Buitenland

Afwezigheid van kernwapens in Iran betekent dat het Westen en de NAVO decennialang hebben gelogen

Help door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het internationaal atoomenergieagentschap IAEA heeft geen aanwijzingen gevonden dat Iran nucleaire technologie gebruikt voor de ontwikkeling van wapens. Degenen die beweerden dat Teheran werkte aan kernwapens hebben dus schaamteloze leugens verspreid. Dat schrijft de Amerikaanse columnist en redacteur van Veterans Today Jim W. Dean voor New Eastern Outlook.

De nucleaire dreiging van Iran was een hoax, een grootschalige propagandacampagne waar experts, mediakopstukken en inlichtingendiensten bij betrokken waren, aldus Dean.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De raad van bestuur van het atoomenergieagentschap maakte eerder deze maand bekend niet langer onderzoek te zullen doen naar het nucleaire verleden van Iran.

Onschuldige kerngeleerden

Volgens Dean was de ‘psychologische terreurcampagne’ niet alleen gericht tegen Iran, maar ook tegen vele andere landen. Amerikaanse media en Israëlische inlichtingenofficieren gooiden olie op het vuur door Iran te brandmerken als ‘terreurstaat’ en te claimen dat Teheran nog maar enkele jaren verwijderd was van de atoombom.

Het westerse programma gericht tegen mogelijke ontwikkelaars van kernwapens, bleek in feite te zijn gericht tegen onschuldige Iraanse kerngeleerden. Bij dit programma waren Amerikaanse, Britse en Israëlische inlichtingendiensten betrokken.

MI6-chef Sir John Sawers zei in 2012: “De Iraniërs maken zich meester van alle aspecten van kernwapens; alle technologieën die ze nodig hebben. Het is duidelijk dat Israël en de Verenigde Staten groot gevaar lopen als Iran over kernwapens beschikt.”

Preventieve aanval

Er was alleen geen bewijs dat Iran kernwapens had of van plan was om een atoombom te maken. “Iedereen die naar Sawers luisterde nam aan dat hij bewijs had voor een Iraans kernprogramma, maar we weten nu dat hij loog omdat het bewijs nooit gepresenteerd is,” benadrukt Dean. “We moeten onszelf dus afvragen wie een grotere bedreiging vormde voor onze veiligheid: Iran of de leugenaars?”

“Vergis je niet, westerse inlichtingendiensten wisten maar al te goed dat Iran geen kernwapens had,” schrijft de columnist. Israël wilde zelfs met hulp van Washington een preventieve aanval uitvoeren op Iran. “Gelukkig weigerde het Witte Huis,” aldus Dean.

De AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) heeft felle kritiek geuit op het besluit van het IAEA om het nucleaire verleden van Iran te laten rusten. Volgens de invloedrijke lobbygroep bestaat er nog steeds een risico en zoekt de atoomwaakhond niet goed genoeg naar bewijs.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Haab
Haab
8 jaren geleden

Ok, veiligheidsdiensten, de verenigde staten, Israël en andere regeringen liegen. Is dat nieuws ? Nee, wisten we al.

Ph
Ph
8 jaren geleden

Ze zijn Irak ook binnen gevallen, onder het mom van kernwapens, het ergste was dat de meeste mensen zich hebben laten inpakken (propaganda) terwijl andere die het niet wilden-konden geloven (gebrek aan bewijzen) werden af gedaan als complot theoristen en ik weet niet wat nog voor scheldwoorden.
Eerst was merendeel van de bevolking niet te vinden voor oorlog tegen en in Irak, er waren te weinig bewijzen voor hun kern programma, waar vooral Illegale diensten mee uitpakten (CIA/MI15/Mossad)
Dan laten ze een paar vliegtuigen tegen een paar Amerikaanse buildings knallen, twee weken er na lag Irak helemaal in puin met een burgeroorlog er boven op.
De olievelden waren vanaf dat moment in voornamelijk Britse en Amerikaanse olie exploitanten, de wederopbouw werd uit besteed aan Amerikaanse en andere landen die mee gedaan hebben aan die genocide.
Massa vernietigingswapens zijn er nooit gevonden, een oorlog bereid je ook niet op amper twee weken tijd…..maar nu nog zijn merendeel van de mensen stekeblind voor de realiteit om zich heen.

Iran en andere consorten is het niet beter gesteld, het enige land-staat dat daar allemaal baat bij hebben, zijn nog altijd de Zionisten en natuurlijk niet vergeten landen zoals Amerika en Saudi Arabië.

Ik hoop alleen dat er nu meer mensen wakker zijn, de wereld zien zoals die er echt uitziet, CORRUPT!!

Likoed Nederland
Likoed Nederland
8 jaren geleden

Tjonge, wat een vertekening, hoe krijg je het uit je toetsenbord?

1. Er zijn juist wel bewijzen gevonden dat Iran werkte aan atoomwapens.
2. Alleen kon wegens gebrek aan medewerking van Iran niet bewezen dat Iran dat nu ook nog doet.

J. Hofmans
J. Hofmans
8 jaren geleden

Wat ik mij dan afvraag is waarom deze leugenaars zich toch terug hebben getrokken? Dat je Iran niet zomaar aanvalt weten we; slimme mensen die Iraniers.

Iemand enig idee?

Tot nu toe hebben ze al hun leugens door gezet, waarom deze niet?

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x