Buitenland

Opperrechter haalt uit naar ’totalitaire controlfreaks’ bij de overheid

Help ons door dit artikel met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een voormalige Britse opperrechter heeft hard uitgehaald naar de overheid. Hij spreekt van een stelletje ‘controlfreaks’ die onder het mom van Covid-19 controle willen krijgen over het leven van mensen. Lord Jonathan Sumption vindt het verder ‘moreel en grondwettelijk onaanvaardbaar’ om te bepalen welke vrijheden mensen wel en niet mogen hebben.

De Britse overheid heeft voorgesteld dat mensen rond kerst 5 dagen mogen doorbrengen met familieleden, maar dat ze in januari in ruil daarvoor 25 dagen in lockdown gaan. Dit debat over de vraag of we wel of niet met kerst bij onze familie mogen zijn, laat goed zien wat er mis is met het overheidsbeleid, schreef Lord Sumption in een opiniestuk voor de Daily Mail.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het gaat er nu juist om of we die keuze zelf mogen maken of dat de overheid het voor ons bepaalt. Maar de wil van de controlfreaks bij het ministerie van Volksgezondheid is wet, zei hij.

Lord Sumption, die tussen 2012 en 2018 opperrechter van het Britse Hooggerechtshof was, haalde ook uit naar premier Boris Johnson, die volgens hem geen leiderschap toont, maar vooral aan pr-management doet.

De overheid verdient ons vertrouwen niet

“Boris Johnson weet dat hij zich buitengewoon impopulair zou maken door beperkingen af te kondigen rond kerst,” zei de oud-opperrechter. “En dus kondigt hij versoepelingen aan.”

Hij voegde toe dat ‘de controlfreaks en de rest van de zak en as-brigade’ na de feestdagen op wraak zinnen. Hij claimde dat sommigen twee, drie of zelfs vijf dagen extra lockdown willen voor iedere dag dat er versoepelingen zijn.

De manier waarop de staat dwang uitoefent op het volk is volgens Sumption ‘moreel en grondwettelijk onaanvaardbaar in een land dat nog geen totalitaire staat is zoals China’.

“De overheid verdient ons vertrouwen niet. Vroeg of laat nemen mensen het heft weer in eigen hand en doen ze het juiste, wat de ministers ook zeggen,” voorspelde hij.

[Zero Hedge via Summit News]

4.8 44 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Martin van Alderen
Martin van Alderen
3 jaren geleden

Huhhh die man is de overheid.

Pieternella
Pieternella
3 jaren geleden

Mensenrechten worden met voeten getreden! Waar is dat Hof wanneer je ze nodig hebt???

Geen schaap
Geen schaap
3 jaren geleden

Er gaat niets veranderen als het volk waar dan ook niet massaal opstaat en zich laat blijven onderdrukken. Het gaat allang niet meer om een zogenaamd virus.

Op de site van RIVM vandaag:
Waarschijnlijk helpen niet-medische mondkapjes maar beperkt bij het voorkomen van besmetting van anderen. Als iedereen zich aan de basisregels houdt, is het niet nodig om een mondkapje te dragen. 

Waarom dan die zogenaamde plicht vanaf 1 december ?

Petra
Petra
3 jaren geleden

Waarvan akte. Weer flink m’n omgeving spammen met dit bericht. 🙂

Back to top button
33
0
We lezen graag je reactie!x