrails kunnen Bijbelse zondvloed veroorzaken en de mensheid wegvagen”

Volgens de Amerikaanse schrijver, gezondheidscoach en spreker ...