
De meeste consumenten willen het liefst zo weinig mogelijk betalen voor levensmiddelen. De voedselindustrie heeft daar oplossingen voor bedacht die legaal zijn, maar toch vragen oproepen. We noemen enkele voorbeelden.
Kaas
In kaas op kant-en-klare pizza’s zit hoogstwaarschijnlijk geen gram melk. De Amerikaanse chemiereus Cargill heeft twee soorten imitatiekaas gemaakt. De ene soort bestaat uit melkeiwitten, palmolie (die slecht is voor hart en bloedvaten) en een reeks smaakversterkers. De andere nepkaas bevat drie soorten zetmeel, aroma’s en geen spoor van kaas. Deze nepkaas vind je ook in andere kant-en-klare producten zoals lasagne, cheeseburgers en moussaka.
Bouillon
Bouillonblokjes bevatten vooral zout. Kippenbouillon bevat bijvoorbeeld slechts twee procent kippenvet en 0,2 procent kippenvlees en in vleesbouillon zit niet meer dan drie procent vleesextract. De rest is zout. Liever geen bouillon dus als je last hebt van een hoge bloeddruk.
Soep
Poedersoep bestaat voor slechts een heel klein deel uit groenten. Voor welke soep je ook kiest, zout is het belangrijkste bestanddeel. Verder zitten er in soep uit een pakje gemodificeerd maïszetmeel en smaakversterkers zoals E621.
Sap
Een pak sinaasappelsap bestaat vaak niet uit ‘100 procent puur sap’ zoals soms op de verpakking staat. De sinaasappelen worden geperst in het land van herkomst, het sap wordt gekookt tot er alleen een gelatineachtige massa overblijft. Aan dat ‘sap’ wordt vervolgens water toegevoegd. Producenten mogen de zuurgraad van het sap aanpassen door 15 gram suiker per liter toe te voegen, maar ze zijn niet verplicht dat zo op de verpakking te zetten. Als je dit artikel de moeite waard vindt, denk er dan aan het te delen op facebook.
[Knack]
Klopt helemaal met die kunstmatige kaas heb jaren geleden een keer zoiets in de magnetron opgewarmd onder een plastic kap om spetters tegen te gaan de spetters van dat goedje zitten heden altijd nog op deze plastic kap zelfde doorzichtige kleur als de kap.
Het is aan te bevelen zelf je voedsel te bereiden en niet voor het gemak te gaan, het is beter te vasten dan die snelle troep te eten.
De magnetron heb ik al jaren geleden afgeschaft. Een medisch tijdschrift wist te melden dat niet de straling gevaarlijk is voor de gezondheid, maar de verandering van het dna-patroon. Voedsel, dat opgewarmd is in de magnetron, vult wel maar het voedt niet. Anders gezegd: je eet DOOD voedsel. TNO studenten hebben dit bewezen dmv een zeer interessante proef: Kook een hoeveelheid water in de magnetron. Laat het vervolgens afkoelen en besproei je bloemen ermee. Je bloemen zijn de volgende dag dood.
Ik woon op mezelf en koken is absoluut geen hobby van me, dus kant en klare maaltijden zijn dan erg verleidelijk… Toch probeer ten alle tijden kant en klare supermarkt maaltijden te vermijden. Maar dit lukt dus nooit! 🙂 Althans, niet helemaal. Ik koop mijn kant en klare maaltijden namelijk bij de slager. En ik kom daar een heel eind mee. Stamppot, bami, pasta of andere gerechten met groente. Er is best veel keus. Sowieso voeg ik er zelf altijd nog wat extra groente aan toe en soms nog wat zilvervliesrijst. En alles warm ik op in de (wok) pan.
Nee perfect is het niet, maar minder slecht dan die klant en klare lasagne en bami troep uit de supermarkt. Bij de slager is het tenminste een heel stuk verser. En wat ik pas 3 a 4 dagen later ga eten, vries ik eerst in.
Ik warm sporadisch eens iets op in de magnetron. Ik heb er dan ook geen verstand van. Althans, ik weet het fijne er niet van. Lang geleden eens iets gelezen over de werking van een magnetron en ik heb er niets van onthouden… Waterstofdeeltjes worden in trilling gebracht? Klinkt vrij ongevaarlijk, maar los van dat ben ik geen fan van de magnetron.
Beter emigreren naar een 3e wereld land en daar gezond arm te leven en genieten ! Geen chemtrails etc….
Of vechten tegen zionisten !!