Homepagina » Buitenland » Las Vegas-schutter Stephen Paddock stierf een dag nadat hij zelfmoord had gepleegd. Rara, hoe kan dat?
Las Vegas-schutter Stephen Paddock stierf een dag nadat hij zelfmoord had gepleegd. Rara, hoe kan dat?

Las Vegas-schutter Stephen Paddock stierf een dag nadat hij zelfmoord had gepleegd. Rara, hoe kan dat?

De man die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij in oktober vorig jaar in Las Vegas, stierf rond het middaguur de dag ná het bloedbad, zo blijkt uit een autopsierapport dat afgelopen vrijdag is vrijgegeven.

De bevindingen van de lijkschouwer druisen in tegen de tijdlijn van de politie van Las Vegas, die stelt dat Stephen Paddock (64) op 1 oktober om 23.20 uur dood werd aangetroffen in zijn hotelkamer.

In het autopsierapport staat dat Paddock op 2 oktober rond 12.00 uur is gestorven, 12 uur later.

Voedt het mysterie

Het rapport, dat is ondertekend door lijkschouwer Lisa Gavin, vermeldt dat Paddock op 2 oktober is overleden aan de gevolgen van een schotwond in het hoofd.

Ze concludeert dat Paddock zelfmoord heeft gepleegd.

Het schokkende verschil tussen de tijdlijn van de politie en de autopsie voedt het mysterie rond de dodelijkste schietpartij in de Amerikaanse geschiedenis, meldt zender NTD.

Leugen en onjuist

“Alles wat het publiek is verteld over het bloedbad in Las Vegas is een leugen en onjuist,” schrijft onafhankelijk onderzoeker Thomas Michael naar aanleiding van het rapport.

“We weten nu dat de politie het lichaam van Paddock niet kan hebben gevonden in de hotelkamer, omdat hij pas de volgende dag is gedood,” voegt hij toe.

Michael concludeert dat de plaats delict in scène is gezet.

Maandenlang

Volgens de officiële versie van de gebeurtenissen bereidde Paddock zich maandenlang voor op de schietpartij.

Hij zou tientallen semiautomatische wapens naar zijn hotelkamer hebben gezeuld, waarmee hij meer dan 1000 kogels zou hebben afgevuurd op een menigte.

Niets bekend

Uit het rapport blijkt verder dat Paddock een angstremmer in zijn systeem had.

Over het motief van de dader is nog niets bekend. “We zullen mogelijk nooit begrijpen waarom Steve dit heeft gedaan,” zei zijn jongere broer Eric Paddock.

Foto: Wikimedia Commons

[NTD, Medium]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Het is fisiek niet mogelijk dat een persoon in zo’n korte tijd zoveel kogels heeft afgevuurd. Het is een raadsel hoe de geweren in de hotelkamer zijn gekomen. Op de foto’s van plaats delict zijn bijna geen hulzen te zien, 1000 schoten is een hele berg hulzen en vergeet niet dat een patroon dat net is afgevuurd gloeiend heet is… er zijn geen brandplekken te zien. De loop van een geweer is roodgloeined na een vol magazijn te hebben afgevuurd, als je het geweer vervolgens op de grond gooit om het volgende geweer te pakken dan heb je een hele grote schroeiplek.. waarschijnlijk zelfs brand. En heeft iemand zich afgevraagd wat de kinetische snelheid van een kogel afgevuurd door een Bushmaster is na 1000 meter ? Dat is de afstand van het hotel tot de menigte. (als mijn info juist is). Een MAG machinegeweer schiet to 800 meter… Dus er klopt absoluut NIETS van dat Paddock de schutter was.

  7 likes
  • Ik citeer: ‘De loop van een geweer is roodgloeined (sic) na een vol magazijn te hebben afgevuurd, als je het geweer vervolgens op de grond gooit om het volgende geweer te pakken dan heb je een hele grote schroeiplek.’. Hoe weet je dat?

   3 likes
   • Logisch nadenken, heb je de foto gezien van de kamer waar Paddock vandaan geschoten heeft? Daar liggen geweren op het bed, tussen de dekens en op de kussens, geen huls te zien en geen schroeiplek te zien.

