Homepagina » Binnenland » Massaal ‘nee’ tegen orgaandonatie na nieuwe donorwet. Worden we al jarenlang gebrainwasht door de overheid?
Massaal nee tegen orgaandonatie na nieuwe donorwet. Worden we al jarenlang gebrainwasht door de overheid?

Massaal ‘nee’ tegen orgaandonatie na nieuwe donorwet. Worden we al jarenlang gebrainwasht door de overheid?

Op de dag dat de Eerste Kamer instemde met de nieuwe donorwet van D66-Kamerlid Pia Dijkstra, waardoor mensen voortaan automatisch orgaandonor zijn tenzij ze bezwaar maken, hebben tienduizenden Nederlanders ‘nee’ geantwoord op de vraag of ze hun organen na hun dood willen afstaan.

Op de redactie van NineForNews kwamen naar aanleiding van de nieuwe donorwet een aantal verontruste reacties binnen.

Eén iemand liet weten de volgende brief te hebben verstuurd aan Kamerlid Dijkstra:

Mw. Dijkstra,

Nu de Eerste Kamer uw wet op de orgaandonatie heeft aangenomen, vind ik het niet meer dan redelijk en in onze westerse beschaving en democratie passen dat er goede voorlichting komt over de positie van de donor en wat hem/haar te wachten staat, ik ben dat namelijk nog nergens tegengekomen.

Wat ik uit alternatieve bronnen weet is dat de donor nog warm is, nog wordt beademd en dat het hart klopt. Voor de toestand van de donor is de term hersendood bedacht, hetgeen veronderstelt dat de donor niet meer leeft, maar hoe is het dan mogelijk dat hij/zij beademd wordt?

Bij een dode is dat immers niet mogelijk.

De donor krijgt geen verdoving omdat men immers veronderstelt met een dode te maken te hebben, maar daar kun je je vraagtekens bij zetten. De betrokkene kan dan wel niet reageren, maar dat wil niet zeggen dat men niets voelt.

In veel landen is ook een levendige handel in organen, wat ook te denken geeft, omdat je niet mag uitsluiten dat dat t.z.t. ook hier, middels louche praktijken, plaatsvindt.

Kortom, ik eis dat er vanuit de overheid opdracht wordt gegeven tot eerlijke informatie over de positie van de donor van begin tot het einde. Anders maakt u zich immers schuldig aan doodslag, dan zijn de organen verkregen middels het onthouden van juiste informatie aan betrokkenen.

Ik heb u eerder hierover vragen gesteld, maar helaas moest ik genoegen nemen met een standaardantwoord en kreeg ik geen antwoord op mijn vragen.

Ernstige aanslag

Iemand anders schreef in een e-mail dat de donorwet een ernstige aanslag is op de lichamelijke integriteit van mensen.

Afgelopen jaar bleek uit Canadees onderzoek dat het menselijk brein na de dood nog lange tijd actief kan blijven.

Er was hersenactiviteit gemeten bij een patiënt die eigenlijk al 10 minuten ‘dood’ was.

Bij de patiënt stelden onderzoekers van de University of Western Ontario vast dat er 10 minuten nadat het hart was gestopt met kloppen nog hersenactiviteit werd gedetecteerd.

Er werden nog deltagolven waargenomen, die ons brein uitzendt als we slapen. Een verklaring voor de waarneming hadden de wetenschappers niet.

Nieuwe informatie over hersenactiviteit na de dood kan cruciaal zijn met het oog op orgaandonatie. “Want wanneer is iemand nu echt overleden?” vragen de onderzoekers zich af.

Essentiële informatie achtergehouden

Ger Lodewick kwam tot de ontdekking dat hij slecht op de hoogte was van wat orgaandonatie precies inhoudt. Hij besefte dat de overheid en verschillende organisaties essentiële informatie achterhouden. In zijn boek Wat je over orgaandonatie zou moeten weten trekt Lodewick van leer tegen medisch specialisten.

“Hoewel een zogenaamde post-mortale donor doodverklaard wordt, is geen enkele donor dood,” zegt hij. “Hij of zij wordt gedood op de operatietafel. ‘Hersendood’ is als term een verzinsel om organen uit levende mensen te halen en zo orgaandonatie mogelijk te maken. Uit een echt stoffelijk overschot haal je dode organen en die kun je niet meer transplanteren. De overheid heeft de plicht volledige openheid van zaken te geven en geen propaganda te maken. Een donor is een stervend mens dat geen stervensproces wordt gegund.”

Brainwasht

De massamedia laten het vrijwel volledig afweten en doen niet wat ze zouden moeten doen, namelijk volledige informatie verschaffen en dus de mensen ook informeren over de contra-argumenten van orgaandonatie, schreef oud-omroepbaas en mediadeskundige Ton Verlind.

“Het is volstrekt gerechtvaardigd een discussie te voeren over de vraag of alle aspecten van orgaandonatie wel uitvoerig publiekelijk worden besproken. Dit gebeurt niet,” aldus Verlind.

Hij vindt het opmerkelijk dat er nauwelijks journalistieke kritiek wordt losgelaten op orgaandonatie.

“We zitten met een overheid die ons al jarenlang brainwasht met het idee dat je asociaal bent als je je organen niet ter beschikking stelt. Zo is een arena gecreëerd waarin geen enkel gesprek over orgaandonatie meer mogelijk is. De uitkomst staat van tevoren vast,” zei hij.

Wonder

Over de instemming met de nieuwe donorwet werd weken intensief gedebatteerd.

