Het Complot

Crisis in Oekraïne was smerige false flag-operatie. Scherpschutters op Maidanplein klappen uit de school

Help door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 20 februari 2014 schoten onbekende scherpschutters op het Maidanplein in Kiev 49 betogers en vier politieagenten dood.

De lokale oppositie en Amerikaanse en EU-functionarissen wezen gelijk met de beschuldigende vinger naar het ‘regime van Viktor Janoekovytsj’. Een officieel onderzoek leverde echter niets op.

Een correspondent van het Russische persbureau Sputnik heeft gesproken met de scherpschutters, allen afkomstig uit Georgië.

Bang

Zij zeggen dat ze strikte orders hadden om op zowel politieagenten als betogers te vuren, om zo de menigte op te ruien en een politieke crisis uit te lokken.

Generaal Tristan Tsitelasjvili, die leiding gaf aan een Georgische elite-eenheid, was de eerste die zei dat bepaalde Georgische scherpschutters betrokken waren bij het incident.

“Sommigen zijn nog steeds in Oekraïne, anderen zijn teruggekeerd naar Georgië,” zei hij. “Ze zijn nog steeds bang dat ze uit de weg zullen worden geruimd als ongewilde getuigen!”

Enkele dagen voor het incident kwam op de derde verdieping van Hotel Ukraina aan het Maidanplein een bont gezelschap bijeen.

Opdracht

Onder de aanwezigen waren de rechtse Oekraïense oppositieaanvoerder en veiligheidschef Andrej Paroebij, de beruchte Oekraïense politicus en zakenman Sergei Pasjinski en de voormalige Amerikaanse soldaat Christopher Brian.

Paroebij zou later de leiding krijgen over het onderzoek naar het bloedbad op het Maidanplein. Niet vreemd dus dat het geen resultaten opleverde.

Eén van de scherpschutters, Koba Nergadze, zei dat ze ‘spoedig een opdracht hadden’. “Toen zagen we al dat betogers jachtgeweren en pistolen bij zich droegen,” zei hij.

Op de avond van 19 februari keerden Pasjinski en een aantal onbekende figuren met grote tassen terug naar het hotel, aldus Nergadze.

Speciale taak

Uit de tassen kwamen kalasjnikov-geweren, een SVD (scherpschuttergeweer) en een in het buitenland gemaakte karabijn tevoorschijn.

“Pasjinski zei dat de wapens zouden worden gebruikt ter zelfverdediging, maar toen ik vroeg tegen wie we onszelf zouden verdedigen, antwoordde hij niet en verliet hij de kamer,” aldus Nergadze.

Hij kreeg vervolgens te horen dat hij een ‘speciale taak’ had en dat het ‘noodzakelijk was om chaos te veroorzaken’ op het Maidanplein door wapens tegen betogers en agenten te gebruiken.

Getuigen

Hij kreeg ook te horen dat het geld voor de ‘zakenreis’ zou worden betaald op het moment dat de ‘opdracht’ was volbracht.

De voormalige officier van het Georgische leger heeft dat geld nooit gekregen. Hij is nu bang dat zijn voormalige ‘collega’s’ wraak op hem zullen nemen.

Enkele sluipschutters zijn bereid te getuigen in een Oekraïense rechtbank.

Foto: Butko Wikimedia Commons

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
H.J.
H.J.
4 jaren geleden

Deze wereld is rot, kei verrot.

Lucie
Lucie
4 jaren geleden

Dan is het te hopen dat deze getuige ook echt zijn verhaal kan doen.
Die criminelen horen zo snel mogelijk achter slot en grendel.
Wat een walgelijk tuig leeft er onder ons,er zijn er jammer genoeg ook nog veel van.

Henk
Henk
4 jaren geleden

Is het ooit anders geweest dan?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

14
0
We lezen graag je reactie!x