Homepagina » Binnenland » Massaal ‘nee’ tegen orgaandonatie na nieuwe donorwet. Worden we al jarenlang gebrainwasht door de overheid?
Massaal nee tegen orgaandonatie na nieuwe donorwet. Worden we al jarenlang gebrainwasht door de overheid?

Massaal ‘nee’ tegen orgaandonatie na nieuwe donorwet. Worden we al jarenlang gebrainwasht door de overheid?

Op de dag dat de Eerste Kamer instemde met de nieuwe donorwet van D66-Kamerlid Pia Dijkstra, waardoor mensen voortaan automatisch orgaandonor zijn tenzij ze bezwaar maken, hebben tienduizenden Nederlanders ‘nee’ geantwoord op de vraag of ze hun organen na hun dood willen afstaan.

Op de redactie van NineForNews kwamen naar aanleiding van de nieuwe donorwet een aantal verontruste reacties binnen.

Eén iemand liet weten de volgende brief te hebben verstuurd aan Kamerlid Dijkstra:

Mw. Dijkstra,

Nu de Eerste Kamer uw wet op de orgaandonatie heeft aangenomen, vind ik het niet meer dan redelijk en in onze westerse beschaving en democratie passen dat er goede voorlichting komt over de positie van de donor en wat hem/haar te wachten staat, ik ben dat namelijk nog nergens tegengekomen.

Wat ik uit alternatieve bronnen weet is dat de donor nog warm is, nog wordt beademd en dat het hart klopt. Voor de toestand van de donor is de term hersendood bedacht, hetgeen veronderstelt dat de donor niet meer leeft, maar hoe is het dan mogelijk dat hij/zij beademd wordt?

Bij een dode is dat immers niet mogelijk.

De donor krijgt geen verdoving omdat men immers veronderstelt met een dode te maken te hebben, maar daar kun je je vraagtekens bij zetten. De betrokkene kan dan wel niet reageren, maar dat wil niet zeggen dat men niets voelt.

In veel landen is ook een levendige handel in organen, wat ook te denken geeft, omdat je niet mag uitsluiten dat dat t.z.t. ook hier, middels louche praktijken, plaatsvindt.

Kortom, ik eis dat er vanuit de overheid opdracht wordt gegeven tot eerlijke informatie over de positie van de donor van begin tot het einde. Anders maakt u zich immers schuldig aan doodslag, dan zijn de organen verkregen middels het onthouden van juiste informatie aan betrokkenen.

Ik heb u eerder hierover vragen gesteld, maar helaas moest ik genoegen nemen met een standaardantwoord en kreeg ik geen antwoord op mijn vragen.

Ernstige aanslag

Iemand anders schreef in een e-mail dat de donorwet een ernstige aanslag is op de lichamelijke integriteit van mensen.

Afgelopen jaar bleek uit Canadees onderzoek dat het menselijk brein na de dood nog lange tijd actief kan blijven.

Er was hersenactiviteit gemeten bij een patiënt die eigenlijk al 10 minuten ‘dood’ was.

Bij de patiënt stelden onderzoekers van de University of Western Ontario vast dat er 10 minuten nadat het hart was gestopt met kloppen nog hersenactiviteit werd gedetecteerd.

Er werden nog deltagolven waargenomen, die ons brein uitzendt als we slapen. Een verklaring voor de waarneming hadden de wetenschappers niet.

Nieuwe informatie over hersenactiviteit na de dood kan cruciaal zijn met het oog op orgaandonatie. “Want wanneer is iemand nu echt overleden?” vragen de onderzoekers zich af.

Essentiële informatie achtergehouden

Ger Lodewick kwam tot de ontdekking dat hij slecht op de hoogte was van wat orgaandonatie precies inhoudt. Hij besefte dat de overheid en verschillende organisaties essentiële informatie achterhouden. In zijn boek Wat je over orgaandonatie zou moeten weten trekt Lodewick van leer tegen medisch specialisten.

