Mens en Dier

Jezus heeft nooit bestaan en deze schrijvers leggen uit waarom

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste mensen zullen geschokt zijn als ze erachter komen hoe weinig er eigenlijk bekend is over Jezus. Dat stellen psycholoog en schrijver Valerie Tarico en schrijver David Fitzgerald.

Voor de Verlichting namen vrijwel alle experts aan dat verhalen over Jezus waren opgeschreven door ooggetuigen en biografisch van aard waren. Dat is niet langer het geval.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

Waar is hij geboren? Had hij daadwerkelijk 12 discipelen? Weten we zeker wat hij heeft gezegd?

Hoe meer we weten, hoe minder we zeker weten

Toen Thomas Jefferson president van Amerika was, werd duidelijk dat geschiedkundige verhalen in de Bijbel waren gebaseerd op mythes.

Na Jefferson probeerden onderzoekers 200 jaar lang tevergeefs de ‘historische Jezus’ te identificeren.

Hoe meer onderzoekers hem bestudeerden, hoe verwarrender het werd. Er zijn inmiddels heel veel tegenstrijdige versies van Jezus.

De evangeliën zijn niet geschreven door ooggetuigen

Biografische informatie over hem is afkomstig uit slechts vier teksten, de evangeliën volgens Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes.

Hoewel de meeste christenen aannemen dat deze teksten zijn geschreven door naasten van Jezus, denkt geen enkele objectieve Bijbelonderzoeker dat.

Geen van de vier evangeliën is geschreven door ooggetuigen en ze waren oorspronkelijk anoniem.

Uit analyses blijkt dat het aanpassingen zijn van het oudste evangelie, dat volgens Marcus. Elk evangelie is door onbekende schrijvers meerdere keren aangepast en uitgebreid.

Mogelijk is het Evangelie volgens Marcus zelfs een allegorie.

Alle evangeliën bevatten fouten waaruit blijkt dat ze lang na de gebeurtenissen die ze beschrijven zijn geschreven. Ze staan ook vol tegenstrijdigheden, zo is gebleken.

De echtheid van de evangeliën kan niet worden bevestigd door historici

Vaak is gesteld dat er genoeg historische bronnen zijn die verhalen over Jezus. De meestgeciteerde is het Testimonium Flavianum over diens levensloop.

Historici zijn het er echter over eens dat de passages over Jezus zijn vervalst. Voorstanders houden vol dat het document slechts gedeeltelijk is vervalst.

Ook al zou het authentiek zijn, dan nog bewijst het niets over waar het geloof in Jezus vandaan kwam.

Datzelfde geldt voor andere verwijzingen naar Jezus.

De enige manier om op een eerbiedwaardige manier onderzoek te kunnen blijven doen naar het Nieuwe Testament is het overwegen van de mogelijkheid dat Jezus niet heeft bestaan, aldus Philip Davies van de Universiteit van Sheffield.

[RawStory]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
johan den haag
johan den haag
7 jaren geleden

Waarom willen sommige mensen zo graag bewijzen dat Jezus niet bestaan heeft?
De invloed in het verleden poets je er niet mee weg, de huidige christenen zijn bewuste christenen dus niet door druk van de heersende maatschappij, dus die maakt het ook geen biet uit ( mij dus ook niet)
en voor de rest boeit het niemand.

Bewijs maar eens dat het onmogelijk is dat is bestaan heeft, en dat kunnen ze niet, dus het is nog triester dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Uiteindelijk was de functie van de Messias om de relatie mens God weer te herstellen en daarin mag geloofd worden. De rest is zo niet belangrijk. Maar blijkbaar is het toch zo belangrijk dat deze site binnen 2 weken er 2 artikelen denkt te moeten besteden. Er zijn belangrijker dingen denk ik.

ZetaReticulan
ZetaReticulan
7 jaren geleden

Of hij nou wel of niet heeft bestaan, zijn boodschap was goed.

wolfje
wolfje
7 jaren geleden

En de rest dan? of halen we we dat niet aan hier?

Roeland
Roeland
7 jaren geleden

Iedereen die ook maar iets weet van “de schrijfkunst” van 1700 jaar geleden, weet al dat Jezus niet echt heeft bestaan.

Nu kan iedereen schrijven, maar in die tijd niet… en was het ook echt een kunstvorm. Ze schreven dus niet zoals wij dat nu doen. Wij schrijven nu over dingen die letterlijk gebeurt zijn. Dat deden ze toen simpelweg niet.

Als je kon schrijven, dan ging je die kunde niet wijden aan letterlijk opschrijven wat er gebeurt was. Nee, je maakte er een kunstwerk van. Een gedicht, een fabel, een sage of poëzie.

Het is daarom ondenkbaar dat iemand die kon schrijven in 300 na Christus, een krantenartikel ging schrijven over wat een idool op dat moment met z’n leven deed. Dat deden ze gewoon niet!

Back to top button
84
0
We lezen graag je reactie!x