Homepagina » Mens en Dier » Jezus heeft nooit bestaan en deze schrijvers leggen uit waarom
Jezus heeft nooit bestaan en deze schrijvers hebben bewijs

Jezus heeft nooit bestaan en deze schrijvers leggen uit waarom

De meeste mensen zullen geschokt zijn als ze erachter komen hoe weinig er eigenlijk bekend is over Jezus. Dat stellen psycholoog en schrijver Valerie Tarico en schrijver David Fitzgerald.

Voor de Verlichting namen vrijwel alle experts aan dat verhalen over Jezus waren opgeschreven door ooggetuigen en biografisch van aard waren. Dat is niet langer het geval.

Waar is hij geboren? Had hij daadwerkelijk 12 discipelen? Weten we zeker wat hij heeft gezegd?

Hoe meer we weten, hoe minder we zeker weten

Toen Thomas Jefferson president van Amerika was, werd duidelijk dat geschiedkundige verhalen in de Bijbel waren gebaseerd op mythes.

Na Jefferson probeerden onderzoekers 200 jaar lang tevergeefs de ‘historische Jezus’ te identificeren.

Hoe meer onderzoekers hem bestudeerden, hoe verwarrender het werd. Er zijn inmiddels heel veel tegenstrijdige versies van Jezus.

De evangeliën zijn niet geschreven door ooggetuigen

Biografische informatie over hem is afkomstig uit slechts vier teksten, de evangeliën volgens Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes.

Hoewel de meeste christenen aannemen dat deze teksten zijn geschreven door naasten van Jezus, denkt geen enkele objectieve Bijbelonderzoeker dat.

Geen van de vier evangeliën is geschreven door ooggetuigen en ze waren oorspronkelijk anoniem.

Uit analyses blijkt dat het aanpassingen zijn van het oudste evangelie, dat volgens Marcus. Elk evangelie is door onbekende schrijvers meerdere keren aangepast en uitgebreid.

Mogelijk is het Evangelie volgens Marcus zelfs een allegorie.

Alle evangeliën bevatten fouten waaruit blijkt dat ze lang na de gebeurtenissen die ze beschrijven zijn geschreven. Ze staan ook vol tegenstrijdigheden, zo is gebleken.

De echtheid van de evangeliën kan niet worden bevestigd door historici

Vaak is gesteld dat er genoeg historische bronnen zijn die verhalen over Jezus. De meestgeciteerde is het Testimonium Flavianum over diens levensloop.

Historici zijn het er echter over eens dat de passages over Jezus zijn vervalst. Voorstanders houden vol dat het document slechts gedeeltelijk is vervalst.

Ook al zou het authentiek zijn, dan nog bewijst het niets over waar het geloof in Jezus vandaan kwam.

Datzelfde geldt voor andere verwijzingen naar Jezus.

De enige manier om op een eerbiedwaardige manier onderzoek te kunnen blijven doen naar het Nieuwe Testament is het overwegen van de mogelijkheid dat Jezus niet heeft bestaan, aldus Philip Davies van de Universiteit van Sheffield.

[RawStory]

Vond je dit waardevol? Deel het dan met je vrienden op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?
Vond je dit artikel interessant?
Meld je nu aan!
op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het échte nieuws.
Wij hanteren een strikt anti-SPAM beleid en versturen pas email nadat je je aanmelding hebt bevestigd. Je gegevens worden door ons nooit met derden gedeeld. Met één klik kun je je ook weer afmelden.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 

84 reacties

 1. Waarom willen sommige mensen zo graag bewijzen dat Jezus niet bestaan heeft?
  De invloed in het verleden poets je er niet mee weg, de huidige christenen zijn bewuste christenen dus niet door druk van de heersende maatschappij, dus die maakt het ook geen biet uit ( mij dus ook niet)
  en voor de rest boeit het niemand.

  Bewijs maar eens dat het onmogelijk is dat is bestaan heeft, en dat kunnen ze niet, dus het is nog triester dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Uiteindelijk was de functie van de Messias om de relatie mens God weer te herstellen en daarin mag geloofd worden. De rest is zo niet belangrijk. Maar blijkbaar is het toch zo belangrijk dat deze site binnen 2 weken er 2 artikelen denkt te moeten besteden. Er zijn belangrijker dingen denk ik.

  18 likes
  • Er zijn inderdaad belangrijkere dingen. N.l. het kwaad wegvagen van deze wereld, te beginnen met alle religies te degraderen naar een hobby.
   Religies worden misbruikt om angst onderdrukking verdeeldheid en macht te creëren. Maar we zijn hier blind voor en willen er niets over horen.
   Je hoeft echt niet gelovig te zijn om goed te zijn voor je medemensen.
   Weet je dat het christendom is uitgevonden in +- 100 jaar na christus door de romeinen om de mensen in Jeruzalem te onderdrukken? Vandaar dat er ook geen enkele geschriften over Jezus zijn voor die tijd.

   Nu weten jullie ook waarom de aliens ons in quarantaine houden….

   24 likes
   • Ach, je was zo geloofwaardig, tot die laatste zin het verpeste.

    Dus ik schrap de laatste zin en ben het er verder mee eens 👍

    14 likes
    • #OpTeachersPet – Atheist Author David Fitzgerald – Jewish Rabbi Jesus Christ was a myth – Christianity appears to have been a Jewish mystery faith

     Valt precies in de punten van “De protocollen van de wijzwn van Zion”

     – Pomoten van atheïsme
     – De vervietiging van de katholieke kerk en het christendom….

     Rest my case here..

     Zij zien ons als Goyim, minder dan dieren die je volledig voor mag liegen.
     De enige keer dat een Jood volgens hun geloof de waarheid MOET vertellen is wanneer zowel een Thora als een Rabbijn in één en dezelfde ruimte op minder dan vijf meter afstand van elkaar gescheiden zijn….

     Nogmaals: Het is niet wat u en ik geloven, maar wat ZIJ geloven!

     4 likes
   • Als je als kind of iets ouder een slechte ervaring met geloof hebt, wil dat niet zeggen, dat je dat kunt generaliseren. Mensen kunnen niet met vrijheid omgaan en niet met macht, die gaat gruwelijk mis op gebied van het verdelen van de schaarse middelen maar gaat ook fout, omdat de mens een egoïstisch wezen is. Dus nogmaals houdt in uw argumentatie uw frustratie eruit en kijk hoe de mens zelf is.

    4 likes
  • De antiChrist is heden werkzaam in de schrijvers die de Christus willen ontkennen ,er zijn er heel wat die door de Satanas en Lucifer geincorporeerd zijn onder de tegenwoordige schrijvers, en neemt met de dag toe! De taak van de Christus was niet van ee boodschapper , noch een leraar te zijn, was veel hoger . Het was ook geen profeet zoals Mohammed . Zijn taak van de Christus was om aan de mensen fysiek te tonen wat het Opstandingsmysterie inhoudt ,uit het graf opstaan en als een etherische Christus na de dood verschijnen aan de discipelen na de opstanding uit het graf . Tot aan de Hemelvaartsdag deed hij dat en met Pinksteren wisten de apostelen dat zij met de ware christus hadden te doen gehad ,al de tijd dat zij in onwetendheid geweest waren .
   De etherische Christus komt aan allen die hem willen zien , en zij zullen alleen en niemand anders het Ware Rijk Gods betreden ! Want in een fysiek lichaam zal hij maar éénmaal verschijnen .

   20 likes
  • Omdat het christendom perse kapot moet gezien de huidige gedwongen assimilatie tot het nieuwe wereldvolk zonder enig gevoel voor identiteit en nationalisme, islamitisch moet zijn. Het christendom staat behoorlijk in de weg dan natuurlijk.

