De populaire website BuzzFeed heeft een experiment gedaan met hamburgers. Een maand lang werden hamburgers van zeven verschillende hamburgerketens in een glazen pot bewaard. Men wilde vastleggen hoe snel de burgers beschimmelen.
BuzzFeed verwachtte dat de hamburgers – afkomstig van McDonald’s, Burger King, Wendy’s, Carl’s Jr., Jack in the Box, In-N-Out en Umami Burger – na een maand helemaal beschimmeld waren. Dat zou je in ieder geval wel verwachten als je voedsel 30 dagen lang buiten de koelkast bewaard.
Na 30 dagen waren alle hamburgers op één na bedekt met schimmel. De broodjes waren grijs van kleur, bezaaid met groene vlekken en er zaten ook enkele witte stippen op de kaas. De cheeseburger van McDonald’s was de enige hamburger die er na 30 dagen nog precies hetzelfde uitzag. Er was geen schimmel te bekennen.
De burgers van McDonald’s lijken immuun te zijn voor het natuurlijke verouderingsproces van voedsel. Op de website van McDonald’s Canada vroeg Laura B waarom de hamburger van McDonald’s na verloop van tijd niet begint te rotten. Dr. Keith Warriner van de Universiteit van Guelph in Ontario denkt dat de hamburgers niet rotten omdat ze vol zitten met chemicaliën.








Verontwaardiging om lied dat BNNVARA kinderen laat zingen over Trump: ‘Ze zijn compleet doorgedraaid!’
Welke schadelijke chemicaliën zitten er in jouw tampon?
De invloed van de zon op seismische activiteit
In Canada slaan ze nu echt helemaal door: ‘Dit spant de kroon’
Het was allemaal gepland: dit zei oud-premier Gordon Brown in 2015 over de Great Reset
Het internet is de grootste vorm van drugs die ooit is uitgevonden. De gevolgen van de technologische stroomversnelling
Britse fiscus onderzoekt HSBC wegens witwassen
Nieuwe prik ‘die nog heftiger is dan alles wat we al gehad hebben’ wordt komende herfst uitgerold
Grootste gletsjer van Groenland groeit met 20 meter per jaar. Wetenschappers staan voor een raadsel