Homepagina » Buitenland » Dit gebeurt er als een journalist wél kritische vragen stelt tijdens een persconferentie over corona
journalist
Foto: Boris Reitschuster (Heinrich-Böll-Stiftung/Stephan Röhl CC BY-SA 2.0)

Dit gebeurt er als een journalist wél kritische vragen stelt tijdens een persconferentie over corona

Tijdens de persconferenties over de aanpak van het coronavirus stellen journalisten vrijwel nooit kritische vragen. Ze zitten er voor spek en bonen bij. In Duitsland is er in ieder geval één journalist die wel zijn werk doet. Zijn naam is Boris Reitschuster.

De Duitse overheid is van plan om nog strengere lockdownmaatregelen in te voeren. Bondskanselier Angela Merkel wil in een korte periode zoveel mogelijk activiteiten in heel het land lamleggen.

Op 9 april vroeg Reitschuster tijdens een persconferentie aan Oliver Ewald, woordvoerder van het Duitse ministerie van Volksgezondheid, of hij één studie kon noemen waaruit blijkt dat lockdowns bijdragen aan het vertragen van de pandemie.

Geen genoegen

Reitschuster wees erop dat een journalist had geschreven dat de Duitse overheid geen bewijs heeft voor de effectiviteit van lockdowns. “Mijn vraag luidt derhalve: over welke wetenschappelijke studies beschikt u?”

De woordvoerder probeerde deze onwelgevallige vraag in eerste instantie te ontwijken. “U weet dat we niet ingaan op uitspraken die zijn gedaan door journalisten.”

Reitschuster nam daar geen genoegen mee. Hij zei dat hij na het citaat ook nog een vraag had gesteld, die niets te maken had met dat citaat. “Ik stel de vraag graag opnieuw,” zei de journalist, waarna hij meteen werd afgekapt door een zichtbaar geïrriteerde Ewald. De woordvoerder zei dat hij daar zonder verdere context geen uitspraken over kon doen.

Helemaal niets

De journalist gaf zich niet gewonnen: “Voor de derde keer: over welke wetenschappelijke studies beschikt de overheid? Dank u.” Vervolgens bleef het angstvallig stil. Zo stil dat je een speld kon horen vallen.

Ewald, die eruitzag alsof hij ieder moment kon uitbarsten in woede, antwoordde uiteindelijk: “Ik heb gezegd wat ik te zeggen had.” Reitschuster beet hem toe: “Helemaal niets dus.”

Dit is waar de Duitse overheid – en vele andere overheden – hun lockdowns op hebben gebaseerd. Niets, noppes, nada, niente.

Voor de Nederlandse journalisten, kijk en leer:

4.8 121 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Thom
Thom
29 dagen geleden

Allemaal lafbekken hier !
Denken allemaal aan hun mooie baantjes die ze niet kwijt willen raken.

Mickey
Mickey
Reactie op  Thom
29 dagen geleden

En als extra beloning…prikie voor hun kindren..moeders..vaders…voor hun zelf!

Mans
Mans
Reactie op  Mickey
28 dagen geleden

laat zijn familie daarbuiten, die hebben het denk ik al moeilijk genoeg met zo’n sociopaat!

Wendy & Hugo
Wendy & Hugo
29 dagen geleden

Inderdaad , daar kunnen de omgekochte hypocriete journalisten van Nederland wat van leren. Ze beseffen niet dat zij gewoon gebruikt worden en straks gewoon gedumpt worden als ze niet meer nodig zijn. Het verschil is dat er bloed kleeft aan hun handen en zie daar maar mee te leven in de tijd die je nog hebt.

Naamloos
Naamloos
Reactie op  Wendy & Hugo
29 dagen geleden

Het is nog maar de vraag of ze alleen maar gedumpt worden. Voormalig en ook huidig Russische dissidenten denken hier toch anders over. Omdat journalisten vaak meer weten dan de grote leiders lief is vormen ze een sta-in-de-weg en moeten ze voorgoed van het toneel verdwijnen. Veel journalisten lijken dit niet te beseffen.

R.M.M.
R.M.M.
Reactie op  Naamloos
29 dagen geleden

Dan zijn die toch echt wel stekeblind. Het is alom bekend dat een ieder die meer weet, of als men ook maar het vermoeden heeft dat iemand wat kan weten, is straks sjaak.