“Hoewel een zogenaamde post-mortale donor doodverklaard wordt, is geen enkele donor dood,” zegt hij. “Hij of zij wordt gedood op de operatietafel. ‘Hersendood’ is als term een verzinsel om organen uit levende mensen te halen en zo orgaandonatie mogelijk te maken. Uit een echt stoffelijk overschot haal je dode organen en die kun je niet meer transplanteren. De overheid heeft de plicht volledige openheid van zaken te geven en geen propaganda te maken. Een donor is een stervend mens dat geen stervensproces wordt gegund.”

Brainwasht

De massamedia laten het vrijwel volledig afweten en doen niet wat ze zouden moeten doen, namelijk volledige informatie verschaffen en dus de mensen ook informeren over de contra-argumenten van orgaandonatie, schreef oud-omroepbaas en mediadeskundige Ton Verlind.

“Het is volstrekt gerechtvaardigd een discussie te voeren over de vraag of alle aspecten van orgaandonatie wel uitvoerig publiekelijk worden besproken. Dit gebeurt niet,” aldus Verlind.

Hij vindt het opmerkelijk dat er nauwelijks journalistieke kritiek wordt losgelaten op orgaandonatie.

“We zitten met een overheid die ons al jarenlang brainwasht met het idee dat je asociaal bent als je je organen niet ter beschikking stelt. Zo is een arena gecreëerd waarin geen enkel gesprek over orgaandonatie meer mogelijk is. De uitkomst staat van tevoren vast,” zei hij.

Wonder

Over de instemming met de nieuwe donorwet werd weken intensief gedebatteerd.

Het was überhaupt een wonder dat de wet door de Tweede Kamer kwam. Als Kamerlid Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren) niet te laat bij de stemming was geweest, zou het voorstel niet eens de Eerste Kamer hebben gehaald.

5 3 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
76 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Audrey
Audrey
3 jaren geleden

Ik wil wel donor worden als mijn nabestaande honderdduizend euro per orgaan krijgt. Want ik heb het vermoeden dat er goed gehandeld word in organen. Dus waarom zou ik er dan geen geld voor vangen.

Jeff
Jeff
Reactie op  Audrey
3 jaren geleden

Ja, daar kan ik me wel in vinden. In een tijd dat alles onder de noemer economie valt, wil ik er wat voor teug. Laat ze dan in ieder geval de begrafenis betalen of zo.

Louise
Louise
3 jaren geleden

Je hoeft niet echt deskundig te zijn om te weten dat je dode organen niet kunt transplanteren …dus moet er wat bedacht worden, voor transplantatie is de term hersendood in het leven geroepen, dan kan je nog goede organen eruit halen…. maar in coma, dan ben je ook hersendood ( volgens ons medisch inzicht) dan mag je aan die apparaten aangesloten blijven…..voor als……stel dat je bij komt. Iedereen weet nog dat afschuwelijk ongeluk met prins Friso en de meeste mensen hadden toch wel door dat t nooit meer goed zou komen.Er staan genoeg verhalen op internet van artsen die precies beschrijven hoe het lichaam nog werkt, behalve als je natuurlijk zo’n harde klap maakt ( ongeluk) dat er weinig kans meer is… Nou kan ik me voorstellen dat als je nog kinderen in huis hebt dat je lang niet zo zwart/wit denkt, je wil je kind niet kwijt en zo ja dan wil je graag een ander kind helpen… Persoonlijk ben ik tegen orgaantransplantatie ,omdat het niet natuurlijk is en we in contact staan met al onze cellen.Ook ik ben dubbel want als ik kom te overlijden en mijn kinderen of kleinkinderen of andere dierbare kunnen verder leven met een orgaan, tja dan mag het wel…..Het is geen ja/ nee verhaal, wel vind ik dat er meer over gesproken moet worden, wat je met je lichaam wil maar ook over de dood……..Wat de overheid doet is ons voor het blok zetten en gelijk invoeren in alle registers en ziekenhuizen …..Nou heb ik een probleem, a, ik vertrouw de overheid niet en b, de financiële ziekenhuizen van nu ook niet….Nou stond ik al geregistreerd als nee geen orgaan donatie, en dat heb ik voor de zekerheid nog maar eens ingevuld……Overheid bemoei je niet met mijn leven…… je hebt andere taken, Dus keihard Neen tegen de overheid….. en misschien ja in de privé sfeer……. Laat iedereen zn eigen afweging maken, laat je niet gek maken en als je het niet zeker weet, zeg je nee, je kunt er altijd op terug komen, je weet nooit wat er nog gebeurd in je leven……Maar maak er ook geen drama van want we gaan allemaal dood, zoals alles wat leeft….En voor de roverheid, inspraak mogen we niet meer hebben maar ons lichaam willen ze graag…..Succes met je beslissing….

