Homepagina » Buitenland » Afwezigheid van kernwapens in Iran betekent dat het Westen en de NAVO decennialang hebben gelogen
Afwezigheid van kernwapens in Iran betekent dat het Westen en de NAVO decennialang hebben gelogen

Afwezigheid van kernwapens in Iran betekent dat het Westen en de NAVO decennialang hebben gelogen

Het internationaal atoomenergieagentschap IAEA heeft geen aanwijzingen gevonden dat Iran nucleaire technologie gebruikt voor de ontwikkeling van wapens. Degenen die beweerden dat Teheran werkte aan kernwapens hebben dus schaamteloze leugens verspreid. Dat schrijft de Amerikaanse columnist en redacteur van Veterans Today Jim W. Dean voor New Eastern Outlook.

De nucleaire dreiging van Iran was een hoax, een grootschalige propagandacampagne waar experts, mediakopstukken en inlichtingendiensten bij betrokken waren, aldus Dean.

De raad van bestuur van het atoomenergieagentschap maakte eerder deze maand bekend niet langer onderzoek te zullen doen naar het nucleaire verleden van Iran.

Onschuldige kerngeleerden

Volgens Dean was de ‘psychologische terreurcampagne’ niet alleen gericht tegen Iran, maar ook tegen vele andere landen. Amerikaanse media en Israëlische inlichtingenofficieren gooiden olie op het vuur door Iran te brandmerken als ‘terreurstaat’ en te claimen dat Teheran nog maar enkele jaren verwijderd was van de atoombom.

Het westerse programma gericht tegen mogelijke ontwikkelaars van kernwapens, bleek in feite te zijn gericht tegen onschuldige Iraanse kerngeleerden. Bij dit programma waren Amerikaanse, Britse en Israëlische inlichtingendiensten betrokken.

MI6-chef Sir John Sawers zei in 2012: “De Iraniërs maken zich meester van alle aspecten van kernwapens; alle technologieën die ze nodig hebben. Het is duidelijk dat Israël en de Verenigde Staten groot gevaar lopen als Iran over kernwapens beschikt.”

Preventieve aanval

Er was alleen geen bewijs dat Iran kernwapens had of van plan was om een atoombom te maken. “Iedereen die naar Sawers luisterde nam aan dat hij bewijs had voor een Iraans kernprogramma, maar we weten nu dat hij loog omdat het bewijs nooit gepresenteerd is,” benadrukt Dean. “We moeten onszelf dus afvragen wie een grotere bedreiging vormde voor onze veiligheid: Iran of de leugenaars?”

“Vergis je niet, westerse inlichtingendiensten wisten maar al te goed dat Iran geen kernwapens had,” schrijft de columnist. Israël wilde zelfs met hulp van Washington een preventieve aanval uitvoeren op Iran. “Gelukkig weigerde het Witte Huis,” aldus Dean.

De AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) heeft felle kritiek geuit op het besluit van het IAEA om het nucleaire verleden van Iran te laten rusten. Volgens de invloedrijke lobbygroep bestaat er nog steeds een risico en zoekt de atoomwaakhond niet goed genoeg naar bewijs.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Likoed Nederland schreef:

  Tjonge, wat een vertekening, hoe krijg je het uit je toetsenbord?

  1. Er zijn juist wel bewijzen gevonden dat Iran werkte aan atoomwapens.
  2. Alleen kon wegens gebrek aan medewerking van Iran niet bewezen dat Iran dat nu ook nog doet.

  2 likes
  • J. Hofmans schreef:

   Ach joh, jullie hebben geen recht van spreken. Klaar. Eenzijdige berichtgeving (lees: leugens) verspreiden, daar is Likoed dagelijks mee bezig. Als je je maar eventjes in de geschiedenis hebt verdiept, dan verander je wel van gedachte. Maar nee hoor: “iedereen is zo tegen ons”.

   9 likes
   • Ph schreef:

    Ongeveer een jaar geleden, zag ik een Amerikaanse tekenfilm op Tv (de kinderen van mijn zuster waren daar naar aan het kijken) groot was mijn verbazing dat daar werd verteld dat Iran een slecht land was, omdat ze zouden werken aan een kernbom.
    Ik was verbaasd en terwijl woedend, maar ik besefte ook dat alle puzzelstukjes in elkaar pasten.
    Kinderen worden op vrij jonge leeftijd al wijs gemaakt welke landen dat slecht zijn en welke niet…dat is niet alleen maar Propaganda, dat is ook brainwashing.
    Hier in Europa gebeurd dat ook, waarbij de Russen worden afgeschilderd als de slechteriken en de Amerikanen als de verlossers.