Mickey
Mickey
Reactie op  Wendy & Hugo
29 dagen geleden

NSB-ers

Pieter Bas
Pieter Bas
Reactie op  Wendy & Hugo
28 dagen geleden

Guiltyness rest on they’re conciense,These are the Big fish,allways fighting down the small fish, They would do Anything to materialize they’re evry wish…

B.Marley…hij wist het al(…)

Stig
Stig
29 dagen geleden

Hoe kunnen nou miljarden mensen niets doen aan die paar debielen aan de top?

Edward
Edward
Reactie op  Stig
29 dagen geleden

Omdat ze gevangen zitten in hun dagelijkse hersenspoelingen. Zie: Bidermann Chart of Coercion. Het is een tot nu toe geslaagde PsyOps operatie waar we in terecht zijn gekomen.

vladi
vladi
Reactie op  Stig
29 dagen geleden

MK-ultra mindcontrol.

fff

Anoniem 71
Anoniem 71
Reactie op  vladi
28 dagen geleden

JUIST!!!!!!!

Rob
Rob
Reactie op  Stig
29 dagen geleden

Het zijn niet alleen debielen in de top. Het is een hele macht structuur in een piramide vorm. De dy=uisternis uit de top (zij die het kwaad op deze planeet zijn) komt steeds meer naar beneden. Dat uit zich in het fascisme, de extreme autoriteit. Het effect zie je. Ze hebben nul realiteitszin, nul incasseringsvermogen (zie ook de politie in eigen land), geen antwoorden op echte vragen, slaan meteen op tilt enz. De top kun je wel zien als de kop van de slang. Als je het een in een realistisch plaatje zet en je hakt de kop van de slang eraf dan spartelt de rest nog een tijdje voordat het stil ligt. Het punt is alleen dat de top i de macht beschermd wordt en achter de schermen zit. De verdeeldheid door politiek, religie, het hersenspoelen door de tv en andere zaken maken he dat het gewone volk onderling ook verdeeld is. Als er dan zijn die opstaan dan krijgen ze met de eerste ‘linie’ te maken: de politie die het vuile werk in het dagelijkse leven doet. Daar weten ze niet eens dat ze ‘waakzaam en dienstbaar’ zijn aan de hele macht structuur boven hen en niet aan het volk. Ze weten helemaal niet waar ze in deze tijd aan meewerken. Daaromis volgens mij de enige manier om iets te veranderen nog steeds ‘niet meer mee doen’. Het gros doet nog steeds mee in dat systeem en de demonstraties zijn daar ook nog steeds onderdeel van. Maar daar ligt dus ook meteen het grootste probleem: de verdeeldheid van het volk. Het gros geeft nog steeds onnadenkend gehoor aan de autoriteit.

Geraldine
Geraldine
Reactie op  Rob
28 dagen geleden

Juist Rob. Velen richten hun pijlen op hen die zichtbaar zijn; de loopjongens. De werkelijke macht is aan hen, die nooit op de voorgrond treden.

merlin5
merlin5
Reactie op  Stig
29 dagen geleden

Vanguard en BlackRock, zware jongens aan de top en ze staan boven alle regeringen.

Johnny
Johnny
Reactie op  Stig
29 dagen geleden

Hoevelen van die miljarden mensen zijn afhankelijk van deze piramide van de macht en haar corrupte maffia-belastingen? Als je die vraag beantwoord heb je gelijk het antwoord op jouw vraag. Ik vrees dat het er veel, heel veel zijn. Niet per sé allemaal slechte mensen maar wel vaak gehersenspoeld door scholing en de msm kletskoek. Vastzitten in een baan vanwege broodnodige inkomsten en velen hebben een hypotheek die betaald moet worden. Begrijp me goed, dat is geen excuus. Maar wel een verklaring voor deze wereldwijde debielerij.

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Johnny
29 dagen geleden

Hallo Johnny, je bedoelt dus dat mensen gevangen zitten in hun eigen systeem en geld en een goed leven belangrijker vinden dan hun gezondheid en vrijheid. Dat is allemaal heel egoïstisch en kortzichtig. Wanneer iedereen nou eens de realiteit onder ogen gaat zien en een paar maanden van zijn of haar leven opoffert, dan is het snel met de ellende gedaan. Maar zo lang dat niet gebeurd, zal er niet veel veranderen.

De mensen die door hebben dat er iets niet klopt, zijn tot nu toe in de minderheid en daar profiteren de machthebbers van. Angst is dus een sterk onderdrukkingsmiddel.

