Homepagina » Buitenland » Opperrechter haalt uit naar ‘totalitaire controlfreaks’ bij de overheid
opperrechter
Foto: Cambridge Law Faculty CC BY 3.0

Opperrechter haalt uit naar ‘totalitaire controlfreaks’ bij de overheid

Een voormalige Britse opperrechter heeft hard uitgehaald naar de overheid. Hij spreekt van een stelletje ‘controlfreaks’ die onder het mom van Covid-19 controle willen krijgen over het leven van mensen. Lord Jonathan Sumption vindt het verder ‘moreel en grondwettelijk onaanvaardbaar’ om te bepalen welke vrijheden mensen wel en niet mogen hebben.

De Britse overheid heeft voorgesteld dat mensen rond kerst 5 dagen mogen doorbrengen met familieleden, maar dat ze in januari in ruil daarvoor 25 dagen in lockdown gaan. Dit debat over de vraag of we wel of niet met kerst bij onze familie mogen zijn, laat goed zien wat er mis is met het overheidsbeleid, schreef Lord Sumption in een opiniestuk voor de Daily Mail.

Het gaat er nu juist om of we die keuze zelf mogen maken of dat de overheid het voor ons bepaalt. Maar de wil van de controlfreaks bij het ministerie van Volksgezondheid is wet, zei hij.

Lord Sumption, die tussen 2012 en 2018 opperrechter van het Britse Hooggerechtshof was, haalde ook uit naar premier Boris Johnson, die volgens hem geen leiderschap toont, maar vooral aan pr-management doet.

De overheid verdient ons vertrouwen niet

“Boris Johnson weet dat hij zich buitengewoon impopulair zou maken door beperkingen af te kondigen rond kerst,” zei de oud-opperrechter. “En dus kondigt hij versoepelingen aan.”

Hij voegde toe dat ‘de controlfreaks en de rest van de zak en as-brigade’ na de feestdagen op wraak zinnen. Hij claimde dat sommigen twee, drie of zelfs vijf dagen extra lockdown willen voor iedere dag dat er versoepelingen zijn.

De manier waarop de staat dwang uitoefent op het volk is volgens Sumption ‘moreel en grondwettelijk onaanvaardbaar in een land dat nog geen totalitaire staat is zoals China’.

“De overheid verdient ons vertrouwen niet. Vroeg of laat nemen mensen het heft weer in eigen hand en doen ze het juiste, wat de ministers ook zeggen,” voorspelde hij.

[Zero Hedge via Summit News]
4.8 42 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Martin van Alderen
Martin van Alderen
1 maand geleden

Huhhh die man is de overheid.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Martin van Alderen
1 maand geleden

Ja dat kan wel wezen maar hij heeft het wel naar mijn mening bij het rechte eind, het is gewoon moreel en grondwettelijk onaanvaardbaar wat er gebeurd en daardoor gaan volgens hem de mensen vandaag of morgen het heft weer in eigen hand nemen en doen wat juist is, nou dat zal mij benieuwen hoor wat er dan gebeurd. Dat wordt gewoon een kankerzooitje waarvan de gevolgen gewoon niet te overzien zullen zijn. Ik zou als bestuurders dat niet op mijn geweten willen hebben. Ongelofelijk gewoon het gaat maar door!

Pieternella
Pieternella
1 maand geleden

Mensenrechten worden met voeten getreden! Waar is dat Hof wanneer je ze nodig hebt???

Geen schaap
Geen schaap
1 maand geleden

Er gaat niets veranderen als het volk waar dan ook niet massaal opstaat en zich laat blijven onderdrukken. Het gaat allang niet meer om een zogenaamd virus.

Op de site van RIVM vandaag:
Waarschijnlijk helpen niet-medische mondkapjes maar beperkt bij het voorkomen van besmetting van anderen. Als iedereen zich aan de basisregels houdt, is het niet nodig om een mondkapje te dragen. 

Waarom dan die zogenaamde plicht vanaf 1 december ?

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  Geen schaap
1 maand geleden

Dat heeft waarschijnlijk te maken met de volgende regels die er komen, zodat je er maar vast aan kunt wennen. De tekst van het RIVM hierboven anders verklaard; wanneer iedereen zich aan de basisregels houdt, is inenting vanzelfsprekend. Maar ook het dragen een onzinnig mondkapje was 1 van de basisregels. De reden, zuurstof tekort en dus hersenbeschadiging, met alle gevolgen van dien.

