Homepagina » Wetenschap » Oerknal is mythe en tijd is niet de vierde dimensie. Ex-wiskundeleraar presenteert zijn ideeën
Oerknal is mythe en tijd is niet de vierde dimensie. Ex-wiskundeleraar presenteert zijn ideeën

Oerknal is mythe en tijd is niet de vierde dimensie. Ex-wiskundeleraar presenteert zijn ideeën

Voor zover we weten heeft tijd altijd bestaan. Maar wat is tijd nu werkelijk? En kan tijd na hoogte, breedte en lengte worden gezien als een vierde dimensie?

Joseph Glenn Jessome van de Jessome Society ging tijdens een nieuwe aflevering van CounterThink in op deze vragen.

Jessome noemt de oerknaltheorie een ‘katholieke, creationistische mythe’. De beroemde studie die als bewijs wordt gezien voor de oerknal bleek grotendeels gefinancierd te zijn door de Pauselijke Academie voor de Wetenschappen van het Vaticaan, onthult hij.

Katholieke kerk

Hij stelt verder dat de bestseller ‘A Brief History of Time’ van Stephen Hawking werd gefinancierd door de katholieke kerk.

De oerknaltheorie suggereert dat het universum uitdijt en dat tijd is ontstaan toen het universum dichter werd.

Jessome begon zich af te vragen of tijd wel bestaat. Hij zegt dat het niet in de vierde dimensie kan bestaan omdat je tijd niet kunt uitbeelden.

Oorzaak

Als tijd een eigenschap van de ruimte was, zou het ‘ruimtelijk en toonbaar’ moeten zijn en zou ‘de structuur ervan het hiërarchische patroon van de vorige dimensie moeten volgen’.

Uit Jessome’s model blijkt dat tijd niet wordt veroorzaakt door ruimte, maar de oorzaak is van alle fysieke veranderingen.

Vol fouten

De voormalige wiskundeleraar stelt verder dat tijd de oorzaak is van beweging, zwaartekracht en bewustzijn.

In het interview merkt Jessome op dat Albert Einstein zelf heeft toegegeven dat het concept algemene relativiteit vol fouten zit.

Bekijk het interview hieronder:

[Natural News]


Vond je deze informatie belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

19 reacties

 1. Quote: “Als tijd een eigenschap van de ruimte was, zou het ‘ruimtelijk en toonbaar’ moeten zijn en zou ‘de structuur ervan het hiërarchische patroon van de vorige dimensie moeten volgen’.”

  Als ruimte en tijd niet onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, hoe verklaart hij tijddilatatie dan? Het is aangetoond dat een kromming van de ruimte een effect heeft op de tijd. Een klok in het internationale ruimtestation ISS heeft bijvoorbeeld niet dezelfde tijd als een klok op aarde. GPS satellieten moeten vanwege tijddilatie ook regelmatig gesynchroniseerd worden met klokken op aarde, anders klopt de plaatsbepaling niet meer. Tijd en ruimte kunnen niet los van elkaar gezien worden, en daarom noemen we het ook ruimte-tijd.

  14 likes
 2. Zodra er beweging is …. is er tijd

  6 likes
 3. :adrianus-johannes.

  waar komt het toch allemaal vandaan wat zat er in gods naam in die knal voor die knalde..

  8 likes
 4. Maak haast als je tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt…

