Homepagina » Buitenland » Schokkend: Politie beukt deur in en arresteert man om coronavideo op Facebook
politie
Foto: Screenshot Facebook/James Bartolo

Schokkend: Politie beukt deur in en arresteert man om coronavideo op Facebook

Complotdenkers. Zo worden mensen in de media genoemd die zich kritisch uitlaten over de coronamaatregelen. De politie heeft één van deze ‘complotdenkers’ vandaag gearresteerd in Melbourne na eerst zijn voordeur te hebben ingebeukt.

Bodybuilder James Bartolo plaatste vrijdagochtend een live video op Facebook waarin te zien is dat meerdere agenten voor zijn deur staan en zeggen dat ze een huiszoekingsbevel hebben. Het filmpje is al meer dan een half miljoen keer bekeken.

Minstens drie agenten zeggen tegen Bartolo dat hij de deur moet opendoen. “Ik zat op het toilet, ik ben net opgestaan,” zegt hij vanaf zijn balkon. Een agent gebiedt hem naar beneden te komen en zegt dat hij wordt beschuldigd van opruiing.

Nadat hij weigert, beukt één van de agenten de deur in. Vervolgens rent Bartolo naar beneden, waarna hij gelijk tegen de grond wordt gewerkt door de agenten. De politie van de Australische deelstaat Victoria zei dat er een onderzoek is ingesteld naar mensen die zouden hebben opgeroepen tot protest.

Waar heeft hij zich schuldig aan gemaakt?

De politie nam ook een aantal apparaten in beslag, waaronder een mobiele telefoon en laptops, en ook vijf samoeraizwaarden. De man is aangehouden wegens opruiing, bezit van verboden wapens en verzet bij arrestatie.

Waar heeft Bartolo zich schuldig aan gemaakt? Op donderdagavond plaatste hij een video op Facebook waarin hij zijn volgers meedeelde dat hij zaterdag zou meedoen aan een protest tegen de lockdownmaatregelen in Victoria. De volgende ochtend stond de politie al op de stoep.

Na zijn arrestatie riep hij mensen op om juist niet te gaan protesteren.

Eerder riep de Duitse advocate Beate Bahner op tot een coronaprotest. Ze werd vervolgens hardhandig gearresteerd en zat korte tijd vast in een psychiatrische inrichting. Deze week arresteerde de Australische politie ook al een zwangere vrouw in Melbourne vanwege een coronabericht op Facebook.

Welkom in het nieuwe normaal:

[Seven News]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Stay Positive
Stay Positive
8 maanden geleden

Als wij hier straks niet gepast op reageren dan zijn ook wij verloren. Gewoon vol in de aanval!!

Willem
Willem
Reactie op  Stay Positive
8 maanden geleden

Is al te laat we zitten er al middenin en komen hier nooit meer uit, jaren en jarenlang voor gewaarschuwd maar dat helpt niet.

Dennis Holland
Dennis Holland
Reactie op  Willem
8 maanden geleden

Helpt wel.

First they ignore you.
Then they ridicule you.
Then they attack you.
Then they want to burn you.
And then they build monuments to you!

Nicholas Klein
Vakbondsleider (USA, 1918)

Bahrija
Bahrija
8 maanden geleden

nu is chaos in wereld en is tijd voor veranderingen en het is aan ons of we kiezen angst en leven onder tortures of we kiezen vrij zijn geen angst te hebben en kiezen voor betere wereld. We hebben keuze en dat is aan ons of we kiezen een weg of andere , maar het wereld zit in kolaps en moet veranderen, we kiezen wat we leven en dat doe we met onze vrije wil wat we willen en duidelijk afwijzen dit fachiscme!!!! onze samenleving gaat niet meer op oude manier en is belangrijk goed keuze te maken want anders worden we gewist net als civilisaties die zijn ook weg zoals majas zoals alle andere die zijn ook vetnitegen want mensen hebben niet goede keuze gemaakt want die wisten niet dat macht is in elke van ons en dat werld wordt zoals we eissen en zien!!

