Homepagina » Binnenland » “Massale volksopstand”: Nieuwe demonstratie van Break the System gaat Binnenhof blokkeren
"Massale volksopstand": Nieuwe demonstratie van Break the System gaat Binnenhof blokkeren

“Massale volksopstand”: Nieuwe demonstratie van Break the System gaat Binnenhof blokkeren

Na een eerste demonstratie op 18 oktober laat de organisatie van Break the System het er niet bij zitten. De groep burgers wil na een landelijk protest op diverse plaatsen een centraler protest tegen de overheid gaan houden.

Op 27 januari 2015 gaat volgens de groep het Binnenhof plat. “De demonstratie van 18 oktober vonden wij geslaagd,” zeggen initiatiefnemers Lynton Deirkauf en Berry de Mooij in een interview met Nieuws.nl. “En op 27 januari gaan we er weer mee door. We gaan naar het Binnenhof, ook al is het min 20 graden. En we blijven tot de regering vertrekt.”

Al ruim 3300 mensen hebben via Facebook toegezegd daadwerkelijk te zullen komen. Het doel is duidelijk voor het team van Break the System. “We gaan het Binnenhof voor onbepaalde tijd bezetten! Blokkades zullen worden opgeworpen, het Binnenhof moet dicht! Wat eisen wij? Het aftreden van kabinet Rutte 2! Een bindend referendum over het vertrek uit de EU! Stop het leenstelsel voor studenten! En hulp voor mensen in nood in Nederland!” pleit de groep op Facebook.

Bij de eerdere demonstratie was hier en daar onvrede over de matige opkomst, maar de organisatie beloofde beterschap en vraagt moed te houden. “We hebben dit keer veel meer contact met diverse vakbonden, waaronder die van de politie, de zorg, het transport en de bouw. En een paar honderd vrachtwagenchauffeurs helpen ook mee,” aldus Deirkauf en De Mooij. “De bedoeling is om het de medewerkers van het vragenuurtje zo moeilijk mogelijk te maken om op hun werk te komen.”

Volgens Break the System is het politieke systeem kapot en is het tijd voor verandering. Door Nederland wakker te schudden, het kabinet te laten vallen en het land te hervormen.

Er is enorm veel onvrede in ons land: denk aan ontslagen in de zorg, te dure zorgverzekeringen, de waardeloze manier waarop we onze ouderen behandelen, het hoge aantal werklozen, de naheffing van de EU, het feit dat we voedselbanken nodig hebben, het leenstelsel… Genoeg is genoeg, zeggen Deirkauf en De Mooij. “Eerst willen we het volk wakker maken. Daarna moet er een massale opstand komen.”

[Nieuws]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
5 jaren geleden

Sorry, maar hier kan ik niet in mee gaan, totale volksopstand, en dan?
Ik ben totaal niet eens met wat er nu gebeurd, maar wat voor systeem komt er voor terug, totale anarchie!!
Voor je een systeem afbreekt moet je met een zeer gedegen plan komen voor het volgende systeem, alleen dan creëer je draagvlak en een uitzicht op een positief eind.
Vergeet niet dat overheden dol zijn op dit soort acties, kunnen ze nog meer vrijheidsbeperkende maatregelen in gaan voeren en groeit hun macht. Om het sysyteem( wat draait om geld) te breken moet je het bevechten met geld, oftewel geen geld. Alles van de bank en vele overheidszaken niet meer betalen en dit op een massaal nivo, dan worden ze pas echt bang.

Willem J.
Willem J.
Reactie op  bert s
5 jaren geleden

Wel Bert, bedenk eens wat ! Kom eens met een ideetje? Lekker makkelijk om anderen de kooltjes uit het vuur te laten halen. We zijn benieuwd naar je ideeën. Of ben je van het type angsthaas?

Kom op, het is tijd om iets te doen (zonder anarchie !) dus aan het werk !

Loki
Loki
Reactie op  Willem J.
5 jaren geleden

Bert mag ik even opmerken dat wij als volk het recht hebben gegeven om te mogen regeren (en niet andersom) met een deugdelijk bestuur.
Een voorwaarde die gesteld wordt in het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden.
En daar Bert laten zij het nu precies afweten of wou je stellen dat deze regering een deugdelijk bestuur heeft.
Ben je soms al vergeten wat die bakellende toen zij “na het zuur, komt het zoet”. Nou dat is al heel wat jaartjes geleden, niet dan.
Nederland glijdt sneaky af naar de afgrond door jarenlang ondeugdelijk bestuur.
Ik ga in ieder geval ook.

exegese
exegese
Reactie op  Loki
5 jaren geleden

Persoonlijk vind ik het plan van Bert heel wat slimmer en heel veel effectiever. Massaal de geldstroom terroriseren is wat ze in de ziel zal raken, een stampvoetende en schreeuwende meute daarentegen is gewoon lachwekkend voor die mega-misdadigers op het binnenhof.

bert s
bert s
Reactie op  Willem J.
5 jaren geleden

scroll naar beneden voor mijn ideetjes. Verder is het zeer jammer dat jij mij nu voor angsthaas uitmaakt. JE HEBT GEEN IDEE.