  8 likes
 5. Jessome noemt de oerknaltheorie een ‘katholieke, creationistische mythe’. Als Christen en gelovige in het Scheppingsverhaal ben ik het hier niet mee eens.
  Als ik naar de sterrenhemel kijk en ik zie een ster die bv. op 1 miljard lichtjaren van de aarde staat en ik zie daarachter een ster die bv 8 lichtjaren verwijderd is dan weet ik dat de oerknal, uitgaande dat ons universum 12 miljard jaren oud zou zijn, daar 4 miljard jaren achterlicht. Dit verhaal gaat voor elke richting waar ik heen kijk. Overal om mij heen is dus de oerknal. Ik zit dus in het centrum van de oerknal waar geen tijd kan zijn. Dit heeft Einstein vastgesteld. Ik zit dus in iets dat een eeuwigheid kan zijn.
  Volgens de Bijbel bestaat het universum 6000 jaar maar de bijbel houdt er geen rekening mee dat tijd geen constante is en afhankelijk van de massa. De tijdsnelheid wordt op satellieten, die rond de Aarde draaien, daarom bijgesteld (langzamer) omdat de aantrekkingskracht van de Aarde daar lager is dan hier op de grond. Op de Zon is er een heel andere tijdrekening dan hier op aarde en daarmee kan Methusalem 950 jaar oud geworden zijn, misschien 950 omwentelingen van de Aarde rond de Zon, ongeacht de snelheid van de tijd in die tijd.
  Wat het Vaticaan dus heeft onderzocht en vastgestel is dan ook niet in strijd met de creatietheorie en tot nu toe een bruikbaar iets.

  4 likes
 6. The BIG Bang is een theorie die ons aangeleerd is en daarom zich erg vast gezet heeft aldaar in de grijze massa.
  Er is nooit een BIG BANG geweest ben ik bang.
  Ook weer niet bang.!!

  4 likes
 7. Als tijd een vierde dimensie is suggereer je meteen dat de toekomst als ergens klaarstaat waar wij nog niet zijn en dat het verleden ook nog ergens is… Als de toekomst vast staat, leven wij dan wel? als het verleden nog ergens is dan zouden we daar naartoe kunnen en veranderen we de toekomst die dan dus niet vast staat. tijd is dus niet een vierde dimensie zoals de drie richtingen, wat zou de kleinste meetbare eenheid zijn?

  1 likes
  • Tijd zou ik een andere naam geven dan dimensie, iemand kan zich afvragen of lengte, breedte en diepte wel bestaan,wat is er aan de rand van het uitdijende heelal? We kunnen in theorie meedoen aan het uitdijen en naar de rand afreizen, daar zijn 0 dimensies van lengte breedte en diepte of is daar iets wat geïmplodeerd is? tijd is gewoon een natuurkundig verschijnsel, tijd zou ik zelf dimensies willen geven, vooruit in de tijd achteruit in de tijd (het verleden herinneren ) , zijdelings in de tijd zou ik dan tijdreizen willen noemen. is er verder dan waar het heelal uitdijt een mogelijkheid om een 4e richting dimensie te genereren? vooruit achteruit, links recht, boven onder of?????-??????? wat zou dan de 4e dimensie in tijd zijn het verleden de toekomst, de veranderende tijd… of is verleden en toekomst maar 1 dimensie in tijd en veranderde tijd ( reizen in de tijd) nog niet mogelijk omdat we de tweede tijdsdimensie nog niet kunnen zien. Als er drie richting dimensies zijn wat is dan de 3e tijds dimensie? Ik zit te denken aan onze realiteit als een deeltje in een deeltjes versneller in Cern wat van toestand veranderd en dat wij die verandering zien als tijd, we kunnen niet tijdreizen omdat we het deeltje niet beheersen. zouden we werkelijk een hologram zijn van de werkelijkheid? voelt maar tweederangs, ik ga hier over nadenken.

   1 likes
   • onze vrije wil stelt ons in staat om te reizen in de dimensies van de tijd, wat wij leven noemen is tijdreizen, we stappen uit het lineaire (1e dimensie) gedeelte van de tijd en maken onze eigen toekomst. voel me moe en ga nu slapen vrije wil is 2e dimensie van tijd. Als er meer bestaat dan het heden dus ook alle verledens van alle tijd reizen uit vrije wil en ook alle mogelijke toekomsten ontstaan door vrije wil dan weet ik niet of ik dat derde dimensie van tijd zou willen noemen of weer iets anders zou willen noemen dan richting dimensies of tijd dimensie, misschien werkelijkheden dimensies… een heel andere manier om tegen de dingen aan te kijken.