Het was überhaupt een wonder dat de wet door de Tweede Kamer kwam. Als Kamerlid Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren) niet te laat bij de stemming was geweest, zou het voorstel niet eens de Eerste Kamer hebben gehaald.Vond je deze informatie belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

76 reacties

 1. Je hoeft niet echt deskundig te zijn om te weten dat je dode organen niet kunt transplanteren …dus moet er wat bedacht worden, voor transplantatie is de term hersendood in het leven geroepen, dan kan je nog goede organen eruit halen…. maar in coma, dan ben je ook hersendood ( volgens ons medisch inzicht) dan mag je aan die apparaten aangesloten blijven…..voor als……stel dat je bij komt. Iedereen weet nog dat afschuwelijk ongeluk met prins Friso en de meeste mensen hadden toch wel door dat t nooit meer goed zou komen.Er staan genoeg verhalen op internet van artsen die precies beschrijven hoe het lichaam nog werkt, behalve als je natuurlijk zo’n harde klap maakt ( ongeluk) dat er weinig kans meer is… Nou kan ik me voorstellen dat als je nog kinderen in huis hebt dat je lang niet zo zwart/wit denkt, je wil je kind niet kwijt en zo ja dan wil je graag een ander kind helpen… Persoonlijk ben ik tegen orgaantransplantatie ,omdat het niet natuurlijk is en we in contact staan met al onze cellen.Ook ik ben dubbel want als ik kom te overlijden en mijn kinderen of kleinkinderen of andere dierbare kunnen verder leven met een orgaan, tja dan mag het wel…..Het is geen ja/ nee verhaal, wel vind ik dat er meer over gesproken moet worden, wat je met je lichaam wil maar ook over de dood……..Wat de overheid doet is ons voor het blok zetten en gelijk invoeren in alle registers en ziekenhuizen …..Nou heb ik een probleem, a, ik vertrouw de overheid niet en b, de financiële ziekenhuizen van nu ook niet….Nou stond ik al geregistreerd als nee geen orgaan donatie, en dat heb ik voor de zekerheid nog maar eens ingevuld……Overheid bemoei je niet met mijn leven…… je hebt andere taken, Dus keihard Neen tegen de overheid….. en misschien ja in de privé sfeer……. Laat iedereen zn eigen afweging maken, laat je niet gek maken en als je het niet zeker weet, zeg je nee, je kunt er altijd op terug komen, je weet nooit wat er nog gebeurd in je leven……Maar maak er ook geen drama van want we gaan allemaal dood, zoals alles wat leeft….En voor de roverheid, inspraak mogen we niet meer hebben maar ons lichaam willen ze graag…..Succes met je beslissing….

  33 likes
 2. Ik heb vanwege deze wet, mijn ja in een nee omgezet. Ik ben ook in de veronderstelling, dat een lichaam nog leeft en voelt wanneer een lichaam wordt “leeg gehaald”. Meerdere keren heb ik gelezen, dat operatie personeel meldt, dat een donor (weliswaar hersendood) afwerend reageert op artsen die beginnen met het verwijderen van organen zonder dat het lichaam verdooft wordt. Daarbij ben ik niet overtuigd van dat hersendood. Wij hebben geen idee hoe hersenen werken, laat staan dat wij begrijpen wanneer hersenen dood zijn. Dijkstra wilde naam maken en er een wet doorheen drukken, maar heeft geen idee wat deze wet inhoudt en wat het voor mensen betekent. Weer een bewijs, dat de overheid geen idee heeft wat er onder het volk leeft en het ook geen reet interesseert. Dit had een goed onderwerp geweest voor een referendum, maar we weten nu dat “onze” overheid dat liever niet heeft. Zelf als het over een onderwerp gaat dat ons persoonlijk raakt over het enige dat echt van onszelf is, namelijk ons eigen lichaam.

  39 likes
 3. Ach. Wat heb je aan je organen als jezelf niet meer levensvatbaar bent? Dus mijn organen mogen ze gerust gebruiken als ik hersendood ben. Ik wil niet mijn verdere leven als een plant doorbrengen.

  Dat beetje hersenactiviteit is geen restje “bewustzijn” of zoiets. Het is gewoon het stilletjes afsterven van de cellen die met het laatste restje energie dat ze nog hebben in hun “opslag” snel of langzaam uitdoven.
  Aan dode organen heb je niets om te transplanteren. Dus er moet wel nog leven inzitten in die organen, hoor.

  Of is het de bedoeling om transplantaties in de toekomst gewoon te verbieden? Iemand met een kapot hart of long heeft er zelf voor gezorgd en moet dan maar sterven? Is dat het uitgangspunt van die mensen die bedenkingen hebben met transplantatie van organen?

  Ik kan best geloven dat in Indië en China wel misbruik worden gemaakt van de situatie door veroordeelden die de doodstraf krijgen van hun organen te ontdoen. Of wat Indië betreft zou er een illegale orgaancircuit bestaan waar dakloze mensen plots verdwijnen uit het straatbeeld door malafide orgaantransplantaties (tenminste als het niet om broodje-aap-verhaaltjes gaat).

  3 likes
  • @Maarten V.

   Wat geeft een overheid het recht om over het lichaam van een mens te beschikken en deze open te laten snijden en zijn of haar organen er uit te halen? Of je dood of levend bent is niet eens relevant. Mensen met ideeën zoals jij zijn gevaarlijke mensen die een vertekend beeld hebben over het recht op zelfbeschikking in vele opzichten, waarbij soevereiniteit van ieder mens dood of levend met voeten wordt getreden.

   Wat de overheid doet is een fascistisch macht uitvouwen en wordt daarbij geruggensteund door slaafse, brave, volgzame, gehersenspoelde en goedgelovige mensen.

   En iemand met een disfunctionerende hart of long, is of hoort, hoe triest ook voor de patiënt, afhankelijk te zijn van vrijwillige donoren. Het kan nooit zo zijn dat een overheid bepaald of iemands organen wel of niet worden verwijderd en wat daarmee gebeurt. Een overheid is met deze wet heel sinester bezig en betreedt hiermee het schemergebied. Heel gevaarlijke ontwikkeling, net zo gevaarlijk als een over die beschikt over een toekomstig leven en dood van mensen. Wat ze natuurlijk al volop deed en doet, dit is slechts een aanvulling daarop en de weg naar minder zelfbeschikking van individuen.

   15 likes
  • Als je donor wilt zijn is dat je goed recht, doe met je eigen lichaam wat je zelf wilt, maar dan wil ik ook graag zelf de keuze kunnen maken en niet automatisch al donor zijn.
   Wat de regering nu doet is, onrechtmatig mijn bezit (lichaam) in beslag nemen.
   Dit mag zelf wettelijk helemaal niet, dit is een regelrechte schending van de mensenrechten.

   7 likes
   • In België ben je automatisch donor als je komt te overlijden. Tenzij je een papiertje hebt waarop staat dat je je organen niet wil afstaan na je dood. Uiteraard kan de familie het ook weigeren indien ze op de een of andere manier bezwaar tegen hebben.