faya
faya
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

Ook in dit geval zullen de lobbyisten er wel weer beter van worden…. orgaanhandel schijnt namelijk goud geld op te leveren.
Hou die achterbakse mooipraters, afleiders, aasgieren, in de gaten…..

faya
faya
Reactie op  faya
3 jaren geleden

Ik wil daar nog aan toevoegen, hou die achterbakse, altijd de regering de schuld gevende drammers, die links- of rechtsom zullen blijven hameren op iedereen zijn organen afstaan. Punt. Omdat zij dat nu eenmaal besloten hebben. Punt. in de gaten.

faya
faya
Reactie op  faya
3 jaren geleden

…….met de nadruk op ”links- of rechtsom…….

willy
willy
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

hoi
waar kan ik tegen deze donor wet stemmen
het is n groot schandaal
vr gr willy

Schaap
Schaap
Reactie op  willy
3 jaren geleden

Donorregister.nl

En zoals vanzelfsprekend heb ik me na jarenlang te hebben aangemeld, nu uitgeschreven.

densie
densie
Reactie op  Schaap
3 jaren geleden

goed zo…als je antroposofie hebt gestudeerd, bestudeerd…zoals ik dat jaren en jaren heb gedaan…weet dan dat dit gewoon zo diep onnatuurlijk, tegen menselijk is…zo van GOD los om maar zo te zeggen….
zo afschuwelijk gewoon…
er zou eigenlijk helemaal nooit in mensen gesneden mogen/moeten worden…
wel mooi ondersteunend bij ongelukken, breuken e.d.
maar verder afblijven……….

namaste

Stef
Stef
Reactie op  willy
3 jaren geleden

Moet je aangifte doen van diefstal van je eigen lichaam, gepleegd door de regering.
De nieuwe wet is een schending van mensenrechten.
Zie mijn reactie verder naar onderen.

faya
faya
Reactie op  Stef
3 jaren geleden

Stef de regering wil je lichaam niet stelen, dat willen de terroristen van het Wagner legioen.
Zie mijn reacties onderaan.

Jantje Struis
Jantje Struis
Reactie op  willy
2 jaren geleden
Tony
Tony
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

Je lichaam reageert afwijzend daarom krijgt de donor toch een verdoving vraag na aan de artsen weten ze van doen ze allemaal is intern algemeen bekend,Beetje raar als je al dood bent,op zeker nee geen donor,Daar in den haag zitten een stelletje wereld vreemde idioten die een taal spreken die ik niet meer begrijp ik begrijp niet wat deze mensen daar nog doen,En ik wil met u wedden dat geen een van deze idioten donor word of is.Durft u de weddenschap met mij aan te gaan???Groetjes Tony.

Ino
Ino
Reactie op  Tony
3 jaren geleden

Je hebt gelijk inderdaad: https://www.geenstijl.nl/5140786/gortig/

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

LS…

Je wordt niet geboren en je zult nooit sterven !
Je bewustzijn leeft voor eeuwig !
Bedenk dat als je reïncarneert zonder hart of longen je een moeilijk en zeer kort leven zult hebben.

Aad
Aad
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

Garanties kunnen ze ook niet geven, tenzij je een stofzuiger bent.
Volgens Europese regels minimaal 2 jaar.

