Homepagina » Binnenland » “Massale volksopstand”: Nieuwe demonstratie van Break the System gaat Binnenhof blokkeren
"Massale volksopstand": Nieuwe demonstratie van Break the System gaat Binnenhof blokkeren

“Massale volksopstand”: Nieuwe demonstratie van Break the System gaat Binnenhof blokkeren

Na een eerste demonstratie op 18 oktober laat de organisatie van Break the System het er niet bij zitten. De groep burgers wil na een landelijk protest op diverse plaatsen een centraler protest tegen de overheid gaan houden.

Op 27 januari 2015 gaat volgens de groep het Binnenhof plat. “De demonstratie van 18 oktober vonden wij geslaagd,” zeggen initiatiefnemers Lynton Deirkauf en Berry de Mooij in een interview met Nieuws.nl. “En op 27 januari gaan we er weer mee door. We gaan naar het Binnenhof, ook al is het min 20 graden. En we blijven tot de regering vertrekt.”

Al ruim 3300 mensen hebben via Facebook toegezegd daadwerkelijk te zullen komen. Het doel is duidelijk voor het team van Break the System. “We gaan het Binnenhof voor onbepaalde tijd bezetten! Blokkades zullen worden opgeworpen, het Binnenhof moet dicht! Wat eisen wij? Het aftreden van kabinet Rutte 2! Een bindend referendum over het vertrek uit de EU! Stop het leenstelsel voor studenten! En hulp voor mensen in nood in Nederland!” pleit de groep op Facebook.

Bij de eerdere demonstratie was hier en daar onvrede over de matige opkomst, maar de organisatie beloofde beterschap en vraagt moed te houden. “We hebben dit keer veel meer contact met diverse vakbonden, waaronder die van de politie, de zorg, het transport en de bouw. En een paar honderd vrachtwagenchauffeurs helpen ook mee,” aldus Deirkauf en De Mooij. “De bedoeling is om het de medewerkers van het vragenuurtje zo moeilijk mogelijk te maken om op hun werk te komen.”

Volgens Break the System is het politieke systeem kapot en is het tijd voor verandering. Door Nederland wakker te schudden, het kabinet te laten vallen en het land te hervormen.

Er is enorm veel onvrede in ons land: denk aan ontslagen in de zorg, te dure zorgverzekeringen, de waardeloze manier waarop we onze ouderen behandelen, het hoge aantal werklozen, de naheffing van de EU, het feit dat we voedselbanken nodig hebben, het leenstelsel… Genoeg is genoeg, zeggen Deirkauf en De Mooij. “Eerst willen we het volk wakker maken. Daarna moet er een massale opstand komen.”

[Nieuws]


Vond je dit interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

80 reacties

 1. Een massale volksopstand in Nederland? Laat me niet lachen. De gemiddelde Nederlander is te bang voor zijn eigen hachie en te bang om zijn baan te verliezen en te lui om van de bank af te komen. We laten ons als makke schapen naar de slachtbank leiden. Het strijdbare actievoeren uit het verleden (jaren 60) is weg en de huidige generaties worden ingedoezeld door tv en internet.

  57 likes
  • Wat een beeld schets jij van je medemens.

   Ken jij alle circa 16 miljoen mensen hier?

   36 likes
  • Ik ga ook, maar je hebt gelijk: een hoop mensen klagen maar doen vervolgens niets. Wij hebben dit bericht keer op keer gedeeld via Fb en dat leverde slechts 2 reacties op. Tja je moet er de deur voor uit en dat doen we liever niet, lekker warm bij de kachel achter je pc-tje klagen, daar is NL goed in. Geen wonder dat dit kabinet als een ongeleid projectiel de boel kapot maakt! Niemand legt ze een strobreed in de weg

   27 likes
  • Toen wij vroeger opriepen om te staken deden we dat met een tam-tam.
   Nu heb je internet, besef je wel hoe waardevol dat kan zijn?

   24 likes
  • Ben jij er wel Frits? Dan zie ik je daar de 27ste!

   Dit soort negatieve reacties haalt het laatste restje moed weg bij mensen die overwegen er nu een wel heen te gaan.

   13 likes
   • Wel lekker doordacht jongens, de 27e januari is op een dinsdag! Al eens bedacht dat er heel veel mensen zijn die nog wel werk hebben? Tuurlijk, je zou een snipperdag kunnen nemen, maar dat is alweer een drempel om niet te komen.

    6 likes
  • Arme, arme Frits,…toevallig(?)) naamgenoot van al die vroegere Fritsen in het Duitsland van de jaren ’30 van de vorige eeuw….Beetje klagen over die met zijn snorretje en voor de rest mooi achter het hoekje op de kont blijven zitten. En maar hopen dat een ànder de klus klaart..,is het niet ??? De wereld bàààlt zo stilaan van een teveel van jullie soort die denken dat het wel vanzelf overwaait. “If we do not learn from history, we’ll be forced to repeat it…Over and over again.”

   7 likes
  • @Frits.. Dus ik begrijp uit uw geagiteerde comment dat u op 27/01/’15 vooraan staat op het binnenhof? Hulde hulde. Ik daarentegen jammer genoeg niet. want daar ben ik fysiek helaas niet meer toe in staat. Maar mijn dank is groot dat u ook voor mij de barricades wilt bestormen. Ik zal aan u denken..