    Deze regeling vind ik beter dan het omgekeerde, waar mensen het zwart op wit moeten toestaan. Het gaat om het redden van levens. Hersendoden leven in principe niet meer. En deze zullen ook niet wakker worden.

    En neen. Het dit is zeker geen lugubere gedachte van mij. Wat heb je aan je organen als je dood bent? Of ga je in het hiernamaals dan plots zonder hart of longen leven?

    Uiteraard heeft iedereen het recht om dit te weigeren.
    Ikzelf drink geen bier, noch rook ik dus mijn organen zijn in principe wel in orde.

    Uiteraard wil ik enkel mijn vitale organen afstaan als ik hersendood ben en niet tijdens mijn leven. Hoewel een nier of een stukje lever afstaan tijdens je leven om iemand die je dierbaar is het leven te redden vind ik ook tot de mogelijkheid. Omdat je er perfect kan leven met een halve lever (die trouwens in een paar jaar terug aangroeit tot zijn oorspronkelijke omvang) en met één nier kan je ook honderd jaar worden.

    0 likes
    • Als jij denkt dat alleen alcohol en roken schade kunnen aanbrengen in je lichaam… vraag ik me af in wat voor tijd jij leeft? Wat dacht je van E-nummers in onze voeding en ons mooi bespoten fruit en groente. Jij eet en loopt dus de hele dag met een gasmasker.
     🤣👍

     0 likes
  • LS…

   Hersenactiviteit en bewustzijn of zoiets !

   Ik zou jou organen niet willen hebben !

   Kunnen we dat even afspreken ?

   5 likes
  • brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

   4 likes
 4. het is de meest g r u w e l ij k s t e ” Wet ” die er in dit land ooit heeft plaatsgevonden!
  d66 ( 1 zes te weinig …) zou ik zeggen! enge partij met een komodovaraan aan het roer die deze mensonterende wet er doorheen heeft gedramt met haar nos verleden ( het werkt allemaal samen met elkaar, ben er nu stellig van overtuigd dat, zowel de afschafwet voor referenda en sleepwet er gewoon ook op die manier door heen zal worden gejast MITS WE ALLEN EEN STERKE GROTE HARDE VUIST durven te maken tegen deze roofsoort die zich zelf volksvertegenwoordiger noemen.. bah wat een eng land is het geworden hier, ik overweeg emigratie naar Venus

  17 likes
  • De wet is een regelrechte schending van de mensenrechten. Ons eigen lichaam wordt ons gewoonweg afgestolen door de overheid, ik ben woest en ga aangifte doen. Hier heb ik al meerdere mensen gesproken die dat hebben gedaan. Zie verderop mijn reactie: waarin Artikelen van Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

   5 likes
 5. Ik wil wel donor worden als mijn nabestaande honderdduizend euro per orgaan krijgt. Want ik heb het vermoeden dat er goed gehandeld word in organen. Dus waarom zou ik er dan geen geld voor vangen.

  16 likes
  • Ja, daar kan ik me wel in vinden. In een tijd dat alles onder de noemer economie valt, wil ik er wat voor teug. Laat ze dan in ieder geval de begrafenis betalen of zo.

   5 likes
 6. verstandig van al die mensen, die hun donorabonnement opzeggen.
  nogmaals, als je hersendood wordt verklaart,werkt je hart nog.
  bij het slopen van je lichaam heeft men niets aan dode onderdelen.
  er is over dit zeer belangrijke onderwerp, wederom geen enkele vorm van wederhoor toegepast.

  11 likes
  • Bovendien is het een schending van de mensenrechten, je wordt gewoonweg bestolen van je eigendom (je lichaam) door een overheid die zich de ogen uit het hoofd moest schamen.

   5 likes
 7. De numerologie bij de Donorwet: Het was op 13-02-2018 dat is dus 13-13 ofwel 11/33 =Isis/Osiris.
  De stemmen: 36 tegen en 38 voor dat is: 9-11. Toevalligheidje!
  Oh en ik denk echt dat het nog niet klaar is hoor. Er komt ook nog wel een wet dat je geen NEE meer kunt zeggen tegen uberhaupt iets wat er weer opgediend wordt.
  Dit land wordt gerund door Nazi’s. En dat neem ik niet terug.

  13 likes
 8. Geachte mevrouw C Hofman, u heeft gekozen om geen Donor te worden en dat staat vast , daar kan zelfs de overheid niets tegen inbrengen ….u hoeft zich geen zorgen te maken, u krijgt over een paar weken een bevestigings brief…. Geen donor…… Wie u dat antwoord heeft gegeven weetik niet, maar ik heb zo’n vermoeden dat binnenkort iedereen wat anders gaat vertellen …nog maals geen zorgen, en zeg dat ook tegen mensen om u heen die u vertrouwt, ik word geen Donor ……..Als u wel nieuwschierig bent wat er precies gebeurt kijkt u dan eens op de site earth- matters.nl daar staat precies beschreven wat er met het lichaam. gebeurt bij Orgaan donatie……vriendelijke groet Louise

  3 likes
  • Beste louise,
   Dit was een Mail naar het informatiepunt orgaandonatie en het antwoord daarvan. Ik Wilde deze Mail en antwoord daarop hier kenbaar maken. Zelf Ben ik al geregistereerd op née sinds 2016. Van de mensen om mij heen zijn er maar een paar die ook née hebben gekozen, maar de rest loopt als schapen achter de politiek aan en vinden het niet kunnen als je née kiest. Zelf heb ik geen facebook, maar ik hoorde Van mensen die dat wel hebben hoe de schapen aan het mekkeren zijn omdat je née kiest. Je wordt gewoon buiten gesloten. Ik Wil absoluut niet generaliseren door de mensen schapen te noemen, maar ik vind het zo erg dat er maar weinig mensen willen weten wat er met je lichaam gebeurt als je zg hersendood bent.
   Claudia

   7 likes
   • Aan C.Hofman:

    Je schrijft ” de rest loopt als schapen…..”. Dit vind ik typisch voor mensen die nee zeggen tegen de overheid. De rest is als schapen. Alsof de mensen die ja stemmen dit niet op redelijke wijze kunnen doen, maar enkel als makke schapen zijn. Maar ben jij niet iemand die als een mak schaap de alternatieve media volgt?
    Ik ben iemand die van het nee kamp naar het ja kamp gaat. En waarom? Ik vind dat de donorwet heel logisch is en dat er niks ergs aan is. Ook is het idee dat ziekenhuizen je dood verklaren vanwege je nieren of andere organen wel erg complottheorie-achtig. En als ik dood ben, wat heb ik dan aan de nieren of andere organen? Helemaal niks, je redt er anderen mee die anders ook dood zouden gaan. Dus het lijkt mij niet meer dan logisch om voor ja te stemmen.
    Tevens weet niemand wat er met je lichaam gebeurt als je hersendood bent. Dat zijn allemaal indianenverhalen. Ook zijn er zogenaamde wetenschappers die beweren dat mensen die een orgaan hebben van een ander ineens diens trekken overnemen. Alsof een orgaan een geheugen heeft. Nog nooit is dit wetenschappelijk aangetoond. Juist de alternatieve media praat elkaar na zonder kritisch te zijn.

    Er staat overigens in de brief dat de briefschrijver bang is dat er situaties gaan ontstaan dat mensen ontvoerd worden om organen. En dit is juist iets dat kan gebeuren als er te weinig organen zijn. Dan komt de geheime en illegale wereld om de hoek kijken. Waar schaarste is is de misdaad. Maar als mensen dit gewoon in handen van de overheid laten, komt er geen schaarste en dus geen misdaad. Lijkt me logisch (kijk maar naar het drugsbeleid).

    0 likes
  • ….” maar ik heb zo’n vermoeden dat iedereen binnenkort iets anders gaat vertellen” ? Vertel…..
   Erg intrigerend……wat ik al zei, links- of rechtsom…..

   1 likes
 9. Ik vind het zo wonderlijk dat heel veel mensen niet de moeite nemen om er over na te denken en zelfs geirriteerd raken als je hen daarover een mailtje stuurt. Ik begrijp niet dat er bij mensen geen bel gaat rinkelen als je zo eenzijdig wordt voorgelicht, pure propaganda.
  Daarom begin ik er maar niet over, mijn man en ik hebben jaren geleden al Nee geregistreerd, dat was nog in de vorige eeuw toen kreeg iedereen een brief met het verzoek je mening kenbaar te maken.

  11 likes
 10. De dood = het oplossen van het zilveren koord tussen het ruw stoffelijk lichaam en het fijn stoffelijk lichaam.

  10 likes
 11. Dit is het antwoord. Ik vergat het bij te voegen.

  Beste mevrouw Hofman,

  Nu de nieuwe donorwet is aangenomen zijn er heel veel vragen, maar ook
  veel beweringen die niet kloppen. Zoals dat dat een hersendoode persoon
  nog zou leven.
  Iemand die hersendood is is niet meer in leven, en zal dat ook nooit
  meer worden.
  Er is geen verschil tussen hersendood en ’echt dood’ want
  hersendood is echt dood. Het is geen kunstmatig geconstrueerd
  doodsmoment, maar de onomkeerbare permanente toestand die wij zo goed
  kennen en zo vrezen. Op dat moment stopt alle hersenactiviteit en enkele
  minuten later sterven alle hersencellen. De functies van de hersenen –
  gewaarwording, denken, beweging, maar ook de regulatie van de meeste
  lichaamsfuncties – zijn daarmee definitief en onomkeerbaar verloren.
  En ook de ademhaling stopt.
  Deze ademhaling kan in een ziekenhuis op een intensive care kunstmatig
  worden overgenomen. Daardoor blijven organen geschikt om te
  transplanteren.

  U heeft keuze 2, Nee- ingevuld schrijft u. In dat geval zal er bij u
  nooit donatie plaatshebben. Nee in het Donorregister blijft voor altijd
  een nee. Ook als de nieuwe wet in werking treedt.

  3 likes
  • Als iemand donor wil zijn is dat zijn goed recht, maar een overheid kan toch maar niet zo iedereen zijn eigendom (eigen lichaam) automatisch in beslag gaan nemen.
   Ik denk dat ik ook een handeltje begin, stuur mijn omwonenden een bericht, dat als ze niet reageren op mijn toegestuurde bericht” dan hun auto automatisch aan mij toebehoord. Volgens mij wordt het tijd dat de regering een TBS kliniek in gaat!

   3 likes
   • Maar Stef, de overheid wil helemaal niet iedereen’s eigendom, eigen lichaam, in beslag nemen, dat willen die lobbyisten, dat Wagner legioen van vet betaalde imbecielen, die delen de lakens via Wilders uit.
    Laat je niet misleiden.

    0 likes
  • En toch reageert het lichaam afwijzend en krijgt de donor een verdoving beetje vreemd als het lichaam zoals u stelt al dood is kunt u mij dit Nader verklaren?

   2 likes
  • Hersendood betekent niet dat u dood bent, u bent doodverklaard omdat de artsen vermoeden dat u nooit zult herstellen. Om als orgaandonor te mogen worden gebruikt moet er een protocol worden doorlopen. Op basis daarvan wordt u doodverklaard. Het werkelijke overlijden vindt plaats als het hart wordt uitgenomen en als dat niet wordt uitgenomen na afloop van de operatie als de beademing wordt uitgezet. Het hart blijft dan nog 5 tot 25 minuten doorkloppen. Nergens is bewijs dat iemand die niet meer voor het oog van de wereld reageert zich niet meer van zijn omgeving bewust is. Het is slechts een aanname. Veel mensen werden geconfronteerd met het slechte nieuws “uw familielid is hersendood (of alle synoniemen zoals kasplantje klinisch dood etc). Zij konden voor de operatie kenbaar maken dat ze nog leefden. Hoeveel konden dat niet? dat weten we niet want de doden kunnen niet spreken. Lees mijn zwartboek, dan weet je meer

   2 likes
 12. Volgende rractie werd eerder door mij geplaatst op ander topic:

  Men kan gewoon “nee” zeggen? Dit is niet “gewoon”, maar een onvoorstelbare schande dat een overheid zich het recht neemt organen van mensen die nog leven of in leven worden gehouden met een in elkaar geprutste wet uit een lichaam mogen nemen. Het wordt in deze wereld met de dag gekker.

