Homepagina » Gezondheid » Heb je je altijd al afgevraagd waarom kant-en-klare producten zo goedkoop zijn? Dit is de reden
Heb je je altijd al afgevraagd waarom kant-en-klare producten zo goedkoop zijn? Dit is de reden

Heb je je altijd al afgevraagd waarom kant-en-klare producten zo goedkoop zijn? Dit is de reden

De meeste consumenten willen het liefst zo weinig mogelijk betalen voor levensmiddelen. De voedselindustrie heeft daar oplossingen voor bedacht die legaal zijn, maar toch vragen oproepen. We noemen enkele voorbeelden.

Kaas

In kaas op kant-en-klare pizza’s zit hoogstwaarschijnlijk geen gram melk. De Amerikaanse chemiereus Cargill heeft twee soorten imitatiekaas gemaakt. De ene soort bestaat uit melkeiwitten, palmolie (die slecht is voor hart en bloedvaten) en een reeks smaakversterkers. De andere nepkaas bevat drie soorten zetmeel, aroma’s en geen spoor van kaas. Deze nepkaas vind je ook in andere kant-en-klare producten zoals lasagne, cheeseburgers en moussaka.

Bouillon

Bouillonblokjes bevatten vooral zout. Kippenbouillon bevat bijvoorbeeld slechts twee procent kippenvet en 0,2 procent kippenvlees en in vleesbouillon zit niet meer dan drie procent vleesextract. De rest is zout. Liever geen bouillon dus als je last hebt van een hoge bloeddruk.

Soep

Poedersoep bestaat voor slechts een heel klein deel uit groenten. Voor welke soep je ook kiest, zout is het belangrijkste bestanddeel. Verder zitten er in soep uit een pakje gemodificeerd maïszetmeel en smaakversterkers zoals E621.

Sap

Een pak sinaasappelsap bestaat vaak niet uit ‘100 procent puur sap’ zoals soms op de verpakking staat. De sinaasappelen worden geperst in het land van herkomst, het sap wordt gekookt tot er alleen een gelatineachtige massa overblijft. Aan dat ‘sap’ wordt vervolgens water toegevoegd. Producenten mogen de zuurgraad van het sap aanpassen door 15 gram suiker per liter toe te voegen, maar ze zijn niet verplicht dat zo op de verpakking te zetten. Als je dit artikel de moeite waard vindt, denk er dan aan het te delen op facebook.

[Knack]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Silber eye
Silber eye
5 jaren geleden

Klopt helemaal met die kunstmatige kaas heb jaren geleden een keer zoiets in de magnetron opgewarmd onder een plastic kap om spetters tegen te gaan de spetters van dat goedje zitten heden altijd nog op deze plastic kap zelfde doorzichtige kleur als de kap.

Het is aan te bevelen zelf je voedsel te bereiden en niet voor het gemak te gaan, het is beter te vasten dan die snelle troep te eten.

welniet
welniet
Reactie op  Silber eye
5 jaren geleden

En dan vooral ook geen magnetron meer te gebruiken!
Het is niet alleen vies en smakeloos, het vernietigd ook de structuur en voedingswaarde.

Westbound
Westbound
5 jaren geleden

De magnetron heb ik al jaren geleden afgeschaft. Een medisch tijdschrift wist te melden dat niet de straling gevaarlijk is voor de gezondheid, maar de verandering van het dna-patroon. Voedsel, dat opgewarmd is in de magnetron, vult wel maar het voedt niet. Anders gezegd: je eet DOOD voedsel. TNO studenten hebben dit bewezen dmv een zeer interessante proef: Kook een hoeveelheid water in de magnetron. Laat het vervolgens afkoelen en besproei je bloemen ermee. Je bloemen zijn de volgende dag dood.

