Natuur en Milieu

Meer slecht nieuws voor klimaatalarmisten: Afrikaanse woestijnen worden groener door hogere CO2-concentraties

Help mee door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door de stijgende CO2-concentraties zijn honderdduizenden Afrikanen gered van extreme armoede en hongerdood, zo heeft een studie van de Arizona State University bevestigd.

Uit de studie blijkt dat de Afrikaanse Sahel, een landstreek tussen vochtig tropisch gebied in het zuiden en de Sahara-woestijn in het noorden, steeds groener wordt. In de jaren zeventig en tachtig was er in het gebied sprake van een extreme droogte, die aan meer dan 100.000 mensen het leven heeft gekost.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hogere CO2-concentraties bevorderen plantengroei

Als redenen voor de ‘vergroening’ worden genoemd: toegenomen regenval en de positieve effecten van de hogere CO2-concentraties op plantengroei en de vernuftigheid van boeren in de regio. Sceptici zijn al lange tijd op de hoogte van de positieve effecten van ‘global warming’, lees bijvoorbeeld maar eens dit rapport uit 2011 getiteld The Sahel Is Greening.

Alarmisten schenken doorgaans geen aandacht aan dit goede nieuws, omdat het niet strookt met hun doemscenario dat ‘klimaatverandering’ alles slechter maakt, met name in Afrika, en dat mensen niet in staat zijn hiermee om te gaan.

Fel bekritiseerd

Het rapport The Sahel Is Greening werd na publicatie fel bekritiseerd door een website van klimaatalarmisten genaamd DeSmog. Deze website wordt gefinancierd door miljardair George Soros. Volgens de site zou de vergroening onbetrouwbaar zijn en daarmee geen goed voorbeeld zijn van de ‘positieve gevolgen van global warming’.

Met andere woorden: negeer de goede dingen die echt zijn gebeurd en concentreer je op de slechte dingen die theoretisch gezien zouden kunnen gebeuren als de computermodellen tenminste betrouwbaar zijn.

[Breitbart]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x