Binnenland

“Massale volksopstand”: Nieuwe demonstratie van Break the System gaat Binnenhof blokkeren

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Na een eerste demonstratie op 18 oktober laat de organisatie van Break the System het er niet bij zitten. De groep burgers wil na een landelijk protest op diverse plaatsen een centraler protest tegen de overheid gaan houden.

Op 27 januari 2015 gaat volgens de groep het Binnenhof plat. “De demonstratie van 18 oktober vonden wij geslaagd,” zeggen initiatiefnemers Lynton Deirkauf en Berry de Mooij in een interview met Nieuws.nl. “En op 27 januari gaan we er weer mee door. We gaan naar het Binnenhof, ook al is het min 20 graden. En we blijven tot de regering vertrekt.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Al ruim 3300 mensen hebben via Facebook toegezegd daadwerkelijk te zullen komen. Het doel is duidelijk voor het team van Break the System. “We gaan het Binnenhof voor onbepaalde tijd bezetten! Blokkades zullen worden opgeworpen, het Binnenhof moet dicht! Wat eisen wij? Het aftreden van kabinet Rutte 2! Een bindend referendum over het vertrek uit de EU! Stop het leenstelsel voor studenten! En hulp voor mensen in nood in Nederland!” pleit de groep op Facebook.

Bij de eerdere demonstratie was hier en daar onvrede over de matige opkomst, maar de organisatie beloofde beterschap en vraagt moed te houden. “We hebben dit keer veel meer contact met diverse vakbonden, waaronder die van de politie, de zorg, het transport en de bouw. En een paar honderd vrachtwagenchauffeurs helpen ook mee,” aldus Deirkauf en De Mooij. “De bedoeling is om het de medewerkers van het vragenuurtje zo moeilijk mogelijk te maken om op hun werk te komen.”

Volgens Break the System is het politieke systeem kapot en is het tijd voor verandering. Door Nederland wakker te schudden, het kabinet te laten vallen en het land te hervormen.

Er is enorm veel onvrede in ons land: denk aan ontslagen in de zorg, te dure zorgverzekeringen, de waardeloze manier waarop we onze ouderen behandelen, het hoge aantal werklozen, de naheffing van de EU, het feit dat we voedselbanken nodig hebben, het leenstelsel… Genoeg is genoeg, zeggen Deirkauf en De Mooij. “Eerst willen we het volk wakker maken. Daarna moet er een massale opstand komen.”

[Nieuws]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
bert s
bert s
9 jaren geleden

Sorry, maar hier kan ik niet in mee gaan, totale volksopstand, en dan?
Ik ben totaal niet eens met wat er nu gebeurd, maar wat voor systeem komt er voor terug, totale anarchie!!
Voor je een systeem afbreekt moet je met een zeer gedegen plan komen voor het volgende systeem, alleen dan creëer je draagvlak en een uitzicht op een positief eind.
Vergeet niet dat overheden dol zijn op dit soort acties, kunnen ze nog meer vrijheidsbeperkende maatregelen in gaan voeren en groeit hun macht. Om het sysyteem( wat draait om geld) te breken moet je het bevechten met geld, oftewel geen geld. Alles van de bank en vele overheidszaken niet meer betalen en dit op een massaal nivo, dan worden ze pas echt bang.

Frits
Frits
9 jaren geleden

Een massale volksopstand in Nederland? Laat me niet lachen. De gemiddelde Nederlander is te bang voor zijn eigen hachie en te bang om zijn baan te verliezen en te lui om van de bank af te komen. We laten ons als makke schapen naar de slachtbank leiden. Het strijdbare actievoeren uit het verleden (jaren 60) is weg en de huidige generaties worden ingedoezeld door tv en internet.

Buddy
Buddy
9 jaren geleden

Nou, ben heel benieuwd, succes in ieder geval…..;)

marinus
marinus
9 jaren geleden

doe dit in het voorjaar.

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x