   6 likes
  • De instelling van het heeft toch geen zin is juist het probleem ! al JAREN …

   Dus azijn pissers gewoon komen deze datum en motiveer iedereen om je heen. Vooruit kijken en vergeet de details …

   Verder de regering zijn de medewerkers van de burgers … Doen hun het werk niet goed of zijn ze bezig met de rijken dan moeten wij de werkgevers ook wel de BURGERS genoemd dit aanpakken !

   2 likes
 2. Als ik die reacties zie schaam ik me, zal ik een stelletje Belgen optrommelen om jullie te helpen demonstreren?
  Het is juist deze laffe mentaliteit die er voor zorgt dat de regering zijn gang kan gaan.
  Ik ben 60, heb vroeger in Nederland gewoond en als er wat te stakan viel deed ik mee, dus ik heb inderdaad op het maliveld en de Dam (jaren 70) gestaan, en toen was er in Nederland een prima zorgstelsel, voldoende werk en goed betaald. Dat is niet gratis komen aanwaaien hoor.
  Als iedereen denkt; dat doen anderen wel, dan gebeurd er niks. komt er wel volk op af en er word wel wat bereikt profiteren die lafaards mee van het resultaat. In Belgie werden de werkwilligen ook min of meer gedwongen (door blokkades) om mee te staken want uiteindelijk profiteerd iedereen van het resultaat. Nu zijn ze aan het onderhandelen en als dat geen resultaat geeft ligt half januari Belgie weer plat. Zo moet dat.
  Ik steun het bovenstaande intiatief en wens hun heel veel succes.

  88 likes
 3. Sorry, maar hier kan ik niet in mee gaan, totale volksopstand, en dan?
  Ik ben totaal niet eens met wat er nu gebeurd, maar wat voor systeem komt er voor terug, totale anarchie!!
  Voor je een systeem afbreekt moet je met een zeer gedegen plan komen voor het volgende systeem, alleen dan creëer je draagvlak en een uitzicht op een positief eind.
  Vergeet niet dat overheden dol zijn op dit soort acties, kunnen ze nog meer vrijheidsbeperkende maatregelen in gaan voeren en groeit hun macht. Om het sysyteem( wat draait om geld) te breken moet je het bevechten met geld, oftewel geen geld. Alles van de bank en vele overheidszaken niet meer betalen en dit op een massaal nivo, dan worden ze pas echt bang.

  35 likes
  • Wel Bert, bedenk eens wat ! Kom eens met een ideetje? Lekker makkelijk om anderen de kooltjes uit het vuur te laten halen. We zijn benieuwd naar je ideeën. Of ben je van het type angsthaas?

   Kom op, het is tijd om iets te doen (zonder anarchie !) dus aan het werk !

   18 likes
   • Bert mag ik even opmerken dat wij als volk het recht hebben gegeven om te mogen regeren (en niet andersom) met een deugdelijk bestuur.
    Een voorwaarde die gesteld wordt in het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden.
    En daar Bert laten zij het nu precies afweten of wou je stellen dat deze regering een deugdelijk bestuur heeft.
    Ben je soms al vergeten wat die bakellende toen zij “na het zuur, komt het zoet”. Nou dat is al heel wat jaartjes geleden, niet dan.
    Nederland glijdt sneaky af naar de afgrond door jarenlang ondeugdelijk bestuur.
    Ik ga in ieder geval ook.

    17 likes
    • Persoonlijk vind ik het plan van Bert heel wat slimmer en heel veel effectiever. Massaal de geldstroom terroriseren is wat ze in de ziel zal raken, een stampvoetende en schreeuwende meute daarentegen is gewoon lachwekkend voor die mega-misdadigers op het binnenhof.

     7 likes
   • scroll naar beneden voor mijn ideetjes. Verder is het zeer jammer dat jij mij nu voor angsthaas uitmaakt. JE HEBT GEEN IDEE.

    2 likes
  • Tja Bert als een alternatief zo gemakkelijk was dan zou dit allang gebeurd zijn …. Verder elke keer zaken maar accepteren omdat er niet een plan is lijkt me ook niet de manier … En meestal moet je met een project starten voordat je in de details verdrinkt ….

   Verder moet deze planeet voor alle mensen gelijk zijn met schone gratis energie voedsel en water… Laten we daar mee beginnen de problemen moet je onderweg oplossen …

