Mens en Dier

VVD-fractievoorzitter Hermans krijgt er flink van langs: ‘Jullie oerdomme energietransitie veroorzaakte dit’

Help mee door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!

Zonder nieuw beleid is de koopkracht van huishoudens dit jaar 6,8 procent lager, staat in nieuwe ramingen van het Centraal Planbureau. De inflatie blijft langere tijd hoog en mede hierdoor neemt de armoede toe.

“Deze cijfers bevestigen wat we al wisten: de onrust in de wereld maakt voor gezinnen het leven steeds duurder. De VVD wil dat het kabinet nu doet wat nodig is om te zorgen dat voor gewone gezinnen het leven betaalbaar blijft en er zoveel mogelijk overblijft in hun portemonnee. Middengroepen staan dan wat ons betreft voorop,” schrijft VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans op Twitter.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In enkele uren tijd reageerden meer dan 1000 mensen op haar tweet. Hermans krijgt er flink van langs. PVV-leider Wilders haalt hard uit: “Hou eens op met die krokodillentranen en dat tassendrager-gejank van je. Je hebt zelf alle voorstellen van de oppositie voor fors meer koopkracht een half jaar lang de prullenbak ingemieterd en ondertussen wel miljarden uitgegeven aan ontelbare asielprofiteurs. Schaam je.”

Verkeerde beleidskeuzes

“De onrust in Nederland wordt veroorzaakt door het eigen kabinet. Coronabeleid. Jeugdbeleid. Toeslagen. Groningen. Landbouwbeleid. Stikstof. Klimaat. Belastingverhogingen. Et cetera. Steeds de verkeerde beleidskeuzes. Het vertrouwen en draagvlak is weg,” schrijft BVNL-bestuurder Hans van Tellingen.

BVNL-burgerraadslid Jordy Versteeg vraagt: “Waarom is dan het afgelopen jaar elk voorstel van de oppositie voor koopkrachtverbetering afgeschoten door de VVD? En probeerde de VVD het begin deze week nog bij de werkgevers neer te leggen?”

VVD stemde tegen

Hij verwijst naar de motie-Omtzigt over een langjarige strategie voor voedsel- en energiezekerheid van Nederlandse huishoudens. De VVD stemde tegen deze motie.

Columnist Marianne Zwagerman trekt van leer tegen Hermans: “Nee, jullie oerdomme energietransitie veroorzaakte dat.” Eerder legde econoom Kees de Kort bij haar in de tuinstudio uit dat de energieprijzen alleen maar stijgen door verkeerde keuzes in de energietransitie.


4.9 108 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H.J
H.J
1 jaar geleden

Rutte 4 is door hun almachtige leider Schwab het veld ingestuurd met één boodschap maak Nederland helemaal kapot,

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Hahaha….het plan om de Minima & Asielprofiteurs te steunen met al die belastingcenten van de Middenklasse is slechts bedoeld om ook van de Middenklasse BOTTOMFEEDERS te maken….Geert Wilders is overigens ook gewoon een ZioNazi….net Als de Rest van dat Landverradende zooitje Controlled Opposition….Nederlanders zullen zelf korte metten moeten maken met dit Haagse Misdaadsyndicaat van Landverraders & Paarden van Troje….

EKR
EKR
1 jaar geleden

inflatie zit toch tussen de oren? #idiots elke dag weer een ander verhaal met een andere … smoes.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Omdat de VVD telkens wordt herkozen. Zo simpel is het.

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x