StefanZ
StefanZ
3 jaren geleden

Ik heb vanwege deze wet, mijn ja in een nee omgezet. Ik ben ook in de veronderstelling, dat een lichaam nog leeft en voelt wanneer een lichaam wordt “leeg gehaald”. Meerdere keren heb ik gelezen, dat operatie personeel meldt, dat een donor (weliswaar hersendood) afwerend reageert op artsen die beginnen met het verwijderen van organen zonder dat het lichaam verdooft wordt. Daarbij ben ik niet overtuigd van dat hersendood. Wij hebben geen idee hoe hersenen werken, laat staan dat wij begrijpen wanneer hersenen dood zijn. Dijkstra wilde naam maken en er een wet doorheen drukken, maar heeft geen idee wat deze wet inhoudt en wat het voor mensen betekent. Weer een bewijs, dat de overheid geen idee heeft wat er onder het volk leeft en het ook geen reet interesseert. Dit had een goed onderwerp geweest voor een referendum, maar we weten nu dat “onze” overheid dat liever niet heeft. Zelf als het over een onderwerp gaat dat ons persoonlijk raakt over het enige dat echt van onszelf is, namelijk ons eigen lichaam.

onbekend
onbekend
3 jaren geleden

De dood = het oplossen van het zilveren koord tussen het ruw stoffelijk lichaam en het fijn stoffelijk lichaam.

C.hofman
C.hofman
3 jaren geleden

Geachte lezer,

Hierbij Wil ik graag een antwoord op deze vragen:
Ik heb mezelf geregistereerd op keuze 2. Hierbij stel ik Mijn organen niet beschikbaar na Mijn overlijden, dus is Mijn vraag hoe zit het als ik zogenaamd hersendood ben en dus nog in leven ben. Worden mijn organen er Dan toch uit gehaald, aangezien men niets aan organen heeft als Het lichaam dood is. Als het hart niet meer klopt, dus dood is heb je niets meer aan de organen. Organen voor transplantatie kunnen alleen uit een levend lichaam gehaald worden en niet uit een dood lichaam.

Graag zou ik de keuze hebben dat ook als ik nog leef en hersendood ben Dan Wil ik pertinent niet dat Mijn organen toch beschikbaar worden voor donatie. Dit wil ik met klem benadrukken, ik eis dat deze keuze 5 beschikbaar en openbaar gemaakt wordt. Ik vraag me ook af hoe dit wettelijk bij keuze 2 geregeld is? En waarom hier niet over gesproken wordt in de media en politiek. Mensen die keuze 2 kiezen moeten dit toch weten.

Ik zie graag de reactie tegemoet,

Hoogachtend,

Mevrouw C. Hofman

Hierna het antwoord op Mijn vragen

C.hofman
C.hofman
3 jaren geleden

Dit is het antwoord. Ik vergat het bij te voegen.

Beste mevrouw Hofman,

Nu de nieuwe donorwet is aangenomen zijn er heel veel vragen, maar ook
veel beweringen die niet kloppen. Zoals dat dat een hersendoode persoon
nog zou leven.
Iemand die hersendood is is niet meer in leven, en zal dat ook nooit
meer worden.
Er is geen verschil tussen hersendood en ’echt dood’ want
hersendood is echt dood. Het is geen kunstmatig geconstrueerd
doodsmoment, maar de onomkeerbare permanente toestand die wij zo goed
kennen en zo vrezen. Op dat moment stopt alle hersenactiviteit en enkele
minuten later sterven alle hersencellen. De functies van de hersenen –
gewaarwording, denken, beweging, maar ook de regulatie van de meeste
lichaamsfuncties – zijn daarmee definitief en onomkeerbaar verloren.
En ook de ademhaling stopt.
Deze ademhaling kan in een ziekenhuis op een intensive care kunstmatig
worden overgenomen. Daardoor blijven organen geschikt om te
transplanteren.

U heeft keuze 2, Nee- ingevuld schrijft u. In dat geval zal er bij u
nooit donatie plaatshebben. Nee in het Donorregister blijft voor altijd
een nee. Ook als de nieuwe wet in werking treedt.