   Verder kan ook jij je aanmelden bij deze club voor ideeën et…

   0 likes
 4. Sorry, maar ik kom niet. Ik stem al jaren op de SP. Zij willen dat er 1 verzekeraar komt. Dat lijkt mij al een goede stap. Trouwens alle punten die Break the System aangeven, daar is de SP al jaren mee bezig en zoekt naar oplossingen en doet veel aan onderzoeken. Maar ja, zolang de SP afgezeken wordt, dan gebeurt er ook niks. De SP groeit in de steden en dat is een goede vooruitgang, immers steeds meer wordt bij de gemeente neergelegd. Overigens heeft de SP zelf ook al jaren door, dat het systeem de boosdoener is. Het monster. De SP is de enige partij die zich niet laat verrijken door het bedrijfsleven. Zij leven van overheidsgeld, mede doordat gekozen leden een gedeelte van hun geld moeten afgeven. Dit houdt de SP onafhankelijk en kunnen ze hun principes in stand houden, die vooral gebaseerd zijn op menselijkheid. Ze geven toe dat het systeem moeilijk te doordringen is. Stapje voor stapje proberen ze dingen toch weer goed te krijgen. Wijkverpleging/kleinschaligheid weer terugbrengen is hun idee. Nationaliseren van belangrijke zaken is hun idee. Zij zijn nooit voorstander geweest van de privatiseringen. Dat vrachtwagenchauffeurs hun baan verliezen aan oostblokkers is bij hen al jaren bekend en er zijn oplossingen, maar men luistert niet of men komt te laat in actie bij de regering. Dus er zijn wel degelijk partijen die het anders willen. De SP staat niet achter de EU, maar wil wel samenwerken met Europa. Zoals voorheen de EEG. Wil je je stem laten horen, dan is de SP best wel een goede optie. Zij zijn bekend met besturen enz. Geef hen dan een kans. Oh ja. De SP heeft vragen gesteld aan de EU over Agenda 21/NWO. Zie rapport EU A4-0005/99 14 juni 1999. Ook hebben zij vragen gesteld over waar ons goud ligt. Kregen geen antwoordt. Inmiddels weten we dat het goud terug is in Nederland. SP leden/medewerkers zijn echt niet dom. Het grootste probleem is dat ze te eerlijk/netjes zijn en dat mag niet worden afgestraft. Dat moet juist geprezen worden. Ethiek moet terug. Mijn hoop ligt dus bij hen, want zij geven toe dat het systeem een monster/spook is. Toegeven dat je fout bent of toegeven dat iets niet klopt. Dat is toch de basis om iets op te lossen?

  29 likes
  • Ben het helemaal met je eens.
   De SP zou best wel iets liberaler mogen zijn naar mijn idee, maar als ze voor de helft zouden kunnen terugdraaien wat in 40 jaar CDA/VVD/PvdA is neergezet, zou ik dik tevreden zijn.

   Een van de complotten die in Nederland echt bestaan, is het feit dat lobbyisten (vanuit het bedrijfsleven) veel moeite doen om de SP na verkiezingswinsten buiten de regering te houden. Met name lieden binnen CDA en PvdA zijn daar gevoelig voor, ze stromen na een paar jaar politiek allemaal door naar nutteloze, doch goedbetaalde functies binnen datzelfde bedrijfsleven.

   12 likes
  • De SP, is dat niet die partij die eens de grootste was in een verkiezings uitslag en Emiele Roemer toen weigerde zijn verantwoording te nemen en niet in de regering plaats nam.
   U bedoelt toch niet die SP he!

   0 likes
   • Ja, precies, die bedoel ik. Maar wees gerust, de SP gaat misschien ooit nog eems regeren, alleen niet met de PVV. O wacht, dat gaat geen enkele partij meer doen, want dat zijn weglopers. Die gooien de handdoek in de ring als het ze te heet onder de voeten wordt. En de VVD, PVDA kunnen het voortaan ook schudden.

    0 likes
    • @Ger, ik kan je één ding verzekeren, alle politici, zowel in de eerste als tweede kamer die daar één of meer regeerperiodes zitten spelen het spelletje allemaal mee, dienen een andere agenda dan de onze, en belazeren de kluit onophoudelijk. Allemaal bedriegers, beroepsleugenaars ook de SP is daar heus geen uitzondering in, zelfs de PVV heeft zijn vaste rol in het toneelstuk wat ze dagelijks opvoeren, of eigenlijk is klucht een betere benaming. Als ze namelijk niet gehoorzamen worden ze er zeer snel uitgebonjourd. Voorbeeld is Henk Krol die maar niet wil beloven ten allen tijde zijn mond te houden over Joris Demmink. Het is één grote kliek chanteerbare perverselingen die de opdracht uitvoeren om ons voor te liegen en op te lichten. Stemmen op alles wat connecties heeft met het old boys network inclusief ons Koningshuis zal nooit en te nimmer tot welke verandering dan ook leiden.

     7 likes
   • Je bent heel slecht geïnformeerd. Helaas is de SP nog nooit de grootste partij geweest . Met Emiele Roemer heeft de partij 15 zetels gehaald. CDA en VVD zijn beurtelings wel de grootste partijen en dat is verdomd jammer want daarom verloedert ons mooie land. Niet zo blaaskaken dus maar eerst de feiten kennen.

    2 likes
  • als ik toch al ergens op zou stemmen !! zou het misschien wel op de S O P N zijn dit zijn mensen die het ook ?? goed voor hebben en ik denk nog net ietsje beter dan onze geert wilders ook deze partij stemt mij een mogelijkheid .

   4 likes
  • Alleen jammer dat de SP ook aan zaken denkt als autootje pesten cq zo duur mogelijk maken, zo duur mogelijk en zoveel mogelijk betaald parkeren, iedereen terug op de fiets etc.; bij voorkeur niet investeren in infrastructuur, bruggen, tunnels enzovoort, en nog een aantal zaken waar ik absoluut niet achter sta. in veel gevallen terug naar 1900 dus. En om DIE redenen denk ik toch wel even na voordat ik SP stem

   3 likes
  • Het lijkt voor mij dat je geen ervaring met de echte politiek te hebben!!
   Als de SP het kabinet zou besturen,dan zul je hem op andere gedachten kunnen komen.
   een politiek partij mag nooit ontstaan als hij niet op een bepaalde geheim agenda meedoet.

   1 likes
  • Inderdaad zou de SP eens de kans moeten krijgen om (mede) te regeren. Maar als zelfs mijn eigen broer de SP een ‘communistische club’ noemd, en weer eem andere broer zweert bij de VVD, en ik in mijn schoonfamilie uitgelachen wordt omdat ik lid van de SP ben, denk ik dat dat toch wel een reële afspiegeling is van een groot van de Nederlanders. Maar het gaat gelukkig steeds beter met de SP, en zelfs de VVD wil nog wel eens tegen de SP aanschurken als ze doorhebben dat de SP hetzelfde standpunt hebben over iets.

