Archeologie

Nieuwe tunnel ontdekt onder Bosnische piramides. Door wie zijn ze aangelegd?

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onder de Bosnische piramides is een nieuwe tunnel ontdekt. In onderstaande video verkennen dr. Sam Osmanagich en Edo Gradan de tunnel.

De meeste tunnels die in het gebied zijn gevonden, zijn naar schatting 4600 jaar geleden gevuld met zand en stenen door een onbekende hoogontwikkelde beschaving, stelt Osmanagich, die al jaren onderzoek doet op de plek waar hij de piramides heeft ontdekt.

De nieuwe tunnel, die op 6 juli is gevonden, is niet gevuld met materiaal en loopt van noord naar zuid, aldus de onderzoekers.

Betere kwaliteit

Volgens diverse onderzoeksinstituten, waaronder het Italiaanse Politecnico di Torino, zijn de steenblokken waar de piramides uit bestaan gemaakt van beton dat van betere kwaliteit is dan modern beton.

Duitse geofysici bevestigden in 2007 aan de hand van radarapparatuur dat er gangen onder de grond lopen op de plek waar de piramides zich bevinden.

De piramides zijn net als sommige piramides in China, Mexico en Guatemala bedekt met bodemmateriaal en vegetatie.

Oudste

Het Bosnische Federal Institute for Agropedology stelde vast dat het bodemmateriaal waarmee de Zonnepiramide is bedekt, ongeveer 12.000 jaar oud is.

Dat zou deze piramide de oudste piramide ter wereld maken. Tienduizenden toeristen zijn al naar het gebied afgereisd om een kijkje te nemen.

Meer over de ontdekking van de nieuwe tunnel in onderstaande video:

[Piramida Sunca]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marlon
Marlon
6 jaren geleden

Ben er nog steeds niet over uit of dit nou een hoax is of niet.

rob
rob
6 jaren geleden

Niet echt een tunnel van een hoogontwikkelde beschaving….zeg maar….

Rene
Rene
6 jaren geleden

zijn inderdaat hele mooie afgewerkte wanden wat ook logisch is als je in staat bent om super beton te maken, maar ik denk dat ze zich vergist hebben en per ongeluk gestuit zijn op het hol van een konijnefantje

Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Zouden dit simpelweg meer Water-tunnels kunnen zijn om de Pyramide’s functie van hoogspannings velden generator te kunnen vervullen? Bij de Pyramides van Giza was dat zeker het geval, en het lijkt me dus niet onwaarschijnlijk dat alle andere Pyramides in de wereld een vergelijkbaar ontwerp hebben.

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x