  Wat men gewoon noemt is slechts de opmaat naar meer. En bedenk ook dat men vandaag “nee” kan aanmelden, maar ook dat een “ja” kan zijn in de toekomst als de politiek eem volgende vernieuwde donorwet invoert. Alles gaat tactisch stapsgewijs.

  Ik mag hopen dat degenen die zo voor zijn, ook vrouw Pia Dijkstra, uiteindelijk op de snijtafel komen te liggen om zo heerlijk voor het grote geld te doneren. Uiteraard is doneren een grote industriële productie van organen ten behoeve van het grote geld. Alleen willem donoren dat schijnbaar niet weten, die lopen met het hoofd in de roze wolk van de linkse goegemeente die heel de wereld ten koste van zichzelf wil helpen en dat automatisch ook van anderen eist. “Welkom in ons lijf”….?

  En verder is een “nee” echt een “nee”. Bij aftakeling van het lijf, wel of niet mede veroorzaakt door jezelf. En daarbij ook geen onderdelen vervangen met die van anderen. Laat de dood maar komen, die hoort er nu eenmaal bij.

  Maar met voldoende middelen kan men natuurlijk ook als over de honderdjaar geworden Rockefeller doen: organen roven. Of zou Rockefeller netjes iedere keer op zijn beurt hebben gewacht?

  10 likes
 13. Ik ben er serieus heel erg van geschrokken . Dit is zo erg eng van de regering. Ik voel me er abaoluut niet veilig door en heb geen vertrouwen meer in psychologische gesteldheid van dictatoriale nep democratie en nep monarchie hun beslissingen. Dit heeft weer met “handel” te maken. De “handel” waar ze zo trots op zijn.

  6 likes
  • Je gaat nog veel harder schrikken als je gaat horen wie er achter zitten, die onze regering tot dergelijke achterlijke maatregelen treffen dwingen.
   Maar als je verder kan denken dan ze je willen laten geloven kom je er uit jezelf wel op wie dat zijn.

   4 likes
 14. Aangifte tegen Geert Wilder zie je onmiddellijk op het NOS journaal, maar nu hier al meerdere aangiftes zijn gedaan tegen de regering i.v.m. afstelen van ons eigen lichaam zie je nog niets bij de NOS.
  De nieuwe donorregistratie wet is een schending van de mensenrechten!

  Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.
  Artikel 3: Een ieder heeft het recht op leven, vrijheid en onschendbaarheid van zijn persoon.
  ——————————————————————————————————————————
  *Een constatering van hersendood is geen hartstilstand, een arts kan in dit stadium geen officiele dood vaststellen bij de persoon. Volgens Artikel 3 UVRM heeft een ieder recht op leven, vrijheid en onschendbaarheid van zijn persoon. Bij hersendood is er sprake van een levende persoon.
  ——————————————————————————————————————————
  Artikel 17: 1. Een ieder heeft recht op eigendom, hetzij alleen, hetzij samen met anderen.
  2. Niemand mag willekeurig van zijn eigendommen worden beroofd.
  ——————————————————————————————————————————-
  *De meest in aanmerking komende persoon om zijn lichaam als eigendom te beschouwen ben ik zelf. Niemand mag willekeurig van zijn eigendom (lichaam) worden beroofd.
  ——————————————————————————————————————————-
  Artikel 30: Geen bepaling in deze Verklaring zal zodanig mogen worden uitgelegd, dat welke Staat, groep of persoon dan ook, daaraan enig recht kan ontlenen om te ondernemen of handelingen van welke aard ook te verrichten, die vernietiging van een van de rechten en vrijheden, in deze Verklaring genoemd, ten doel hebben.
  ——————————————————————————————————————————–
  *Dit artikel 30 geeft geen uitzondering voor de Nederlandse Staat!
  ——————————————————————————————————————————–

  8 likes
 15. Ik kan het nergens vinden wie er aangifte tegen de regering gedaan heeft, maar het zou zomaar kunnen zijn dat Geert zijn kans weer eens ziet om zich uitgerekend nu, vlak voor de verkiezingen, weer eens uitermate populair te maken met een onderwerp waar iedereen het uiteraard mee eens is.
  Misschien is het zelfs zo, dat het onderwerp daarom uitgerekend nu zo actueel is….je weet het maar nooit met die lobbyisten….
  Trap er niet in.

  2 likes
  • Ik heb als gemachtigde van een bedrogen donormoeder aangifte gedaan bij het Europese Hof voor mensenrechten tegen de Nederlandse Staat omdat zij de mensenrechten schenden. Deze aangifte is gedaan omdat we niet volledig en juist worden geïnformeerd over orgaandonatie. Ik weet nog niet of de klacht in behandeling wordt genomen. We wachten het in spanning af. Ook heb ik bij de Kiesraad navraag gedaan over de mogelijkheid om een toch nog referendum aan te vragen over de wet die nu is aangenomen. Het zal krap worden omdat de politiek dit referendum af wil schaffen. Ik wacht nog op antwoord. De redactie van Nine for News wordt door mij op de hoogte gehouden.

   4 likes
   • Respect heb ik voor uw actie Annet Wood.

    1 likes
   • Ik vrees dat niemand volledige en juiste informatie kan geven over dit onderwerp omdat niemand iets met zekerheid kan weten.
    Het is nogal gevoelig, het orgaan moet er uit als de donor nog leeft.
    Dan weet je bij voorbaat al dat er misbruik van gemaakt gaat worden en dat er mensen vermoord gaan worden.
    Uiteraard moeten arme mensen hun organen aan rijke mensen afstaan, dat wel natuurlijk, die ongeschreven wet staat.
    Ik ben het met Johanna 58 eens, ik hoef ook geen organen van een ander en een ander krijgt ook mijn organen niet.
    Als het je tijd is, is je karma voor deze ronde uitgewerkt is mijn overtuiging.
    Wat zal ik dan nog met andermans hart of nieren in dit ellendige tranendal rond blijven lopen.
    En dan ook nog met het griezelige idee dat je allerlei karaktertrekken van je donor overneemt.
    Je kan ineens als een bootwerker gaan zuipen of ineens de hele dag naar Frans Bauer luisteren.
    Gruwel.
    Bovendien met vrije energie lossen binnenkort veel ziektes als sneeuw voor de zon op en zijn genezingen een fluitje van een cent.
    De NWO fanaten staat niet voor niets al zo lang op de rem om de nieuwe tijd tegen te houden.
    Alles wat tegenwoordig technisch mogelijk is is absoluut niet altijd per definitie ter verbetering van de kwaliteit van je leven.
    Absoluut niet.