   En vergeet niet mensen:

   “Wat de regering doet is mooi goed,
   wat de regering zegt is altijd slecht.
   Want altijd wordt vergeten: dat ZE van de arbeider vreten…”

   Deze spreuk hangt bij ons bij de voordeur, zodat iedereen het nog eens kan lezen bij het binnenkomen en -gaan.

   1 likes
  • Daar partijen mond dood gemaakt worden zal ook jij je bijdrage kunnen leveren door mensen op te trommelen… Niks doen is NIKS uiteindelijk !!

   0 likes
 5. Vergeld kwaad met kwaad, maar dan wel van dezelfde categorie. Overgaan naar fysiek kwaad in dit geval is kansloos. Actie voeren tegen een dergelijk sterke tegenstander moet je ondergronds doen. Enkele voorstellen.
  1. Haal zoveel mogelijk geld bij je bank vandaan. Beginnen ze te vragen waar je geld is? Gokverslaving!!
  2. Ga massaal na 1 januari de huren niet meer betalen. Pas weer betalen als de huurstijgingnen stoppen.
  3. Vul je belastingformulier niet in. Je bent psychisch even het spoor bijster.
  4. Betaal je gemeentelijke belastingen niet, pas als ze gaan dalen.
  5. Minimaliseer massaal aankopen waar een belachelijk hoog tarief op zit. Shag, drank en benzine.
  6. Bombardeer alle politici met mails m.b.t. politieke zaken, laat je overdreven horen.
  7. bedenk er zelf ook een paar.

  Dit noem ik nou beat the system. Als 1 miljoen nederlanders dit gaan uitvoeren, wat nota bene ook nog volledig geweldloos is, dan kunnen we nog gaan lachen. Zo haal je het systeem namelijk onderuit.

  25 likes
 6. Goh, ik schaam me opeens om Nederlander te zijn. Niet alleen door pRutte en cohort, maar ook wanneer ik de reacties zie… We willen verandering, de mensen moeten niet klagen maar opstaan, maar nu wanneer er actie ondernomen gaat worden, trekken velen zich opeens terug met de staart tussen de benen.

  Kom op, houdt je mond dan dicht of doe mee.

  Anders mag je straks je (klein)kinderen uitleggen waarom ze niets meer kunnen en mogen en waarom er niets te eten op tafel staat en waarom ze weer met 12 jaar moeten gaan werken…

  Dus, doe je niet mee, moet je ook niet klagen.

  31 likes
  • Daar partijen mond dood gemaakt worden zal ook jij je bijdrage kunnen leveren door mensen op te trommelen… Niks doen is NIKS uiteindelijk !!

   ZO IS HET 😀

   0 likes
 7. Vorige keer was het ook al zo druk 🙂

  2 likes
 8. Een opstand in Nederland zal wel eens goed zijn om van alle negatieve ontwikkelingen en betuttelingen van dit kabinet onder aandacht te brengen met een massale volks opstand , toch zijn er wel twijfels of deze opstand wel een ander samenleving te voorschijn tovert , het zijn maar kleine spelden prikkels aan de machthebbers van dit land , het zijn meer de bedrijven die de macht hebben , het kabinet zijn de marionetten van het bedrijf leven , als men echt iets wil veranderen moet men deze twee aanpakken met,,,
  het bedrijf leven moet achter zijn werknemers staan om massaal demonsteren , door zijn werknemers massaal thuis te laten , als in Nederland iedereen thuis blijft zitten en door het werk massaal neer te leggen word dat de grootste demonstatie waar ook niet automatische geweld uit voort kan komen , door demonstaties op straat, ook door massaal geen rekeningen meer betalen die het betalingsverkeer lam leggen is een mogelijkheid die het volk kan aanwenden voor verandering van het stelsel en een eerlijke verdeling ,volgens mij word dit dan de beste demonstratie ooit in Nederland door massale ongehoorzaamheid kan het leiden naar een heel andere samenleving van niet te kort maar van genoeg voor iedereen zonder zorgen voor morgen.. gewoon heel simpel gewoon het werk neerleggen net zolang dat er eens gehoord word naar het volk van Nederland wat als een mokerslag kan werken voor verandering ,het Nederlandsen volk moet eens zijn tanden laten zien ,het word TIJD voor verandering , niet lijmen of plakken van een systeem waarvan het te doden is opgeschreven door financiële problemen. massaal thuis zitten van het werk is de beste demonstatie ooit die nog nooit is uitgevoerd of is uit geprobeerd ,, een stille geweldloze protest door thuis te blijven kan grote verandering veroorzaken zonder geweld….

  12 likes
 9. Waarom zou ik moeten staken? Ik heb een goed leven, en dus geen behoefte om te gaan staken. En België is natuurlijk gewoon een bananenrepubliek. Daar moet je wel staken.