    1 likes
 8. John van Dokkumburg

  Laat ik het eens proberen . Tijd is een product van geest en materie . De geest is als een onzichtbare ruimte met grote en kleine programma’s die door elkaar heen lopen , en dat geeft invloed op de materie . De materie ( ofwel de begeerte die het heeft) vertraagt wat zij absorbeert (deze programma’s) en dat resulteert in de ervaring van tijd .

  2 likes
 9. Heel, heel zwak artikel met geen enkele bewijsvoering.
  Trouwens de oerknal is geen katholiek concept maar een gestolen idee uit de VEDAS.
  Waarin de creatie en het uitdijen van het heelal omschreven staat als de uitademing van Shiva waaruit alles is voortgekomen en alles uiteindelijk teruggaat.
  Creatie is er enkel om God zich laten bewust te zijn van zijn ZIJN (reflectie die eigenlijk een illusie is).
  Daarom zeggen de Indiërs dat de schepping maya is.

  2 likes
 10. Goed artikel. Ik voeg er aan toe dat tijd ook een gevolg is van verval. We kennen in de stoffeljke wereld het proces van wording en vernietiging. De afstand tussen geboorte en dood. Dat is ook tijd, Wanneer iets eeuwig zonder verval blijft bestaan dan is er geen verval en geen tijd omdat de meetpunten van begin en eind ontbreken.

  2 likes
 11. Tijd is niet echt een dimensie , je kunt nooit dezelfde tijd 2 keer ‘meten’
  Meten van tijd is meten van beweging , dat is verandering.
  Verandering is wederom een ‘mogelijkheid van uitkomst’
  ‘mogelijkheid van uitkomst’ is dan weer een positie binnen een systeem.
  Conclusie : tijd bestaat niet maar is een beweging in een N-dimensionale (phase) ruimte.
  In de praktijk echter is het ondoenlijk om N-dimensionaal te rekenen en is ‘tijd’ als wiskundig truukje een goede manier om de zaken te benaderen.

  2 likes
 12. John van Dokkumburg

  Er bestaan niet meer dan 3 dimensies en in essentie is dat 1 lichaam. Over dit lichaam het volgende , want telkens wanneer een dimensie vervormt dan vallen uiteindelijk alle dimensies in/uit elkaar en word alles wat gedood is zichtbaar, (chaos) word de tijd geheeld dan krijgt deze Eenheid een eigen plek, en word de 3 D dimensie voor mensen onzichtbaar omdat het ons voorgaat, pas wanneer het binnen ons zintuiglijk bereik past door vergeestelijking, word dat gebied ook bereikbaar en later door het Leven , dus door hogere beïnvloeding, tastbaar . Zo heeft iedereen invloed op 1 dimensie, de vrije dimensie, die goed schept en (meer) kwaad toestaat en dat laat gebeuren waardoor eenvoudige blijdschap word belemmerd . Word hier ook moe van dus … tijd voor andere bezigheden .

  1 likes
  • Als er al dimensies bestaan, dan kunnen deze gedefinieerd worden als lengte, snelheid en tijd.
   Hoogte en breedte zijn niets meer dan twee van een oneindig aantal richtingsvormen van lengte.

   0 likes
 13. De voormalige wiskundeleraar stelt verder dat tijd de oorzaak is van beweging, zwaartekracht en bewustzijn.

  ANDERSOM LIJKT ME LOGISCHER

  0 likes
 14. Het begint allemaal met beweging, die zich alleen in ruimte kan manifesteren. Het product van beweging in ruimte is tijd.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Hoeveel versies van jezelf bestaan er? Deze natuurkundige stelt dat er ontelbaar veel parallelle universa zijn

Hoeveel versies van jezelf bestaan er? Deze natuurkundige stelt dat er ontelbaar veel parallelle universa zijn

De veel-werelden-interpretatie, ook wel de theorie van ...

Trump stelt auteur van boeken over Illuminati aan als lid onderwijscommissie. Ontdek waar hij nog meer over schrijft

Trump stelt auteur van boeken over Illuminati aan als lid onderwijscommissie. Ontdek waar hij nog meer over schrijft

President Trump heeft een auteur van boeken ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.