    VN resoluties die Israel op het matje roepen, worden weg gelachen of worden geblokkeerd door het veto recht van jullie grote broer Amerika.
    Voor miljarden wapens en goederen die door grote broer Amerika worden door gesluisd, een geheim kernwapen programma (denken dat je meer bent betekend niet dat je meer bent dan anderen)

    De meeste landen in het midden oosten hebben last van ISIS, de moslim landen, Israel blijft tot dus ver vreemd genoeg buiten schot.

    Dus ja de landen die er het meeste baad bij hebben zijn, Amerika (zaai haat, tweedracht en heers over de olie-gasvelden om het over de Uranium afzettingen en andere zeldzame grondstoffen niet te hebben)
    Israel, omdat ze weten dat ze niet instaat zijn om Iran alleen aan te vallen, Iran is nu eenmaal niet Irak, die tijdens de eerste Golfoorlog al militair op sterven na dood waren…..ook op aangeven van de zionisten en de hulp van grote broer Amerika.
    Saudi-Arabië, dat is een oorlog van soennieten en sjiieten die trouwens al meer dan 1400 jaren oud is….daarom word het meer dan hoog tijd dat Saudi-Arabië eens deftig op het matje word geroepen.

    En Likoet Nederland, Iran heeft de laatste 500 jaren (sinds het uiteenvallen van het Perzische rijk) geen oorlogen meer gevoerd.
    De enige oorlog dat ze nog gehad hebben was die tegen Irak, toen Irak in de vroege jaren 80 op aangeven van de Amerikanen Iran binnen vielen.
    Amerika heeft toen zelfs het regime van Saddam Hoessein Bewapend (Rumsfeld) en financieel gesponsord.

    And last but not least, Iran heeft niets tegen het Joodse volk, er leeft nu eenmaal een kleine groep van een 30 duizend echte Joden (dus geen zionisten die de plak zwaaien in Israel) Deze hebben ondanks dat ze niet verkozen zijn (ja Iran is een democratie) toch een afgevaardigde in het parlement en komen voor de rest ook niets te kort.

    Het word meer dan hoog tijd dat die zionisten op het matje worden geroepen en terecht staan, in de plaats dat ze zich blijven verschuilen achter toestanden waarbij de huidige generaties niets meer mee te maken hebben. (maar dat is nu eenmaal het beleid van de zionisten, op YOUTUBE is daar trouwens een mooi filmpje van hoe het allemaal te werk gaat)

    11 likes
  • Derk Verlinden schreef:

   De bende van Likoed heeft er geote behoefte aan om de leugen overeind te houden dat Iran een imperialistische agressieve natie is. Daar is geen begin van bewijs voor. Iran viel nimmer een ander land aan en dat kunnen we van het oorlogszuchtige Israel onmogelijk zeggen.

   6 likes
   • Solaris schreef:

    Iran steunt terroristische groeperingen zoals Hezbollah, is feitelijk een religieuze dictatuur (probeer in Iran maar eens een kerk, synagoge, krant of vrije omroep op te richten) en noemt Israël standaard ‘de kleine satan’ en de VS ‘de grote Satan’. Stel je eens voor dat Obama dat zou doen, dan is de wereld te klein. Ga nou niet doen alsof Iran zo’n fijn land is, dat is het allerminst.

    2 likes
    • J. Hofmans schreef:

     Beste Solaris, graag zou ik willen weten wat jij weet van Iran? Ben je er geweest? En zeg nou niet dat je er niet heen hoeft, want dat is geen juist antwoord ;). Waar baseer je dit op? Ik kan je zo foto’s en video’s van kerken en synagogen laten zien, jawel, IN IRAN. Daarnaast nemen de joden en christenen gewoon deel aan het kabinet. Ook heb ik twee joodse vrienden die in Iran wonen en werken. Wat jij zegt is dus grote onzin. Jarenlang ben jij gehersenspoeld door de msm, dus kan ik het je misschien niet helemaal kwalijk nemen, ook al ben je wel verantwoordelijk om zelf na te denken. Iran steunt terroristische groeperingen? Dat kan in onze ogen wel zo zijn, maar wat doet Amerika dan? En de Europese landen? Je hebt nog veel te leren. En wie werd het as van het kwaad genoemd? Iran is nooit een oorlog begonnen, in tegenstelling tot Amerika en Europa. Ga nou niet doen dat jij het fijne ervan weet, absoluut niet dus. Je klets uit je nek, je hebt waanideeën en bent helemaal volgepompt door de msm. Maar, wie weet… je bent nu op zoek geweest naar alternatieve berichtgeving en komt er hopelijk wel bovenop.