  2 likes
  • “Beste” z.g.n. Nunki , ik mag hopen dat de redactie mijn antwoord doorlaat. En wel om de vlg. redenen. Als jij denkt om in een dergelijke materie op een dergelijke vuilgebekte en zelfvoldane manier uit de hoek te mogen komen dan vind ik dat méér dan laag-bij-de-gronds ,en ik heb het méér dan sterke vermoeden dat ik niet de enige ben die er zo over denkt . Maar goed, als jij er behoefte aan hebt om in een open blog jezelf te showen dan is dat voor jouw rekening. Ikzelf ben Belg en Vlaming,ik ben absoluut géén nationalist,noch van het ene noch van het andere ,maar ik ben hier geboren ,heb hier mijn leven,heb hier mijn familie, mijn 6 kleinkinderen, ik werk hier enz.Kortom deze zgn. bananenrepubliek is mijn thuishaven,en met al zijn + en – hou ik er toch van. Als ik in Antwerpen rondloop kom ik er genoeg van jouw soort zelfvoldane en lawaaiige zgn. “échte “Ollanders” tegen,en als ik dan in een dergelijke blog weer eens merk dat sommige(!) van die exemplaren niet schromen om op de meest platvloerse manier en bovendien totààààl nietszeggend en naast de kwestie uit de hoek te komen, dan krijg ik daarvan gegarandeerd het maagzuur. Ik kan jou maar 1 raad geven…Blijf in je hoek zitten, bij je soortgenoten waar je hoort en waar je niemand anders stoort.En mocht je iets te zeggen hebben over bananen, weet dan dat het hier in dit land geweten is en bevestigt dat iedere l*l er jaloers op is dat hij niet de grootte heeft van een banaan ,en al evenmin zo voedzaam is…Misschien (en hopelijk voor jou) kan dat inzicht jou een béétje soelaas brengen ! Met mijn oprechte verontschuldigingen aan alle Nederlanders en Hollanders , beneden en boven de Moerdijk, waarvan er genoeg zijn die niét uit het neanderthalervaatje tappen van onze vriend “Nunki”.. …

   7 likes
  • Ja, lekker belangrijk dat jij een goed leven hebt. Fijn voor jou, maar heb een beetje compassie voor alle daklozen die uit hun huis zijn gezet, alle werkelozen die ad kant zijn gezet. Dat kun jij zijn, morgen of overmorgen, vergis je niet…

   2 likes
  • Jij komt er wel … ZUCHT word eens wakker

   0 likes
 10. Gratis trein en busvervoer voor de minima en mensen die het al financieel al moeilijk hebben om te gaan demonsteren in den-Haag. Veel liefst!

  5 likes
  • Dan moet je met mensen uit je omgeving daarheen gaan en met zijn allen zwart rijden. Dat is ook een onderdeel van collectief actievoeren.

   Men moet een beetje de geest de vrije loop laten.

   4 likes
 11. Ik ben het ook niet eens met dat Rutte 2 wel zacht dubbellaags wc papier met roze opdruk kan gebruiken en ik met kringlooppapier aan de slag moet. Dus, weg met dit kabinet.

  7 likes
 12. Alweer….?
  Komt toch bijna geen kip op af!

  5 likes
 13. DEMONSTREREN = SMEKEN OF ZE AUB willen luisteren , dat gaat `m niet worden
  waar is die BREAK ???

  bezetten van de 2e kamer heel het zooitje overnemen namens het volk.
  kom met dit is wat er allemaal GAAT veranderen !!!!!(niet wat we graag aub veranderd willen zien)
  bezetten van het NOS gebouw , daar kunnen we de rest van de bevolking mee oproepen in opstand tekomen
  anders komt er toch niets over in het nieuws.

  5 likes
 14. Zou een ” bank-run ” niet veel meer angst aanjagen ? Laat die banken niet meer profiteren van je zwaar belaste geld als ze geen of gering rente willen betalen !

  5 likes
 15. Waarom hebben mensen altijd een duwtje nodig te protesteren , waarom moet men een soort leider geloven die het systeem wil omgooien , waarom kan het volk niet zelf individueel zelf een keus maken zonder leiders, omdat er geen eenheid is moet er leiders zijn die opkomen voor een volk, maar meestal zijn het mensen met een beeld die ook troebel is maar ze proberen het wel maar de resultaten zijn tijdelijk, een echt beeld die echt een verandering laat zien is er niet , waarom ? het volk zelf word verleid met mooie beloftes, de leiders zijn net als Mozes die het volk door een pad van de zee van financiële [over] stroming proberen te lozen, naar het beloofde financiële land van zorg en welvaart , zij schieten daar in tekort het water staat aan de lippen van vele mensen , en vele verdrinken daarin…

  4 likes
 16. Zelfrealisatie VS Ideologie,

  Kijk we leven in een rare wereld waar we geregeerd worden door ego. Zo nu en dan ziet iemand een glimp van de totale werkelijkheid. Wat we noemen een satorie, bijna doodervaring, accentie, wakker worden of welke naam je ook gebruikt en ziet dat dingen anders kunnen.
  Als je een ontwaking hebt gehad ben je er nog niet, je zult dit eerst moet integreren in je lichaam en dat is een zwaar proces dat een leven lang kan duren, en vereist totale toewijding.
  Maar in plaats dat die persoon zich verdiept in waar de glimp vandaan komt, gaat hij een ideologie opzetten.
  Het lullige is dat altijd een ander het werk moet doen. (zo gaat dat met een Ideologie)
  Nog nooit heeft Ideologie gewerkt.
  Gewoon om dat een Ideologie niet kan werken.
  Je krijgt altijd mensen die beginselvast zijn (fundamentalistisch) en mensen die het Pragmatisme aanhangen(dat de leer moet kloppen met de praktijk) meer hoef ik waarschijnlijk niet te zeggen.