LoekB
LoekB
Reactie op  bert s
5 jaren geleden

Tja Bert als een alternatief zo gemakkelijk was dan zou dit allang gebeurd zijn …. Verder elke keer zaken maar accepteren omdat er niet een plan is lijkt me ook niet de manier … En meestal moet je met een project starten voordat je in de details verdrinkt ….

Verder moet deze planeet voor alle mensen gelijk zijn met schone gratis energie voedsel en water… Laten we daar mee beginnen de problemen moet je onderweg oplossen …

Verder kan ook jij je aanmelden bij deze club voor ideeën et…

Frits
Frits
5 jaren geleden

Een massale volksopstand in Nederland? Laat me niet lachen. De gemiddelde Nederlander is te bang voor zijn eigen hachie en te bang om zijn baan te verliezen en te lui om van de bank af te komen. We laten ons als makke schapen naar de slachtbank leiden. Het strijdbare actievoeren uit het verleden (jaren 60) is weg en de huidige generaties worden ingedoezeld door tv en internet.

hmm
hmm
Reactie op  Frits
5 jaren geleden

Wat een beeld schets jij van je medemens.

Ken jij alle circa 16 miljoen mensen hier?

vladi
vladi
Reactie op  hmm
5 jaren geleden

18.000.000

ik ga naar het binnenhof.

fff

Nederland
Nederland
Reactie op  vladi
5 jaren geleden

16.907.230

Matt
Matt
Reactie op  Frits
5 jaren geleden

Toen wij vroeger opriepen om te staken deden we dat met een tam-tam.
Nu heb je internet, besef je wel hoe waardevol dat kan zijn?

Wizzard
Wizzard
Reactie op  Frits
5 jaren geleden

Ik ga ook, maar je hebt gelijk: een hoop mensen klagen maar doen vervolgens niets. Wij hebben dit bericht keer op keer gedeeld via Fb en dat leverde slechts 2 reacties op. Tja je moet er de deur voor uit en dat doen we liever niet, lekker warm bij de kachel achter je pc-tje klagen, daar is NL goed in. Geen wonder dat dit kabinet als een ongeleid projectiel de boel kapot maakt! Niemand legt ze een strobreed in de weg

Dennis
Dennis
Reactie op  Frits
5 jaren geleden

Ben jij er wel Frits? Dan zie ik je daar de 27ste!

Dit soort negatieve reacties haalt het laatste restje moed weg bij mensen die overwegen er nu een wel heen te gaan.

Paul Harmans
Paul Harmans
Reactie op  Dennis
5 jaren geleden

Wel lekker doordacht jongens, de 27e januari is op een dinsdag! Al eens bedacht dat er heel veel mensen zijn die nog wel werk hebben? Tuurlijk, je zou een snipperdag kunnen nemen, maar dat is alweer een drempel om niet te komen.

joris
joris
Reactie op  Frits
5 jaren geleden

Arme, arme Frits,…toevallig(?)) naamgenoot van al die vroegere Fritsen in het Duitsland van de jaren ’30 van de vorige eeuw….Beetje klagen over die met zijn snorretje en voor de rest mooi achter het hoekje op de kont blijven zitten. En maar hopen dat een ànder de klus klaart..,is het niet ??? De wereld bàààlt zo stilaan van een teveel van jullie soort die denken dat het wel vanzelf overwaait. “If we do not learn from history, we’ll be forced to repeat it…Over and over again.”

Ger
Ger
Reactie op  Frits
5 jaren geleden

@Frits.. Dus ik begrijp uit uw geagiteerde comment dat u op 27/01/’15 vooraan staat op het binnenhof? Hulde hulde. Ik daarentegen jammer genoeg niet. want daar ben ik fysiek helaas niet meer toe in staat. Maar mijn dank is groot dat u ook voor mij de barricades wilt bestormen. Ik zal aan u denken..

LoekB
LoekB
Reactie op  Frits
5 jaren geleden

De instelling van het heeft toch geen zin is juist het probleem ! al JAREN …

Dus azijn pissers gewoon komen deze datum en motiveer iedereen om je heen. Vooruit kijken en vergeet de details …

Verder de regering zijn de medewerkers van de burgers … Doen hun het werk niet goed of zijn ze bezig met de rijken dan moeten wij de werkgevers ook wel de BURGERS genoemd dit aanpakken !

Buddy
Buddy
5 jaren geleden

Nou, ben heel benieuwd, succes in ieder geval…..;)

marinus
marinus
5 jaren geleden

doe dit in het voorjaar.