    1 likes
 16. Het is net als met de gelukszoekers, hier gaan een fors aantal personen, heel veel Euro’s aan verdienen.
  Laten we over 5 jaar bij leven en welzijn, als al je organen nog in je lichaam aanwezig zijn, de zaak eens evalueren.

  6 likes
 17. Ik zou me niet zo druk maken, dit hele krakkemikkerige systeem staat op instorten.
  We weten inmiddels ook dat ons hele geldstelsel uitgehold en zwaar verrot is, de balans is helemaal zoek, de mens tot sloop auto gedegradeerd is waar je de goede onderdelen gewoon uit kan halen en ben je gezond zullen ze als je niet oppast alles in het werk stellen je ziek te maken.
  Hoe ver zijn die gekken heen?
  Er kan zich elk moment een totale ommekeer aandienen. Gitmo zit al bomvol las ik.
  Je kan er als het ware op wachten dat dat psychisch gestoorde schorem wat hier de boel achter onze ruggen ontwricht heeft en daar de regering de schuld van geeft, niet lang meer losloopt.

  6 likes
 18. Zou het kunnen en hebben we er wat aan om een repetitie op te starten, met de vraag aan de regering om duidelijk te maken aan iedereen en te informeren hoe het er werkelijk aan toe gaat wanneer organen weg worden genomen bij een levend persoon, immers als je dood bent zijn de organen ook dood.

  0 likes
  • guido

   Regering kan ons zoveel vertellen al die mooie gouden bergen…
   en gij geloof dat nog? van welke planeet ben je?

   Leef en laat je niet leven man.

   4 likes
   • Patrick, ik denk dat de regering uit zichzelf dit zieke plan wel laat varen waar ze zelf nooit opgekomen waren, maar die lobbyisten, voordat Wilders er weer een popie jopie show van gaat maken.
    Want je zal zien dat mensen Geert wel geloven, die zegt altijd wat de mensen denken, hoor je de simpele zielen al denken…en daarmee hoopt hij op zijn beurt weer de verkiezingen mee te kunnen winnen.
    Man man wat is die man simpel en voorspelbaar, gaap.

    0 likes
  • Het lijkt mij veel beter om een repetitie op te starten waarin we allemaal aangifte doen tegen de regering, AANGIFTE VAN DIEFSTAL VAN ONS EIGENDOM (EIGEN LICHAAM) Dit is een regelrechte schending van de mensenrechten en dit hoeven, en moeten we niet pikken!

   1 likes
 19. Als er paar cellen bij een koe weg worden gehaald om daarna een kweek te zetten en daar mee miljoenen Hamburgs gemaakt kan worden zonder de koe te doden,Dan kan dat ook met menselijk organen zo nu niet dan in de toekomst,maar ja dat wil men natuurlijk niet dat kost geld,maar wel een andere plunderen en geld me verdienen.

  Het is net als een gevangenis directeur via de overheden kan het goed geregeld worden…maar als gevangenis directeur een BV word,is het aan andere verhaal,dan wil de gevangenis directeur zoveel mogelijk boeven hebben om op te sluiten,En meer verdienen,en op een dag gaat gevangenis directeur lobby in Denhaag dat er meer mensen in de gevangenis in moet,zodat er meer verdiend kan worden en wat ga je krijgen voor elk witte wasje ga je da bak in,en kijk en zo zal het ook weer gaan met organen.

  NEE Blijf van mij af ook als ik bijna dood ben.

  5 likes
 20. Geachte lezer,

  Hierbij Wil ik graag een antwoord op deze vragen:
  Ik heb mezelf geregistereerd op keuze 2. Hierbij stel ik Mijn organen niet beschikbaar na Mijn overlijden, dus is Mijn vraag hoe zit het als ik zogenaamd hersendood ben en dus nog in leven ben. Worden mijn organen er Dan toch uit gehaald, aangezien men niets aan organen heeft als Het lichaam dood is. Als het hart niet meer klopt, dus dood is heb je niets meer aan de organen. Organen voor transplantatie kunnen alleen uit een levend lichaam gehaald worden en niet uit een dood lichaam.

  Graag zou ik de keuze hebben dat ook als ik nog leef en hersendood ben Dan Wil ik pertinent niet dat Mijn organen toch beschikbaar worden voor donatie. Dit wil ik met klem benadrukken, ik eis dat deze keuze 5 beschikbaar en openbaar gemaakt wordt. Ik vraag me ook af hoe dit wettelijk bij keuze 2 geregeld is? En waarom hier niet over gesproken wordt in de media en politiek. Mensen die keuze 2 kiezen moeten dit toch weten.

  Ik zie graag de reactie tegemoet,

  Hoogachtend,

  Mevrouw C. Hofman

  Hierna het antwoord op Mijn vragen

  4 likes
 21. hersendood of niet

  het BEWUSTZIJN is er nog steeds, altijd en eeuwig…

  want…..je bent je lijf niet, je ziel niet….je bent bewustzijn van dat al…
  dus…………..

  4 likes
 22. Volgens Pia gaan er jaarlijks 150 mensen dood , die op een nieuw orgaan gewacht hebben , maar niet gekregen . Nu wordt het wettelijk mogelijk gemaakt om onze organen te stelen . Natuurlijk heb ik nee gezegd . Ik wil niet doneren en wil ook beslist geen organen van een ander . Om terug te komen op 150 doden , dat is natuurlijk heel treurig , maar …. jaarlijks sterven vele duizenden mensen aan roken en aan roken gerelateerde ziekten . Als roken verboden wordt ,worden er meet levens gered dan door orgaandonatie ! Misschien moet Pia daar eens over nadenken . O nee , dat kan natuurlijk niet , dat scheelt zoveel belastinginkomsten ……

  0 likes
  • @Johanna 58.