  3 likes
 17. Zou een ” bank-run ” niet meer indruk maken ?. Wie gaat zijn zwaarbelaste geld naar een bank brengen waar hij/zij vervolgens 1,2 procent belasting voor moet betalen en geen / nauwelijks rente krijgt ! De banken zijn schuldig aan de huidige crisis. Als je het systeem wil kraken moet je geen geld naar de bank brengen !

  4 likes
 18. In ieder geval kunnen de leden van ons kabinet niet meer bogen als zijnde democratisch, zij hebben laten zien (zorgwet) lak te hebben aan de grondwettelijke verworvenheden van ons democratisch bestel.
  Een totale opstand is gerechtvaardigd wij zijn al in grote nood, neem aan dat ons koningshuis ons zal steunen in de komende moderne geuzenopstand, hoop ook dat er Russische waarnemers komen welke ons bestel komen analyseren en eventueel hulp bieden.
  Tot nu toe kon er in mistige achterkamertjes oeverloos nieuwe knijpwetten gerealiseerd worden als zijnde noodzakelijk en bij democratisch besluit besloten, dat alles met de voorspelbare toespelingen wij/jij worden hier beter van.
  Al zouden we het alleen al doen voor de vele zieken en bedelaars en mensen welke op de voedsel uitdeel centra aangewezen zijn, wij kunnen anno 2014/15 toch wel solidair zijn met onze medemensen?

  3 likes
 19. Lings of rechts om er moet wat gebeuren en een leger heeft KAPITEIN nodig om Mijn part de SP of een partij die instaat is de kar te trekken en breken en zal mij benieuwen hoe veel mensen in op stand kommen tegen dit systeem van MACHT is GELD en MACHT ik doe mee voor onze ouderen die er SLECHT voor staan en door ONS in STEEK worden gelaten zodat zij zelf in op stand moeten kommen in TV programma met van RIJN en met de DOOD moet bekopen en vader van RIJN monddood word gemaakt zo maar een voor beeld waar deze MENSEN van hun oude dag moeten genieten hebben ze verdiend zij hebben NEDERLAND gemaakt om dit MOGELIJK te maken OM SINTERKLAAS te spelen

  3 likes
 20. Ach wat lief men gaat weer wat proberen maar hoe ga je dat voor elkaar krijgen in een land dat:

  -Waar niemand amper z`n buren nog kent
  -Waar men familie alleen nog ziet tijdens verjaardagen en kerst met een beetje geluk
  -Waar men als de dood is zijn mening te geven op z`n werk tegen werkgever of collega want ja voordat je
  het weet hebben ze voor jou 100 anderen.
  -Waar men er alles aan doet om zo politiek correct mogelijk te stemmen (d66 natuurlijk want dan ben je
  pas echt keurig en minimaal speudo-interlectueel en we weten natuurlijk allemaal wel dat zij een van de
  ergste soort zijn)
  -Waar iedereen alleen met zichzelf bezig is, kijk maar naar welk willekeurig (a)socialnetwork.
  -Waar ‘selfie”het meest hipste woord van 2014 is geworden.

  Kortom een land waar iedereen bang is en volledig gesegregeerd is en waar men vooral bezig is met neoliberaal te zijn want dat is pas kikke, ja ja eigen verantwoording maar nooit verantwoording van zijn naaste.

  En dat wil men aanzetten tot actie?????????????? YOU GOT TO BE KIDDING.

  En last but not least wil men daar het medium ‘facebook” voor gebruiken?! Echt grappig hoor!!!!!!!!!!!

  “facebook” is wel mede doorontwikkeld met behulp van de CIA en juist dit medium willen ze gaan gebruiken om Nederland te organiseren????? Echt humor dit.

  Nee er zijn zo`n 8 miljoen NL-ers die op facebook alleen bezig zijn met het leuteren en hun leventje op te leuken voor de facebook-vrindjes ieder zo z`n eigen GTST.

  Sarcasem mode off.

  Als je het nu goed aan wil pakken probeer je dan echt te organiseren en ga flyeren in winkelcentra, sportclubs en wat dan nog meer, probeer het maatschappelijk middenveld te bereiken.

  Richt een eigen website op en blijf weg van elk obscure (a)socialnetwork.

  Doe zo goed en zo kwaad als het kan onderzoek en probeer te onderzoeken daar waar journalisten falen.

  Infiltreer de grote partijen (wordt lid) en probeer zoveel mogelijk hun schandalen en dubbele agenda`s te openbaren er is al een boek dat heet “de foutlinxen” dit gaat gaat over foute linkse politici maar we weten ook heel goed dat niet alleen linkse politici fout zijn want aan de rechte kant zijn ze net zo smerig en doortrapt.

  Ik zal een voorzetje geven; type in op google “de VVD ontmaskerd” en je zult verbaasd zijn wat allemaal naar boven komt.

  Nu begrijp je waarom ze bij de VVD zo “gek” op jong zijn.

  I rest my case.

  3 likes
 21. Je maakt alleen maar jezelf belachelijk als je verwacht dat men een systeem wilt breken zonder betere oplossing. Door dit soort ondoordachte protesten laat je de mensheid alleen maar langer slapen omdat je jezelf belachelijk maakt. Ik weet het idee erachter is goed maar de bevolking niet.

  2 likes
 22. Dit is belangrijk voor mensen om te lezen.

  1: Wat weet je over de narcistische persoonlijkheidsstoornis af? Wel eens wat over gelezen? Nee? Stop dan direkt met demonstreren en klagen als je niks van psychologie wilt afweten.

