BinnenlandCorona

Media in 2020: pollen verjagen corona. Media in 2021: meer corona door pollen

Help ons door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er valt vaak geen touw vast te knopen aan de berichten in de media over corona. Ze spreken elkaar geregeld tegen. Zo verscheen er gisteren een bericht over pollen in de media. Het aantal mensen dat besmet raakt met corona zou eind deze maand oplopen omdat dan de hoeveelheid pollen in de lucht toeneemt.

Wereldwijd onderzoek heeft aangetoond dat er een direct verband is tussen de pollenconcentratie en de coronabesmettingen, aldus de Nederlandse pers. Onderzoeker Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit liet weten dat de besmettingscijfers in zuidelijke landen als Italië en Griekenland, waar hoge pollenconcentraties eerder ontstaan, al oplopen. Vorig jaar zag je corona ook vanuit het zuiden opkomen, aldus Van Vliet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Verjagen

Door de pollen is je weerstand tegen virussen mogelijk minder, klinkt het. In mei 2020 schreven de media dat pollen het coronavirus juist verjagen. Een studie van het Erasmus MC en Jeroen Bosch Ziekenhuis laat zien dat corona net als bij andere griepachtige virussen onderduikt met het hooikoortsseizoen. Het zou betekenen dat hooikoortspatiënten beter bestand zijn tegen corona.

“Hooikoortspatiënten maken zich nu zorgen dat ze door irritatie van de luchtwegen extra gevoelig zijn voor het coronavirus. Nu blijkt op basis van deze studie dat ze waarschijnlijk eerder voordeel hebben van hun allergie.”

4.9 34 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lucky
Lucky
3 jaren geleden

De pollen verhogen alleen maar het risico OP Corona als onze verrotte corrupte overheid dat zo uitkomt. Niets wat ze uitkramen is immers op feiten gebaseerd. En Main Stream Media kunje sowieso negeren, die lullen alleen maar na wat de overheid wil. Een mening hebben ze al heel lang niet meer.

JoeRi
JoeRi
3 jaren geleden

Je hebt hooikoorts, bent naïef, pollen in de lucht dus je niest en bem! in paniek naar de test straat waar je met een test die niet is gemaakt om virussen op te sporen vals positief word verklaard en de cijfers lopen op, omdat we ons niet goed genoeg aan de maatregelen houden, eindeloos gezeik om een doodgewoon griepje , het houdt gewoon nooit op tot wij ermee ophouden !!!!!

merel
merel
3 jaren geleden

Wat moeten we nu hier weer opzeggen? Er moet toch iets zijn dat het zogenaamde virus er weer volop is. Hoe maak je mensen bang. Hoe houd je ze onder controle. Maar het enigste wat ze bereiken hiermee, met deze onzin is dat steeds meer mensen wakker worden. Ze graven hun eigen graf hiermee. Sommige mensen hebben niet door als ze op Rutte stemmen dat ze daarmee ook hun eigen graf graven.

Waldemar
Waldemar
3 jaren geleden

Hier moeten we al niet op ingaan.
Such a waste of time.

Back to top button
70
0
We lezen graag je reactie!x