Stef
Stef
Reactie op  C.hofman
3 jaren geleden

Als iemand donor wil zijn is dat zijn goed recht, maar een overheid kan toch maar niet zo iedereen zijn eigendom (eigen lichaam) automatisch in beslag gaan nemen.
Ik denk dat ik ook een handeltje begin, stuur mijn omwonenden een bericht, dat als ze niet reageren op mijn toegestuurde bericht” dan hun auto automatisch aan mij toebehoord. Volgens mij wordt het tijd dat de regering een TBS kliniek in gaat!

faya
faya
Reactie op  Stef
3 jaren geleden

Maar Stef, de overheid wil helemaal niet iedereen’s eigendom, eigen lichaam, in beslag nemen, dat willen die lobbyisten, dat Wagner legioen van vet betaalde imbecielen, die delen de lakens via Wilders uit.
Laat je niet misleiden.

Tony
Tony
Reactie op  C.hofman
3 jaren geleden

En toch reageert het lichaam afwijzend en krijgt de donor een verdoving beetje vreemd als het lichaam zoals u stelt al dood is kunt u mij dit Nader verklaren?

Annet Wood
Annet Wood
Reactie op  C.hofman
3 jaren geleden

Hersendood betekent niet dat u dood bent, u bent doodverklaard omdat de artsen vermoeden dat u nooit zult herstellen. Om als orgaandonor te mogen worden gebruikt moet er een protocol worden doorlopen. Op basis daarvan wordt u doodverklaard. Het werkelijke overlijden vindt plaats als het hart wordt uitgenomen en als dat niet wordt uitgenomen na afloop van de operatie als de beademing wordt uitgezet. Het hart blijft dan nog 5 tot 25 minuten doorkloppen. Nergens is bewijs dat iemand die niet meer voor het oog van de wereld reageert zich niet meer van zijn omgeving bewust is. Het is slechts een aanname. Veel mensen werden geconfronteerd met het slechte nieuws “uw familielid is hersendood (of alle synoniemen zoals kasplantje klinisch dood etc). Zij konden voor de operatie kenbaar maken dat ze nog leefden. Hoeveel konden dat niet? dat weten we niet want de doden kunnen niet spreken. Lees mijn zwartboek, dan weet je meer

Louise
Louise
3 jaren geleden

Geachte mevrouw C Hofman, u heeft gekozen om geen Donor te worden en dat staat vast , daar kan zelfs de overheid niets tegen inbrengen ….u hoeft zich geen zorgen te maken, u krijgt over een paar weken een bevestigings brief…. Geen donor…… Wie u dat antwoord heeft gegeven weetik niet, maar ik heb zo’n vermoeden dat binnenkort iedereen wat anders gaat vertellen …nog maals geen zorgen, en zeg dat ook tegen mensen om u heen die u vertrouwt, ik word geen Donor ……..Als u wel nieuwschierig bent wat er precies gebeurt kijkt u dan eens op de site earth- matters.nl daar staat precies beschreven wat er met het lichaam. gebeurt bij Orgaan donatie……vriendelijke groet Louise

C.hofman
C.hofman
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

Beste louise,
Dit was een Mail naar het informatiepunt orgaandonatie en het antwoord daarvan. Ik Wilde deze Mail en antwoord daarop hier kenbaar maken. Zelf Ben ik al geregistereerd op née sinds 2016. Van de mensen om mij heen zijn er maar een paar die ook née hebben gekozen, maar de rest loopt als schapen achter de politiek aan en vinden het niet kunnen als je née kiest. Zelf heb ik geen facebook, maar ik hoorde Van mensen die dat wel hebben hoe de schapen aan het mekkeren zijn omdat je née kiest. Je wordt gewoon buiten gesloten. Ik Wil absoluut niet generaliseren door de mensen schapen te noemen, maar ik vind het zo erg dat er maar weinig mensen willen weten wat er met je lichaam gebeurt als je zg hersendood bent.
Claudia

Foppe
Foppe
Reactie op  C.hofman
3 jaren geleden

Aan C.Hofman:

Je schrijft ” de rest loopt als schapen…..”. Dit vind ik typisch voor mensen die nee zeggen tegen de overheid. De rest is als schapen. Alsof de mensen die ja stemmen dit niet op redelijke wijze kunnen doen, maar enkel als makke schapen zijn. Maar ben jij niet iemand die als een mak schaap de alternatieve media volgt?
Ik ben iemand die van het nee kamp naar het ja kamp gaat. En waarom? Ik vind dat de donorwet heel logisch is en dat er niks ergs aan is. Ook is het idee dat ziekenhuizen je dood verklaren vanwege je nieren of andere organen wel erg complottheorie-achtig. En als ik dood ben, wat heb ik dan aan de nieren of andere organen? Helemaal niks, je redt er anderen mee die anders ook dood zouden gaan. Dus het lijkt mij niet meer dan logisch om voor ja te stemmen.
Tevens weet niemand wat er met je lichaam gebeurt als je hersendood bent. Dat zijn allemaal indianenverhalen. Ook zijn er zogenaamde wetenschappers die beweren dat mensen die een orgaan hebben van een ander ineens diens trekken overnemen. Alsof een orgaan een geheugen heeft. Nog nooit is dit wetenschappelijk aangetoond. Juist de alternatieve media praat elkaar na zonder kritisch te zijn.

Er staat overigens in de brief dat de briefschrijver bang is dat er situaties gaan ontstaan dat mensen ontvoerd worden om organen. En dit is juist iets dat kan gebeuren als er te weinig organen zijn. Dan komt de geheime en illegale wereld om de hoek kijken. Waar schaarste is is de misdaad. Maar als mensen dit gewoon in handen van de overheid laten, komt er geen schaarste en dus geen misdaad. Lijkt me logisch (kijk maar naar het drugsbeleid).

faya
faya
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

….” maar ik heb zo’n vermoeden dat iedereen binnenkort iets anders gaat vertellen” ? Vertel…..
Erg intrigerend……wat ik al zei, links- of rechtsom…..

H.J.
H.J.
3 jaren geleden

Het is net als met de gelukszoekers, hier gaan een fors aantal personen, heel veel Euro’s aan verdienen.
Laten we over 5 jaar bij leven en welzijn, als al je organen nog in je lichaam aanwezig zijn, de zaak eens evalueren.

deze
deze
3 jaren geleden

het is de meest g r u w e l ij k s t e ” Wet ” die er in dit land ooit heeft plaatsgevonden!
d66 ( 1 zes te weinig …) zou ik zeggen! enge partij met een komodovaraan aan het roer die deze mensonterende wet er doorheen heeft gedramt met haar nos verleden ( het werkt allemaal samen met elkaar, ben er nu stellig van overtuigd dat, zowel de afschafwet voor referenda en sleepwet er gewoon ook op die manier door heen zal worden gejast MITS WE ALLEN EEN STERKE GROTE HARDE VUIST durven te maken tegen deze roofsoort die zich zelf volksvertegenwoordiger noemen.. bah wat een eng land is het geworden hier, ik overweeg emigratie naar Venus

Stef
Stef
Reactie op  deze
3 jaren geleden

De wet is een regelrechte schending van de mensenrechten. Ons eigen lichaam wordt ons gewoonweg afgestolen door de overheid, ik ben woest en ga aangifte doen. Hier heb ik al meerdere mensen gesproken die dat hebben gedaan. Zie verderop mijn reactie: waarin Artikelen van Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

faya
faya
3 jaren geleden

Ik zou me niet zo druk maken, dit hele krakkemikkerige systeem staat op instorten.
We weten inmiddels ook dat ons hele geldstelsel uitgehold en zwaar verrot is, de balans is helemaal zoek, de mens tot sloop auto gedegradeerd is waar je de goede onderdelen gewoon uit kan halen en ben je gezond zullen ze als je niet oppast alles in het werk stellen je ziek te maken.
Hoe ver zijn die gekken heen?
Er kan zich elk moment een totale ommekeer aandienen. Gitmo zit al bomvol las ik.
Je kan er als het ware op wachten dat dat psychisch gestoorde schorem wat hier de boel achter onze ruggen ontwricht heeft en daar de regering de schuld van geeft, niet lang meer losloopt.

x

Check Also

grapperhaus

Grapperhaus bevestigt: avondklok-wet kan ook worden ingezet om Nederlanders overdag op te sluiten

Ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met ...

coronawet

Coronawet: ‘Er is niks verloren, onze democratie was allang morsdood’

De coronawet van het kabinet is ook ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

76
0
We lezen graag je reactie!x