   Ten tweede is het zo dat door het christendom het volk verenigd was en er middels de kerken kan worden opgeroepen tot revolutie als er in de kringen van ons verraderlijke leiderschap signalen zijn op te vangen die parallellen vertonen met de eindtijd profetie. De reden waarom de paus is vervangen voor een marionet die aan de kant van de globalisten staat. Het volk mag natuurlijk niet verenigd worden en daar had de kerk een hele grote rol in kunnen spelen. Tevens mogen ze na het verenigen niet georganiseerd worden want dan hebben ze een gevaarlijke tegenstander, het is daarom zelfs wettelijk verboden voor het volk om zich te organiseren.

   Ten derde, de bijbel waarschuwt voor de valse profeet en omschrijft waaraan je die kunt herkennen. Raad eens welke profeet aan die criteria voldoet?

   15 likes
  • Caesar Lion Cachet

   LS…

   Het geloof cq religie in het algemeen is gebaseerd op drijfzand, leugens en terreur ! Als je daar de kwaliteit van je leven van laat afhangen dan ben je een beklagenswaardig wezen die niets leert in dit bestaan !

   4 likes
  • Caesar Lion Cachet

   LS…

   Jij hebt nog steeds niet door wat er in de naam van geloof en religie allemaal wordt gepleegd aan misdaden door types zoals jij ! Laatste nieuws over die fijne gelovige die niet met zijn poten van kleine jongetjes kan afblijven zeker nog niet gelezen ?!

   2 likes
 2. Of hij nou wel of niet heeft bestaan, zijn boodschap was goed.

  18 likes
  • @zeta
   Zoals de kruistochten in de naam van een sprookjesfiguur.
   Geweldig.

   3 likes
   • Verdiep je eens echt in die kruistochten. Dit is wat men je niet vertelde over de kruistochten. Deze waren nodig ivm dat de moslims hier binnen vielen en vele tot slaaf maakte en zeker langs de kusten. De Noord Afrikanen en de Turken de Perzen En mensen uit Irak, die haalden hun slaven uit Griekenland Joegislavie Italie Frankrijk Spanje Portugal en ging zo de kust streken af tot Denenmarken toe en in begin hebben zelfs de Vikkingen ons verkocht aan de moslims in Spanje. Deze Moslims zijn tenduur opgetrokken tot wenen toe en de Polen en de Fransen hebben toen ons bevrijd uit de klauwen van deze mensen. In Spanje kan je nog de resten ervan zien. Daar zijn van de Moskeeen van toen kreken gebouwd. Vreemd genoeg leer je niet op school dat wij blanken ook slaven zijn geweest. Vandaar dat je soms ook ziet over syrieen dat de kinderen soms bruin haar hebben. dat komt uit de tijd van toen. Vandaar ook dat de Noord Afrikanen meer op blanken lijken dan op negers. Op google kan je dit allemaal nog vinden. (De blanken zijn als laatste begonnen met slaven te houden en als eerste er ook mee opgehouden en dat leren ze je ook niet op school) https://www.nrc.nl/nieuws/2016/07/19/meer-europese-slaven-in-noord-afrika-dan-zwarte-slaven-in-de-vs-3249915-a1512441 ,,,,,, ,,,,,, https://nl.wikipedia.org/wiki/Barbarijse_slavenhandel. ,,,,,,, ,,,,,, https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/10669/omvang-christenslavernij-onderschat.html

    6 likes
    • Ach ja, de kruistochten, laten we ons daar eens in verdiepen, alweer zo’n vooropgezet plan om chaos te krijgen, veel mensen om te brengen, veel geld te verdienen en nog wat voordeeltjes die enkel een clubje idioten dienden. Ga jij eens naar het grotere plaatje kijken, je blijft ernstig in je ontwikkeling steken.

     2 likes
  • Maar als hij niet bestaan heeft, wiens boodschap is dat dan?

   4 likes
  • De boodschap was het begin van de zonde van de mens en dus per definitie fout.
   (Hij is gestorven voor onze zondes? Zondes zijn er om van te leren en te overgroeien, zonder uitdagingen is er geen groei)

   Ik denk dat het gewoon een goedzak was die later is gebruikt om mensen in de tang van het geloof te krijgen.
   Hemel hem om en schrijf er een mooi verhaal omheen.
   Gewoon een slim plan van de parasieten die toen de wereld in hun macht hadden, de voorvaderen van de huidige parasieten dus…

   2 likes
  • zijn boodschap is……………….Liefde!

   2 likes
  • Caesar Lion Cachet

   LS…

   De Christusfiguur als metafoor voor het ” goede ” waar de goedwillende mens in wording naar op zoek was, daar kan ik wat mee. De zogenaamde heilige geschriften zijn in die geest geschreven door filosofen / predikers waar de parasieten mee aan de haal zijn gegaan. Lees: Romeinen /Katholieken

   1 likes
 3. Iedereen die ook maar iets weet van “de schrijfkunst” van 1700 jaar geleden, weet al dat Jezus niet echt heeft bestaan.

  Nu kan iedereen schrijven, maar in die tijd niet… en was het ook echt een kunstvorm. Ze schreven dus niet zoals wij dat nu doen. Wij schrijven nu over dingen die letterlijk gebeurt zijn. Dat deden ze toen simpelweg niet.

  Als je kon schrijven, dan ging je die kunde niet wijden aan letterlijk opschrijven wat er gebeurt was. Nee, je maakte er een kunstwerk van. Een gedicht, een fabel, een sage of poëzie.

  Het is daarom ondenkbaar dat iemand die kon schrijven in 300 na Christus, een krantenartikel ging schrijven over wat een idool op dat moment met z’n leven deed. Dat deden ze gewoon niet!

  12 likes
  • De evangeliën zij nu juist ontstaan door geestelijke inspiratie en intuitie, en vooral het Johannesevangelie welk het hoogstwaardige is doet aan als een groot gedicht en daarom is het nu zo waarheidsgetrouw,waardevol en echt !! Elke woord staat er op de juiste plaats ! De mens in die tijd was nog gee leugenaar zoals vandaag ,vandaag liegt men er op los toen was dat een zware misdaad tegenover God , de mens bezat nog deugdelijkheid, vandaag niet meer op enkelen na .

   11 likes
   • De Romeinen en hun politieke intriges waren niet gebaseerd op leugens, misinformatie, moord, doodslag en meer van dat soort gezellige dingen?

    Toch even beter je huiswerk doen vriend…

    2 likes
   • Dus je neemt ook aan dat al die andere (half)goden waarover geschreven is in die tijd of zelfs nog langer geleden, ook echt bestaan? Ja, dat moet dan wel, als mensen toen nog niet logen.

    0 likes
  • In Onze tijd lijkt het me dat je heel goed zou moeten kunnen schrijven, maar als je kijkt hoe de smerige oorlog in Syrië wordt verslagen, zou je moeten geloven dat het Westen geweldig is en Rusland en zijn kompanen verschrikkelijk, oh wat ben ik onder de indruk van uw argumenten……not!!!!

   8 likes
  • Gedeeltelijk is dat zo maar neem in je betoog ook mee dat de oude (o.a. Romeinse, Griekse en Sumerische) geschiedschrijvers hun tijd wel als ooggetuigen beschreven in feitelijke verslagen.

   Zodoende zijn dat de bronnen over ‘toen’.

   Die kennisverzameling over de tijd en gebeurtenissen is door de eeuwen voortgegaan. Bijvoorbeeld Nederlandse scheepsartsen hadden tot taak letterlijk tekeningen en aantekeningen te maken van de omgevingen waar zij terecht kwamen met hun handelsreizen.