     3 likes
    • Ph schreef:

     Vervolg, dat Iran het Hezbollah steunt, heeft allemaal te maken dat die Zionisten in Israel daar de plak zwaaien, de oorspronkelijke bewoners (de Palestijnen) hun land in pikt, geen rechten alleen maar plichten, systematisch de boel plat gooien met bommen en of bulldozers.
     De Palestijnen worden gedwongen om in het grootste concentratiekamp ter wereld te leven….door de Zionisten.
     (je zult zien-lezen dat ik niet het woord Joden gebruikt, die mensen hebben daar ook niets mee te maken, op die groep radicalen na, het is politiek en dat zijn de Zionisten)

     Dus als je wilt dat Iran stopt met het steunen van het Hezbollah (trouwens een van de weinige groepen die echt tegen het ISIS vechten) dan moet Israel stoppen met grond te pikken en het bombarderen van hun land.
     Israel moet het atoom agentschap toelaten, zodat hun kernwapen programma kan geïnspecteerd worden en hun chemische wapens die ze graag gebruiken, moeten vernietigd worden.
     Amerika (grote broer) moet stoppen om hun vetorecht te gebruiken ten voordele van Israel, als ze voor de zoveelste keer op het matje worden geroepen en worden berisp door het VN tribunaal.
     Israel moet ook toelaten dat er tussen de grens tussen Palestina en Israel een VN vredesmacht word geplaatst, met zeer ruime bevoegdheden.

     And last but not least, Israel moet de Palestijnse staat erkennen, net zoals zij ook Isreal hebben erkend.
     Dan en enkel alleen dan zal Iran stoppen met het steunen van het Hezbollah en beginnen aan de ontmanteling er van.

     Maar dat zelfde geld voor alle landen ter wereld, geen enkel land mag een terroristische groep-pen steunen-opleiden-bewapenen, ook niet de zgn gematigde wat je vaak hoort van het Westen.
     En voor de rest moet elk land, ieder land zijn soevereiniteit respecteren, iets waar de Russen al heel lang op hameren.

     Als aan dat alles is voldaan, dan heb ik nog een beetje hoop wat betreft de toekomst voor een algemene vrede voor alle volkeren op Aarde.
     Zelf maak ik het toch niet meer mee, maar het word tijd dat mensen eens gaan beginnen na te denken over de toekomst van deze Aarde, maar omdat te bereiken moeten mensen eerst stoppen met nationalistisch denken en handelen.

     3 likes
    • Ph schreef:

     Als we zo gaan beginnen, Afghanistan is het meest corrupte land dat er bestaat, de huidige president heeft jaren in ballingschap geleefd in Amerika, tot de NAVO landen inclusief daar de boel ging plat gooien.

     Saudi Arabië, waarbij vrouwen rechten niet bestaan, mensen die zich keren tegen het koningshuis, die trouwens ook de meeste ministerposten bekleden, worden opgehangen of krijgen de kogel, recht van vrijmeningsuiting is er taboe.

     Marokko, nog zo een broeihaard van terroristen en radicalen, vrouwen hebben er amper rechten, politiek is corrupt.

     Turkije, word momenteel bestuurd door een dictator, die al zijn tegenstanders opruimt.

     Met de Afrikaanse landen is het al niet beter gesteld, vrouwenrechten komen er amper voort, ze worden zelfs gedwongen om zich te prostitueren, kinderen moeten naar het leger of zwaar arbeid verrichten.
     De meeste landen zijn er trouwens ook corrupt.

     Zuid Amerika, helemaal democratisch, maar de meeste politiekers zijn er corrupt.
     Democratisch verkozen regeringsinstellingen worden omver geworpen door een Coup, meestal gesteund-bewapend-opgeleid door Amerika.

     Midden Amerika, de VS, is corrupt, de volgende president word Clinton, staat al jaren vast, net als Obama de eerste zwarte president ging worden, stond ook al jaren op voorhand vast.
     Het zijn vooral de banken en de multinationals die er de plak zwaaien, burgerrechten worden systematisch afgepakt onder het mom van.