   Hoeveel of hoever wil je dat een overheid mensen iets gaat verbieden? Roken, alcohol drinken, autorijden, extreem sport, harddrugs gebruiken geven op verschillende niveaus problemen en dan is roken in verhouding nog het minst schadelijk en dan vooral additief vrije tabak. Maar is een overheid degene die zich zou mogen bemoeien met de persoonlijke en private levenssfeer? Is autorijden of het gemotoriseerde verkeer niet vele malen schadelijker en gevaarlijker voor de gezondheid? En toch accepteren iedereen het. Waarom dan zo afleiden van werkelijke problemen door constant zo te hameren op het roken? Een tevreden roker is geen onrustroker”.

   3 likes
 23. Geert Wilders zal toch geen aangifte gedaan hebben tegen de regering?
  Speelt ie weer eens de verbijsterde verontwaardiging zelve?
  De controlled opposition, doet ie altijd, moord en brand schreeuwen als zijn eigen kluppie weer eens een sinister plan bedacht heeft, denk aan al die vluchtelingenstromen door zijn eigen legioen georganiseerd. O, O wat was ie van de kook, zogenaamd.
  Speelt onder een hoedje met die lobbyisten zal ik ze maar noemen, pro NWO, die waarschijnlijk in organen handelen, aan de druk op de ketel te merken bij ze.
  Deinzen nergens voor terug.
  Misschien dat de regering dat door heeft?
  Oppakken die gekken. De sterren staan sowieso slecht voor ze en wij zitten in een hogere frequentie.
  We kunnen dergelijke achterlijken niet meer accepteren en we hoeven het ook niet meer te accepteren.

  3 likes
 24. Ik zou als ontvanger sowieso geen orgaan van een ander gebruiken, omdat je daarmee ook een deel van z’n karma overneemt en de kans groter wordt dat je in een volgende leven als Siamese tweeling wordt geboren: 2 mensen (persoonlijkheden) die een zelfde orgaan moeten delen of aan elkaar vast zitten!! Denk verder dan je neus lang is.

  3 likes
 25. Orgaan -Donor Wet . Kennelijk zocht een voormalig Journaal lezeres een goed betaalde vervangende baan ? van mogelijk minimaal Euro 150,00 per jaar? en bedacht hoe kan ik mij manifesteren ?
  (zonder verder goed na te denken?)
  De vraag kan dan ook gesteld worden Men heeft geen nabestaanden en?of er gebeurd wat (verkeersongeval) je hebt niemand-Je kan nergens op reageren-je kan niet spreken-Je kan niet schrijven- je kan niet bewegen. Je kont bij eerste hulp en daar zit een malafide medewerker (immers *Organen* zijn geld waard) Je bent aan de Hyena*s overgeleverd.Er kraait dan ook geen Haan Na! Men is in zijn 77ste levensjaar zijn vrouw is 66 jr. Haar ouders zijn 93 resp. 98 jr. geworden. Als Men zou wegvallen dan voeld zijn vrouw zich niet meer veilig in dit Land! Zelfs D66 (Kamer) leden zijn terughoudend. Herziening van de Orgaan Donor Wet zou wenselijk zijn. Referendum kan ook al niet meer. Kennelijk leven wij in een Schijn Democratie, daar kom je pas feitelijk achter als je Schijn Dood bent en je *Organen* worden uit je lichaam gesloopt ( Deze tekst feitelijke Klaagzang is jl Zondag 18-2-2018 per e mail verstuurd naar de Eerste Kamer Leden Staten Generaal der Nederlanden- en vervolgens ook naar de Tweede Kamerleden + een Politieke Parij die menselijke WAARDIGHEID Lichamelijke en Geestelijke integriteit onschendbaar acht . Kennelijk is door de Politici niet goed nagedacht ? (Citaat van Gilda Schildkamp 2007 ) :
  Immers er bestaan geboren Leugenaars op deze wereld. Die zoveel fantasie hebben dat ze werkelijk in hun eigen leugens geloven. En buiten de realiteit van het Leven van de echte maatschappij. Zij zijn meestal niet te vertrouwen . Ze spelden je van alles op de mouw. En proberen jou met een soort charme en charisma voor zich te winnen, alles doet wat ze je vragen zonder goed na te denken of het wel zo is. Ze zijn meestal ook op je geld uit. Als ze dan niet hun zin krijgen gaan ze over je roddelen . En vertellen allerlei dingen over je die niet waar zijn, kijk daar voor uit. Ze zijn levensgevaarlijk . En keihard en gaan door roeien en ruiten. Zonder Schuldgevoelens. En als het te heet wordt onder hun voeten zijn ze in geen velden of wegen te vinden. Handvest van de Grondrechten van Europese Unie( verdrag 275 Rome 26 okt 2004) Titel 1 WAARDIGHEID II Artikel II-61 De menselijke waardigheid is onschendbaar. Zij moeten worden ge eerbiedigt Art II-62 1. eenieder heeft recht op Lichamelijke en geestelijke integriteit. 2 In het kader van de geneeskunde en de biologie moeten met name in acht worden genomen punt a t/m d o.a punt c het verbod om het menselijk lichaam en bestanddelen daarvan als bron van financieel voordeel aan te wenden. Artikel II-66 Eenieder heeft het recht op vrijheid en veiligheid van persoon .Artikel II-70 Eenieder heeft vrijheid van gedachten, geweten en Godsdienst. Artikel II-71 Het recht op eigendom (Je lichaam Kennelijk wordt met deze Orgaan- Donor -Wet ; in strijd gehandeld met de rechten van de mens , zoal s vastgelegd in de Grondwet van Europa. Artikel II-71 1. eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting .Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of idee en, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen. 2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden ge eerbiedigtd

  2 likes
 26. Je hoort het die dombo’s aan tafel bij Boulevard en VI al zeggen ”Wilders zegt het toch maar mooi wat anderen denken”.
  Niet dat ie van plan is ooit ergens iets aan te doen, wat heeft hij eigenlijk als langste plucheklever ever op zijn conto staan? maar hij zegt het toch maar mooi.
  Maar hij kondigt gewoon aan, zo kennen we hem hier.
  Zeggen of aankondigen, tis maar net hoe je het ziet.
  Maar laat ik niet te voorbarig zijn, ik weet nog steeds niet wie er aangifte tegen de regering heeft gedaan, al zou het me niets verbazen als het Wilders was.
  Die timing…. de opschudding…. geweldig….