Hoe kun je iemand besmetten met een virus dat niet bestaat of ooit bewezen is.

Conclusie; bij het RIVM waren de “mensen” al langere tijd de weg kwijt en met hun woordvoerders van het OMT is het net zo droevig gesteld. Ze weten van gekkigheid niet meer hoe zij hun kont moeten keren, of zij praten langs elkaar heen, hetgeen betekent dat er binnen die instelling geen homogenie is en iedereen maar aanmoddert. Zij verkopen gebakken lucht.

Die plicht is er om mensen te dwingen om in het toekomstige programma van de New World Order mee te gaan. Alleen hebben zij bij het RIVM nog niet door wat dat precies inhoudt en dat het RIVM gebruikt wordt om de idealen van Klaus Schwab en Kristalina Georgieva van het WEF te verwezenlijken. Medewerkers van het RIVM kijken niet verder dan hun neus lang is en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt.

Petra
Petra
1 maand geleden

Waarvan akte. Weer flink m’n omgeving spammen met dit bericht. 🙂

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 maand geleden

“Mahatma Gandhi: Burgerlijke ongehoorzaamheid is een goed middel om te protesteren !!”

Vrijheid NU of slavernij voor eeuwig… Burgerlijke ongehoorzaamheid is onze wapen !! Wij moeten alle bevelen negeren van Peppi en Kokki Den-Haag!.

Denk aan de toekomst van onze klein, klein kinderen voordat het te laat is!

Willem
Willem
1 maand geleden

Noiu, te zien aan alle bange mensen met mondkapjes die zelfs buiten nog drie meter om je heen lopen is het gewoon einde verhaal hoor. Ik vroeg aan een vrouw die helemaal om me heen liep met een boog of ze bang was dat er allerlei virussen zouden overspringen van mijn huid naar de hare, ze kon alleen maar boos kijken bovenuit haar mondkapje. Veel mensen zijn zo ongelooflijk dom het is niet te bevatten, smartphones zijn hun hersenen geworden, het komt echt niet meer goed, maakt niet uit wat een ex opperrechter zegt die zei ook niks toen hij nog wel rechter was, allemaal humbug.

Erik
Erik
Reactie op  Willem
1 maand geleden

Ik zal nooit een mondkapje dragen

Willem
Willem
Reactie op  Erik
1 maand geleden

Ben ik ook niet van plan maar je moet toch eten en elke dag 95e ophoesten lukt me echt niet.

Edward
Edward
Reactie op  Willem
1 maand geleden

Online bestellen, naar de markt in de buitenlucht of rechtstreeks bij de boeren kopen kan ook. Wees creatief en doe niet mee aan deze mondkap-terreur.

Monique
Monique
Reactie op  Edward
1 maand geleden

Of ga met een ander die ook geen mondkapje wil dragen naar de supermarkt. De één staat voor de ander op de uitkijk.. Als er controle aankomt, degene in de winkel even bellen.
Ze kunnen nooit overal tegelijk controleren.

BertRoermond
BertRoermond
1 maand geleden

ja mooi man, alweer iemand die zich uitspreekt. 1000ste filmpje alweer sinds maart..maar wat schieten we er mee op ?

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  BertRoermond
1 maand geleden

Geen ene malle moer!

mee 2
mee 2
1 maand geleden

Vroeg of laat nemen mensen het heft weer in eigen hand en doen ze het juiste, wat de ministers ook zeggen,” voorspelde hij.

dat voorspel ik ook

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  mee 2
1 maand geleden

Ja en dan? Jongen ze gaan gewoon schieten op hun eigen volk!

Frank van der Horst
Frank van der Horst
1 maand geleden

Deze video is vast al een keer gepost maar nog steeds relevant.

https://www.youtube.com/watch?v=nuDQ_3g53qc

johan den haag
johan den haag
1 maand geleden

Voormalig………pfff

altijd de voormalige of de kantlijnroepers.

De rest die ons regeren zijn Sorosslaven

x

Check Also

rutte

‘Door het beleid van Rutte zijn duizenden mensen overleden’

We moesten in lockdown ‘omdat de ziekenhuizen ...

halsema

Burgemeester Halsema krijgt kritiek na politieoptreden Museumplein: ‘Meten met twee maten’

Zondag demonstreerden duizenden mensen op het Museumplein ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

33
0
We lezen graag je reactie!x