     Belgie (ben een Belg) het apenland met uitstek, Corrupt, eigenbelangen en de belangen van de banken en multinationals primeren boven de rechten van de burgers, burger rechten worden systematisch afgepakt onder het mom van.
     We hebben 5 regeringsinstellingen, de federale regering is zelfs illegaal, gezien VLD (het kleine broertje van NVA) amper de kiesdrempel hebben behaalt, maar besturen toch mee.
     Op voorhand zijn ze al de minister posten aan het verdelen, coalities worden gevormd…..de verkiezingen moeten nog beginnen.

     Nederland en andere Europese landen is het allemaal het zelfde, misschien eens eerst zelf in de spiegel kijken, in de plaats van te verwijzen naar andere landen……….de ene ketel verwijt de andere ketel.

     2 likes
    • Derk Verlinden schreef:

     Iran is niet een fijn land maar ik wijs op het feit dat het geen echte imperialistische bedoelingen heeft. Dat is een kwaadaardige fantasie die door de V.S. en Israël wordt gespind.

     2 likes
 • Haab schreef:

  Ok, veiligheidsdiensten, de verenigde staten, Israël en andere regeringen liegen. Is dat nieuws ? Nee, wisten we al.

  16 likes
 • J. Hofmans schreef:

  Wat ik mij dan afvraag is waarom deze leugenaars zich toch terug hebben getrokken? Dat je Iran niet zomaar aanvalt weten we; slimme mensen die Iraniers.

  Iemand enig idee?

  Tot nu toe hebben ze al hun leugens door gezet, waarom deze niet?

  4 likes
  • Ph schreef:

   Omdat Iran niet het zelfde is als Irak (vele keren groter), ze hebben het financieel veel beter, het leger is vrij technologisch, goed opgeleid en word gesteund door twee wereld grootmachten…Rusland en China.
   Iran heeft trouwens goed meegewerkt aan de inspecties van het atoomagentschap, waarbij er geen bewijzen zijn gevonden dat Iran aan kernwapens werkt of ooit gewerkt heeft.
   Iran is ook een vrij stabiel land en is heel belangrijk voor de stabiliteit van de regio, zo vechten Iraanse troepen (1 van de weinige moslim landen) tegen ISIS.
   Iran is ook een grote speler (de meeste reserves) op de gas en olie markt, Uranium en andere zeldzame grondstoffen.

   Dus Iran heb je beter als vriend dan als vijand.

   6 likes
   • J. Hofmans schreef:

    Nee, er zit iets anders achter en ik probeer daarover een discussie op gang te brengen. Wat Iran in huis heeft weet ik heel goed. Daarnaast heb ik er gewoond en kom er nog steeds, dus ben ik goed op de hoogte. Dat betekent dus niet dat het niet klopt wat je allemaal zegt. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom nu de koers is gewijzigd.

    3 likes
    • Ph schreef:

     Wel, het gaat zo wie zo al om de zeldzame grondstoffen, olie en gasvelden.

     Ik heb een vermoeden, gewoon even de kranten lezen, zowel binnenlandse als buitenlandse, dat het te maken heeft met de slechtere relaties met Saudi Arabië, die trouwens meer en meer op de korrel worden genomen (zeker sinds de aanslagen in Parijs worden er vele kamer en senaat debatten gevoerd, maar ook al sinds de aanslagen op die torens in Amerika want dat zouden voornamelijk Saudisch geweest zijn)

     Als die olie en gas van Saudi Arabië door een of andere redenen wegvalt, dan komen veel landen, waaronder Amerika en vele Europese landen, droog te staan….dus hebben ze een nieuwe markt nodig en Iran is daar perfect voor.
     Ook dat de huidige Iraanse president iets gematigder is dan zijn voorganger, speelt zeker ook een grote rol.
     Een andere rol die weggelegd is voor Iran, is dat Iran de mogelijkheid heeft om meer stabiliteit in het midden oosten te brengen, de koek word als het ware wat herverdeeld (Volg de Amerikaanse politiek)
     Iran is trouwens in het midden-oosten een grootmacht, als Iran wat word gepaaid (economische sancties zijn opgeheven) en Iran kan verder met zijn atoom programma voor medische doeleinden (worden wel scherp in de gaten gehouden) dan hopen de Amerikanen, dat Iran de hulp geheel stopt of toch afzwakt wat betreft de Hezbollah (komt van hooggeplaatste Amerikaanse militairen)
     Al denk ik wel dat het laatste moeilijk word, gezien Hezbollah ook mee vecht tegen het ISIS.