  2: Werkgelegenheid? Waarom komen steeds meer mensen zonder werk te zitten? Zie 1 (deze types komen op het idee om steeds meer robots in te voeren om zo goedkoper uit te zijn) en daarna moet je je afvragen of het niet tijd wordt dat we onszelf wat minder voortplanten om zo overbevolking tegen te gaan. Gek he dat er op den duur geen werk mee is als er steeds meer mensen komen.

  3: Het merendeel van de mensen zal zich dus nooit verdiepen in 1 en laat zich naaien door deze zogenaamd goede mensen die jou naaien dus we zijn gewoon klaar om langzaamaan een wereld tegemoet te gaan die naar de klote gaat want die mensen blijven toch wel stemmen op de partij met de beste leugens.

  4: Hopelijk komt er eens iemand op het idee om spam of malware te maken die de mensheid wat bijleert om zo duidelijk te maken welke ziekte er eigenlijk zorgt voor alle ellende in de wereld. Deze ziekte is vergelijkbaar met psychopatie. En nee de meeste psychopaten moorden niet. Ook een misvatting wat de mediawereld natuurlijk altijd neerzet dmv films. De waarheid is heel anders. Het zijn kleine misbruikte kinderen met een vals ego in een volwassen lichaam die geprogrammeerd zijn om jou in te pakken met hun charmante goede gedrag en om jou daarna na al jouw zwaktes te hebben doorgrond toeslaan. Ze proberen ons ook zwak te krijgen en alles wat ons te weten te komen zoals Snowden al heeft aangeduid. Kennis is wat deze types proberen te vergaren over ons zonder dat wij het weten. Om later als ze ons helemaal in een hoekje hebben geduwd tegen ons te gebruiken.

  2 likes
  • Ik weet niet of jouw analyse, een karakter omschrijving nu wel zo toepasbaar is bij een kijkje in de binnenkamer van een doorsnee politicus , zoek je niet wat al te veel in de kant van de zgn complot gedachte ? waardoor wij allemaal als wil-loze mensjes verworden zijn ..

   0 likes
 23. Laten wij dit vooral in het ORANJE doen (net zoals met de EK of WK maar nu met een rouwband om. Mensen die niet kunnen afreizen zouden vanuit huis, wijk, dorp en stad mee kunnen doen, met de vlaggen halfstok. Hoe massaal zou dit overkomen en waar ook de media niet meer om de gewone burger heen kan kijken. Maak er een mooi en vreedzaam feestje van want SAMEN STAAN WIJ MET Z’N ALLEN STERKER ALS DIT HELE KABINET EN REGERING BIJ ELKAAR en dat mag onderhand eens gezien gaan worden. Dit gaat ONS ALLEN AAN die mogen stemmen, Oud of Jong want wij volwassenen moeten voor de jongeren opkomen, Ziek of Gezond want ook een gezonde burger kan morgen ziek worden, niet werkenden of werkenden want ook een werkende kan morgen haar of zijn baan verliezen, Arm of Rijk want ook de rijkere kan morgen alles verliezen, Ondernemers want als er geen geld meer uit te geven is, kan die morgen ook haar of zijn zaak opdoeken. SAMEN STAAN WIJ STERKER als wij maar niet ieder op zich blijven staan met steeds weer voor een andere doelgroep met een te kleine opkomst voor een demonstratie wat totaal geen indruk nalaat, ik ben al veel langer een teleurgesteld medelandgenootje en heb in 2013 al op het Plein en Binnenhof gestaan en dat in mijn uppie. ALS WIJ MET Z’N ALLEN MASSAAL, ZIJ AAN ZIJ, VOOR EN ACHTER ELKAAR GAAN STAAN KAN DIT HELE KABINET NIET MEER OM ONS HEEN. LAAT JOU ZELF ZIEN EN ZORG DAT HET OPVALT IN HET ORANJE EN MET DEZE KEER EEN ROUWBAND OM want zeg eens eerlijk en echt eerlijk, wij zijn toch allanger in de rouw met hoe er met de burgers om wordt gegaan… IK WENS IEDEREEN HEEL VEEL, DAADKRACHT, LIEFDE VAN DE MEDEBURGERS EN OP DEN DUUR VERLICHTING TOE NA DIE DAG WANT DAN KAN IEDEREEN WEER EENS TROTS ZIJN OP ZICHZELF, DOOR JOU ZELF EEN KEER ÉCHT TE HEBBEN LATEN ZIEN…

  2 likes
 24. Als je even doorleest, wordt het eerder een langdurige bezetting van het Binnenhof, totdat de regering aftreedt/ zijn fouten toegeeft,/ totdat er verandering komt? Ik kom die dag om mijn onvrede te laten zien, maar ik heb totaal onschuldigen die volkomen afhankelijk zijn van mijn zorg, kinderen, dieren, die ik, en velen met mij niet zomaar dagenlang in de steek kunnen laten. Ook over gezamenlijk vervoerorganisatie hoor ik helemaal niets meer over.
  Wat mij verder zorgen baart, wat als dit een succes mocht worden en de huidige regeri g zou aftreden? Dan zit je met een grote groep mensen die zeer verschillend denken over hoe nu verder. Vooral de pvv stemmers in deze groep baren mij grote zorgen. Heeft hier iemand antwoord op deze vragen?

  2 likes
 25. doe dit in het voorjaar.

  1 likes
 26. De pinautomaten zijn leeg. Wat heeft dat weer voor gevolgen?

  1 likes
 27. Gaan we protesteren tegen de volksvertegenwoordigers / verlakkers die we zelf in het zadel geholpen hebben ? Vertegenwoordigers van het systeem. Niet van ons !

