Natuur en Milieu

Senator VS wil hennep legaliseren

Help door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse senator Ron Wyden (D) heeft een amendement ingediend op de Farm Bill die de productie van industriële hennep zou moeten legaliseren.

Industriële hennep wordt gebruikt voor vele gezonde consumentenproducten, maar door het verbod worden bedrijven genoodzaakt materiaal uit andere landen te importeren.

wyden239478239842343242“Mijn amendement zal het federale beleid aanpassen zodat Amerikaanse boeren hennep voor deze veilige en legale producten op eigen bodem mogen produceren,” zei Wyden.

Potentie

Door Amerikaanse boeren in staat te stellen industriële hennep te produceren zouden ze het eerste jaar al een significante winst maken, zo blijkt uit een analyse (pdf) uit 1998 door de Universiteit van Kentucky.

Onderzoekers ontdekten dat boeren in de staat Kentucky tussen $220 en $605 nettowinst per acre hennep konden realiseren. Gecorrigeerd voor inflatie zou de nettowinst tussen de $310 en $854 bedragen. De auteurs merken op dat variabelen in vraag en aanbod de waarde kunnen beïnvloeden.

Gemiddeld ontvangen boeren per acre maïs ongeveer $921, zo blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw van afgelopen week. De nettowinst komt echter uit op zo’n $200 vanwege de productiekosten. De potentie die hennep heeft om de economie te stimuleren moge duidelijk zijn.

Actie

“Het is de eerste keer sinds de jaren 1950 dat taal die hennep ondersteunt het Huis van Afgevaardigden of de Senaat bereikt,” zei voorzitter van de belangenvereniging Vote Hemp Eric Steenstra. “Het wordt hoog tijd dat de Senaat, president Obama en de minister van Justitie actie ondernemen en prioriteit geven aan de voordelen van het gewas voor boeren.”

Het is nog onduidelijk of de aangepaste Farm Bill er zal komen. Conservatieve groepen als de Club for Growth drukken senatoren op het hart tegen de hervormingswet te stemmen.

Verboden middel

De federale regering ziet geen verschil tussen cannabis en industriële hennep, maar staat wel toe dat duizenden producten gemaakt van industriële hennep worden geïmporteerd. ‘Drugstsaar’ Gil Kerlikowske waarschuwde in april nog dat industriële hennep een verboden middel is waarop voorstanders van hennep uitbarstten in een tirade.

Wetsvoorstellen om industriële hennep te legaliseren zijn aangenomen in 17 Amerikaanse staten, waaronder Maine, Montana, Noord-Dakota, Oregon, Vermont en West Virginia. Volgens wetenschappers zijn de psychoactieve bestanddelen van cannabis vrijwel niet te detecteren in hennep.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jahbulon
Jahbulon
10 jaren geleden

I told my budgies, and they are so happy with it!!

With all my love, Jahbulon

Ik
Ik
10 jaren geleden

Het voordeel is ook dat cannabis ook gewoon hennep is en niet opvalt tussen haar broertjes.

Door de sterke vezel zal de graancirkel gewoon weer opveren!

Ik heb 20 jaar geleden een overhemd van hennep gekocht dat daar kan je nu nog een auto mee uit de sloot trekken.

Dus ik ben voor.

MNJ Koenders
MNJ Koenders
10 jaren geleden

Top, als dat erdoor komt kan Amerika weer gaan werken aan stoffen waarvoor geen aanlevering van petrochemische industrie nodig is en kunnen medicijnen zonder inbreng van de chemische farmaceutische industrie weer nieuw leven ingeblazen worden. Een eenvoudig middel als medicinale olie van hennepbladeren is gewoonweg niet te krijgen, wel zelf te maken aan de hand van instructievideo’s. Hennepkwekerij en gebruik uit de illegale sfeer en op naar de rest van de toekomst. Langzaamaan zie ik het steeds zonniger in……….

cr
cr
10 jaren geleden

ik ben er ook voor hoor. hier in Nederland doen zij het verkeerd eerst mocht het wel nu weer niet begrijp iemand dit nog ( wietpas) ik snap het niet meer waar hun allemaal mee bezig zijn

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x