   Als je een boek uit de jaren ’50 leest dan zie je dat het de norm was om heel dichterlijk en poetische proza te schrijven. Voor de meeste mensen zijn die zinnen niet meer te lezen: te lang, te wollig en niet to the point… Dito voor oude films; zie maar eens ‘the great escape’ of ‘a bridge too far’ – minutenlange dialogen die hedendaags absolute no-no’s zijn.

   Goed of fout? Gewoon anders

   3 likes
  • Zeer zwak beargumenteerd en onwaar.

   0 likes
  • Nee, want in de Ilias van Homerus werd de stad Troje beschreven en als iedereen was blijven geloven dat de mensen toen dom en onderontwikkeld waren en verhaaltjes verzonnen dan had Schliemann Troje en de Knossos nooit gevonden. Dus jou beschrijving van “kunstvorm” slaat kant nog wal. Net als de rest van je beweringen.

   0 likes
 4. Het meeste is verdraaid en gemanipuleerd op deze aarde dat wil niet zeggen dat Jezus niet bestaan heeft.
  Het meeste wat ons verteld is kwa geschiedenis en de rest van het dagelijkse leven is een leugen om ons als slaaf te houden en ons niet te wijs te maken.
  Vele wijze mensen zoals Buda, mohammed, jezus, hare chrisma zijn gewoon van een hoger bewustzijn geweest die leermeesters waren voor anderen.
  Natuurlijk willen ze je verwarren dat Jezus niet bestaan heeft, gewoon op je gevoel afgaan.

  17 likes
  • Lees de koran en dna weet je dat Mo geheel gene hoger bewust zijn had integen deel. Trouwen met een kind van 7 jaar en ermee te bed geen toen ze negen was. Mijn zijn zwaard heeft hij 600 mensen vermoord omdat ze hem niet geloofde en geen islamiet wilde worden. Dan de besnijdenis ingevoerd en als de klap op de vuurpijl de vrouw niet als gelijke zien en haar woord teld voor de helft van de man en in hoofdstuk vier staat zelfs geschreven als ze niet naar hem luistert dan mag de man de vrouw tuchtigen. Alles wat ik hier geschreven heb is geen kul hellaas. En nu nog steeds zijn er vele het slachtoffer van de Mohammeds kul en wreeedheden die hij ingevoerd heeft. Maar ninefornews vind het belangrijker de Cristenenn te trappen dan dit walgelijk geloof die de islam heet aan te pakken.

   6 likes
   • Joke Jansen je weet toch hoe die nazi’s huisgehouden hebben in de Heilige Schriften. En hoe die dominantjes zichzelf tot baas over iedereen wanen.
    Je weet toch dat ze de boel overal bewust tegen elkaar opzetten, bewust verwarring zaaien, bewust fake nieuws en onnozel geblaat in de msm uitkotsen om zo zelf orde uit chaos te krijgen, hun eigen wandaden die ze op anderen geschoven hebben en nu uitkomen onder het kleed willen vegen, wanhopig op oorlog aansturen, om zo weer van voor af aan te beginnen, zoals ze dat zo vaak hebben gedaan. Dat weet je toch als je alt.media volgt?
    Wel een beetje bij de les blijven hoor.

    1 likes
  • mohammed van een hoger bewustzijn?????????

   4 likes
   • Caesar Lion Cachet

    LS…

    Mohammed is een creatie van die zelfde Romeinen / Katholieken om de semitische horden een god te geven die hen onder controle zou houden ! Is niet echt gelukt !

    0 likes
  • Klopt helemaal. Maar staat wel fouten in het verhaal. De oudste geschriften van Jezus komen uit het Evangelie van Thomas. Deze geschriften zijn gevonden in kruiken in Egypte. Lees het boek het evangelie van Thomas en het zal je leven veranderen.

   1 likes
   • Nog eens maar een bewijs dat Christus heeft bestaan ..

    Thomaschristenen of Malabarchristenen zijn christenen in het zuiden van India. De meeste Thomaschristenen wonen in de zuidelijke deelstaat Kerala langs de Malabarkust. Ook in de deelstaat Tamil Nadu leven Thomaschristenen. Ze behoren tot groepen die al vóór de Europese kolonisatie van het gebied bestonden. Volgens de traditie zijn deze groepen gesticht door de apostel Thomas.

    1 likes
  • Amen!
   één van de betere antwoorden welke hier te vinden is.

   goed gedaan!

   1 likes
 5. de 12 discipelen, in de dierenriem verduidelijkt…

  de Anti Christ is wel lekker bezig hé?

  echt op alle fronten, zelfs hier….

