Buitenland

Gigantische olievondst in Australische outback stilgezwegen

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het gaat om de grootste vondst in 50 jaar tijd en de media besteden er verder geen aandacht aan. Buiten een Australisch slaapstadje is meer zwart goud gevonden dan in heel Iran, Irak en Canada.

Het gebied heeft een reserve van naar schatting 233 miljard vaten olie, ruwweg 30 miljard vaten minder dan de geschatte reserve van Saoedi-Arabië.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens een vooraanstaande olie-expert zullen de bewezen reserves groter zijn. “Mogelijk gaat het om 300 tot 400 miljard vaten,” zei dr. Kent Moors, adviseur voor zes van de 10 grootste olieproducenten en 20 wereldregeringen. “De vondst kan de wereld van de olie-industrie volledig transformeren en de reguliere media besteden er geen aandacht aan.”

Coober Pedy

Het onbekende bedrijf Linc Energy heeft één van de grootste ontdekkingen van olie gedaan in de afgelopen 50 jaar. Australië kan met de olievondst in één adem genoemd worden met grootmacht Saoedi-Arabië.

Het draait allemaal om Coober Pedy, een stip op de kaart in Zuid-Australië, en de rijkdommen die in het Arckaringa Basin, de enorme geologische formatie in het gebied, zijn gevonden. Het bekken strekt zich uit over een gebied van 48.000 vierkante kilometer.

Energiezekerheid

Zelfs bij de meest conservatieve schattingen zal Coober Pedy het land een netto olie-exporteur maken. Australië kan zelfs één van ’s werelds grootste olie-exporteurs gaan worden.

“Wat we daar zien zijn zeer, zeer grote reserves,” zei de Australische minister van Mijnbouw Tom Koutsantonis. “Ze moeten de Australische energiezekerheid in het heden en de toekomst gaan veiligstellen.”

Bron: Moneymorning.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

48 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
paulsater
paulsater
10 jaren geleden

Als dit waar is, dan is de wereld fantastisch voorgelogen. De olieprijzen kunnen weer voor tientallen jaren fors omlaag. Kunnen wij ook weer eens benzine gaan tanken voor 1 euro per liter, inclusief de diefstal van overheidswege van 75 eurocent aan accijnzen en daar boven op natuurlijk nog 21% BTW. Maar waarschijnlijk zal ik mij nog een aantal jaren moeten scheren voordat we dit mee mogen maken.

Nature
Nature
10 jaren geleden

Arme aarde.

ignorant world
ignorant world
10 jaren geleden

leeft de wereld nog steeds op olie..? :/
het wordt een beetje hilarisch als je het mij vraagt.

Octane
Octane
10 jaren geleden

En daar hoort Koeweit dan ook bij. Die zijn gesticht door de Britten om te kunnen boren in het Iraakse olieveld. Saddam had toch een punt daar. In die landen hoeft eigenlijk niemand te werken en is medische zorg gratis.
Maar goed nieuws in not done by het N.W.O.
Wanneer maakt niburu daar een item over ?

Back to top button
48
0
We lezen graag je reactie!x