
Door de stijgende CO2-concentraties zijn honderdduizenden Afrikanen gered van extreme armoede en hongerdood, zo heeft een studie van de Arizona State University bevestigd.
Uit de studie blijkt dat de Afrikaanse Sahel, een landstreek tussen vochtig tropisch gebied in het zuiden en de Sahara-woestijn in het noorden, steeds groener wordt. In de jaren zeventig en tachtig was er in het gebied sprake van een extreme droogte, die aan meer dan 100.000 mensen het leven heeft gekost.
Hogere CO2-concentraties bevorderen plantengroei
Als redenen voor de ‘vergroening’ worden genoemd: toegenomen regenval en de positieve effecten van de hogere CO2-concentraties op plantengroei en de vernuftigheid van boeren in de regio. Sceptici zijn al lange tijd op de hoogte van de positieve effecten van ‘global warming’, lees bijvoorbeeld maar eens dit rapport uit 2011 getiteld The Sahel Is Greening.
Alarmisten schenken doorgaans geen aandacht aan dit goede nieuws, omdat het niet strookt met hun doemscenario dat ‘klimaatverandering’ alles slechter maakt, met name in Afrika, en dat mensen niet in staat zijn hiermee om te gaan.
Fel bekritiseerd
Het rapport The Sahel Is Greening werd na publicatie fel bekritiseerd door een website van klimaatalarmisten genaamd DeSmog. Deze website wordt gefinancierd door miljardair George Soros. Volgens de site zou de vergroening onbetrouwbaar zijn en daarmee geen goed voorbeeld zijn van de ‘positieve gevolgen van global warming’.
Met andere woorden: negeer de goede dingen die echt zijn gebeurd en concentreer je op de slechte dingen die theoretisch gezien zouden kunnen gebeuren als de computermodellen tenminste betrouwbaar zijn.