Peter
Peter
8 maanden geleden

Zo zie je maar hoe snel ze via FB je adres te pakken hebben, ook al timmer je alles hermetisch dicht en gebruik je een VPN, ze weten alles van je, niets is veilig.
In Nederland idem dito, dus, voordat je weer dierbare familiefoto’s op FB zet, ze kijken altijd mee en weten je te vinden…

Philip
Philip
Reactie op  Peter
8 maanden geleden

Daarom is fb, Twitter, Instagram en ik weet niet nog wat voor zgn sociale media, geen platform voor zulke dingen.
Er word volop gecensureerd en mensen worden op grond van die sociale media reacties gearresteerd.
Dus waarom gebruiken de mensen dat dan nog????

Recht van vrijmeningsuiting bestaat alleen als je de schapen/alternative media, politici etc..blindelings volgt/gehoorzaamd, anders ben je ik weet niet wat en word je opgepakt.

Totalitaire dictatuur is een feit, wie dat nu niet in ziet/beseft is blind/dom voor de realiteit!!

Patrick
Patrick
8 maanden geleden

Mensen, verwijder Facebook! Heb Ik jaren geleden al gedaan. Het zelfde geldt voor Instagram. Geen woorden voor wat er allemaal gebeurt 😢

Philip
Philip
Reactie op  Patrick
8 maanden geleden

Ik gebruik alleen Facebook, heb er slechts een handvol vrienden (mensen die ik al jaren ken)
Het is volledig privé, dus niet openbaar, ben met geen enkele groep aangesloten en wat het nieuws betreft is het voornamelijk wetenschappelijk en nieuws uit mijn streek en games.
Al het ander nieuws dat ik krijg aangeboden van Facebook zoals het WHO, VN, Europa en ik weet niet wat nog allemaal, word door gegeven als niet relevant.
Ik gebruik het niet voor photos, verhalen of wat dan ook en zeker niet om mijn gal te spuien!!

Twitter, nooit gebruikt, Whats App en Instagram heb ik even op mijn smartphone gehad, twee dagen er na was de boel al gehackt en heb het er af gegooid.

Ik kan de mensen alleen maar aanraden om ver weg te blijven van de zgn sociale media en zeker geen discussies aan te gaan of wat dan ook.
Of te wel word je gecensureerd of te wel word je opgepakt door de arm der wet!!

Dennis Holland
Dennis Holland
8 maanden geleden

Eigenlijk prima dat de half hersendode arm der wet dit doet.
Meer en meer worden er zo wakker geschud en zullen gedrochten als Facebook vermijden om hun stem te laten horen op alternatieven en dan volstrekt anoniem.

Zo duwt men het verzet ondergronds waar het niet meer te pakken is en rustig door kan gaan met het goede werk.

RayOfLight
RayOfLight
8 maanden geleden

Zoals ik al zei als je protesteert ben je politie prooi. Natuurlijk is dit in Australie maar genoeg beeldmateriaal bestaat om deze situatie op nederland te transponeren. Politie mishandeld mensen en australie is een soort testingground van wat er hier ook zou moeten komen. CCP heeft jammergenoeg in Australie extreem veel invloed. En al deze verordeningen worden dus klakkeloos uitgevoerd. Politie heeft wereldwijd mijn sympatie verloren. Werkt hier iemand voor de politie dan vraag ik je beleeft om na te denken welke toekomst je wilt. Positief is het dat er nu een rechtzaak loopt. Maar ja ? rechters zijn immers ook deel van het NWO systeem. Mensen blijf je verzetten , maar of een vreedzame demonstratie het middel in onze dictatuur is is nog maar de vraag. Want immers de politie heeft het gewelds monopoly en zal dit ook toepassen. Voor BLM gaan ze echter op hun knietjes en op buikje rollen. Want Befehl ist befehl ! Wat een helden zeg, nazi’s in mijn ogen.