Ronald
Ronald
Reactie op  Westbound
5 jaren geleden

Die analoog kaas is idd gewoon verzadigd vet. Niet echt gezond dus

Maar wat westbound verteld is natuurlijk totale onzin. Ben benieuwd in welk ‘medisch’ tijdschrift dat was.

cj de vries
cj de vries
Reactie op  Ronald
5 jaren geleden

Heb je dat al getest dan ?

Westbound
Westbound
Reactie op  Ronald
5 jaren geleden

Onzin??? Ha grapjas, probeer het dan zèlf maar eens uit op je bloemen! The Lancet verkondigt namelijk nooit onzin.

Marcel
Marcel
Reactie op  Mr. BlueSKy
5 jaren geleden

Ik weet niet of ik de Volkskrant en National Geographic aan zou halen als ik een discussie zou proberen te winnen..

welniet
welniet
Reactie op  Marcel
5 jaren geleden

Echt werkelijk helemaal niemand weerhoud jou van magnetrongebruik en maaltijden. Eet smakelijk!

jeetje
jeetje
Reactie op  Westbound
5 jaren geleden

ben ik mee eens! Vasten is goed voor je lichaam en geest. Je hebt niet zoveel voedsel nodig als je denkt of wilt. Plus je doorbreekt eventuele eetverslavingen plus je verliest ongezond vet. Alleen de eerste dagen zijn vervelend daarna voel je helder en lichter.

Roy
Roy
Reactie op  Westbound
5 jaren geleden

“TNO studenten hebben dit bewezen dmv een zeer interessante proef: Kook een hoeveelheid water in de magnetron. Laat het vervolgens afkoelen en besproei je bloemen ermee. Je bloemen zijn de volgende dag dood.”

Als je plant water geeft met kokend water uit de magnetron misschien..

cj de vries
cj de vries
Reactie op  Roy
5 jaren geleden

LEZEN en niet miepen jij..:P hij schreef ook afgekoelt water en geen kokend water

Roy
Roy
Reactie op  Roy
5 jaren geleden

Begrijpend lezen meneer of mevrouw de Vries..

mikkie
mikkie
Reactie op  Westbound
5 jaren geleden

In Rusland zijn magnetrons verboden. Die russen zijn zo gek nog niet….

Roy
Roy
Reactie op  mikkie
5 jaren geleden

Het enige punt is, dat magnetrons nooit verboden zijn geweest in Rusland.. Dit gerucht is in 1996 verspreid door de amerikaanse onderzoeker William P. Kopp, echter zijn er nergens bewijzen van terug te vinden..

Dit is een leuk stukje om te lezen

http://ethw.org/First-Hand:There_Was_No_Ban_on_Microwave_Ovens_in_the_USSR

Albert
Albert
Reactie op  Westbound
5 jaren geleden

Westbound, dank voor de tip. Ik heb een magnetron en ik heb een tuin vol zevenblad. Morgen ga ik aan de slag.

joke1
joke1
Reactie op  Albert
5 jaren geleden

@albert
weet dat zevenblad super gezond voedsel is zeker voor suikerpatienten.
Deze zorgen namelijk dat je darmwand weer sterk worden en suikerpatienten hebben namelijk zwakkedarmwanden.
En deze plant is gezond voor iedereen.
De romeinen namen deze plant overal mee naar toe omdat ze veel vit en minaralen bevatten voor de soldaten en makkelijk te zaaien waren.

Albert
Albert
Reactie op  joke1
5 jaren geleden

Beste Joke1, dat weet ik dat weet ik. Het staat stijf van de vitamine C en mijn vrouw en ik doen het regelmatig door een salade. We hebben op zo’n 20 vierkante meter tuin de wortels uitgegraven maar er staat nog genoeg om van te eten.

Maarten
Maarten
Reactie op  Albert
5 jaren geleden

Zevenblad is super gezond, eten moet je dat, niet vernietigen. Klaar maken als spinazie.

jippieeeee!!!
jippieeeee!!!
Reactie op  Westbound
5 jaren geleden

wie heeft het eigenlijk verzonnen om voedsel te koken? vitaminen en mineralen gaan toch dood door de hitte en uitgekookte groente , aardappels enz?

