Gezondheid

Heb je je altijd al afgevraagd waarom kant-en-klare producten zo goedkoop zijn? Dit is de reden

Help mee door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste consumenten willen het liefst zo weinig mogelijk betalen voor levensmiddelen. De voedselindustrie heeft daar oplossingen voor bedacht die legaal zijn, maar toch vragen oproepen. We noemen enkele voorbeelden.

Kaas

In kaas op kant-en-klare pizza’s zit hoogstwaarschijnlijk geen gram melk. De Amerikaanse chemiereus Cargill heeft twee soorten imitatiekaas gemaakt. De ene soort bestaat uit melkeiwitten, palmolie (die slecht is voor hart en bloedvaten) en een reeks smaakversterkers. De andere nepkaas bevat drie soorten zetmeel, aroma’s en geen spoor van kaas. Deze nepkaas vind je ook in andere kant-en-klare producten zoals lasagne, cheeseburgers en moussaka.

Bouillon

Bouillonblokjes bevatten vooral zout. Kippenbouillon bevat bijvoorbeeld slechts twee procent kippenvet en 0,2 procent kippenvlees en in vleesbouillon zit niet meer dan drie procent vleesextract. De rest is zout. Liever geen bouillon dus als je last hebt van een hoge bloeddruk.

Soep

Poedersoep bestaat voor slechts een heel klein deel uit groenten. Voor welke soep je ook kiest, zout is het belangrijkste bestanddeel. Verder zitten er in soep uit een pakje gemodificeerd maïszetmeel en smaakversterkers zoals E621.

Sap

Een pak sinaasappelsap bestaat vaak niet uit ‘100 procent puur sap’ zoals soms op de verpakking staat. De sinaasappelen worden geperst in het land van herkomst, het sap wordt gekookt tot er alleen een gelatineachtige massa overblijft. Aan dat ‘sap’ wordt vervolgens water toegevoegd. Producenten mogen de zuurgraad van het sap aanpassen door 15 gram suiker per liter toe te voegen, maar ze zijn niet verplicht dat zo op de verpakking te zetten. Als je dit artikel de moeite waard vindt, denk er dan aan het te delen op facebook.

[Knack]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Silber eye
Silber eye
6 jaren geleden

Klopt helemaal met die kunstmatige kaas heb jaren geleden een keer zoiets in de magnetron opgewarmd onder een plastic kap om spetters tegen te gaan de spetters van dat goedje zitten heden altijd nog op deze plastic kap zelfde doorzichtige kleur als de kap.

Het is aan te bevelen zelf je voedsel te bereiden en niet voor het gemak te gaan, het is beter te vasten dan die snelle troep te eten.

Westbound
Westbound
6 jaren geleden

De magnetron heb ik al jaren geleden afgeschaft. Een medisch tijdschrift wist te melden dat niet de straling gevaarlijk is voor de gezondheid, maar de verandering van het dna-patroon. Voedsel, dat opgewarmd is in de magnetron, vult wel maar het voedt niet. Anders gezegd: je eet DOOD voedsel. TNO studenten hebben dit bewezen dmv een zeer interessante proef: Kook een hoeveelheid water in de magnetron. Laat het vervolgens afkoelen en besproei je bloemen ermee. Je bloemen zijn de volgende dag dood.

Ghost
Ghost
6 jaren geleden

Ik woon op mezelf en koken is absoluut geen hobby van me, dus kant en klare maaltijden zijn dan erg verleidelijk… Toch probeer ten alle tijden kant en klare supermarkt maaltijden te vermijden. Maar dit lukt dus nooit! 🙂 Althans, niet helemaal. Ik koop mijn kant en klare maaltijden namelijk bij de slager. En ik kom daar een heel eind mee. Stamppot, bami, pasta of andere gerechten met groente. Er is best veel keus. Sowieso voeg ik er zelf altijd nog wat extra groente aan toe en soms nog wat zilvervliesrijst. En alles warm ik op in de (wok) pan.
Nee perfect is het niet, maar minder slecht dan die klant en klare lasagne en bami troep uit de supermarkt. Bij de slager is het tenminste een heel stuk verser. En wat ik pas 3 a 4 dagen later ga eten, vries ik eerst in.

Ik warm sporadisch eens iets op in de magnetron. Ik heb er dan ook geen verstand van. Althans, ik weet het fijne er niet van. Lang geleden eens iets gelezen over de werking van een magnetron en ik heb er niets van onthouden… Waterstofdeeltjes worden in trilling gebracht? Klinkt vrij ongevaarlijk, maar los van dat ben ik geen fan van de magnetron.

tony turk
tony turk
6 jaren geleden

Beter emigreren naar een 3e wereld land en daar gezond arm te leven en genieten ! Geen chemtrails etc….

Of vechten tegen zionisten !!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

25
0
We lezen graag je reactie!x