  1 likes
 27. @Hawks, je hebt zeker een punt, de meeste mensen vinden het best, en ja je hebt ook een punt dat hier de meeste mensen in principe tegen orgaandonatie zijn, dat mag, het mag allebei….En dan weten we nog niet eens wat andere culturen in ons land er van vinden bv Godsdienst ….In alle landen is er een ja mits of een nee mits… Maar ik ben het niet met je eens dat de mensen op deze site zo simpel zijn dat ze denken dat politici die organen,, wegsnijden , zoals jij dat formuleert…..Soms zijn mensen oprecht bang..Het probleem hier kom je vaak tegen, er is geen of weinig vertrouwen in onze overheid en terecht vind ik..Wat mij stoort aan de hele discussie is de vraag, waarom die mevr Dijkstra deze wet er zo graag met de botte bijl er doorheen wilde drammen, het gaat om zegt zij 150 mensen per jaar hier in het Nederlandse….Dat is treurig….. Maar jij bent blij dat Artsen die organen eruit halen, nou nou ik weet niet of je wel eens in ziekenhuizen komt….Maar per jaar komen er 1700 mensen te overlijden aan verwijtbare medische missers( orde van med missers) Bemoeit de overheid zich daarmee ? 17 tot 20 .000 handelingen verkeerde medicijngebruik , forensisch arts RTL late Nigth,,bemoeit de overheid zich daarmee? En tja dan heb ik het nog niet eens. over dat de regering zo content is dat we zomaar mensen vermoorden of dood bombarderen bij oorlogen, Het hele probleem gaat over leven en dood en de bemoeienis van een overheid daarmee…. En dat is een filosofische discussie geen politieke…..

  1 likes
  • Het legioen is duidelijk afgesproken een hetze tegen de regering gestart….hoewel ze al een poosje sluimerend bezig zijn gaan ze er nu vol voor.
   Kennelijk moet en zal het Wilders worden, maar Clinton en daarmee die hele NWO agenda is allang afgedaan…..
   Succes ermee.

   0 likes
  • Ik citeer: ‘Maar ik ben het niet met je eens dat de mensen op deze site zo simpel zijn dat ze denken dat politici die organen,, wegsnijden , zoals jij dat formuleert’. Neem ik terug, was emotie, en onnodig. Mea culpa.

   Ik citeer: ‘Het hele probleem gaat over leven en dood en de bemoeienis van een overheid daarmee’. Ben ik het niet mee eens. Het gaat niet over leven en dood, maar over een wijziging in de procedure om aan te geven of je instemt met orgaandonatie.

   Ik citeer: ‘Wat mij stoort aan de hele discussie is de vraag, waarom die mevr Dijkstra deze wet er zo graag met de botte bijl er doorheen wilde drammen, het gaat om zegt zij 150 mensen per jaar hier in het Nederlandse’. In jouw opinie, waar heeft ze de botte bijl gehanteerd? Ikzelf vind de wet nogal halfslachtig en warrig; ik stem in met donatie maar mijn nabestaanden kunnen dat terug draaien. Is wat vaag en volgend mij een knieval naar de christelijke partijen. Had van mij niet zo gehoeven.

   Ik citeer: ‘ ik weet niet of je wel eens in ziekenhuizen komt….Maar per jaar komen er 1700 mensen te overlijden aan verwijtbare medische missers’. Ja, dat kom ik. En elke misser is er 1 te veel. En daar is weinig meer aan te doen dan dat cijfer verlagen (en dat gebeurt ook). Het alternatief is niets doen, dan kan er nooit een verwijtbare misser worden gemaakt. Gelukkig staan er tegenover de 1700 verwijtbare missers veel, heel veel verwijtbare rakers.

   Mijn vertrouwen in de overheid is niet gedaald door de wetswijziging en de totstandkoming daarvan. Ik vind de intentie van de wet een mooie invullingvan het solidariteitsprincipe. En als de cijfers die aangehaald worden in het bron artikel representatief zijn, dan zijn er veel, heel veel mensen het met mij eens

   0 likes
 28. Zeker handel… groothandel zelfs..

  1 likes
 29. Nou, vooruit. Een ander geluid.

  Ik citeer: ‘… hebben tienduizenden Nederlanders ‘nee’ geantwoord op de vraag of ze hun organen na hun dood willen afstaan’. Afgezet tegen de totale hoeveelheid mensen (enkele miljoenen) in het register vind ik niet dat ‘tienduizenden Nederlanders’ synoniem is voor ‘massaal’. Het komt neer op zo’n 0,17% van alle Nederlanders, en 0,81% van de mensen in het donorregister.

  Persoonlijk en rationeel gezien vind ik dat er eigenlijk geen verschil zit tussen ‘Ja, tenzij je je afmeldt’ of ‘Nee, tenzij je je aanmeldt’. Van alle argumenten die ik hier lees kan een arts in beide gevalllen nog steeds een orgaan ‘afsnijden’ van iemand die klinisch dood is. Voor de mensen die dat argument aanvoeren geldt dat ze mordicus tegen orgaandonatie zijn, en niet tegen de wet.

  Dan iets anders: ik lees dat sommigen denken dat politici de organen ‘wegsnijden’. Gelukkig zijn dat artsen die dat doen.

  0 likes
 30. Eerder schreef iemand de betrokkenheid van Pia Dijkstra te begrijpen,maar vind het jammer dat de Donorwet Wet erdoor is gejaagd, kennelijk mogelijk (In)direct veroorzaakt door onze SchijnDemocratie?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

kamerlid

Je overlijdt dóór de orgaandonatie, D66 verkoopt onzin. Kamerlid legt vinger op de zere plek

Op 1 juli gaat de nieuwe donorwet ...

Dit kan echt niet! Dit is al zo vaak misgegaan. Waarom het klimaatfonds onder leiding van Wouter Bos een ontzettend slecht idee is

Dit kan echt niet! Dit is al zo vaak misgegaan. Waarom het klimaatfonds onder leiding van Wouter Bos een ontzettend slecht idee is

Het kabinet is van plan om 2,5 ...