Gezondheid

Meditatie kan risico op hartziekten verlagen

Help anderen door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zwaarlijvige Afro-Amerikaanse hartpatiënten die regelmatig transcedente meditatie beoefenen hebben 48 procent minder kans op een hartaanval of een beroerte, zo heeft nieuw onderzoek aangetoond.

Gewone meditatie bleek daarnaast de bloeddruk te verlagen en stress te verminderen. Patiënten die langer mediteerden leefden bovendien langer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Dat blijkt uit een nieuwe studie die is gepubliceerd in het tijdschrift Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes.

Apotheek

De onderzoekers wilden stress verminderen door de connectie tussen het lichaam en het bewustzijn te verbeteren en op die manier de epidemische ziekte aan te pakken, aldus hoofdonderzoeker Robert Schneider, directeur van het Institute for Natural Medicine and Prevention in Fairfield, Iowa.

“Het lijkt erop dat transcedente meditatie een techniek is die de apotheek van het lichaam activeert om zichzelf te herstellen en te onderhouden,” voegde Schneider toe. Hij overzag het onderzoek dat werd uitgevoerd aan het Medisch College van Wisconsin in Milwaukee.

Ogen sluiten

Proefpersonen moesten twee keer per dag 20 minuten lang gaan zitten en hun ogen sluiten. Ze werden vervolgens vergeleken met een controlegroep die meer dan vijf jaar een gezondheidscursus had gevolgd.

Afro-Amerikanen sterven twee keer zo vaak aan een hartziekte dan blanke Amerikanen. Hart- en vaatziekten zijn in de westerse wereld doodsoorzaak nummer 1.

In 2008 had meer dan de helft van de volwassen bevolking in de Europese Unie overgewicht of obesitas. Voor de meeste Europese landen, waaronder Nederland, was dit meer dan een verdubbeling ten opzichte van de cijfers van 1988.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
11 jaren geleden

Ook goed is dat meditatie KENNIS(ware kennis van ’t ZELF) en LIEFDE versterkt; 2 zaken die deze wereld zo hard nodig hebben.

Kalki
Kalki
11 jaren geleden

Een ‘Buitenaardse Ambassade’ en waar aardbewoners en buitenaardsen gezamelijk mediteren, zou de redding van deze mensheid/planeet betekenen. Meditatie en o.a. geavanceerde DNA-wetenschappen zouden dan dito gezondere wezens scheppen.

Gwen
Gwen
11 jaren geleden

Mooi bericht. Ook die over medidatie afgelopen 13 november.
Mediatie geeft zondermeer kennis over ’t zelf. Stapje voor stapje leer ik projecties vanuit de geest te doorbreken (Vedanta meditatie). Leer ik wat m’n ego voortbrengt aan waarnemingen, emoties en meningen zonder een ‘zelf’ is. En net als alles om ons heen vergankelijk. het veranderd elk moment.
Dagelijkse meditatie versterkt het gevoel van mededogen naar de persoon die je op dit moment bent. En naar je medemens.

De volgende woorden blijken zondermeer waar:
‘We zijn wat we denken. Ons bestaan is het produkt van gedachten. Hiermee scheppen wij de wereld.
(Dhammapada, de woorden van de Boeddha).

Je kunt meditatie overal toepassen. Onder het lopen, werken, reizen. Je komt meer in het NU Het maakt de geest helder en rustig.
Ik kan het iedereen aanraden.

Raymond
Raymond
11 jaren geleden

Het kan bevrijdend zijn om te mediteren,
En je komt zeker bij jezelf terecht door naar binnen te keren bij jezelf.
En zo zie je langzaam dat alles met je is verbonden en dat je innerlijke wereld word weerspiegeld in de buitenwereld.
En zo kan je je innerlijke wereld veranderen door bijv, te mediteren en kan je zien dat je buitewereld ook veranderd als je het eerst in de geest veranderd.

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x