Homepagina » Buitenland » Opperrechter haalt uit naar ‘totalitaire controlfreaks’ bij de overheid
opperrechter
Foto: Cambridge Law Faculty CC BY 3.0

Opperrechter haalt uit naar ‘totalitaire controlfreaks’ bij de overheid

Een voormalige Britse opperrechter heeft hard uitgehaald naar de overheid. Hij spreekt van een stelletje ‘controlfreaks’ die onder het mom van Covid-19 controle willen krijgen over het leven van mensen. Lord Jonathan Sumption vindt het verder ‘moreel en grondwettelijk onaanvaardbaar’ om te bepalen welke vrijheden mensen wel en niet mogen hebben.

De Britse overheid heeft voorgesteld dat mensen rond kerst 5 dagen mogen doorbrengen met familieleden, maar dat ze in januari in ruil daarvoor 25 dagen in lockdown gaan. Dit debat over de vraag of we wel of niet met kerst bij onze familie mogen zijn, laat goed zien wat er mis is met het overheidsbeleid, schreef Lord Sumption in een opiniestuk voor de Daily Mail.

Het gaat er nu juist om of we die keuze zelf mogen maken of dat de overheid het voor ons bepaalt. Maar de wil van de controlfreaks bij het ministerie van Volksgezondheid is wet, zei hij.

Lord Sumption, die tussen 2012 en 2018 opperrechter van het Britse Hooggerechtshof was, haalde ook uit naar premier Boris Johnson, die volgens hem geen leiderschap toont, maar vooral aan pr-management doet.

De overheid verdient ons vertrouwen niet

“Boris Johnson weet dat hij zich buitengewoon impopulair zou maken door beperkingen af te kondigen rond kerst,” zei de oud-opperrechter. “En dus kondigt hij versoepelingen aan.”

Hij voegde toe dat ‘de controlfreaks en de rest van de zak en as-brigade’ na de feestdagen op wraak zinnen. Hij claimde dat sommigen twee, drie of zelfs vijf dagen extra lockdown willen voor iedere dag dat er versoepelingen zijn.

De manier waarop de staat dwang uitoefent op het volk is volgens Sumption ‘moreel en grondwettelijk onaanvaardbaar in een land dat nog geen totalitaire staat is zoals China’.

“De overheid verdient ons vertrouwen niet. Vroeg of laat nemen mensen het heft weer in eigen hand en doen ze het juiste, wat de ministers ook zeggen,” voorspelde hij.

[Zero Hedge via Summit News]
4.8 44 stemmen
Beoordeel dit artikel

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
33 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Martin van Alderen
Martin van Alderen
6 maanden geleden

Huhhh die man is de overheid.

Pieternella
Pieternella
6 maanden geleden

Mensenrechten worden met voeten getreden! Waar is dat Hof wanneer je ze nodig hebt???

Geen schaap
Geen schaap
6 maanden geleden

Er gaat niets veranderen als het volk waar dan ook niet massaal opstaat en zich laat blijven onderdrukken. Het gaat allang niet meer om een zogenaamd virus.

Op de site van RIVM vandaag:
Waarschijnlijk helpen niet-medische mondkapjes maar beperkt bij het voorkomen van besmetting van anderen. Als iedereen zich aan de basisregels houdt, is het niet nodig om een mondkapje te dragen. 

Waarom dan die zogenaamde plicht vanaf 1 december ?

Petra
Petra
6 maanden geleden

Waarvan akte. Weer flink m’n omgeving spammen met dit bericht. 🙂

x

Check Also

capel

Professor Capel stopt met maken van filmpjes: dit is wellicht de belangrijkste boodschap die hij ooit gaf

Een jaar geleden werd aan het begin ...

de jonge

Minister De Jonge ‘is nooit bevoegd geweest’ om coronamaatregelen uit te vaardigen

In januari vorig jaar is bij ministeriële ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

33
0
We lezen graag je reactie!x