Mens en Dier

Tiener wordt vier keer hersendood verklaard maar herstelt volledig

Help door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ondanks het feit dat hij door vier artsen hersendood was verklaard is een slachtoffer van een verkeersongeval op miraculeuze wijze hersteld. Voordat hij van de beademing zou worden gehaald vroegen de ouders van de jongeman om een tweede mening.

Vier jaar geleden was Steven Thorpe uit het Engelse Warwickshire betrokken bij een ernstig auto-ongeval. De toen 17-jarige Thorpe werd overgebracht naar het ziekenhuis van Coventry.

Toen een craniotomie niet mocht baten zeiden artsen dat hij waarschijnlijk niet zou herstellen. CT-scans van zijn hoofd lieten vrijwel onherstelbare schade zien, aldus het ziekenhuis in een recente verklaring.

Wanhoopspoging

De artsen van Thorpe vroegen zijn ouders zelfs te overwegen om zijn organen te doneren. Zijn vader weigerde echter op te geven en smeekte het ziekenhuis om zijn zoon te redden. In een wanhoopspoging benaderde hij privé-arts Julia Piper. Zij is vooral bekend vanwege haar werk op het gebied van traditionele en natuurlijke geneeswijzen.

Piper constateerde een zwakke hersenactiviteit bij Thorpe. Het ziekenhuis stemde er uiteindelijk mee in om de tiener uit zijn coma te halen. Thorpe herstelde op miraculeuze wijze. Zeven weken later mocht hij het ziekenhuis verlaten.

Uniek geval

“Het is extreem zeldzaam dat een patiënt met dergelijk hersenletsel weet te herstellen,” ging de verklaring verder. “Dit is werkelijk een uniek geval.”

“Mijn kijk op het leven is niet veranderd,” zei Thorpe. “Ik ben een erg gedreven persoon. Ik leef om te slagen in het leven.”

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x