  6 likes
  • Zonder sterren waren we er niet eens.(de zon is een ster) God is alles. De heilige geschriften gaan over natuurfenomenen/energieën. Alle geloven/oude culturen hebben een begin en een einde verhaal, maar die einde is ook weer een begin. Een eeuwige cirkel. Onze moeder bv.=de aarde= een planeet. En zo moet je de bijbel lezen. De namen zijn natuurfenomenen/gebeurtenissen/tegelijkertijd zijn de mensen in de verhalen, het leger van god. Het doorgeven van alle kennis(geheime kennis).
   De 12 stammen van Israël staan ook voor de dierenriem. Zie de kronieken van Nurnberg/borstplaat/cabala. Daar valt Jezus ook onder, via Josef. De stad Jeruzalem behoort tot deze stam. 12 stammen= 12 zonen van Jakob(strijder met god) Lees wiki Israëlieten. Heeft ook met hoogpriesters=richteren=rechter=adviseurs te maken. En die kwamen al voor bij de Maya’s. Mensen met alle kennis over de aarde/zon/maan en sterrencycli’s. Via deze kennis is onder andere de voedsel productie op gang gekomen. De tijden om te zaaien en om te oogsten. Handel via land en water. De weg kon je vinden via de sterrenhemel/poolster=noorden. In het oosten komt de zon op. De feestdagen van het christelijk geloof en andere zijn gebaseerd op natuurkennis. Pasen=zaaitijd. Uit het zaadje komt weer leven etc. Niet voor niks zijn boeren gelovige mensen. Kennis=macht/rijkdom.
   Als je dit snapt(het vertalen) van gebeurtenissen/namen naar natuurlijke energieën, dan kun je ook mythologie lezen. Madame Medusa= een vulkaanuitbarsting/met snel water erover. Al het levende versteent.
   Zo kun je alle geloven/oude culturen ontcijferen en dan kom je erachter dat de aarde(onze moeder) zelf ook een cycli heeft. En dat het systeem, waarin wij leven daar ook op gebaseerd is. De telling van deze cycli gebeurt via onze dagen(zijn niet voor niks naar zon, maan, sterren en planeten vernoemd). De anti christ is in de basis een natuurfenomeen: land dat overspoelt, vulkaan uitbarstingen, aardplaatverschuivingen, stormen etc. Het systeem, waarin wij leven moet zich gaan aanpassen aan dit fenomeen. Alles krimt/minder voedselproductie door het weer en komt tot uitbarsting.(de zeven zegels/bijbel) Moeder aarde is zwanger en de geboorte= de uitbarsting. Die weer voor nieuw land/continenten zorgt. Daarna komt Jezus weer terug, want uit het as ontstaat weer leven.(bij vulkanen is de grond vruchtbaar).
   Het gedachtegoed van Jezus is nu een middel om te overleven. Je moet gaan delen/samenwerken etc om de aardveranderingen te doorstaan. Als mens heb je nog een keuze hoe je hier mee omgaat. Maar tegen de natuurwetten, daar kan niemand tegenop.
   De zeven zegels zijn gebaseerd op nemesis. Die veroorzaakt hitte/stormen etc. 1ste punt is komst anti christ. Ik zie dat als scheikunde/technologie, de tegenhanger van natuurkunde/wetten(waar wij de mens/al het levende onder valt) De bijbel beschrijft dit zo: als dingen van ijzer komen en de mens niet meer vrij kunnen handelen. De tekenen van de eindtijd. Eindtijd is het eindepunt van de aardecycli. De slang die in zijn eigen staart bijt. De cirkel is geheel doorlopen. De aarde heeft alle sterrenbeelden doorlopen. Jezus is ontstaan in het begin van tijdperk Vissen. Er zijn nu 2 dingen gebeurt. We zijn van Vissen naar Waterman gegaan en de aarde heeft alle sterrenbeelden doorlopen. Dit noemt men technisch=de precessie. Lees alles over aarde/zon en maanwerking bij wiki etc.
   De vraag is dus: hoe kan het, dat de bijbel dit al zover van te voren wist. Josef heeft namelijk de kennis over de aarde verkregen van de farao. Volgens het boek Genesis kwamen Jakob en zijn zonen, door hongersnood in Kanaän gedwongen, op uitnodiging van zijn zoon Jozef die onderkoning (vizier) van de toenmalige Farao was geworden, naar Egypte en vestigden zij zich in het land Gosen. Gedurende enkele eeuwen groeiden zij uit tot een groot volk. De Egyptenaren, bang geworden dat zij overvleugeld zouden worden door de zich snel vermenigvuldigende Israëlieten, dwongen hen tot slavendienst en bevalen uiteindelijk dat pasgeboren jongetjes gedood moesten worden. Waarom? Om de kennis niet laten door te geven(zie tekeningen piramides/zwarte zon/technologie etc). Jezus =alle kennis. Een geestelijke/spirituele soldaat. Hij vluchtte naar het oosten en andere uithoeken wereld om verdere kennis op te doen uit hun scheppingsverhalen etc.(eigenlijk heb ik hetzelfde gedaan via internet/alles lezen) Overigens denk ik dat Jozef en Maria niet zijn echte vader en moeder waren, maar een kind van Julius Ceasar en Cleopatra.(hadden een affaire). Jezus moest dus onderduiken/ergens onder gebracht worden om niet vermoord te worden. Alle combinaties zijn J.C. Het graf in Jeruzalem is leeg en in Petra(patra=cleopatra=sleutel van petrus) ligt een graf van de onbekende soldaat. Het is Petrus die weer alle kennis naar Sint Petrusburg(stad is naar hem vernoemd) heeft gebracht. Petrus heeft 2 sleutels: 1 om de hemel te openen en 1 om de hemel weer te sluiten. Waarvoor? Zie wk2018 poster Saint/Sint Petrusburg. Om de draak/slang te verslaan. Wat bedoelt men met een draak/slang? Dat zijn natuurfenomenen/klimaatveranderingen(stormen/aardplaatverschuivingen/vulkaanuitbarstingen/bliksem etc) die de aarde ondergaat door de aardecycli. Het Joris en de draak verhaal. Sint Joris is een bestaande orde en die kent de eeuwenoude kennis over de aardecycli. Alle ordes(verschillende geloven/culturen) op aarde kennen dit fenomeen.
   Technologie is het wapen en moet de boel neutraliseren. De NWO is bedoeld om de aardeveranderingen te doorstaan.
   Kortom het geloof/het instituut zelf dient de anti christ. Als noodoplossing.(zie pomodoro bol/2 werelden/1 aarde/1 technisch) bij het Vaticaan.
   Vandaar dat veel mensen(onderzoekers) zeggen dat het witte paard met ruiter(de vier ruiters) zowel Jezus als de antichrist is.
   Ik ben geen kerkganger, maar de Hebreeuwse bijbel klopt/de zeven zegels gaan uitkomen. Zowel door de natuur/klimaat, als door menselijk toedoen(systeem/technologie).
   Wijsheid: het is niet slim om specifiek 1 geloof aan te hangen. Alle geloven/culturen hebben lijntjes met elkaar. Overgebracht via macht overnames. De/alle kennis is hetzelfde, die overigens in de oude werelden al bestond(volgens de Hopi is de wereld(niet de aarde zelf) al vier keer vergaan). De geschiedenis is zich aan het herhalen.

   6 likes
   • De duivel = de draak.(in het westen/christendom). In het oosten heb je slechte en goede draken. Vuur hoort nu eenmaal bij de 5 elementen van het bestaan/ontstaan.
    De ster heeft 5 punten. Elk punt heeft zijn eigen element. Aarde/water/vuur/al het levende/oerijzer. Deze elementen horen dus bij elkaar.
    Wat er nu eigenlijk gebeurt: via oerijzer(technologie) neemt/probeert men alles over te nemen om de boel onder controle te houden. Zowel de mens, als de aarde/natuurfenomenen zelf.
    Het binnenste/de kern van de aarde=ijzer=magneet.
    Via de polen komt energie binnen en voedt de kern. Die ook weer in verbinding staat met magma/vulkanen. De noordpool is de plus en de zuidpool de min.(het pompend hart van zee en windstromingen) Komt er dus extra of minder energie binnen via de polen, dan heeft dat gevolgen voor de aarde. De aarde staat weer in verbinding met de zon en de maan en het heelal/melkweg.(hebben allen ook eigen cycli/functie voor de aarde) Daarnaast heeft de aarde zelf ook nog een cyli.(aardas). Denkbeeldige lijn en de punten zijn de polen. De aardas roteert/verandert ook. Ligt schuin ten opzichte zon. Door deze cycli kunnen er aardveranderingen optreden. Als deze rechter onder de zon komt te staan, dan komt er meer energie binnen. En volgens mij wordt dat de kosmische dag genoemd. Er komt dan ook langer licht in een jaar. En de zon komt niet meer in het oosten op, maar verschuift een stukje op.
    Indianen in Canada hebben dit al geconstateerd. Eerder hier een topic over geweest.
    Door deze verandering zullen er dieren verward geraken. Spoelen aan op land etc. Hun navigatie wordt verstoort. Dit staat ook onder de zeven zegels/bazuinen/schalen beschreven.

    4 likes
    • @Elise49
     Wat gebruik jij en waar kan ik het krijgen?

