Homepagina » Gezondheid » Heb je je altijd al afgevraagd waarom kant-en-klare producten zo goedkoop zijn? Dit is de reden
Heb je je altijd al afgevraagd waarom kant-en-klare producten zo goedkoop zijn? Dit is de reden

Heb je je altijd al afgevraagd waarom kant-en-klare producten zo goedkoop zijn? Dit is de reden

De meeste consumenten willen het liefst zo weinig mogelijk betalen voor levensmiddelen. De voedselindustrie heeft daar oplossingen voor bedacht die legaal zijn, maar toch vragen oproepen. We noemen enkele voorbeelden.

Kaas

In kaas op kant-en-klare pizza’s zit hoogstwaarschijnlijk geen gram melk. De Amerikaanse chemiereus Cargill heeft twee soorten imitatiekaas gemaakt. De ene soort bestaat uit melkeiwitten, palmolie (die slecht is voor hart en bloedvaten) en een reeks smaakversterkers. De andere nepkaas bevat drie soorten zetmeel, aroma’s en geen spoor van kaas. Deze nepkaas vind je ook in andere kant-en-klare producten zoals lasagne, cheeseburgers en moussaka.

Bouillon

Bouillonblokjes bevatten vooral zout. Kippenbouillon bevat bijvoorbeeld slechts twee procent kippenvet en 0,2 procent kippenvlees en in vleesbouillon zit niet meer dan drie procent vleesextract. De rest is zout. Liever geen bouillon dus als je last hebt van een hoge bloeddruk.

Soep

Poedersoep bestaat voor slechts een heel klein deel uit groenten. Voor welke soep je ook kiest, zout is het belangrijkste bestanddeel. Verder zitten er in soep uit een pakje gemodificeerd maïszetmeel en smaakversterkers zoals E621.

Sap

Een pak sinaasappelsap bestaat vaak niet uit ‘100 procent puur sap’ zoals soms op de verpakking staat. De sinaasappelen worden geperst in het land van herkomst, het sap wordt gekookt tot er alleen een gelatineachtige massa overblijft. Aan dat ‘sap’ wordt vervolgens water toegevoegd. Producenten mogen de zuurgraad van het sap aanpassen door 15 gram suiker per liter toe te voegen, maar ze zijn niet verplicht dat zo op de verpakking te zetten. Als je dit artikel de moeite waard vindt, denk er dan aan het te delen op facebook.

[Knack]


Vind je dit artikel belangrijk? Deel het dan met iedereen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. De magnetron heb ik al jaren geleden afgeschaft. Een medisch tijdschrift wist te melden dat niet de straling gevaarlijk is voor de gezondheid, maar de verandering van het dna-patroon. Voedsel, dat opgewarmd is in de magnetron, vult wel maar het voedt niet. Anders gezegd: je eet DOOD voedsel. TNO studenten hebben dit bewezen dmv een zeer interessante proef: Kook een hoeveelheid water in de magnetron. Laat het vervolgens afkoelen en besproei je bloemen ermee. Je bloemen zijn de volgende dag dood.

  22 likes
 2. Klopt helemaal met die kunstmatige kaas heb jaren geleden een keer zoiets in de magnetron opgewarmd onder een plastic kap om spetters tegen te gaan de spetters van dat goedje zitten heden altijd nog op deze plastic kap zelfde doorzichtige kleur als de kap.

  Het is aan te bevelen zelf je voedsel te bereiden en niet voor het gemak te gaan, het is beter te vasten dan die snelle troep te eten.

  26 likes
 3. Ik woon op mezelf en koken is absoluut geen hobby van me, dus kant en klare maaltijden zijn dan erg verleidelijk… Toch probeer ten alle tijden kant en klare supermarkt maaltijden te vermijden. Maar dit lukt dus nooit! 🙂 Althans, niet helemaal. Ik koop mijn kant en klare maaltijden namelijk bij de slager. En ik kom daar een heel eind mee. Stamppot, bami, pasta of andere gerechten met groente. Er is best veel keus. Sowieso voeg ik er zelf altijd nog wat extra groente aan toe en soms nog wat zilvervliesrijst. En alles warm ik op in de (wok) pan.
  Nee perfect is het niet, maar minder slecht dan die klant en klare lasagne en bami troep uit de supermarkt. Bij de slager is het tenminste een heel stuk verser. En wat ik pas 3 a 4 dagen later ga eten, vries ik eerst in.

  Ik warm sporadisch eens iets op in de magnetron. Ik heb er dan ook geen verstand van. Althans, ik weet het fijne er niet van. Lang geleden eens iets gelezen over de werking van een magnetron en ik heb er niets van onthouden… Waterstofdeeltjes worden in trilling gebracht? Klinkt vrij ongevaarlijk, maar los van dat ben ik geen fan van de magnetron.

  5 likes
  • Voor veel dingen willen mensen het allerbeste. De beste olie in de auto om de boel goed te houden, meubelverzorging enz enz. Dit in tegenstelling van de rotzooi die we naar binnen werken. Waar is men eigenlijk nog bewust dat hetgeen je eet in jezelf wordt opgenomen? Dit is iets heel intiems en zou juist van de meest beste en schone kwaliteit moeten zijn. Voedsel zonder pesticiden, hormonen, antibiotica en andere medicijnen.

   4 likes
  • Als je een maaltijd klaar maakt in de magnetron zoals bv kant en klaar maaltijden. Dan wordt het eten NIET verwarmd van buiten naar binnen maar inderdaad zoals je zegt door waterstof deeltjes die in het voedsel zitten. Door de straling van de magnetron gaan deze water deeltjes bewegen en wordt het eten opgewarmd. Met andere woorden magnetron voedsel is altijd slecht omdat alle goede voeding stoffen vernietigd worden met deze methode. Ik heb nog wel een magnetron maar gebruik deze alleen als oven… jaja het is een combi.

   Ook je eten koken is geheel niet goed, als je groentes kookt dan gaan ook de belangrijke voeding stoffen verloren. Het aller aller beste is of rauw …. grom:P of stomen…. ik stoom meestal, heb er een handig apparaat voor alles tegelijk klaar… hoop dat jullie wat kunnen met deze informatie

   2 likes
   • @cj de vries

    sommige groentes is het beste wel te koken om de cellen kapot te krijgen zodat je lichaam het kan opnemen deze vit en mineralen.
    Bv de bladeren van de druivenplant hoor je heel ligt aan te koken zodat de vit opgenomen kunne worden.
    Deze bladeren hebben heel krachtige cellen en het bevat vele goede stoffen zoals kalk voor je botten.

    0 likes
 4. Beter emigreren naar een 3e wereld land en daar gezond arm te leven en genieten ! Geen chemtrails etc….

  Of vechten tegen zionisten !!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

suikerverslaving

Je bent eraan verslaafd en het sloopt je!

In dit artikel ga ik het hebben ...

12.000 artsen pleiten voor kankerwaarschuwing op kaas. Wist jij dit?

12.000 artsen pleiten voor kankerwaarschuwing op kaas. Wist jij dit?

De organisatie Physicians Committee for Responsible Medicine, ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.