BuitenlandCorona

Schokkend: Politie beukt deur in en arresteert man om coronavideo op Facebook

Help ons door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Complotdenkers. Zo worden mensen in de media genoemd die zich kritisch uitlaten over de coronamaatregelen. De politie heeft één van deze ‘complotdenkers’ vandaag gearresteerd in Melbourne na eerst zijn voordeur te hebben ingebeukt.

Bodybuilder James Bartolo plaatste vrijdagochtend een live video op Facebook waarin te zien is dat meerdere agenten voor zijn deur staan en zeggen dat ze een huiszoekingsbevel hebben. Het filmpje is al meer dan een half miljoen keer bekeken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Minstens drie agenten zeggen tegen Bartolo dat hij de deur moet opendoen. “Ik zat op het toilet, ik ben net opgestaan,” zegt hij vanaf zijn balkon. Een agent gebiedt hem naar beneden te komen en zegt dat hij wordt beschuldigd van opruiing.

Nadat hij weigert, beukt één van de agenten de deur in. Vervolgens rent Bartolo naar beneden, waarna hij gelijk tegen de grond wordt gewerkt door de agenten. De politie van de Australische deelstaat Victoria zei dat er een onderzoek is ingesteld naar mensen die zouden hebben opgeroepen tot protest.

Waar heeft hij zich schuldig aan gemaakt?

De politie nam ook een aantal apparaten in beslag, waaronder een mobiele telefoon en laptops, en ook vijf samoeraizwaarden. De man is aangehouden wegens opruiing, bezit van verboden wapens en verzet bij arrestatie.

Waar heeft Bartolo zich schuldig aan gemaakt? Op donderdagavond plaatste hij een video op Facebook waarin hij zijn volgers meedeelde dat hij zaterdag zou meedoen aan een protest tegen de lockdownmaatregelen in Victoria. De volgende ochtend stond de politie al op de stoep.

Na zijn arrestatie riep hij mensen op om juist niet te gaan protesteren.

Eerder riep de Duitse advocate Beate Bahner op tot een coronaprotest. Ze werd vervolgens hardhandig gearresteerd en zat korte tijd vast in een psychiatrische inrichting. Deze week arresteerde de Australische politie ook al een zwangere vrouw in Melbourne vanwege een coronabericht op Facebook.

Welkom in het nieuwe normaal:

[Seven News]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Stay Positive
Stay Positive
3 jaren geleden

Als wij hier straks niet gepast op reageren dan zijn ook wij verloren. Gewoon vol in de aanval!!

Bahrija
Bahrija
3 jaren geleden

nu is chaos in wereld en is tijd voor veranderingen en het is aan ons of we kiezen angst en leven onder tortures of we kiezen vrij zijn geen angst te hebben en kiezen voor betere wereld. We hebben keuze en dat is aan ons of we kiezen een weg of andere , maar het wereld zit in kolaps en moet veranderen, we kiezen wat we leven en dat doe we met onze vrije wil wat we willen en duidelijk afwijzen dit fachiscme!!!! onze samenleving gaat niet meer op oude manier en is belangrijk goed keuze te maken want anders worden we gewist net als civilisaties die zijn ook weg zoals majas zoals alle andere die zijn ook vetnitegen want mensen hebben niet goede keuze gemaakt want die wisten niet dat macht is in elke van ons en dat werld wordt zoals we eissen en zien!!

Peter
Peter
3 jaren geleden

Zo zie je maar hoe snel ze via FB je adres te pakken hebben, ook al timmer je alles hermetisch dicht en gebruik je een VPN, ze weten alles van je, niets is veilig.
In Nederland idem dito, dus, voordat je weer dierbare familiefoto’s op FB zet, ze kijken altijd mee en weten je te vinden…

Patrick
Patrick
3 jaren geleden

Mensen, verwijder Facebook! Heb Ik jaren geleden al gedaan. Het zelfde geldt voor Instagram. Geen woorden voor wat er allemaal gebeurt ?

Back to top button
20
0
We lezen graag je reactie!x