     3 likes
     • Mijn boerenverstand. haha. Ik combineer/zoek overeenkomsten geloof/oude kennis met wetenschap. Dan wordt alles een stuk duidelijker van hoe/waarom etc. Je moet dus veel lezen/echt begrijpen wat een verhaal/de gebeurtenis zelf betekent. En een beetje technische kennis begrijpt. Via wiki etc kun je veel te weten komen. Staat vaak simpel uitgelegd.
      Ik heb geen hoog niveau qua opleiding. Dus iedereen kan het. tenminste als je een beetje inzicht hebt en goed kunt puzzelen(cryptische omschrijvingen kunt ontcijferen). De namen zijn dus niet zo belangrijk. Het draait meer om de gebeurtenissen.
      vb. Logo’s etc zijn verhalen. Het betekent iets. Het moet met het onderwerp te maken hebben. Als je een nieuw logo bedenkt, dan neem je altijd iets mee van wat je al weet/kent. Onbewust geef je dus kennis al door. Zo kun je geschiedenis analyseren tot een begin. Maar ook weer in de toekomst kijken, want er zijn patronen die zich herhalen. Vandaar dat geschiedenis zich herhaalt.
      Ga eens alle alfabets bekijken. De letters zijn lang geleden al ontstaan en hebben een eigen betekenis. A=Alpha= os/de stier=het zaadje. Het begin van leven.B= Betha enz.
      Zo heb je ook een laatste letter=het einde.
      De letter T is interessant. Staat voor taurus/taw/tesla/pi/gulden snede enz. en staat voor het kruis van Jezus.(flink googlen).
      Het(T) staat dus voor de energielijn voor de aarde(keerkringen etc) en de mens(uitgestrekte armen horizontaal) zelf.
      Alles(verleden/heden en toekomst) draait om energie. De plus en de min en zijn varianten(natuurwetten) Het Yin en Yang verhaal. Kan er uren over vertellen.
      Door omstandigheden zit ik veel thuis(al jaren) en dit is mijn hobby geworden. De boel analyseren/meerdere kanten bekijken. Schrijf ook veel op en print veel uit om de kennis terug te kunnen bekijken. Blijf wel steeds open staan voor nieuwe kennis, maar vorm wel mijn eigen visie. Als kind al vrijdenkend/doch bescheiden/op de achtergrond. Vonden ze(volwassenen/op school etc.) niet altijd even leuk. Probeer dus nu een beetje je vraag te beantwoorden. Leuk voorbeeld:
      Op 15 jarige leeftijd een flinke discussie gehad met de juf van kantoorpraktijk. Zij zei: computers gaat ons veel banen opleveren. Ikke: juist niet, want technologie neemt onze banen/werk over. De juf klapte zowat uit elkaar. Vuurrood hoofd. Nu kan ik er wel om lachen, maar het was voor mij best een enge/niet leuke ervaring. Zij begreep mij niet. Waarom? Mijn vader was een stukadoor(met de hand) en kon niet meer tegen de werkdruk.(bouwfraude/opkomende technologie) Het werk werd steeds meer overgenomen door spuit/stuc werk. Door een ziekte en werkdruk was hij in de WAO belandt. Gevolg: minder inkomsten/ook door corruptie gelden. Gevolg mijn moeder moest meer gaan werken. Gevolg: ik ging zelfs mee om mijn moeder te helpen. enz. Technologie/systeem corruptie etc. had in de basis dus geen goede gevolgen voor ons gezin(ook nog een gehandicapte broer/overheidsregelingen en de veranderingen daarvan waren ook stressgevend).
      Dit verhaal is eigenlijk het begin van een grote zoektocht geworden over hoe nu alles tot stand komt/werking geldsysteem/politiek/banen etc. Later kwam ik uit bij oude culturen etc.
      Mijn vader was een natuurmens. We gingen vaak naar het bos en hij vertelde daar veel over. Planten/dieren etc. Mijn basis over de natuur gekregen.
      Denk dat daar de basis van denken is gevormd. Of misschien nog wel eerder: bij mijn geboorte. Die dag en jaartal staat bij de horoscoop van de chinezen en bij de maya’s als vrijdenkend, onafhankelijk wijs persoon. Dubbel slang/draak herzelf.(dag en jaar) In die culturen staat dat symbool niet voor iets slechts/duivel. In noordse: mabon. Moeder aarde teken. En zo heeft ieder zijn eigen teken/functie/doel.

      6 likes
 6. Door het hele oude testament werd de komst van de Jezus Christus de Messias al aangekondigd, met de vermelding erbij vanuit welk geslacht, nee, voor mij en heel veel anderen heeft hij echt bestaan, de verhalen eromheen waren reeds bestaande mythen dat klopt, maar het gaat om de kern van wat hij voor ons betekend heeft, en veel mensen met een bijna dood ervaring hebben hem ook gezien als een kosmisch lichtwezen, wat je van mijn part vanuit jouw geloof ook Boeddha, Chrisna of Mohammed mag noemen.

  10 likes
  • Het hele oude testament is een slechte samenvatting van de sumerische kleitabletten! Niets is goddelijks in het oude testament. Het is alleen maar de grondslag voor een hoop ellende in de wereld.
   Kijk alleen maar naar de vertaling van het hebreeuwse woord “Elohim”, dat is toch echt een meervoud van “El” en “Eluha”, oftewel “God” en “Godin”. Dus het eerste vers in Genesis is al een corrupte vertaling en de basis van onderdrukking van de mensheid door “Yahweh”. Bewijs hiervoor is het eerste gebod.
   Een almachtige “God” heeft echt geen oorlogen etc nodig om zijn wil door te drijven.
   Ik ben GEEN antichrist, echt niet en hoop werkelijk dat hij bestaan heeft, echter er is niets in de toenmalige geschiedschrijving dat zijn bestaan aantoont. Leg de leer van Buddha en Jezus naast elkaar, en haal de overeenkomsten uit het NT dan hou een “mind control” progamma over.
   Ik woon in Azie, en als ik een arme sloeber zijn bezit in een plastic zak en in lompen gehuld voorbij een kerk zie strompelen dan zou ik mij als christen diep moeten schamen dat het mogelijk is dat deze stumper de kerk voorbij loopt en niet geholpen wordt naar de leer van Jezus.
   Helaas hebben ze hier geen Heils leger, want dat is de enige Christelijke organisatie waar ik respect voor heb, want zij zitten het dichtst bij de leer van Jezus.

   3 likes
   • Correctie: een na laatste par moet niet zijn: “dan zou ik mij als christen”, maar: “dan zou men zich als christen

    1 likes
   • BS wat je allemaal schrijft !

    Het Oude Testament is het meest kunstzinnige boek ter wereld ,althans voor de spirituelen die dat begrijpen kunnen alles is heel logisch opgebouwd zoals een compositie van een verheven en groots kosmisch muziekstuk en gaat de hoogte in met een innerlijk dramatische kracht alwaar het overloopt naar de Evangeliën . Het eindigt ook met 2 , nl de 7 zonen van Maccabeus die als martelaren sterven en de 5 zonen van Matthias , jaah … weerau die 12 , en het verband met het oude Soemerië of het Oude Perzische rijk ,dat is de Oude Zarathoestra als stichter van de oud-Perzische godsdienst ,die de Zonnegod Ahura Mazda , de geestelijke Zon een der grootste ingewijden aller tijden en via enkele incarnaties plots weerom verschijnt in het oud-Hebreeuwse volk bij de Babylonische ballingschap als Nazarathos , zo gaat hij over van het Perzische naar het oud-Joodse volk . Nararathos is ook de leraar van niemand minder dan Pythagoras !
    Het oud-Joodse volk wordt dan weer door de Perzen overwonnen . Zarathoestra moest dus door de goddelijke voorbeschikking van de Perzen naar de Joodse volk overgaan . Zo werden de Joden dan dan door Alexander de Grote bevrijd zo ging het Perzische element er weer uit . Alle grote Profeten, Jesaja Jeremias, Daniël … uit andere volkeren moesten incarneren in het Joodse volk ,dit was zo voorbeschikt door de goddelijke voorzienigheid , en de reden is dat alles wat op verschillende plaatsen en tijden verworven was ,bijeengebracht moest worden en wedergeboren worden in het bloed van het volk van het Oude Testament . De zending van het oud-Joodse volk in de mensengeschiedenis berust op het ononderbroken stromen van het bloed doorheen de geslachten ,en daarom wordt iemand die een afstammeling en zuiver Jood is ook genoemd ‘ een zoon van Abraham ,Isaak en Jacob . Alzo kwamen alle inwijdingsstralen der verschillende volkeren samen in het bloed va nhet oud-Joodse volk .

    1 likes
    • foutjes in vorige :

     Het eindigt ook met 12 , nl de 7 zonen van Maccabeus die als martelaren sterven en de 5 zonen van Matthias , jaah …

     Alle grote Profeten, uit andere volkeren moesten incarneren in het Joodse volk ,zoals oa Jesaja Jeremias, Daniël ….dit was zo voorbeschikt door de goddelijke voorzienigheid , en de reden is dat alles wat op verschillende plaatsen en tijden verworven was ,bijeengebracht moest worden …..