Mensen die zich laten testen en vaccineren vormen samen met alle leugenaars en oplichters in de regering en z.g. gezondheidsorganisaties, het grote probleem. Het is niet voor niets dat de GGD de vaccinaties doet, want daar werken 2e rangs gezondheidsmedewerkers, die je tegen een beloning alles kunt laten doen. Helaas is het zo dat wakkere artsen de mond wordt gesnoerd, dat helpt dus ook niet.

Zie Artsen Voor Waarheid.

Geraldine
Geraldine
Reactie op  serieuze aangelegenheid
28 dagen geleden

Volgens Dr. Reiner Fuellmich ligt het percentage van mensen die snappen wat er aan het gebeuren is tussen de 20 en 30%.
Het kantelpunt komt daarmee in zicht.
Dus nog even volhouden met mensen informeren om dit percentage nog te verhogen.
Ons doel ligt binnen bereik.

I.Valerie
I.Valerie
Reactie op  Geraldine
28 dagen geleden

Ja klopt.U heeft gelijk,even volhouden en met iedereen in omgeving praten,dat ze ook waker worden en niet inenten.
Dan komt percentage hoog.
En vooral iedereen in omgeving vertellen dat ze moeten niet NOS enzv nieuws lezen en geloven!Maar waarheid website lezen,netals bijvoorbeeld hier en bij Willem Engel fb bijvoorbeeld lezen.
Groetjes allemaal!
Alles komt goed!
God is de enigste wie macht heeft!Niemand anders!

Frans
Frans
Reactie op  Stig
29 dagen geleden

Daar ben ik het helemaal mee eens

Vlinder
Vlinder
Reactie op  Stig
22 dagen geleden

omdat de debielen aan de top de macht hebben om de wet naar hun hand te zetten.

Arnie
Arnie
29 dagen geleden

Die is de volgende keer niet meer welkom.

D'n dieje
D'n dieje
Reactie op  Arnie
29 dagen geleden

natuurlijk wel Ab Osterhaus zit er toch ook, en die heeft een paar jaar geleden zijn zakken nog ruimschoots gevuld met vaccinaties die we weg gegooid hebben omdat de pandemie maar niet opgang wilde komen.
Armand had er het antwoord op die zei, de nederlander is een meelzak je kunt er op blijven slaan hij gaat toch nooit staan met andere woorden we zijn een slap zootje geworden

Tom
Tom
Reactie op  D'n dieje
29 dagen geleden

Arnie bedoelde de journalist denk ik.

Raymond
Raymond
29 dagen geleden

Zelfs een Kamerlid krijgt geen antwoord. Een volksvertegenwoordiger die dient te controleren namens het volk.

R. Meijer
R. Meijer
Reactie op  Raymond
29 dagen geleden

Dit Kamerlid werd echter te lastig en dus werd een poging gedaan hem te dumpen. Niet alleen de toeslagaffaire speelde deze man parten, hij weet hoe verrot en corrupt het hele politieke spectrum in Nederland is. Het is een wonder dat dit Kamerlid nog in leven is. Bij een onderzoekscommissie waar hij deel van heeft uitgemaakt, heeft hij onderzoek verricht naar een moord op een journalist op Malta. Die had een heel corrupt systeem blootgelegd in de regering. Even later maakte een autobom een einde aan zijn leven. Het onderzoek wees uit dat regeringsleden direct betrokken waren bij de moord.

Sr. Gerard
Sr. Gerard
Reactie op  R. Meijer
29 dagen geleden

Het was een mevrouw, Daphne Caruana Galizia.

Jenne Sr.
Jenne Sr.
29 dagen geleden

Het lijkt wel een universitaire titel “journalist”, een verslaggever dus, nou en, geen enkele controle op waarheid, heb ze bezig gezien in hun Café Scheltema, zuipen afspraakjes maken, politiek bedrijven, liegen dus, daar is ook D66 ontstaan, een soort probeersel, ja en verdomd het werkt, de mensen geloven al die beloftes, kijk maar naar het resultaat, niemand wordt aan zijn woorde gehouden, dus conclusie lieg er maar op los, Rutte !

