Mens en Dier

Vraagtekens rondom bedreigingen richting Kaag: ‘Het is zó doorzichtig’

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

In de Tweede Kamer klinkt woede over de bedreigingen die D66-leider Kaag hebben doen besluiten geen lijsttrekker meer te willen zijn bij de Tweede Kamerverkiezingen.

“Wat Sigrid Kaag over zich heen kreeg aan drek en bedreigingen schaadt onze democratie,” beweerde D66-fractievoorzitter Paternotte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ook Hugo de Jonge heeft thuis naar eigen zeggen veel gesprekken gevoerd over de bedreigingen die hij krijgt.

Hoe erg was het?

Hoe ernstig zijn de bedreigingen aan het adres van Kaag? Een man die met een fakkel bij haar huis verscheen, moest maanden brommen, terwijl iemand die met geweld het huis van Kamerlid Wybren van Haga binnendrong, meteen weer op vrije voeten stond.

Toen Kaag begin dit jaar in Diepenheim werd opgewacht door mensen met fakkels, schoten de media in de paniekstand. Demissionair premier Rutte noemde het ‘onacceptabel’. Filmpjes die waren gemaakt, lieten zien dat het allemaal reuze meeviel.

Diverse mensen zetten vraagtekens bij de bedreigingen die Kaag en De Jonge krijgen. “Doorgaans koppen media met de extra trekker: wat weten we van [dit onderwerp]? Ik zie dat nergens qua Sigrid Kaag en de bedreigingen. Maar wat wéten we daar eigenlijk van? Hoe erg was het? Was het alleen op socials? Elke dag een fakkelaar aan de deur? Werd ze officieel beveiligd?” vraagt Story-baas Guido den Aantrekker zich af.

Columnist Marianne Zwagerman vult aan: “En waarom je tot dan toe onbekende kinderen uitventen op tv als je je zorgen maakt over hun veiligheid?”

Te veel journalisten huilen mee

“Het is zó doorzichtig, en te veel journalisten huilen mee. Ik ben somber om ons edele vak. Er wordt te vaak niet meer bericht met een pen of microfoon, maar met een zelf omgeknoopte blinddoek,” voegt Den Aantrekker toe.

Jan Dijkgraaf deelt een tweet van ene Drs. Buitenhof, die schrijft dat Kaag nooit bedreigd is geweest. “Mijn vrouw en ik kunnen het weten. We wonen in Benoordenhout en komen haar met haar hond wekelijks tegen bij bakker, slager, Henri Bloem (wijn), traiteur en lunchroom zonder enige beveiliging.”

Wat worden ze toch bedreigd

Dijkgraaf zag ook dat De Jonge live was op Strava. “Rondje in de regen,” schreef de demissionair minister bij een kaartje van de route die hij had afgelegd.

“Oh, oh, oh, wat worden ze toch bedreigd. Daarom kun je ze live op Strava volgen natuurlijk,” aldus Dijkgraaf.

Eind vorige maand schreef De Jonge na ‘een rustig loopje’ op Bonaire: “Loopje in de vroege ochtend op een bijzondere plek. Paar dagen op Bonaire om afspraken te maken over woningbouw en ruimtelijke ordening. En om de Keti Koti-herdenking bij te wonen.”


4.8 156 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

128 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Soldaat
Soldaat
10 maanden geleden

De enige die ernstig bedreigd word is het volk !!maar in de satanische maatschappij waren we leven moet je uiteraard alles omdraaien..!!

Joyce
Joyce
10 maanden geleden

Boehoe!
Mensen die voorstander zijn van de giftige spuiten en die promoten en zelf niet zich laten vergiftigen verdienen wat mij betreft niet …….

Greet Resist
Greet Resist
10 maanden geleden

de burger bedriegen met een dodelijke griepprik is vele malen erger in mijn beleving

K. Renten
K. Renten
10 maanden geleden

Het is één grote poppenkast Operation Mockingbird 4.0.

Back to top button
128
0
We lezen graag je reactie!x