     0 likes
 7. Weer zo’n flut onderzoek…….Psychologie is voor mij al helemaal geen wetenschap, ik zou zeggen ga wat nuttigs doen op de Universieteit……..die mensen die dit stuk geschreven hebben snappen er helemaal niks van…….Overigens Jesus heeft als mens wel bestaan,maar meer als spiritueel healer………..hoe ik dat weet ?? Ik heb hem 2 keer ontmoet bij spirituele behandelingen, niks gedroomd, er waren meer mensen bij, …………..ik verbaasd……

  5 likes
  • wil je niet verbeteren in het woord…ik ken dat ook, in ’88 overkwam dat mij…en in mijn hart, de woorden…niemand komt tot de Vader dan door mij….well mijn leven draaide honderdtachtig graden…

   zo dankbaar….zo verwonderd………

   4 likes
 8. willen ze nu echt dat mensen aan hun geloof gaan twijfelen ?
  Ik geloof dat is precies wat ze willen veroorzaken… en dan … trouw aan de moslim worden ? ik dacht het eventjes van niet…..

  Stop met het verdelen van mensen! ieder zijn eigen geloof….of geen geloof….we zijn allemaal mensen !
  peace love unity respect

  9 likes
 9. yeah right, en de aarde is een draaiende bal………

  3 likes
  • Het beangstigende is dat ik vermoed dat je nog echt geloof dat we op een platte aarde leven ook???

   Ik hoop oprecht dat het sarcasme is…

   4 likes
   • flat Earth…ja dat word ze vanzelf als alles gekapt wordt….
    dat al lang geleden begonnen…
    beluister en zie There are no forests on Earth op YT….
    Je ogen gaan open en je mond wellicht ook…listen!

    namaste

    0 likes
 10. De bijbel en het christelijke geloof is de beste propaganda stunt die ooit gelukt is. Verzonnen door de rooms katholieke kerk. En ok, ik beleid mijzelf aan de zijde van Satan(Enki,Odin). Ik geloof dat mijn Vader Lucifer meer voor mij heeft betekend dan Yaweh(Enlil,Zeus) de leugenaar en de schepper van het slaven systeem.

  Neem die appel toch…breek los van je slaafs bestaan, aanvaard dat jij zelf de keuzes maakt in het leven en dat je God niet meer voor je doet dan je te laten denken dat je moet werken tot je kapot gaat want dat is wat Yaweh wil. Ik heb geen klootzak nodig die op me neerkijkt als ik Lucifer onder mijn voeten heb. Ave Satanas. Lang leve Vader Lucifer

  0 likes
  • dus jij…weet ‘t beter dan de God in je….?
   Een gevallen Engel dus?

   1 likes
   • De enige God die in jou zit is de dildo die jij Jezus noemt. En je verlost van je innerlijke jeuk.

    Ga toch naar de efteling met je gevallen engel…

    De enige die wil dat je een keuze heb en een vrij leven is Satan…daarom was God zo boos dat wij het kregen….wij waren bedoeld als slaven in een systeem. Satan heeft ons bevrijd en is onze verlosser.

    God is liefde….waarom dan al die oorlog in godsnaam?

    Satan geeft vrede aan hen die het leven omhelzen en de aarde lief hebben.

    0 likes
  • Jij weet dus niet dat Odin een aartsengel is ( gelijk aan Chritus-Yahweh) die aan de mensheid de taal ,de spraak en de runen geschonken heeft ? en helemaal geen Lucifer !
   En Lucifer staat bij de Oude Germanen gelijk aan Loki ,deze gad de mistel om daarmee Baldur te vermoorden door Hodur .
   De invloed van Loki ( =Lucifer) bracht ook de invloed met zich mee van de Satanas (=Ahriman ,de duivel )
   Loki bracht 3 dingen aan de mensheid : zelfzucht ( = de Midgardslang , onwaarachtigheid en leugens (= sumbool voor de Fenriswolf ) en tenslotte Ziekte en dood ( =symbool voor Hel )

   Bijknbaar weinig kaas gegeten of verkeerde boeken gelezen Mr Baal !

   1 likes
 11. De evangeliën zijn geschreven door adepten (Johannesevangelie =zeer hoge ingewijde) en helderzienden ., de drie andere, juist daarom verschillen zijn ‘schijnbaar’ doch de ware geesteskenner die doorprikt zoiets en de materialistische theoloog of historicus ,die helemaal geen yota kent van de spiritualiteit gaat daaraan en aan bijna alles voorbij : een grote kenner formuleerde het alzo : juist hetgene dat de materialisten erin gelegd hebben (in de bijbel en evangeliën ) en die vertaalden ‘als materialist’ datgene , dat bestrijden ze nu zelf ..!!.Dat het geen ooggetuigen zijn is ook gelogen in de tekst want in Lucas ( 1,1-2) staat : dat de schrijver van het Lucasevangelie omille van de ordelijkheid en nauwkeurigheid het heeft ondernomen om – mee te delen ,wat diegenen weten , ” die van de aanvang af “OOGGETUIGEN en dienaren van het woord ” waren , zoals het gewoonlijk wordt vertaald . Aldus gezegd: de schrijver van het Lucasevangelie wil hier meedelen wat degenen te zeggen hebben die OOGGETUIGEN , of heter gezegd ZELFZIENERS en DIENAREN van het WOORD waren !
  En zo zijn er nog honderderden bewijzen te vinden voor degenen die tenminste geen betonnen muren voor zijn zintuigen heeft staan , ik bedoel horen en ogen en vooral het gevoel .

  6 likes
 12. Religie maakt meer kapot dan je lief is, zouden ze op elke kerk of moskee moeten zetten als waarschuwing. Spiritualiteit is waar mensen zich mee bezig zouden moeten houden.

  6 likes
 13. Geloof ook dat Jezus een leider was met een hoger bewustzijn. Hier naartoe gekomen om mensen te inspireren anders naar zichzelf en de wereld te kijken. Dat we allemaal de mogelijkheid hebben om onszelf en de materiële wereld te overstijgen. Dat wij allen zijn uitgerust met gaven om contact te leggen met hogere dimensies met als uiteindelijke doel: doorgroeien naar een hogere staat van zijn.

  Gaven die vanaf onze geboorte worden ondermijnd door religies, vaccinaties, fluoride, voedseladditieven, disinfo vanuit de msm, zware metalen in ons voedsel, electromagnetische straling, chemtrails en ook onze desinteresse dankzij makkelijke afleidingen zoals drugs, alcohol, tv, porno en ander licht vermaak. De aarde wordt daarnaast omhuld door een plasma. Dit is een energie die door de eeuwen heen is ontstaan en gevoed door alles wat leeft.

  Er schijnt een groep negatieve buitenaardsen te zijn die al vele duizenden jaren vanuit de schaduw regeert. Dit worden de “gevallen engelen” genoemd of (negatieve) Annunaki. Zij gebruiken onze leiders om de wereld naar hun hand te ztten. Zij hebben op hun beurt invloed op religie, bankwezen, multinationals, politiek en militaire projecten.

  Via deze machtige organisaties hebben zij veel invloed op de rest van de mensheid. Denk daarbij aan de energie die vrijkomt in oorlogen, slachthuizen, aanslagen, rampen, ziekten, armoede, misdaad en daarmee onze negatieve emoties.
  Het plasma belemmerd de bron ervan om ons met scheppende energie te bereiken. Het gevolg hiervan is dat wij door de eeuwen heen steeds verder zijn afgegleden.