  1 likes
 28. Protesteren is wel even wat anders dan gewoon tegen iets opstaan wat je niet aanstaat door je onvrede luid over de daken te scanderen, niet dat dat strafbaar is maar helpt het mensen op nieuwe gedachten te brengen want hier gaan we toch voor . Ze/ wij mensen moeten eerst maar met een uitvoerbaar concept komen , daarom zullen ze mij daar ook niet vinden want ze zullen al gauw door de verantwoordelijken als vervelend oproer bekeken worden die het ook niet begrijpen – hoe – het anders moet ..

  1 likes
 29. Aan de oprichters van deze demonstratie, zorg ervoor dat ze je niet een dag en tijdstip laat kiezen die kansloos is. De meeste mensen in diepe ellende werken nog steeds en krijgen vandaag de dag niet zomaar toestemming meer om zelfstandig vrije dagen of uren op te nemen. Alles moet driedubbel verantwoord worden… Alles draait om de totale controle en ontneming van elke met veel zweet en bloed verworven vrijheid en demonstratierecht als deze in letterlijk een farce.

  Kies een dag, plaats en tijdstip en laat mensen vrijwillig gezellig bij elkaar komen. Om te ‘barbequen’ of picknicken. Dat is niet verboden, aan de handrem trekken wel. Kies een dag uit dat werkt, zaterdag of zondag met een verplaatsoptie als het weer slecht is, bijvoorbeeld regent. Laat d overheid niet voor je kiezen….. Ten tweede roep niet op tot stakingen. Dat is ouderwets en leidt tot helemaal niets. Een paar dagen niet werken, vooraf ingecalculeerd doet een werkgever niets… Helemaal niet, noch de overheid. En is bovendien ouderwets. Werkgevers mogen werknemers ontslaan als je naar demonstraties gaat of staakt en je hebt geen recht op WW. Wat wel mag en kan is om iedereen oproepen minder goed je best te doen op het werk. Als heel veel werknemers 10 to 25 procent minder gaat presteren, dan moet de werkgever meer mensen aannemen. Langzamer gaan werken (gezakte motivatie, (verzonnen) gezondheidsproblemen, etc) MOET een werkgever respecteren en is geen enkele reden voor ontslag. En onthou… Elke werknemer weet wel dat zijn werkgever dingen fout of buiten de Wet om doet. Wordt je ontslagen, start een rechtszaak en al zijn fouten komen aan het licht, omdat in de rechtszaal elke geheimhoudingsplicht nietig wordt verklaard, vanwege onder ede staan. Werknemer de klos, werkgever nog veel meer de klos. Overheid met handen in het haar. In deze internettijd is zo’n algemene oproep toch niet zo lastig? Vrachtwagenchauffeurs die elkaar op de snelweg continue met 1 km per uur verschil inhalen als stakingsalternatief. Zo simpel is het… Wees slim en denk aub na! Maar vooral, gebruik creativiteit in je strijdvaardigheid!

  1 likes
 30. Nou, ben heel benieuwd, succes in ieder geval…..;)

  0 likes
 31. komt hoe langer hoe meer over als de maatschappij zoals wij die kennen in zijn laatste dagen. in elk opzicht draait de zaak volledig in elkaar. het volk leest de wakkere krant en een enkeling miauwt op internet dat het zo niet langer kan. absurdisme in zijn meest pure vorm

  0 likes
 32. Hebben ze een Twitter account? Ik kon ze niet direct vinden. Zo nee, dan zou ik als de bliksem zo’n account aanmaken zodat oproepen geretweet kunnen worden. Zo bereik je veel meer mensen.

  0 likes
 33. Ik wil graag mee op 27 januari maar heb helaas geen vervoer en openbaar vervoer is geen optie want daar heb ik helaas geen geld voor.
  Misschien is het een optie om geen belasting en zorgpremie meer te betalen, dus iedereen de belastingformulieren terugsturen en de zorgpremie stoppen.
  Wat kunnen ze doen iedereen opsluiten????
  Als iemand mij op wil komen halen en weer naar huis brengt dan ben ik zeker van de partij.

  0 likes
 34. Verloren zijn wij niet…Er is nog een toekomst…En daarom heeft ‘vechten’ nog zin…
  Vickey Leandros zong er vele jaren geleden al over en dat in het Nederlands, wordt tijd dat dit lied weer eens uit de mottenballen gehaald wordt, welke zanger(es) durft…? Ik zeg; Succes verzekerd, het is helaas jammer dat ik zelf niet kan zingen 😉

  0 likes
 35. Ik kom ook zeker weten !!
  F*ck the system

  0 likes
 36. Ik zie aan de reacties dat er nog steeds heel veel mensen bang zijn, bang om te verliezen wat ze hebben. Dus houden ze zich stil, in de hoop dat het allemaal wel “goed” komt, niet wetend dat ze alles zullen gaan verliezen wat ze zo dierbaar is. Pas als men persoonlijk verlies heeft (financieel, vrijheden,gezondheid) wordt men boos, en volgt er actie. Te laat…Eerlijk gezegd denk ik dat het (voor vernederland) al te laat is. Veel te laat.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

verkiezingsbeloften

Verkiezingsbeloften: Trump versus Rutte. Dit overzicht toont de bittere realiteit

De Amerikaanse president Trump plaatste enkele dagen ...

vvd

Zie hier een handige lijst van de vele VVD-leugens sinds 2009

De verkiezingen komen er weer aan en ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.