Stay Positive
Stay Positive
Reactie op  RayOfLight
8 maanden geleden

Je bent alleen een prooi als je de menigte niet achter je heb staan. Als je massaal komt fan wals je over de dictatuur heen!!!

remi
remi
8 maanden geleden

ik zie nog steeds, een heleboel mensen denken dat ze in een recht systeem functioneren.
deze is mede opgezet door de elite, er zitten hier diep occulte gedachten gangen achter, anders was deze nooit ontstaan.
en wat evt nog een beetje zuiver was is nu corrupt gemaakt en onder controle gebracht, er is geen rechtssysteem.
we zijn van een stokslagen slaven maatschappij, naar een demoon cratisch systeem toe gegaan, met een nep illusie van recht en vrijheid, terwijl je van alle kanten in de maling wordt genomen en vergiftigt wordt, zowel je lichaam, als het bewustzijn.
de enige oplossing is dit systeem totaal te vernietigen, met de volksverraders erbij en opnieuw te beginnen.
we zullen een hoge prijs moeten betalen omdat deze lui, niet zullen opgeven, en alles zullen doen om op hun plek te blijven.
voor mij is het simpel ik wacht tot mad max de pleuris uitbreekt, en dan hoop ik zoveel mogelijk viezeriken op te ruimen, voor ik zelf ga.
want intellectueel zie ik niet het volk in zijn eigen kracht gaan staan, om zich zelf te ontdoen van het aan geprogrammeerd negatieve polariteitsbewustzijn, en of de cognitieve dissonantie van realiteits ontkenning.
ik zie maar 1 oplossing en dat is de wet van de jungle, het moet onze tegenstanders duidelijk worden dat het ze meer gaat kosten dan opleveren, ze hebben de mensen naar het lager of primitieve negatieve polariteitsbewustzijn geprogrammeerd, een primitieve oplossing zal het worden van dit wereldwijde probleem.
de andere keuze is straks AI computer gecontroleerd, GMO synthetisch DNA vaccineert, en als je het mag overleven, je leven een hel is, en iedereen die je lief had is opgeruimd.

wim11
wim11
8 maanden geleden

Vond Australie altijd leuk land, ook volledig overgenomen door heel enge mensen.

Dit is wat Hugo de Jonge en kornuiten ook willen

Alex
Alex
8 maanden geleden
Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
8 maanden geleden

Ik probeer sowieso iedere keer als ik wegga het gesprek met mensen aan te gaan. Het maakt niet alleen mensen wakker, het geeft ook een goede indicatie hoeveel er al op de hoogte zijn. Vandaag met een aantal mensen gesproken waarvan er 1 niet veel wist, maar wel dat het allemaal niet klopte. Ze had wel al gehoord van ‘cafe Weltschmerz’ en ze was erg geïnteresseerd. Ze gaat zéker kijken. Daarnaast iemand uit de zorg die er niet over wilde praten. Ze was het een beetje zat omdat er op haar werk veel over gesproken werd (wat natuurlijk een goed teken is). Ook het vaccineren vond ze geen probleem. Vervolgens een man, die ‘cafe Weltschmerz’, ‘Blue Tiger’ en ‘Robert Jensen’ al kende, daarna een vrouw die het gelijk over ‘controle’ had en als laatste een apothekersassistente. Ook haar hoefde ik niets te vertellen.
Er zijn veel meer mensen wakker (of aan het worden) dan ik dacht.
Gelukkig!

ster
ster
Reactie op  Veterans_Resistance
8 maanden geleden

Als alle dit zouden doen wat jij doet dan is NL in een rap tijd wakker en als alle dan geheel niet meer aan de regels houd dan is men afgewerkt en kan wat nu in Den Haag zit naar huis toe.
We zitten in de tijd van onderdrukking en pikken we dit?

Pieternella
Pieternella
Reactie op  Veterans_Resistance
7 maanden geleden

Mijn schoonzus hoef je ook niks te vertellen, zij is ook apothekersassistente en op haar Facebook had ze ‘stay at home saves lives’, zegt al genoeg. Als je zo denkt, ben je reddeloos verloren!

x

Check Also

pfizer

Voormalig vicepresident Pfizer loopt mee in vrijheidsmars: ‘Ik schaam me’

Zaterdag werd in talloze steden gedemonstreerd tegen ...

demonstr

Beelden: de hele WERELD demonstreert vandaag tegen het coronabeleid

Overal ter wereld vinden vandaag protestmarsen plaats ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

20
0
We lezen graag je reactie!x