Piko
Piko
29 dagen geleden

Hebben wij hier journalisten dan die onafhankelijk en oprecht het nieuws brengen.
Noem mij er eentje dan 😂😂

Nanda
Nanda
Reactie op  Piko
28 dagen geleden

Niet helemaal waar, deze journaliste schrijft zonder een blad voor de mond te nemen echt goede stukken.
https://verenoflood.nu/overheid-nooit-genoeg-moet-ieders-leven-uit-voor-het-te-laat-is/

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Nanda
28 dagen geleden

Het probleem is dat we altijd generaliseren, natuurlijk zijn er nog goede journalisten! Helaas niet bij de main stream media, die doen precies wat hun gezegd wordt en hebben helaas geen eigen mening meer. Of althans die blijkt nergens uit!
Het is te hopen dat als er tribunalen komen dat diegene die deze eenzijdige mening verkondigd hebben of hiervoor verantwoordelijk zijn ter verantwoording worden geroepen!

Sjefke
Sjefke
Reactie op  Piko
28 dagen geleden

Wij hebben allang geen journalisten meer, we hebben alleen nog opiniemakers!
Tevens horen hun bazen allen bij de categorie die niet het beste met ons voorhebben!
Blijkbaar denken ze allemaal hun zakken verder te kunnen vullen ten koste van de massa!
Je zou hopen dat John de Mol met zijn ANP hier iets aan zou doen maar helaas!

t de vries
t de vries
29 dagen geleden

Men is als de dood voor kritische vragen omtrend corona . En nee zij kunnen geen enkel bewijs tonen aangaande op wat vor manier het virus te stoppen is .Vooral komt dat omdat er geen corona virus aanwezig is alleen een griepvirus dat de luchtwegen aantast ,en wat te genezen is met gewone medicatie .En niet met een vaccin wat niet werkt tegen corona maar heel veel elende veroorzaakt u wel bekent .Maar u moet onder de plak gehouden worden ,door maatregelen al dan niet werkend andaar dat kritiek niet gewenst is en afgekapt word buiten dat onze politieke leiders en de zo genaamd kundige virologen ons voorliegen voor zo wel politiek als financieel gewin .Daar om leven wij in een waanzin die zijn weerga niet kent .Wij zijn zo murf gebeukt dat we het nog slikken ook .Het word tijd voor burgelijke ongehoorzaamheid word wakker

Hans
Hans
Reactie op  t de vries
29 dagen geleden

Je zult toch nog wat dieper in de materie moeten t de vries. Een virus is een onderdeel van jezelf. Een uitscheiding van oplossingen waarin de afvalstoffen uit je lichaam zitten. Dus of het nu een corona / ebola of griepvirus is, maakt niet uit. Het zijn allemaal leugens als ze het hebben over besmettelijkheid. Geen virus is ooit besmettelijk geweest. Zoek je maar eens suf op de Bechamp/Pasteur oftewel de terrain/ germ clash en alle daar aan afgeleide sites.

Sjefke
Sjefke
Reactie op  t de vries
28 dagen geleden

Dit gaat niet over een pandemie of virus, dit gaat over de GREAT RESET, ZE HEBBEN DEZE PLANDEMIE GECREËERD OM DIT TE VERWEZENLIJKEN!
Hun Communistische maatschappij waarin niemand iets bezit alles huurt en gelukkig is! Behalve de elite die behouden natuurlijk hun voorrechten!
Kijk maar naar Sigrid Al Qaq Kaag, die is vorig jaar 4,5 maal de wereld rond gevlogen! Die hoeven niet getest of dood gespoten te worden! Wie zal anders ons bezit roven, daar hebben we de zelfbenoemde elite toch voor nodig!
Ze heeft een ruim geweten, is gehuwd met de rechterhand van Yasser Arafat, de vijand van Israël. Maar ze heeft wel een huis in Israël! Logisch toch!

I.Valerie
I.Valerie
Reactie op  t de vries
28 dagen geleden

Precies!❤️🙏Het is nu genoeg geweest!Mensen moeten niet meer verder slikken en komen samen met elkaar tegen alle die bulshet maatregelen en alles!

Bionda
Bionda
29 dagen geleden

Ik woon sinds 27 jaar in het sauerland. Boris is elke week in der perskonferentie. Hij is daar inderdaad de enige die kritische vragen stelt…..

salvar
salvar
29 dagen geleden

hahahahah , geweldig.
als hij door had gevraagd was de kop van Ewald misschien wel uit elkaar gespat?

x

Check Also

bhakdi

Microbioloog Sucharit Bhakdi: ‘Coronaprik is erger dan Russische roulette’

Per 10 miljoen toegediende doses van het ...

gouverneur

Gouverneur Florida is klaar met corona en sleept Amerikaanse RIVM voor de rechter

Gouverneur Ron DeSantis van Florida is er ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

62
0
We lezen graag je reactie!x