    3 likes
    • Sorry, verkeerde vraag. Hoe weet je dat de loop van een geweer roodgloeiend is na een vol magazijn te hebben afgevuurd?

     1 likes
     • Dat is niet zo, wil je dat voor elkaar krijgen zal je onafgebroken toch een patroon of 300 moeten verschieten. Mag of minime gloeien wel maar daar vuur je ook met een grotere snelheid en werk je met banden die je kunt schakelen. Kijk maar op YouTube wat je moet doen met een AR15 voordat de loop gloeit. Overigens leer je met dergelijke wapens oververhitting voorkomen omdat je loop anders teveel uitzet en je hulzen er niet meer uitkomen. Onzin dus. Overigens is de 200 yard die meneer aangeeft 180 meter, er zijn luchtbuksen die dat al makkelijk halen.

      2 likes
  • [ een patroon dat net is afgevuurd gloeiend heet is… er zijn geen brandplekken te zien. ]

   Alles wat warmer is dan 42 graden is gevoelsmatig “gloeiend heet” maar gloeit niet echt. Die hulzen zijn misschien 50 graden, maar daarmee schroei je geen tapijt. Kijk maar naar de video waar de huls de huid raakt en dat slechts licht pijn doet, maar het shirt blijft onaangetast. Als iets echt gloeiend heet is moet je shirt verschroeien en heb je direct zeer pijnlijke brandwonden en ga je niet gewoon door met schieten.

   https://www.jukinmedia.com/licensing/view/4303
   https://www.youtube.com/watch?v=HSva04VrdEo

   [ Bushmaster AR15 is een 200 yard rifle ]
   Dat betekent alleen maar dat hij tot 200 yards accuraat kan schieten en ook voor die afstand ontworpen is, et als een pistool voor circa 10 meter ontworpen is. De kogel is na 200 yards absoluut niet zijn energie kwijt zoals je in onderstaande video kunt zien waar een blok op 200 yards in tweeën wordt geschoten, voor een mens op 400 yards heb je energie genoeg over en accuraatheid is overbodig als je op een menigte richt.

   https://www.youtube.com/watch?v=aBqfCowdAmo
   http://preparedgunowners.com/2016/06/07/how-far-can-you-shoot-your-ar-15-500-800-1000-yards/

   [ roodgloeined na een vol magazijn te hebben afgevuurd ]
   “If you can’t fire more than few dozen rounds a session through your AR-15, then you probably need to contact the manufacturer since you have a defective product.”
   http://info.stagarms.com/blog/bid/394557/How-to-Prevent-Your-AR-15-Rifle-from-Overheating

   6 likes
 2. Nog aanvullend, heb het uitgezocht, de afstand hotelkamer tot event is 450 yard, Bushmaster AR15 is een 200 yard rifle…. met speciale loop en speciale kogels schiet hij verder… maar verwacht niet dat Paddock deze uitvoering had.

  4 likes
  • Dat is niet juist wat je zegt. AR15 is een afgeleide van de colt m16 en de Dimaco c7, dat is het wapen wat we in dienst gebruiken, 400 – 450 meter is nog steeds niet moeilijk om gericht te vuren, sterker nog het is de afstand voor je examen.

   3 likes
 3. Dat kan idd. Als je na een zelfmoordpoging in coma raakt en/of hersendood aan de machines ligt, is het mogelijk dat je de volgende dag sterft. Volgens sommige wetenschappers ben je in feite dood als je 100% hersendood bent. Coma is weer een ander verhaal. Enkelen kunnen goed uit de coma komen (als de hersenen niet beschadigt zijn.

  4 likes
 4. Metaaldetectoren in alle casino’s in Vegas…? Tot het overdreven toe?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

las vegas

Inwoner Las Vegas ziet ‘raadselachtig object’ boven stad. Deze beelden gaan momenteel viraal

In de lucht boven Las Vegas is ...

Dit is hoe de dodelijke schietpartij in El Paso kan worden gelinkt aan het MKUltra-programma van de CIA

Dit is hoe de dodelijke schietpartij in El Paso kan worden gelinkt aan het MKUltra-programma van de CIA

Het kost je maar vijf minuten om ...