Henny E
Henny E
5 jaren geleden

Alweer….?
Komt toch bijna geen kip op af!

LoekB
LoekB
Reactie op  Henny E
5 jaren geleden

Met deze instelling niet nee ..

Roy
Roy
5 jaren geleden

Vorige keer was het ook al zo druk 🙂

vladi
vladi
Reactie op  Roy
5 jaren geleden

was je ook daar?lol

fff

Roy
Roy
Reactie op  vladi
5 jaren geleden

Ik heb ze bij het lokale sufferdje voorbij zien komen. +-20 man/vrouw in plaats van de honderden die zich op facebook hadden gemeld als zijnde aanwezige.
Met zo’n mentaliteit kom je er wel..

Roy
Roy
Reactie op  vladi
5 jaren geleden

Wat extra info..

1300 mensen hadden zich op facebook aangemeld als aanwezige.
897 zouden er misschien komen. Dat zou een aardige opkomt zijn zou je zeggen..

https://nl-nl.facebook.com/events/1460847810845278/

Nu even terug naar de realiteit..

http://www.at5.nl/artikelen/135946/tientallen-demonstranten-op-museumplein-protesteren-tegen-kabinetsbeleid

Ziet zwart van de mensen 🙂

zevenenergie
zevenenergie
5 jaren geleden

Ik ben het ook niet eens met dat Rutte 2 wel zacht dubbellaags wc papier met roze opdruk kan gebruiken en ik met kringlooppapier aan de slag moet. Dus, weg met dit kabinet.

Matt
Matt
5 jaren geleden

Als ik die reacties zie schaam ik me, zal ik een stelletje Belgen optrommelen om jullie te helpen demonstreren?
Het is juist deze laffe mentaliteit die er voor zorgt dat de regering zijn gang kan gaan.
Ik ben 60, heb vroeger in Nederland gewoond en als er wat te stakan viel deed ik mee, dus ik heb inderdaad op het maliveld en de Dam (jaren 70) gestaan, en toen was er in Nederland een prima zorgstelsel, voldoende werk en goed betaald. Dat is niet gratis komen aanwaaien hoor.
Als iedereen denkt; dat doen anderen wel, dan gebeurd er niks. komt er wel volk op af en er word wel wat bereikt profiteren die lafaards mee van het resultaat. In Belgie werden de werkwilligen ook min of meer gedwongen (door blokkades) om mee te staken want uiteindelijk profiteerd iedereen van het resultaat. Nu zijn ze aan het onderhandelen en als dat geen resultaat geeft ligt half januari Belgie weer plat. Zo moet dat.
Ik steun het bovenstaande intiatief en wens hun heel veel succes.

vladi
vladi
Reactie op  Matt
5 jaren geleden

precies.

fff

LoekB
LoekB
Reactie op  Matt
5 jaren geleden

Er komen al heel wat belgen voor zover ik weet .. En mensen uit Friesland … Dus gas erop 😀

J. Selten
J. Selten
5 jaren geleden

Goh, ik schaam me opeens om Nederlander te zijn. Niet alleen door pRutte en cohort, maar ook wanneer ik de reacties zie… We willen verandering, de mensen moeten niet klagen maar opstaan, maar nu wanneer er actie ondernomen gaat worden, trekken velen zich opeens terug met de staart tussen de benen.

Kom op, houdt je mond dan dicht of doe mee.

Anders mag je straks je (klein)kinderen uitleggen waarom ze niets meer kunnen en mogen en waarom er niets te eten op tafel staat en waarom ze weer met 12 jaar moeten gaan werken…

Dus, doe je niet mee, moet je ook niet klagen.

LoekB
LoekB
Reactie op  J. Selten
5 jaren geleden

Daar partijen mond dood gemaakt worden zal ook jij je bijdrage kunnen leveren door mensen op te trommelen… Niks doen is NIKS uiteindelijk !!

ZO IS HET 😀

Carmen
Carmen
5 jaren geleden

Gratis trein en busvervoer voor de minima en mensen die het al financieel al moeilijk hebben om te gaan demonsteren in den-Haag. Veel liefst!

Dirk
Dirk
Reactie op  Carmen
5 jaren geleden

Dan moet je met mensen uit je omgeving daarheen gaan en met zijn allen zwart rijden. Dat is ook een onderdeel van collectief actievoeren.

Men moet een beetje de geest de vrije loop laten.

x

Check Also

lubach

Proef op de som: bestaat de fabeltjesfuik van Lubach wel?

Arjen Lubach besteedde in zijn programma Zondag ...

rivm

RIVM erkent: In Nederland wordt immuniteit opgebouwd tegen corona

Op 16 maart zei premier Rutte tijdens ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

80
0
We lezen graag je reactie!x