Ghost
Ghost
5 jaren geleden

Ik woon op mezelf en koken is absoluut geen hobby van me, dus kant en klare maaltijden zijn dan erg verleidelijk… Toch probeer ten alle tijden kant en klare supermarkt maaltijden te vermijden. Maar dit lukt dus nooit! 🙂 Althans, niet helemaal. Ik koop mijn kant en klare maaltijden namelijk bij de slager. En ik kom daar een heel eind mee. Stamppot, bami, pasta of andere gerechten met groente. Er is best veel keus. Sowieso voeg ik er zelf altijd nog wat extra groente aan toe en soms nog wat zilvervliesrijst. En alles warm ik op in de (wok) pan.
Nee perfect is het niet, maar minder slecht dan die klant en klare lasagne en bami troep uit de supermarkt. Bij de slager is het tenminste een heel stuk verser. En wat ik pas 3 a 4 dagen later ga eten, vries ik eerst in.

Ik warm sporadisch eens iets op in de magnetron. Ik heb er dan ook geen verstand van. Althans, ik weet het fijne er niet van. Lang geleden eens iets gelezen over de werking van een magnetron en ik heb er niets van onthouden… Waterstofdeeltjes worden in trilling gebracht? Klinkt vrij ongevaarlijk, maar los van dat ben ik geen fan van de magnetron.

cj de vries
cj de vries
Reactie op  Ghost
5 jaren geleden

Als je een maaltijd klaar maakt in de magnetron zoals bv kant en klaar maaltijden. Dan wordt het eten NIET verwarmd van buiten naar binnen maar inderdaad zoals je zegt door waterstof deeltjes die in het voedsel zitten. Door de straling van de magnetron gaan deze water deeltjes bewegen en wordt het eten opgewarmd. Met andere woorden magnetron voedsel is altijd slecht omdat alle goede voeding stoffen vernietigd worden met deze methode. Ik heb nog wel een magnetron maar gebruik deze alleen als oven… jaja het is een combi.

Ook je eten koken is geheel niet goed, als je groentes kookt dan gaan ook de belangrijke voeding stoffen verloren. Het aller aller beste is of rauw …. grom:P of stomen…. ik stoom meestal, heb er een handig apparaat voor alles tegelijk klaar… hoop dat jullie wat kunnen met deze informatie

joke1
joke1
Reactie op  cj de vries
5 jaren geleden

@cj de vries

sommige groentes is het beste wel te koken om de cellen kapot te krijgen zodat je lichaam het kan opnemen deze vit en mineralen.
Bv de bladeren van de druivenplant hoor je heel ligt aan te koken zodat de vit opgenomen kunne worden.
Deze bladeren hebben heel krachtige cellen en het bevat vele goede stoffen zoals kalk voor je botten.

welniet
welniet
Reactie op  Ghost
5 jaren geleden

Voor veel dingen willen mensen het allerbeste. De beste olie in de auto om de boel goed te houden, meubelverzorging enz enz. Dit in tegenstelling van de rotzooi die we naar binnen werken. Waar is men eigenlijk nog bewust dat hetgeen je eet in jezelf wordt opgenomen? Dit is iets heel intiems en zou juist van de meest beste en schone kwaliteit moeten zijn. Voedsel zonder pesticiden, hormonen, antibiotica en andere medicijnen.

tony turk
tony turk
5 jaren geleden

Beter emigreren naar een 3e wereld land en daar gezond arm te leven en genieten ! Geen chemtrails etc….

Of vechten tegen zionisten !!

x

Check Also

melk

Melk drinken verhoogt kans op borstkanker aanzienlijk, aldus studie

Het drinken van melk verhoogt de kans ...

ua nfn gfs scaled

“Ik realiseerde me nooit dat deze goedgekeurde ingrediënten mensen compleet vetmesten”

We weten allemaal dat voorverpakte voeding niet ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

25
0
We lezen graag je reactie!x