     Als je de buitenlandse politiek wat mee volgt, dan kom je waarschijnlijk tot de zelfde conclusie als mezelf, maar in the end is er niet 1 reden, er zijn er meer dan een handvol.

     4 likes
  • brainwashed schreef:

   Stukje geloofwaardigheid terug winnen misschien

   2 likes
 • Ph schreef:

  Ze zijn Irak ook binnen gevallen, onder het mom van kernwapens, het ergste was dat de meeste mensen zich hebben laten inpakken (propaganda) terwijl andere die het niet wilden-konden geloven (gebrek aan bewijzen) werden af gedaan als complot theoristen en ik weet niet wat nog voor scheldwoorden.
  Eerst was merendeel van de bevolking niet te vinden voor oorlog tegen en in Irak, er waren te weinig bewijzen voor hun kern programma, waar vooral Illegale diensten mee uitpakten (CIA/MI15/Mossad)
  Dan laten ze een paar vliegtuigen tegen een paar Amerikaanse buildings knallen, twee weken er na lag Irak helemaal in puin met een burgeroorlog er boven op.
  De olievelden waren vanaf dat moment in voornamelijk Britse en Amerikaanse olie exploitanten, de wederopbouw werd uit besteed aan Amerikaanse en andere landen die mee gedaan hebben aan die genocide.
  Massa vernietigingswapens zijn er nooit gevonden, een oorlog bereid je ook niet op amper twee weken tijd…..maar nu nog zijn merendeel van de mensen stekeblind voor de realiteit om zich heen.

  Iran en andere consorten is het niet beter gesteld, het enige land-staat dat daar allemaal baat bij hebben, zijn nog altijd de Zionisten en natuurlijk niet vergeten landen zoals Amerika en Saudi Arabië.

  Ik hoop alleen dat er nu meer mensen wakker zijn, de wereld zien zoals die er echt uitziet, CORRUPT!!

  14 likes
 • Wim schreef:

  De Iraniërs komen van Shem, het zijn allemaal broeders. En Israël van Abraham. Het is de geestelijke wereld, die constant in oorlog is. Maar God heeft het laatste woord, Alpha en Omega.

  4 likes
 • Pinokkiocratie schreef:

  http://www.joop.nl/wereld/detail/artikel/34733_spaans_arrestatiebevel_voor_benjamin_netanyahu/

  De moslims komen massaal naar Europa als gevolg van deze Satans.

  Wie hebben de touwtjes in handen en zijn de aanstichters van alle oorlogen wereldwijd?
  Wie valt alle landen binnen en hebben in ieder land een militaire basis.
  Wie hebben het communisme bedacht?
  Wie beheert alle banken?
  Wie beheert alle nieuws propaganda machines (MSM)?
  Wie zijn de bedenkers van de NWO nieuwe wereld orde?
  Wie voorziet ISIS van geld, wapens en beveelt ze de Christenen te vermoorden?

  Weekend millonairs vraag van 1 miljoen
  WIE Oh WIE Is de oorzaak van alle ellende op deze aardkloot?

  A) Moslims
  B) Christenen
  C) Joden
  D) Kundhalinis

  2 likes
  • Derk Verlinden schreef:

   De vieze logica van het antisemitisme is ons bekend, Pinokkiocratie.

   1 likes
   • Pinokkicratie schreef:

    Zuivere feiten.
    Inmiddels weet iedereen toch het spelletje van de zionisten. Ninefornews staat er bol van.

    Heeft niets te maken met anti-semitisme, zeg maar wat onjuist is.

    Hetzelfde feit dat Marokanen in Nederland een groot percentage van de criminaliteit voor hun rekening nemen.

    Feiten en Getallen niet meer niet minder.
    Ik verzin die getallen niet.

    0 likes
 • x

  Check Also

  baudet

  Baudet-bashing begint groteske vormen aan te nemen. Dit zie je niet op tv

  Een rechtse partij die hoge ogen gooit ...

  navo

  NAVO mobiliseert leger ‘om coronavirus te bestrijden’

  De 30 buitenlandministers van de NAVO-landen hielden ...

  >