  “Black magic” speelt ook een rol en wordt gebruikt door negatieve bloedlijnen om onze realiteit in hun eigen voordeel te beinvloeden zonder dat wij dat opmerken.

  De Annunaki maken ook gebruik van zgn.”Trip-chairs”. Daarmee kunnen zij intappen en invloed uitoefenen op andermans bewustzijn / doen en laten.

  Positief buitenaards leven is er wel degelijk en wordt enerzijds door onze elite onderdrukt omdat zij hun macht niet willen krwijtraken en tegelijkertijd is het voor buitenaardsen niet zo aantrekkelijk om zich in te mengen in onze affaires, voordat wij in staat zijn om op te groeien en te laten zien dat wij de bijkomende verantwoordelijkheden van “contact” best aan kunnen.

  Jezus was waarschijnlijk één van de vele ‘gewone’ personen die ons door de eeuwen heen vanuit de hogere rijken bezocht heeft en ons veel kon vertellen. Net als over de “healende krachten” die wij ons allen eigen kunnen maken. Hij was, net als vele anderen, de gevestigde orde een doorn in het oog en om die reden is hij vermoord. Het “INRI” boven zijn hoofd herinnert aan de eed die de top-Jezuiten afleggen. Het is een afkorting van Istium Necare Regis Impious en het betekent zo veel als: alle koningen, politici of andere leiders die zich afwenden van de organisatie wacht hetzelfde lot. “Gestorven voor onze zonden” zou misschien ook “gestorven als gevolg van onze naïviteit” mogen heten. Wij laten ons in onze goedgelovigheid op allerlei niveaus misbruiken door de negatieve groep.

  Ondanks dat zijn er toch manieren waarop wij op ons eigen schaal een positieve invloed kunnen hebben, zoals: ontwikkelen van ons bewustzijn over onze hogere gaven, meditatie om dit te ontwikkelen, bewuster eten/drinken, bewuster leren omgaan met onze eigen negatieve emoties en daarmee onze invloed op het plasma dat de aarde omringt, aankoopgedrag, elkaar een beetje helpen, etc.

  Jezus redt… maar we zullen het zelf moeten doen. Als we ooit naar de hogere rijken willen zullen we er zelf werk van moeten maken.

  En vraag je ook eens af waar we al die bijbels en vertalingen voor nodig hebben als het grof gezegd ook op een A4-tje past…

  5 likes
 14. Veel mensen – ook weer in deze discussie – halen ‘Jezus’ en ‘Christus’ door elkaar.
  Dat Jezus van Nazareth heeft geleefd onder de naam Jezus is nog nooit aangetoond. daar is domweg GEEN ENKEL BEWIJS VOOR. het is allemaal puur giswerk.
  Christus daarentegen kan iedereen gewoon zelf ervaren. Het woord Christus refereert aan een bepaalde staat van bewustzijn.

  Natuurlijk zou er iemand geleefd kunnen hebben die Jezus, Jezus, Issa, Jeshua of hoe deze mens ook wel genoemd wordt die het Christusbewustzijn belichaamde. Vaststaand feit is in ieder geval:

  dat weten we gewoon niet

  4 likes
 15. De Christus heeft bestaan en bestaat nog steeds…
  Lees uit de Universiteit van Christus:
  https://rulof.org/

  2 likes
  • Christus openbaart zich heden als de arché Michaël , en eenieder wie de Christus wil ontmoeten zal hem vroeg of laat ontmoeten in een verschijning als de etherische Christus , letterlijk en figuurlijk . Hij leeft in de etherwereld/levenswereld van de aarde waarmee hij zich verbonden heeft vanaf zijn kruisdood en is de planeetgeest van Moeder Aarde . Zonder de Christus opgenomen te hebben zal een mens nooit in de Zonnesfeer binnenkomen na zijn door en eeuwig aan het aardekarma verbonden blijven , aan het rad van geboorte en wedergeboorte ,en zo is het . .

   2 likes
 16. Om dezelfde redenen heeft Hitler en Napoleon ook nooit bestaan. Ik kan daar ook een boek over schrijven en heb ook niks gezien

  3 likes
 17. Je moet het zelf ervaren.

  3 likes
 18. Hoe gaat het verhaal van Odin ook alweer. Als iemand me een link kan geven, graag.

  0 likes
  • Odin was een aartsengel die zich heeft geofferd terwille van zijn volk ,de Oud-Germanen-Noren die hem ook echt waarnamen als een levend goddelijk wezen ,want zij zagen en onderhielden zich met de engelen en de aartsengelen !Odin kreeg zelf een lange inwijding van 9 dagen van nog hogere Goden , hij kreeg namelijk een Godendrank van de Reuzen, die oude Goden waren ,en in deze drank zat de aloude Wijsheid . Daardoor kreeg Odin het vermogen om aan zijn volk de spraak ( taal ) te schenken, alsmede ook de voorloper van het schrift , nl de runen .

   2 likes
 19. luister naar God van John Lennon en ervaar in deze prachtige heldere song de vertroosting dat je alleen maar in je zelf dient te geloven dat JE BESTAAT !

  2 likes
 20. Dit is mijn mening:

  Hier wordt religie met spiritualiteit verward.
  Jezus Christus heeft voor mij bestaan en bestaat nog. Hij deed als mens – de mens in ontwikkeling voor – wat belangrijk is. Namelijk het (h)erkennen van jezelf en de liefde in ons die een is met God/het universum.

  Net als in iedere cultuur is er een leraar geweest die nog voortleeft. In moeilijke tijden, kun je ook een beroep doen op deze leraren, zij helpen je dan verder. Op aarde is Jezus voor zijn leraarschap afgestraft. De mensen hebben hem toen weggeschopt, maar verwelkomen hem nu, omdat we nu beginnen te begrijpen wat liefde betekent. De aarde is uitgeput en een groepje blijft gaan, met uitputten, totdat de aarde verleden tijd is en nooit heeft bestaan, volgens wetenschappers.

  Net als alle belangrijke geschriften voor de groei van de mensheid, is vrijwel alles weggewist. Ook had hij leerlingen, in de vorm van discipelen. Ik weet niets van de bijbel en zie elke ervaring als mijn leerschool.
  Hij kwam een zeer ernstige aandoening bij mij oplossen, samen met de spirituele wereld, toen ik niet meer wist – maar ook 3 ziekenhuizen niet – hoe ik verder moest met die aandoening. Tot op de dag toe is aangegeven, wanneer de rust in mijn lichaam terugkeerde. Een dat was 2 weken later. Precies 2 weken. In deze tijd werd ik ik gezalfd door 2 discipelen en een 3e was een praatjesmaker. Pas toen ik op internet ging Googlen, wist ik wat zalven was.

  Jezus is van niemand en van iedereen, net zoals God, Boeddha en Shiva. Ik kan nog veel meer schrijven, ook over mijn ervaringen, mijn bewijs en mijn wetenschappelijke achtergrond. Maar wordt dan wel heel lang 🙂 mooie dag en veel liefde toegewenst!

  2 likes
  • ”Hier wordt religie met spiritualiteit verward.”
   Het woord religie duidt op een algemenere vorm van spiritualiteit volgens wikipedia.
   Maar volgens mij komt het op hetzelfde neer.

   0 likes
   • Voor mij is religie en spiritualiteit zeker niet hetzelfde.
    Ik geloof in geen één geschreven god (religie) maar ik geloof zeker in de spirituele wereld.
    Waar god deel van kan uitmaken, maar waar hij geen god word genoemd, simpelweg omdat dit een onjuiste/verkeerde vorm is.
    Al dat is vind ik dan een betere benaming of gewoon het leven als je wilt.
    Bij god denk ik aan zondes en een stoel in de wolken en niet te vergeten de hel waar we gestraft worden als we iets verkeerd doen.
    Spiritualiteit staat voor mij aan persoonlijke groei, liefde en licht.
    De weg naar onszelf vinden (want wij zijn al dat is/leven/god)

    Maar nogmaals, het is mijn mening dus geloof in wat goed voeld.

    0 likes
  • Sonja, dat het een lang verhaal wordt is toch geen probleem ?
   Mocht je zin en tijd hebben, graag!

   0 likes
  • Hallo Sonja,

   Een qoute van jou: “Jezus is van niemand en van iedereen”

   Met je wetenschappelijke achtergrond, moet je me dat toch kunnen uitleggen

   0 likes
 21. Arbeid macht frei = Ora e labora maw arbeid = geld ipv olie of of goud is geld. Dat had Hitler goed gekopieerd van de kerk, de bankiers schrokken zich rot.

  Daarnaast is de kerk het best georganiseerd systeem op aarde, pilaar van Europa. Een platte regeringstructuur met een gekozen koning.
  Jezus kan je vergelijken met een wristleblower a la Bejamin H. Freedman.

  Waarom geen God in huidige staten? God heeft regels met een plafond en daar houden de elites niet van, die willen graag vrij zijn in woeker (Usury) maw eten zonder daarvoor te hoeven werken.

  Voor de huidige shit op aarde is Christendom eerder de oplossing dan het probleem.

  Protocols of sion.
  Alta Vendita

  2 likes
 22. — Jezus heeft nooit bestaan — zegt de duivel (grapje)

  2 likes
 23. Leuk hoor. Not. Goed voorbeeld van de belangen die worden beoogd met het Cultureel Marxisme wat hier klakkeloos wordt gepromoot. Het hele verhaal van beide psychologen, tevens schrijvers, is kul. Dan Brown schrijft ook spannende boeken, allemaal onzin, maar verkoopt als een tierelier.
  Over die (alwetende?) David, David Fitzgerald.

  “He is no scholar. His best credentials is that he has a degree in history from Fresno State, and that may well be a B.A. He is an atheist activist and speaker. So the fact of the matter is that there are no scholars who deny that Jesus of Nazareth existed. People like Robert Price and Richard Carrier that are named in the article do not hold professorships at academic institutions or read papers at scholarly societies or publish with academic presses. There aren’t any bona fide scholars that hold to this extreme and, frankly, silly view.”

  en er is meer! Kijk eens naar de diarree van dit soort boeken, films, opinies die sinds kort opeens op het web wordt gestort.
  Dan snapt iedere academicus wel, dat dat geen spontane nieuwe inzichten zijn.

  Ondertussen lopen ze allemaal zorgvuldig om het grote taboe heen.

  1 likes
 24. Een simpele vraag aan de religieuze posters,

  Waarom geloven jullie?

  0 likes
  • Trijntje, ik hing als baby zijnde plotsklaps met mijn hoofd boven een doopvont, ik weet niet beter.
   Ook op een katholieke school gezeten en les gehad van nonnen, de franciscaners. Ons bin zunig.
   Er zat ook een nazi juf tussen die geen non was, maar die heeft me achteraf wel snel geleerd dat niet iedereen te vertrouwen is en je met het grootste gemak ten aanzien van de hele klas voor leugenaar uitmaakte. Net als als taal en rekenen ga je dat niet snel weer afleren. Net als Jezus ga je die aken niet snel vergeten. Met de paplepel er ingegoten.
   Gedurende je leven gaan er allerlei zaken op de helling en komt er weer een hernieuwde kijk op zaken, met voortschrijdend inzicht vallen vaak schellen van de ogen, zie je linken die je niet eerder zag.
   Ik ben mijn ouders er dankbaar voor want hoe vaak ik geloven wel niet als weten heb ervaren zijn in mijn leven niet te tellen.

   1 likes
 25. Intelligentie is schijnbaar geen eigenschap van de “goden”.

  Alsjeblieft, ik geef je een taal en wat runen….
  Een beetje slimme god had je eerder Vrede en Verdraagzaamheid gegeven.

  Als god almachtig is, waarom niet al zijn macht gebruiken om alle religieuze dwazen op het rechte spoor te zetten.

  Alleen het woord geloven is al een synoniem van onzekerheid, het niet weten.
  En ondertussen elkaar maar de les lezen met quotes die ze zelf niet eens kunnen uitleggen.

  1 likes
  • * Trijnie: we geloven dat het allemaal heel wat beter kan en houden vast aan een positieve gemeenschappelijke toekomstvisie.
   Of dit iets met IQ te maken heeft zou ik niet weten.
   Duidelijk is wel dat jij je oordeel baseert op de uitslag van een ‘wetenschappelijk onderzoek’, dat gelovigen dommer zouden zijn dan de ongelovige mens, gefinancieerd door mensen die geen enkel belang bij de Hoge Lichtkrachten van Boven hebben.
   Ofwel geen enkel belang bij de evolutie van de mensheid.
   Of dat nu zo intelligent is?

   0 likes
 26. Tja, Trijnie, waarom geloven jullie, we hebben de bijna dood ervaringen, en wetenschappelijke rapporten over bewustzijn buiten het lichaam, zie het boek van Cardioloog Pim van Lommel, de verschijningen van Engelen, de vele bewijzen voor reincarnatie enz., ik ben streng Gereformeerd opgevoed en kon ook niet meer geloven in het kerkelijke Christendom, maar gelukkig viel voor mij alles op z’n plaats na het lezen van boeken hierover, kijk maar eens op http://www.hansstolp.nl, of http://www.esoterischchristendom.nl

  1 likes
 27. En de rest dan? of halen we we dat niet aan hier?

  0 likes
 28. De echte geschiedenis staat geschreven in steen in alle oude beschavingen overal ter wereld. Het christendom, jodendom en islam staan alleen geschreven op papier, wat makkelijk te manipuleren zijn. Daarom hebben deze 3 religies nooit gebeurtenissen geschreven op rotsen zoals de oude beschavingen als de Egyptenaren, Maya’s, Het oude India, Indianen uit Amerika, etc, omdat ze niet willen dat mensen wakker worden en achter de waarheid komen. Daarom hebben ze het alleen op papier. Nergens vind je dergelijke rotstekeningen over Jezus. In die oude beschavingen zie je wel dergelijk hun heilige figuren gegraveerd in rots.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Bijbelse profetie over 'opname' voorspelt de apocalyps. Wat staat er te gebeuren op 23 september?

Bijbelse profetie over ‘opname’ voorspelt de apocalyps. Wat staat er te gebeuren op 23 september?

Volgende week zaterdag, op 23 september, begint ...

Vrouw kon ogen niet geloven toen ze naar echofoto keek. Is dit een verschijning van Jezus?

Vrouw kon ogen niet geloven toen ze naar echofoto keek. Is dit een verschijning van Jezus?

In de media is veel aandacht voor ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
PGlmcmFtZSBzcmM9Ii8vd3d3LnBheXByby5ubC9wcm9kdWN0ZW4vaW50ZXJuZXRfc3VjY2VzX2dpZHNubF8tX2ludGVybmV0X21hc3RlcmNsYXNzLzMzMDY2LzMxMjUxL2l3Yy9odHRwczovL3d3dy5pbnRlcm5ldHN1Y2Nlc2dpZHMubmwvaXdjX3JlZGlyZWN0IiBuYW1lPSJteWlGcmFtZSIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIG1hcmdpbmhlaWdodD0iMHB4IiBtYXJnaW53aWR0aD0iMHB4IiBoZWlnaHQ9IjEwMCUiIHdpZHRoPSIxMDAlIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+